TzBulevar87 je već odgovorio.TzBulevar87 je napisao/la:Dosta netačnih informacija...u ovoj ligi ti je sve plaćeno (kotizacije, sudije, delegati) jer imaš generalnog sponzora (BH Telecom), tako da ti ova liga ispada mnogo jeftinija od Federalne. Ono ti je prijatelju moj najveće zlo što postoji u nogometuSiggySinatra je napisao/la:Jbg druze ne pripadamo tamo (:Thranduil je napisao/la: Pošto je sve okrenuto ka vraćanju dugova i neće se igrati na rezultat, ne znam zašto smo požurili s povratkom u PL i trošili veliki novac.
Tamo sezona dosta manje košta (kotizacije,sudije,delegati.....) i za opstanak nam treba pola ovog sadašnjeg kadra.
Ne mora se ići na skupe pripreme a što se tiče posjete mislim da da ne bi bila neka velika razlika između igranja Federalne i igranja PL ali sa lošim rezultatima.
1 Liga Federacije je ubjedljivo najskuplja liga u državi,a vjerovatno i u regionu. Zoom iz Lukavca je prije par mjeseci to detaljno elaborirao.
Kada su u pitanju sudije,delegati, posmatrači i kotizacija za igranje u Premijer ligi sve obaveze pokriva BH Telecom kao generalni sponzor lige. To sponzorstvo iznosi 80.000 KM za svaki klub u premijer ligi. U Federalnoj ligi klub sam snosi ove troškove.
Dalje, naše omladinske selekcije su možda največi gubitnici u zadnje dvoje godine jer kadeti i junior nisu igrali Premijer ligu.
Interes privrednih društava da na onaj ili ovaj način pomaže klub je kud i kamo veći ako klub igra Premijer ligu. O takmičarskim montiranjima gdje u Federalnoj ligi bukvalno postoji nekoliko klubova u vlasništvu jednog lica
su već knjige ispisane. Vrlo bitan momenat je i zlo u NS Federacije BiH te je krovni savez svjetlosnu godinu ispred. Pogledajte samo šta je sudijska komisija radila prošle godine.
Te na kraju najbitniji momenat, popularizacija!
Poštujem što si iznio svoje mišljenje koje je vjerovatno bilo na temelju nedovoljnih informacija, ali ako ćemo slijediti tu filozofiju onda je najlakše onda igrati 3.Kantonalnu ligu (šesti rang takmičenja) jer su troškovi minimalni, a ionako se iz nje nema gdje ispast.
Kao što Siggy napisa, ne pripadamo tamo!