Postao/la rodom s Mejtaša » 03 avg 2014, 22:47
citiram: "znaš kako je rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo"
Izjava prvi dan Bajrama na Hayatu. Ovoliki papak nije bio ni Bleka.
Mnoge sam pitao godinama da ne kažem decenijama zašto bi neko punoljetan i pametan svojevoljno navijao za vještački klub začet ka krađi i sili pored starog legendarnog sarajevskog Želje, usput u svemu naj bh kluba kome su bitni trofeji itd.. Nikad nisam dobio nijedan smislen odgovor jer naravno nema ga.
I prosvjetli me Dino zvani Fening 1. ševala 1435 h.g. ili 28 jula 2014. g
Hvala ti Dino moji preci koji su stoljećima u ovom gradu to nisu znali. Ustvari ne pika se ništa u gradu do 46. Grad je tada nastao, a ne 1462.
Da šupak bude veći ničim izazvan je to sasuo u lice Fikretu momku Željovcu rođenom u Srebrenici. Je.b.o mu sam tad sve po spisku u ime svih Željovaca iz drugih gradova, a i nas sarajlija. Ni uživo neću ostati dužan čim ga sretnem prvi put. Papak jedan pokondireni. Koja je sila papku udarila u glavu to više nema ni osnovne kulture. Ne do Bog im fursata bilo bi nas po zatvorima, a Amara bi objesili na M. Dvoru. Koja je to mržnja i kompleks.
Naravno, ima normalne raje masa, ali ti odavno ne idu gore i samo sliježu ramenima.
Ovo pišem da imate na umu sa kakvim se papcima ovdje dopisujete. To su ti pacijenti ala Dino Fening koji su u svojim kućama prva maksimalno druga sarajevska generacija. I ono će to izjaviti onako javno, a mi ovdje živimo petu generaciju autohtonih sarajevskih željovaca.
Vlasnici te iste televizije da nisu isti kao on (mahalci - šupci) ne bi ga ni zvali. Ono normalna televizija ne bi više nikad uživo u program zvala.
Ima ovoga masa, ali mrsko mi pisati. Drugom prilikom.
Šta reči nego Hvala ti Bože što ima LjoŽe je ovaj grad bi davno otišao u neku stvar definitivno.
Zato ljudi nije bitno kojimo smo na tabeli, nije bitno imamo li ili nemamo para, nije bitno je li igraju djeca, nije bitno odakle smo, ali nemojmo samo biti papci i šupci i podržimo našeg Ljožeta jer to je još jedina preostala normalna i autohtona bh (pa i šire) sportska i svaka druga priča