Ethel je napisao/la:MetanorisBack je napisao/la:Ethel je napisao/la:Samo sto Elvedin Begic nije uradio za bh. fudbal ni 30% onoga sto je Harun uradio za bh. kosarku.
Šta je Harun uradio za BiH košarku,osim što je kukao da nema para ni za šta i što je prosipao neko domoljublje?
1. Kada je dosao svi racuni KSBiH su bili blokirani zbog dugova, sada nije takva situacija
2. BiH reprezentacija je od reprezentaciji koja se bori sa Portugalom, Madjarskom itd. za baraz postala reprezentacija koja na Eurobasketu dobije buduceg viceprvaka Europe
3. Prije dolaska Haruna Mahmutovica, sve nase mlade selekcije su igrale B-diviziju i vladao je potpuni amaterizam u istima, danas sve nase mlade selekcije igraju A-diviziju
4. Do njegovog dolaska nasi mladi igraci su igrali za susjedne drzave, danas imamo nekoliko mladih talenata koji igraju za BiH i ako su imali ponude susjednih drzava.
5. Da nije bilo Haruna Mahmutovica danas u dresu BiH ne bi gledali Jusufa Nurkica, Stipanovica, Sikirasa, Antunovica, Djedovica, Sulejmanovica i mnoge druge mlade talente i izgradjene igrace.
6. Od Sabita Hadzica smo dosli do toga da nam je selektor jedan od najboljih europskih trenera - Dusko Ivanovic
7. Takodjer, imamo vjerovatno najboljeg pomocnog trenera do sada - Nenada Trajkovica
8. I bez ikakve pomoci drzave, sto finansijske, sto bilo koje druge, Harun Mahmutovic uspijeva omoguciti U16, U18, U20 i seniorskoj reprezentaciji vrhunske uslove za rad.
9. Nasa mlada selekcija je po prvi put pozvana na nezvanicno prvenstvo svijeta.
10. Harun Mahmutovic je zbog bh. kosarke sebi priustio da se toliko "spusti" da zamoli Djedovica da posudi pare kako bi se rijesili odredjeni troskovi Eurobasketa.
Treba li jos nesto? Ako nisi upucen u rad Mahmutovica ili ako ga samo povrsno znas, onda evo prilike da saznas sta je to sve Harun Mahmutovic uradio za bh. kosarku.
1. Jel ih on isplatio,ili je dobio pare da ih isplati?
2. Ja mislim da je to do igrača više nego do njega,jbga,jedno je kada ti je Keno Bajramović glavni igrač,a nešto sasvim drugo kada je to Mirza Teletović.
3. To se slažem,ako je na njegovu inicijativu,onda je to jedna predobra stvar,mada je dosta i do igračkog kadra i do osnivanja klubova koji žive od mladih igrača(Spars)
4. Isti je odnos mladih igrača koji igraju,i koji ne igraju za nas danas,kao što je i prije bio,pustite mi se te šuplje.
Sulejmanović ne bi nikada igrao za drugu reprezentaciju,ista stvar i sa Nurkićem.
5. Netačno,evo Stipanovića je doveo Aco,Đedovićev stariji brat igra za nas,a i za koga bi to Đedović igrao,za Španiju ?

Dalje da ne nabrajam,btw,možda bi neki drugi igrali da nije Haruna,šta znaš?
6. Duško je preuzeo reprezentaciju zbog Mirze Teletovića,ne bi me čudilo da je napusti zbog ''profesionalnosti'' saveza.
7. Duško doveo pomoćnog trenera.
8. Da,bez ikakve pomoći,a dole navodiš da mu je Đedović poklonio pare,možeš misliti koliko je takvih situacija bilo,a da nisu javne? Nije on iz svog džepa plaćao,ne brini.
9. Ako je on to ugovorio svaka čast,mada nisam siguran,ni upućen kako je došlo do tog' poziva.
10. Nemam komentar,glupost,to uopšte nije pozitivna stvar,pravi ljudi novac ne dobijaju posuđivanjem nego sistemom koji im donosi novac.
Upućen sam u rad,i prezirem propagandu jednog čovjeka,za sve,za nešto za što jeste,i za nešto za što nije zaslužan,nema mi ništa mrže od toga.
Mota se po medijima,non stop vrti neke priče,a u savezu nema ni trunke napredka,evo ti mi reci,jel' stanje u savezu bolje,prestanimo govoriti o igračkom kadru i stručnom reprezentaciju,jer nisu oni zaslužni ni za dobru generaciju košarkaša,ni za dobrog selektora(koji je došao zbog Mirze).Šta se u savezu promjenilo,jel' infrastruktura drugačija? Kradel' Konaković malo manje?
POSEREM SE I PAPETOLJUPCIMA,I PAPETU U USTA.