Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

Ethel
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la Ethel » 05 avg 2014, 16:06

fera je napisao/la:ok vidjecemo ko je u pravu za par godina. meni nije mrsko sacekati a volio bi da grijesim. ja nisam nigdje rekao da je harun postavio dinu na tu poziciju, posto tek ucim da biram rijeci ja bi ovdje rekao da mu je harun otvorio vrata saveza.
evo mi svi priznajemo pozitivne stvari koje je on uradio dok ti s druge strane porices njegovu vezu sa bilo cim sto trenutno ne stima u bh kosarci.
Ja kazem da sigurno ima stvari u kojima je Mahmutovic pogrijesio ili lose uradio, takodjer vjerovatno ima i neke veze sa odredjenim stvarima koje ne stimaju u bh. kosarci, ali nema toliki uticaj u njima da bi ga se nazvalo lesinarom, barem ne poslije svega sto je uradio. Rekao sam treba kritikovati za lose stvari, ali na jedan "normalan" nacin, a ne na nacin da se stavlja u isti kos sa Konakovicem jer tu definitivno ne pripada.

Mozda ce neko pomisliti da ja obozavam lik i djelo Haruna Mahmutovica, ali meni licno je samo zasmetalo to njegovo stavljanje u isti kos sa Konakovicem.

Ako u buducnosti postane lesinar, onda ce tek optuzbe biti opravdane.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 05 avg 2014, 16:11

Ethel je napisao/la:
fera je napisao/la:ok vidjecemo ko je u pravu za par godina. meni nije mrsko sacekati a volio bi da grijesim. ja nisam nigdje rekao da je harun postavio dinu na tu poziciju, posto tek ucim da biram rijeci ja bi ovdje rekao da mu je harun otvorio vrata saveza.
evo mi svi priznajemo pozitivne stvari koje je on uradio dok ti s druge strane porices njegovu vezu sa bilo cim sto trenutno ne stima u bh kosarci.
Ja kazem da sigurno ima stvari u kojima je Mahmutovic pogrijesio ili lose uradio, takodjer vjerovatno ima i neke veze sa odredjenim stvarima koje ne stimaju u bh. kosarci, ali nema toliki uticaj u njima da bi ga se nazvalo lesinarom, barem ne poslije svega sto je uradio. Rekao sam treba kritikovati za lose stvari, ali na jedan "normalan" nacin, a ne na nacin da se stavlja u isti kos sa Konakovicem jer tu definitivno ne pripada.

Mozda ce neko pomisliti da ja obozavam lik i djelo Haruna Mahmutovica, ali meni licno je samo zasmetalo to njegovo stavljanje u isti kos sa Konakovicem.

Ako u buducnosti postane lesinar, onda ce tek optuzbe biti opravdane.
procitaj post iznad i onaj prije toga i sve ce ti biti jasno.
You are someone else I am still right here

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 05 avg 2014, 16:13

fera je napisao/la: sto se tice tog velikog napretka... zasto se ignorise ova godina tj ovo ljeto ? evo zamislite da se kojim slucajem teletovic povrijedi ili da je bio povrijeđen i nije se odazvao pozivu na sta vi ova reprezentacija licila ?
Jel to Harun kriv sto su neki prije njega pustali igrace samo tako da igraju za druge reprezentacije; sto pripreme nisu bile pripreme, vec derneci; sto su se talentovana djeca mnozila sa nulom? Mi imamo ogromnu rupu u vidu nedostatka kvalitetnih igraca od generacije 93 i stariji. Prakticno u tih 6-7 godina dobili smo 4-5 igraca koja su prosla kroz nase omladinske reprezentacije. Za to svakako nije kriv Harum, vec ljudi koji su vodili savez prije 5+ godina. Mi cemo za 4-5 godina ubirati plodove Harunovog rada, tek tada cemo liciti na ozbiljnu reprezentaciju sa 10-tak igraca ujednacenog kvaliteta.

I da, imal mozda neki igrac da moze igrati za seniorsku reprezentaciju BiH, a KSBiH ga ignorise? Jel nam to trener ne valja? Da li su pripreme lose?

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 05 avg 2014, 16:19

Kuko je napisao/la:
fera je napisao/la: sto se tice tog velikog napretka... zasto se ignorise ova godina tj ovo ljeto ? evo zamislite da se kojim slucajem teletovic povrijedi ili da je bio povrijeđen i nije se odazvao pozivu na sta vi ova reprezentacija licila ?
Jel to Harun kriv sto su neki prije njega pustali igrace samo tako da igraju za druge reprezentacije; sto pripreme nisu bile pripreme, vec derneci; sto su se talentovana djeca mnozila sa nulom? Mi imamo ogromnu rupu u vidu nedostatka kvalitetnih igraca od generacije 93 i stariji. Prakticno u tih 6-7 godina dobili smo 4-5 igraca koja su prosla kroz nase omladinske reprezentacije. Za to svakako nije kriv Harum, vec ljudi koji su vodili savez prije 5+ godina. Mi cemo za 4-5 godina ubirati plodove Harunovog rada, tek tada cemo liciti na ozbiljnu reprezentaciju sa 10-tak igraca ujednacenog kvaliteta.

I da, imal mozda neki igrac da moze igrati za seniorsku reprezentaciju BiH, a KSBiH ga ignorise? Jel nam to trener ne valja? Da li su pripreme lose?
a gdje si ti procitao da je kriv ?
neki su ocigledno vec poceli ubirati plodove njegovog rada. mozete vi napadati koliko hocete dok god je vama savrsen meni nije ni blizu toga.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 05 avg 2014, 16:25

Niko ovdje ne spominje savrsenog Haruna Mahmutovica, vec se pokusava objasniti da lik nije negativac u cijeloj ovoj prici. Prvo si rekao da je lesinar, pa onda kazes da bi to tek mogao postati, pokusavas prikazati ga kao Konakovicevog saradnika u pljacki saveza i lika koji je slican njemu.

Ali eto vidjeti cemo za par godina ko je i sta je Harun Mahmutovic, a odredjene plodove njegovog rada smo vec ubrali (plasmani u A-diviziju, Jusuf Nurkic itd.)
#MFFL
Som-Hi Barça

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 05 avg 2014, 16:29

Ethel je napisao/la:Niko ovdje ne spominje savrsenog Haruna Mahmutovica, vec se pokusava objasniti da lik nije negativac u cijeloj ovoj prici. Prvo si rekao da je lesinar, pa onda kazes da bi to tek mogao postati, pokusavas prikazati ga kao Konakovicevog saradnika u pljacki saveza i lika koji je slican njemu.

Ali eto vidjeti cemo za par godina ko je i sta je Harun Mahmutovic, a odredjene plodove njegovog rada smo vec ubrali (plasmani u A-diviziju, Jusuf Nurkic itd.)
kakav smo mi narod... samo je kod nas losa stvar kad priznas da si pretjerao... znaci najbolje sta god izvalis u afektu drzi se toga slijepo i tvrdoglavo...
ja bi samo na sve ovo dodao jos nesto. vidjecemo za par godina ko je u pravu ako to niko do sad nije rekao... mozda mi je promaklo.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 05 avg 2014, 16:32

Naravno da cemo vidjeti sve za par godina, mada je pitanje hoce li savez uopste postojati sa lesinarima Konakovicem i Mahmutovicem..
#MFFL
Som-Hi Barça

MetanorisBack
Kontakt:

Post Postao/la MetanorisBack » 05 avg 2014, 16:33

Ethel je napisao/la:
MetanorisBack je napisao/la:
Ethel je napisao/la:Samo sto Elvedin Begic nije uradio za bh. fudbal ni 30% onoga sto je Harun uradio za bh. kosarku.
Šta je Harun uradio za BiH košarku,osim što je kukao da nema para ni za šta i što je prosipao neko domoljublje?
1. Kada je dosao svi racuni KSBiH su bili blokirani zbog dugova, sada nije takva situacija
2. BiH reprezentacija je od reprezentaciji koja se bori sa Portugalom, Madjarskom itd. za baraz postala reprezentacija koja na Eurobasketu dobije buduceg viceprvaka Europe
3. Prije dolaska Haruna Mahmutovica, sve nase mlade selekcije su igrale B-diviziju i vladao je potpuni amaterizam u istima, danas sve nase mlade selekcije igraju A-diviziju
4. Do njegovog dolaska nasi mladi igraci su igrali za susjedne drzave, danas imamo nekoliko mladih talenata koji igraju za BiH i ako su imali ponude susjednih drzava.
5. Da nije bilo Haruna Mahmutovica danas u dresu BiH ne bi gledali Jusufa Nurkica, Stipanovica, Sikirasa, Antunovica, Djedovica, Sulejmanovica i mnoge druge mlade talente i izgradjene igrace.
6. Od Sabita Hadzica smo dosli do toga da nam je selektor jedan od najboljih europskih trenera - Dusko Ivanovic
7. Takodjer, imamo vjerovatno najboljeg pomocnog trenera do sada - Nenada Trajkovica
8. I bez ikakve pomoci drzave, sto finansijske, sto bilo koje druge, Harun Mahmutovic uspijeva omoguciti U16, U18, U20 i seniorskoj reprezentaciji vrhunske uslove za rad.
9. Nasa mlada selekcija je po prvi put pozvana na nezvanicno prvenstvo svijeta.
10. Harun Mahmutovic je zbog bh. kosarke sebi priustio da se toliko "spusti" da zamoli Djedovica da posudi pare kako bi se rijesili odredjeni troskovi Eurobasketa.

Treba li jos nesto? Ako nisi upucen u rad Mahmutovica ili ako ga samo povrsno znas, onda evo prilike da saznas sta je to sve Harun Mahmutovic uradio za bh. kosarku.

1. Jel ih on isplatio,ili je dobio pare da ih isplati?
2. Ja mislim da je to do igrača više nego do njega,jbga,jedno je kada ti je Keno Bajramović glavni igrač,a nešto sasvim drugo kada je to Mirza Teletović.
3. To se slažem,ako je na njegovu inicijativu,onda je to jedna predobra stvar,mada je dosta i do igračkog kadra i do osnivanja klubova koji žive od mladih igrača(Spars)
4. Isti je odnos mladih igrača koji igraju,i koji ne igraju za nas danas,kao što je i prije bio,pustite mi se te šuplje.
Sulejmanović ne bi nikada igrao za drugu reprezentaciju,ista stvar i sa Nurkićem.
5. Netačno,evo Stipanovića je doveo Aco,Đedovićev stariji brat igra za nas,a i za koga bi to Đedović igrao,za Španiju ? :mrgreen: Dalje da ne nabrajam,btw,možda bi neki drugi igrali da nije Haruna,šta znaš?
6. Duško je preuzeo reprezentaciju zbog Mirze Teletovića,ne bi me čudilo da je napusti zbog ''profesionalnosti'' saveza.
7. Duško doveo pomoćnog trenera.
8. Da,bez ikakve pomoći,a dole navodiš da mu je Đedović poklonio pare,možeš misliti koliko je takvih situacija bilo,a da nisu javne? Nije on iz svog džepa plaćao,ne brini.
9. Ako je on to ugovorio svaka čast,mada nisam siguran,ni upućen kako je došlo do tog' poziva.
10. Nemam komentar,glupost,to uopšte nije pozitivna stvar,pravi ljudi novac ne dobijaju posuđivanjem nego sistemom koji im donosi novac.

Upućen sam u rad,i prezirem propagandu jednog čovjeka,za sve,za nešto za što jeste,i za nešto za što nije zaslužan,nema mi ništa mrže od toga.
Mota se po medijima,non stop vrti neke priče,a u savezu nema ni trunke napredka,evo ti mi reci,jel' stanje u savezu bolje,prestanimo govoriti o igračkom kadru i stručnom reprezentaciju,jer nisu oni zaslužni ni za dobru generaciju košarkaša,ni za dobrog selektora(koji je došao zbog Mirze).Šta se u savezu promjenilo,jel' infrastruktura drugačija? Kradel' Konaković malo manje?
Zadnja izmjena: MetanorisBack, dana/u 05 avg 2014, 16:37, ukupno mijenjano 1 put.
POSEREM SE I PAPETOLJUPCIMA,I PAPETU U USTA.

kim
Kontakt:

Post Postao/la kim » 05 avg 2014, 16:33

Ethel je napisao/la:Niko ovdje ne spominje savrsenog Haruna Mahmutovica, vec se pokusava objasniti da lik nije negativac u cijeloj ovoj prici. Prvo si rekao da je lesinar, pa onda kazes da bi to tek mogao postati, pokusavas prikazati ga kao Konakovicevog saradnika u pljacki saveza i lika koji je slican njemu.

Pa nije valjda Harun zaslužan za Juku, ako je tako što ne naredi Aci da ga vodi mjesto Sinanovića na prošlo EP. I ako ćemo biti iskreni za razvoj Juke je više uticala KK Sloboda nego iko.
Mislim da nije moralno, da selektor košarkaske reprezentacije Bosne i Hercegovine u bilo kom uzrastu budu Baja i Vela.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 05 avg 2014, 16:36

kim je napisao/la:

Pa nije valjda Harun zaslužan za Juku, ako je tako što ne naredi Aci da ga vodi mjesto Sinanovića na prošlo EP. I ako ćemo biti iskreni za razvoj Juke je više uticala KK Sloboda nego iko.
Zasluzan je jer se borio da zaigra za BiH, jer je Slovenija pravila probleme, ostalo nije njegova briga vec selektorova.
#MFFL
Som-Hi Barça

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 05 avg 2014, 16:38

kim je napisao/la:

ne znam jesi li znao al te 94. da haruna nije bilo jusuf ne bi imao priliku da se rodi u BiH...

kim
Kontakt:

Post Postao/la kim » 05 avg 2014, 16:42

Ethel je napisao/la:
kim je napisao/la:

Zasluzan je jer se borio da zaigra za BiH, jer je Slovenija pravila probleme, ostalo nije njegova briga vec selektorova.

Kako nije, jeli Aco rekao "da će otići, ako ga budu ucjenjivali da Jusuf igra na EP", pa eto i sam Aco radi džabe, humanitarac kaže HArun, kad na kraju bogami nije džabe.

Ovo za KK slobodu sam rekao samo iz razloga što su tu rekli da je Jusuf antitalent.
Mislim da nije moralno, da selektor košarkaske reprezentacije Bosne i Hercegovine u bilo kom uzrastu budu Baja i Vela.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 05 avg 2014, 16:54

MetanorisBack je napisao/la: 1. Jel ih on isplatio,ili je dobio pare da ih isplati?
2. Ja mislim da je to do igrača više nego do njega,jbga,jedno je kada ti je Keno Bajramović glavni igrač,a nešto sasvim drugo kada je to Mirza Teletović.
3. To se slažem,ako je na njegovu inicijativu,onda je to jedna predobra stvar,mada je dosta i do igračkog kadra i do osnivanja klubova koji žive od mladih igrača(Spars)
4. Isti je odnos mladih igrača koji igraju,i koji ne igraju za nas danas,kao što je i prije bio,pustite mi se te šuplje.
Sulejmanović ne bi nikada igrao za drugu reprezentaciju,ista stvar i sa Nurkićem.
5. Netačno,evo Stipanovića je doveo Aco,Đedovićev stariji brat igra za nas,a i za koga bi to Đedović igrao,za Španiju ? :mrgreen: Dalje da ne nabrajam,btw,možda bi neki drugi igrali da nije Haruna,šta znaš?
6. Duško je preuzeo reprezentaciju zbog Mirze Teletovića,ne bi me čudilo da je napusti zbog ''profesionalnosti'' saveza.
8. Da,bez ikakve pomoći,a dole navodiš da mu je Đedović poklonio pare,možeš misliti koliko je takvih situacija bilo,a da nisu javne? Nije on iz svog džepa plaćao,ne brini.
9. Ako je on to ugovorio svaka čast,mada nisam siguran,ni upućen kako je došlo do tog' poziva.
10. Nemam komentar,glupost,to uopšte nije pozitivna stvar,pravi ljudi novac ne dobijaju posuđivanjem nego sistemom koji im donosi novac.

Upućen sam u rad,i prezirem propagandu jednog čovjeka,za sve,za nešto za što jeste,i za nešto za što nije zaslužan,nema mi ništa mrže od toga.
Mota se po medijima,non stop vrti neke priče,a u savezu nema ni trunke napredka,evo ti mi reci,jel' stanje u savezu,prestanimo govoriti o igračkom kadru i stručnom reprezentaciju,jer nisu oni zaslužni ni za dobru generaciju košarkaša,ni za dobrog selektora(koji je došao zbog Mirze).Šta se u savezu promjenilo,jel' infrastruktura drugačija? Kradel' Konaković malo manje?
Prvo, da je ostao stari savez dugovi bi bili veci i racuni ne bi bili odblokirani vjerovatno nikad, vec je Harun sistematski rjesavao odredjena dugovanja.

Imali smo mi i tada dobre igrace, ali ne i kvalitetne uslove, atmosferu i strucne ljude na klupi, a oni ne dolaze sami od sebe.

To sam objasnio, danas se uradi sve sto je u nasoj moci da igrac zaigra za nas, dok to prije nije bio slucaj. Nurkic i Sulejmanovic mozda ne bi zaigrali za druge reprezentacije, ali desetak ostalih bi.

Dobro evo Stipanovica je dosao zbog Ace, Djedovic je imao ponudu Spanije, ali sta je sa Sikirasem, Antunovicem, Garicem, Lazicem, Polutkom, u zenskoj selekciji Maricom Gajic itd.

Mirza Teletovic je samo jedan od razloga zasto je dosao, Dusko Ivanovic moze voditi bilo koji tim u europi i ne bi sigurno dosao da vodi Bosnu samo zbog Mirze.

I to sam objasnio, pomoc drzave je mizerna i u odnosu na susjedne ili neke druge drzave je smijesna. Nije davao iz svog dzepa i ne treba da daje iz svog dzepa, jer lik nije neki bogatas pa da se razbacuje parama.

Doslo je zbog uspjeha te selekcije i njenog napretka, kao i dobre organizacije takmicenja B-divizije u Sarajevu.

On je dosao u savez sa milionskim dugovima, odakle da nabavi novac? Milion puta je objasnjeno da se islo i preko mogucnosti saveza samo da bi se otislo na Eurobasket. To sto je posudio novac od Djedovica i spustio se na taj nivo samo pokazuje njegovu zelju da imamo normalnu reprezentaciju.

Nije ovo propaganda jednog covjeka, jer u savezu je jedan od rijetkih koji uopste radi svoj posao. Kako nema napretka u savezu? Pa sama cinjenica da je dug smanjen je sama po sebi napredak. Ovaj savez za razliku od proslog pruza kvalitetne uslove i pripreme reprezentativcima, bori se za igrace, ide i preko svojih finansijskih mogucnosti i to nije napredak?
#MFFL
Som-Hi Barça

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 05 avg 2014, 16:56

fera je napisao/la: a gdje si ti procitao da je kriv ?
neki su ocigledno vec poceli ubirati plodove njegovog rada. mozete vi napadati koliko hocete dok god je vama savrsen meni nije ni blizu toga.
Citav taj post si posvetio Harunu, pa mi je bilo logicno da je on krivac za to stagniranje A reprezentacije (o kojem ti pricas).

Niko nije savrsen, grijesi i on.. ali te njegove greske dolaze iz dobre namjere, bar ja to tako shvatam. Evo primjer posljednja pogreska kod ovog ostrog saopstenja za Jusufa, pa nije ni on lud da otjera Jusufa iz reprezentacije, a isao mu je na noge dok je ovaj bio niko, zajedno s Acom i Cedevitom odvukao ga iz Slovenije (gdje mu nisu dali da igra)... a sad kao da tjera NBA igraca!? Amerikanac otisao, Jusuf otisao - negdje se moralo presjeci. Dakle na jedan grub nacin pokusao je zaustaviti ovo "sprdanje" s reprezentacijom, ali je namjera bila zastiti interes reprezentacije.

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 05 avg 2014, 16:59

Sulejmanovic je vec igrao za U16 reprezentaciju, tako da nikako ne stoji da ne bi igrao za drugu reprezentaciju. http://u16men.fibaeurope.com/enDivB/cid ... D_281.html" onclick="window.open(this.href);return false; Razlika je samo sto je Sulejmanovicu neophodan jedan telefonski poziv da bi igrao za BiH, a nekim drugim nije.

MetanorisBack
Kontakt:

Post Postao/la MetanorisBack » 05 avg 2014, 17:08

Ethel je napisao/la:
MetanorisBack je napisao/la: 1. Jel ih on isplatio,ili je dobio pare da ih isplati?

Mota se po medijima,non stop vrti neke priče,a u savezu nema ni trunke napredka,evo ti mi reci,jel' stanje u savezu,prestanimo govoriti o igračkom kadru i stručnom reprezentaciju,jer nisu oni zaslužni ni za dobru generaciju košarkaša,ni za dobrog selektora(koji je došao zbog Mirze).Šta se u savezu promjenilo,jel' infrastruktura drugačija? Kradel' Konaković malo manje?
Prvo, da je ostao stari savez dugovi bi bili veci i racuni ne bi bili odblokirani vjerovatno nikad, vec je Harun sistematski rjesavao odredjena dugovanja.

Imali smo mi i tada dobre igrace, ali ne i kvalitetne uslove, atmosferu i strucne ljude na klupi, a oni ne dolaze sami od sebe.

To sam objasnio, danas se uradi sve sto je u nasoj moci da igrac zaigra za nas, dok to prije nije bio slucaj. Nurkic i Sulejmanovic mozda ne bi zaigrali za druge reprezentacije, ali desetak ostalih bi.

Dobro evo Stipanovica je dosao zbog Ace, Djedovic je imao ponudu Spanije, ali sta je sa Sikirasem, Antunovicem, Garicem, Lazicem, Polutkom, u zenskoj selekciji Maricom Gajic itd.

Mirza Teletovic je samo jedan od razloga zasto je dosao, Dusko Ivanovic moze voditi bilo koji tim u europi i ne bi sigurno dosao da vodi Bosnu samo zbog Mirze.

I to sam objasnio, pomoc drzave je mizerna i u odnosu na susjedne ili neke druge drzave je smijesna. Nije davao iz svog dzepa i ne treba da daje iz svog dzepa, jer lik nije neki bogatas pa da se razbacuje parama.

Doslo je zbog uspjeha te selekcije i njenog napretka, kao i dobre organizacije takmicenja B-divizije u Sarajevu.

On je dosao u savez sa milionskim dugovima, odakle da nabavi novac? Milion puta je objasnjeno da se islo i preko mogucnosti saveza samo da bi se otislo na Eurobasket. To sto je posudio novac od Djedovica i spustio se na taj nivo samo pokazuje njegovu zelju da imamo normalnu reprezentaciju.

Nije ovo propaganda jednog covjeka, jer u savezu je jedan od rijetkih koji uopste radi svoj posao. Kako nema napretka u savezu? Pa sama cinjenica da je dug smanjen je sama po sebi napredak. Ovaj savez za razliku od proslog pruza kvalitetne uslove i pripreme reprezentativcima, bori se za igrace, ide i preko svojih finansijskih mogucnosti i to nije napredak?

Ti meni odgovaraš kao da sam ja na strani države i političara,znam da nema pomoći,znam da su slabi sa novcem,ali čovjeku je data čitava Bosanska košarka u ruke,čitav savez,stručni ljudi se ne bi patili sa besparicom u toj situaciji,vjeruj mi da ne bi. Za ove mlade igrače se vidi da si subjektivno na strani Haruna,evo uzmimo Lazića npr,on će vjerovatno biti prosječan košarkaš,jel ti stvarno misliš da bi neko njega nama uzeo? U kojoj drugoj reprezentaciji bi imao mjesta? Albaniji?Ne računam to ''dovođenje'' igrača koji i nisu gdje drugo imali igrat',računam Nurkića i Sulejmanovića,a sam si opisao njihov slučaj.

Dobro,Mirza Teletović je jedan od razloga(iako je sam Duško spomenuo samo taj jedan razlog),koji su drugi?

Dobro,jedan je od rijetkih koji uopšte rade,šta sad' trebamo,glorificirati što neko pokušava odraditi svoj posao? Zar ne bi trebali težiti nekom' sistemu koji se isplati i samoj državi,savezu,a i igračima,sada nam je situacija slična kao i u turizmu,imamo potencijala,ali ga ne koristimo.

Zašto Mirza Teletović uz pomoć saveza ne osnuje svoju školu košarke negdje u Evropi,npr u Španiji,i to održava godinama,a da novac ide i u savez i samom Mirzi,zašto je prodaja dresova mizerna,da ne kažem nikakva? Zašto ne koriste Mirzu,Djedovića ili Nurkića za potpisivanje ugovora i sa igračem i sa savezom,pa da opet dijele pare.
Evo,meni običnom smrtniku padaju takve stvari na pamet,šta su oni u savezu ograničeni pa se ničega ne mogu sjetiti?
Nisu,ali bitnije im je gostovanje po emisijama i pričanje žalopojki,pa neće ti država pomoći,pomiri se s tim,osnuj nešto sam,dovoljno je pogledati web stranicu našeg saveza u sredini 2014. godine,pa kunem ti se da su na zapadu same web stranice izgledale bolje devedesetih godina.
Zadnja izmjena: MetanorisBack, dana/u 05 avg 2014, 17:10, ukupno mijenjano 1 put.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 05 avg 2014, 17:09

Ethel je napisao/la:
MetanorisBack je napisao/la:
Ethel je napisao/la:Samo sto Elvedin Begic nije uradio za bh. fudbal ni 30% onoga sto je Harun uradio za bh. kosarku.
Šta je Harun uradio za BiH košarku,osim što je kukao da nema para ni za šta i što je prosipao neko domoljublje?
.
.
8. I bez ikakve pomoci drzave, sto finansijske, sto bilo koje druge, Harun Mahmutovic uspijeva omoguciti U16, U18, U20 i seniorskoj reprezentaciji vrhunske uslove za rad.
Jarane nikada i nigdje nije javno objavljeno koliko daju sponzori KSBiH poput Bhtelecoma,Elektroprivrede i ostalih,a sto se tice drzave federalni nivo kantonalni nivo podrzavaju na nivou vijeca ministara BiH malo je drukcija procedura..Nece niko reci evo ti pare za U16 za U18 nego sve idu u jedan budzet i placa se i nemoj da mi pricas price jer je taj isti Harun prico kako Petrovic volontira da bi kasnije se ispostavilo da mu je davo pare oko infuziju s vremena na vrijeme je.be se meni za patriotizam i prosipanje šuplje samo cist racun duga ljubav..I da ti kazem za ovo dovodjenje igraca to je duznost znaci ja ako odgovorno radim svoj posao ja cu ici da to uradim pa sto prodje prodje kod nas svako ko radi svoj posao ispada ko čudak pa to je obaveza al haman mi navikli na fuseraj

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 05 avg 2014, 17:11

Hoce li biti danas prenos protiv canade
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 05 avg 2014, 17:20

Aleksandar Lazić je momak koje ima odlicne fizicke predispozicije i koji ima talenta, slovenci su bili zainteresovani da igra za njih i u njihovoj reprezentaciji bi sigurno imao mjesta jer njihova U18 reprezentacija igra B-diviziju. Sikiras je medju 3 najtalentovanija igraca u europi u svojoj generaciji, odbio je Srbiju, Antunovic je mogao igrati za Hrvatsku, Polutak za Sloveniju, Marica Gajica za Sloveniju itd.

Dusko Ivanovic sigurno ne bi dosao u jedan totalno neuredjen savez kakav je bio prethodni, pregovore je drzao Harun Mahmutovic i ako ga je on uspio nagovoriti na bude selektor onda tu nema price. BiH ima reprezentaciju koja ima veliki potencijal i mnogo mladih talentovanih igraca sto je jos jedan od razloga njegovog dolaska.

Govorimo o Bosni i Hercegovini, ovdje je cudno kad neko u jednom savezu, ministarstvu itd. radi svoj posao, kod drugih je to normalno, ali kod nas nije. Rijetki su oni koji posteno rade svoj posao i za to Harun zasluzuje pohvalu.

Zasto Mirza Teletovic ne osnuje, to moras pitati Mirzu..

Pa sta treba covjek da radi, da dodje u emisiju i prica bajke? Da govori kako je u savezu sve divno i da ne znamo sta cemo sa parama?
#MFFL
Som-Hi Barça

MetanorisBack
Kontakt:

Post Postao/la MetanorisBack » 05 avg 2014, 17:31

Ethel je napisao/la:Aleksandar Lazić je momak koje ima odlicne fizicke predispozicije i koji ima talenta, slovenci su bili zainteresovani da igra za njih i u njihovoj reprezentaciji bi sigurno imao mjesta jer njihova U18 reprezentacija igra B-diviziju. Sikiras je medju 3 najtalentovanija igraca u europi u svojoj generaciji, odbio je Srbiju, Antunovic je mogao igrati za Hrvatsku, Polutak za Sloveniju, Marica Gajica za Sloveniju itd.

Dusko Ivanovic sigurno ne bi dosao u jedan totalno neuredjen savez kakav je bio prethodni, pregovore je drzao Harun Mahmutovic i ako ga je on uspio nagovoriti na bude selektor onda tu nema price. BiH ima reprezentaciju koja ima veliki potencijal i mnogo mladih talentovanih igraca sto je jos jedan od razloga njegovog dolaska.

Govorimo o Bosni i Hercegovini, ovdje je cudno kad neko u jednom savezu, ministarstvu itd. radi svoj posao, kod drugih je to normalno, ali kod nas nije. Rijetki su oni koji posteno rade svoj posao i za to Harun zasluzuje pohvalu.

Zasto Mirza Teletovic ne osnuje, to moras pitati Mirzu..

Pa sta treba covjek da radi, da dodje u emisiju i prica bajke? Da govori kako je u savezu sve divno i da ne znamo sta cemo sa parama?
Mirzi to ne treba,ali Mirzino ime nama treba i na terenu i izvan njega,nisi prokomentarisao stvari koje sam napisao da se mogu raditi,a ne rade se,i baš zbog toga što on radi,ako radi ne treba to sada hvaliti kao da je nešto nenormalno,neka nam postane normalno,to hoću reći.
Što se emisija tiče,neka ne dolazi u emisije,neka radi svoj posao,za koji je plaćen da ga radi,i ja svoj radim i šutim,ako nisam produktivan,zamjene me nekim' boljim,ako firma nije produktivna,firma prestane sa postojanjem,ako onaj koji vodi poslove firme nije produktivan,pokušaju sa nekim' drugim,kod nas je najvažnije da je on slatkorječiv,fin,umiljat',da zna prosut' šuplju priču,ma daj više,dosta mi je toga,svašta bi ja nešto rekao,ali ne mogu,da imam poziciju,rekao bi' pa nek' me objese,ali mogu samo pisati po forumu,i imati svoje mišljenje,koje je netačno ili tačno,svejedno,ali barem znam kako stvari funkcionišu,a živim u BiH,ali čitam šta ljudi rade vani,i imam produktivnu glavu što je najbitnije,mene tipovi poput Haruna ne mogu zavarat svojim javnim istupima,jer bi ja javne istupe imao samo kada bi sebe morao pravdati,kada šutiš po našoj logici mutiš,a kada slatkorječivo izlaziš u javnost sa najmanjom sitnicom koju si uradio,a koja je u opisu tog posla,tada si ljudina,radnik i domoljub,šta Nijemci znaju ko njihovu državu drži na nogama?Košarkaški savez,evo,99% ljudi nema pojma ko je taj koji stoji iza svega toga i sve to organizuje,dok kod nas 99% ljudi zna ko su Harun,Konaković i slični,samo zato što ovi svoj rad javno eksponiraju,i sada su oni djevice marije,jesu ali malo sutra.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: armin i 13 gostiju.