Nakon dvije godine u U18 A-diviziji...
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Zar nemamo bolje centre???ultrassa1921 je napisao/la:zar nemamo bolje centre u ovim kadetima,ova 2 iz Sparsa su realno 0,bolji mi je onaj Zulic jel ne znam tacno takodje iz Sparsa..
Bosko Bojovic igra u partizanu ts iz banjaluke, tako da moze igrati i za nas i za klub bez problema..Jedino ako ti imas info da ce on preci u partizan beograd e onda bi imo problem taj...MrMuscle je napisao/la:Onaj spisak sa Fibine str I nije bas tacan tj nemojte se na njega referirati... recimo tamo nema npr Sandra A. I Zovke... a oni su sa reprezentacijom... drago mi je sto je tamo I Bosko Bojovic, al ti automatizmom on vjerovatno gubi pravo igranja juniorske srbijanske lige u buducnosti sa Partizanom.... osim ako Srbi ne izmijene pravila, al ne vjerujem da ce to raditi...nisu ludi... s obzirom da prema tom pravilu ne smije biti stranih drzavljanja u toj ligi, nije to lose uradjeno kao kod nas....mali Adzic iz istih razloga ce igrati za srbiju. .. tj da ne izgubi to pravo...a imao je zelju igrati za nas, cak je bio I na nekim kampovima nase repke...
I ne brinite se za Marica I Mutica... oni nisu sa srbijanskom repkom na pripremama... Lazaru nije uopste u interesu da igra za njih, jer ih je vec ispalio 2x... a Maricu pravila ne dozvoljavaju pa ce morati da idu u razmjenu sa nama, sto donekle i nije lose ... naravno ako ga hoce....a ganjali su ga ovo ljeto...
Dino Radoncic je odbio Srbe, a zbog "povrede" ne igra za Crnu Goru.... sve glasnije se prica da mu je otac u svadji sa celnim ljudima u kosar savezu...to treba biti jasan signal I Harunu da ide po malog u Madrid...
E to je onda druga stvar..Bolje mu je onda neka ide dalje u drugi klub nego da ne moze igrati mladje lige u srbiji..isti je slucaj bio i sa magdevskim i on je zato preso u real..trebo bi njega spars sebi uzeti..MrMuscle je napisao/la:Ide mali sa njima na turnire vec odavno...I 99% ce biti njihov igrac... zato sam napisao ono u buducnosti.... osim ako mu ne ispadne sta vani jer je jedan od najboljih u nasoj kadetskoj ligi...a to te vrlo lako moze poslati npr u Italiju kao Mavrica I sl... msm te takve reference...
Ima pogubniji nacin za nas... jednostavno Srbi mu daju drzavljanstvo, a odrekne se naseg (ne da Ima dvojno kao mnogi, nego bukvalno da vise sa nama nema veze, da bude gradjanin Srbije, tuzno je da se to moze uraditi)... I onda vjerujem ni da Harun ne bi pravio probleme oko ispisnice, jer svakako ne bi vise mogao igrati za nas...... recimo ista situacija kao I sa salihamidzicem u fudbalu koji se odrekao naseg drzavljanstva zarad njemackog, da bi bez problema kao EU igrac igrao za Juve, a onako sa nasim bi bio jedan od dvojice NON EU igraca I zato nije imao sanse da igra onaj dvomec sa Portugalom kad se najavljivalo da ce vratiti iz reprezentacijske penzije.....Hukic u kosarci.... ma ima jos tih primjera...Lotus je napisao/la:E to je onda druga stvar..Bolje mu je onda neka ide dalje u drugi klub nego da ne moze igrati mladje lige u srbiji..isti je slucaj bio i sa magdevskim i on je zato preso u real..trebo bi njega spars sebi uzeti..MrMuscle je napisao/la:Ide mali sa njima na turnire vec odavno...I 99% ce biti njihov igrac... zato sam napisao ono u buducnosti.... osim ako mu ne ispadne sta vani jer je jedan od najboljih u nasoj kadetskoj ligi...a to te vrlo lako moze poslati npr u Italiju kao Mavrica I sl... msm te takve reference...
String je napisao/la:Halimicu treba postavit cilj cetvrtfinale, minimum. Ako imas dva takva talenta, poput Muse i Sikirasa (TOP 6 prema eurohopesu), ne kontam kako moze spusit obje tekme od Hrvata na pripremama (kako ste pisali ovdje), koji nemaju bas rodnu '98-'99 godinu.
Isto kao i u slucaju Bajica, Halimic je nas otezavajuci faktor...Ova generacija se ne smije zadovoljit pukim opstankom u A diviziji i to prezentovat kao sega-mega uspjeh.
Steta za Vidacica...kad bi bar dogodine uzeo juniore, s Aticem i Djedom, mozda bi ugrabili polufinale.
zasto zato sto hrvati imaju U14?zaboljisportuBiH je napisao/la:MOžda nije rodna, ali u kadetima ti i par igrača koji nemaju neko tijelo za vrhunskog igrač naprave veliki rezultat jer izrastu prije vremena i fizički su jači od ostalih. NE znam Hrvate i tu njihovu generaciju ali sigurno oni nisu naivna reprezentacija kakvi god da su. Sad će mi reći da branim i Halu ali trebamo mi još mnogo prvenstava proći da dođemo na nivo Hrvata i Srba.
Može, da ode igrati za Turskukobe24 je napisao/la:Citam danas da je u Sparse dosao mladji brat Emira Preldzica. Cini mi se da je mali 2000. godiste i prikljucit ce se njihovim kadetima. Zna li neko kakav je, moze li se sta od njega ocekivati?
Trenutno korisnika/ca: Quartararo i 18 gostiju.