Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

sajo10
Kontakt:

Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH

Post Postao/la sajo10 » 04 avg 2014, 13:45

slika ---> slika

Nakon dvije godine u U18 A-diviziji...
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

ultrassa1921
Kontakt:

Post Postao/la ultrassa1921 » 06 avg 2014, 09:53

zar nemamo bolje centre u ovim kadetima,ova 2 iz Sparsa su realno 0,bolji mi je onaj Zulic jel ne znam tacno takodje iz Sparsa..
Manijaci Zeljini

edin74
Kontakt:

Post Postao/la edin74 » 06 avg 2014, 13:18

ultrassa1921 je napisao/la:zar nemamo bolje centre u ovim kadetima,ova 2 iz Sparsa su realno 0,bolji mi je onaj Zulic jel ne znam tacno takodje iz Sparsa..
Zar nemamo bolje centre???
Pa zar ne vidis da su svi iz Sparsa na pripremama.
Najsmjesnije je to sto je i plej iz Sparsa.
A Harun ko fol kuka za parama???
Koga bolan zajebavaju sa ovakvom reprezentacijom?
Igraju Sparsi a ne Bosna!

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 06 avg 2014, 13:26

Moze li neko biti ljubazan i napisati koji su momci na pripremama i za koje klubove igraju? Treba mi ta informacija... Hvala!
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 06 avg 2014, 13:45

Onaj spisak sa Fibine str I nije bas tacan tj nemojte se na njega referirati... recimo tamo nema npr Sandra A. I Zovke... a oni su sa reprezentacijom... drago mi je sto je tamo I Bosko Bojovic, al ti automatizmom on vjerovatno gubi pravo igranja juniorske srbijanske lige u buducnosti sa Partizanom.... osim ako Srbi ne izmijene pravila, al ne vjerujem da ce to raditi...nisu ludi... s obzirom da prema tom pravilu ne smije biti stranih drzavljanja u toj ligi, nije to lose uradjeno kao kod nas....mali Adzic iz istih razloga ce igrati za srbiju. .. tj da ne izgubi to pravo...a imao je zelju igrati za nas, cak je bio I na nekim kampovima nase repke...

I ne brinite se za Marica I Mutica... oni nisu sa srbijanskom repkom na pripremama... Lazaru nije uopste u interesu da igra za njih, jer ih je vec ispalio 2x... a Maricu pravila ne dozvoljavaju pa ce morati da idu u razmjenu sa nama, sto donekle i nije lose ... naravno ako ga hoce....a ganjali su ga ovo ljeto...

Dino Radoncic je odbio Srbe, a zbog "povrede" ne igra za Crnu Goru.... sve glasnije se prica da mu je otac u svadji sa celnim ljudima u kosar savezu...to treba biti jasan signal I Harunu da ide po malog u Madrid...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 06 avg 2014, 14:19

MrMuscle je napisao/la:Onaj spisak sa Fibine str I nije bas tacan tj nemojte se na njega referirati... recimo tamo nema npr Sandra A. I Zovke... a oni su sa reprezentacijom... drago mi je sto je tamo I Bosko Bojovic, al ti automatizmom on vjerovatno gubi pravo igranja juniorske srbijanske lige u buducnosti sa Partizanom.... osim ako Srbi ne izmijene pravila, al ne vjerujem da ce to raditi...nisu ludi... s obzirom da prema tom pravilu ne smije biti stranih drzavljanja u toj ligi, nije to lose uradjeno kao kod nas....mali Adzic iz istih razloga ce igrati za srbiju. .. tj da ne izgubi to pravo...a imao je zelju igrati za nas, cak je bio I na nekim kampovima nase repke...

I ne brinite se za Marica I Mutica... oni nisu sa srbijanskom repkom na pripremama... Lazaru nije uopste u interesu da igra za njih, jer ih je vec ispalio 2x... a Maricu pravila ne dozvoljavaju pa ce morati da idu u razmjenu sa nama, sto donekle i nije lose ... naravno ako ga hoce....a ganjali su ga ovo ljeto...

Dino Radoncic je odbio Srbe, a zbog "povrede" ne igra za Crnu Goru.... sve glasnije se prica da mu je otac u svadji sa celnim ljudima u kosar savezu...to treba biti jasan signal I Harunu da ide po malog u Madrid...
Bosko Bojovic igra u partizanu ts iz banjaluke, tako da moze igrati i za nas i za klub bez problema..Jedino ako ti imas info da ce on preci u partizan beograd e onda bi imo problem taj...

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 06 avg 2014, 14:25

Ide mali sa njima na turnire vec odavno...I 99% ce biti njihov igrac... zato sam napisao ono u buducnosti.... osim ako mu ne ispadne sta vani jer je jedan od najboljih u nasoj kadetskoj ligi...a to te vrlo lako moze poslati npr u Italiju kao Mavrica I sl... msm te takve reference...

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 06 avg 2014, 14:30

MrMuscle je napisao/la:Ide mali sa njima na turnire vec odavno...I 99% ce biti njihov igrac... zato sam napisao ono u buducnosti.... osim ako mu ne ispadne sta vani jer je jedan od najboljih u nasoj kadetskoj ligi...a to te vrlo lako moze poslati npr u Italiju kao Mavrica I sl... msm te takve reference...
E to je onda druga stvar..Bolje mu je onda neka ide dalje u drugi klub nego da ne moze igrati mladje lige u srbiji..isti je slucaj bio i sa magdevskim i on je zato preso u real..trebo bi njega spars sebi uzeti..

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 06 avg 2014, 14:49

Lotus je napisao/la:
MrMuscle je napisao/la:Ide mali sa njima na turnire vec odavno...I 99% ce biti njihov igrac... zato sam napisao ono u buducnosti.... osim ako mu ne ispadne sta vani jer je jedan od najboljih u nasoj kadetskoj ligi...a to te vrlo lako moze poslati npr u Italiju kao Mavrica I sl... msm te takve reference...
E to je onda druga stvar..Bolje mu je onda neka ide dalje u drugi klub nego da ne moze igrati mladje lige u srbiji..isti je slucaj bio i sa magdevskim i on je zato preso u real..trebo bi njega spars sebi uzeti..
Ima pogubniji nacin za nas... jednostavno Srbi mu daju drzavljanstvo, a odrekne se naseg (ne da Ima dvojno kao mnogi, nego bukvalno da vise sa nama nema veze, da bude gradjanin Srbije, tuzno je da se to moze uraditi)... I onda vjerujem ni da Harun ne bi pravio probleme oko ispisnice, jer svakako ne bi vise mogao igrati za nas...... recimo ista situacija kao I sa salihamidzicem u fudbalu koji se odrekao naseg drzavljanstva zarad njemackog, da bi bez problema kao EU igrac igrao za Juve, a onako sa nasim bi bio jedan od dvojice NON EU igraca I zato nije imao sanse da igra onaj dvomec sa Portugalom kad se najavljivalo da ce vratiti iz reprezentacijske penzije.....Hukic u kosarci.... ma ima jos tih primjera...
Jbg administracija nam je lose koncipirana.... I zakoni... ma kao uostalom I sve ostalo....

Najbolja varijanta su Sparsi ili negdje vani, osim u Srbiju I Tursku... al tamo sumnjam da ce :mrgreen: msm na Tursku...

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 06 avg 2014, 15:03

NEvjerovatno je da još nema zvanični spisak kadeta koji su na pripremama. Bio je u sportu neki spiska dan dva nakon okupljanja, ali nisam vidio ko je sve na njemu. Kolega mi jedan rekao da ima. Ja kontam hadj neću tražiti izaći će brzo i zvanični ali ništa. Stvarno šega (@neno bez ljutnje). NEki razlog ima. Sad jel to što se čekaju neki igrači i sl ne znam ali kad Minja može uletiti nenajavljen može i neki kadet:)

Treba sve uraditi što je u našoj moći, a Harun stvarno sve radi da ta djeca igraju za nas. Ko neće džaba ti sve. Ima hvala Bogu djece i bez tih što ih spominjete. Nama je recimo sad u juniorima su falili Keno, Dado Stipanović, Gacic, Ćataković, Šehić a oni će sigurno igrati i svi će biti nivo nekih sadašnjih reprezentativaca sigurno, a neki će biti i nivo Mirze i Nihada. A gdje su svi ostali što se još nećkaju poput Lončara a tu su i ovi što su igrali. Imamo mi lijepu bazu od 94 god pa na niže.

String
Kontakt:

Post Postao/la String » 06 avg 2014, 15:33

Halimicu treba postavit cilj cetvrtfinale, minimum. Ako imas dva takva talenta, poput Muse i Sikirasa (TOP 6 prema eurohopesu), ne kontam kako moze spusit obje tekme od Hrvata na pripremama (kako ste pisali ovdje), koji nemaju bas rodnu '98-'99 godinu.

Isto kao i u slucaju Bajica, Halimic je nas otezavajuci faktor...Ova generacija se ne smije zadovoljit pukim opstankom u A diviziji i to prezentovat kao sega-mega uspjeh.
Steta za Vidacica...kad bi bar dogodine uzeo juniore, s Aticem i Djedom, mozda bi ugrabili polufinale.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 06 avg 2014, 15:52

String je napisao/la:Halimicu treba postavit cilj cetvrtfinale, minimum. Ako imas dva takva talenta, poput Muse i Sikirasa (TOP 6 prema eurohopesu), ne kontam kako moze spusit obje tekme od Hrvata na pripremama (kako ste pisali ovdje), koji nemaju bas rodnu '98-'99 godinu.

Isto kao i u slucaju Bajica, Halimic je nas otezavajuci faktor...Ova generacija se ne smije zadovoljit pukim opstankom u A diviziji i to prezentovat kao sega-mega uspjeh.
Steta za Vidacica...kad bi bar dogodine uzeo juniore, s Aticem i Djedom, mozda bi ugrabili polufinale.
:mrgreen:
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 06 avg 2014, 16:29

MOžda nije rodna, ali u kadetima ti i par igrača koji nemaju neko tijelo za vrhunskog igrač naprave veliki rezultat jer izrastu prije vremena i fizički su jači od ostalih. NE znam Hrvate i tu njihovu generaciju ali sigurno oni nisu naivna reprezentacija kakvi god da su. Sad će mi reći da branim i Halu ali trebamo mi još mnogo prvenstava proći da dođemo na nivo Hrvata i Srba.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 06 avg 2014, 16:49

zaboljisportuBiH je napisao/la:MOžda nije rodna, ali u kadetima ti i par igrača koji nemaju neko tijelo za vrhunskog igrač naprave veliki rezultat jer izrastu prije vremena i fizički su jači od ostalih. NE znam Hrvate i tu njihovu generaciju ali sigurno oni nisu naivna reprezentacija kakvi god da su. Sad će mi reći da branim i Halu ali trebamo mi još mnogo prvenstava proći da dođemo na nivo Hrvata i Srba.
zasto zato sto hrvati imaju U14?

razumijem kontinuitet igara kroz U16-U18-U20 A divizije sto mi nismo imali, ali kod U16 mala je razlika
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 08 avg 2014, 20:31

mali ceranic iz leotara je sila talenat, vec je u U14 srbije!!
Zadnja izmjena: edinjo-bih, dana/u 10 avg 2014, 15:33, ukupno mijenjano 1 put.

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 11 avg 2014, 22:34

Nas juniorski reprezentativac Ivo Garic je na probi u KK Partizan..Svaka cast momcino :clap:

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 12 avg 2014, 01:35

Citam danas da je u Sparse dosao mladji brat Emira Preldzica. Cini mi se da je mali 2000. godiste i prikljucit ce se njihovim kadetima. Zna li neko kakav je, moze li se sta od njega ocekivati?
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

bhsport
Kontakt:

Re: Odg: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci

Post Postao/la bhsport » 12 avg 2014, 07:05

kobe24 je napisao/la:Citam danas da je u Sparse dosao mladji brat Emira Preldzica. Cini mi se da je mali 2000. godiste i prikljucit ce se njihovim kadetima. Zna li neko kakav je, moze li se sta od njega ocekivati?
Može, da ode igrati za Tursku :)
Familijarna falinka!

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 12 avg 2014, 09:55

Memic ce vjerovatno propustiti iduci ciklus EP U18 s obzirom da ide na koledz, a znamo dinamiku odazivanja igraca sa koledza u ove omladinske kategorije :problem:

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983 i 6 gostiju.