Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

master1015
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la master1015 » 06 avg 2014, 00:38

Pjesnik je napisao/la:Svaka cast Irfanu Redzepagicu, uradio je nevjerovatnu stvar. Jednog realno prosjecnog evropskog igraca napravio je jednim od najplacenijih ikad. Dzeko kapa dole, Irfane kapa dole!!!
hahahaha

AzRimiRzA
Kontakt:

Post Postao/la AzRimiRzA » 06 avg 2014, 05:03

Pjesnik je napisao/la:Svaka cast Irfanu Redzepagicu, uradio je nevjerovatnu stvar. Jednog realno prosjecnog evropskog igraca napravio je jednim od najplacenijih ikad. Dzeko kapa dole, Irfane kapa dole!!!
Pauk #2

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 06 avg 2014, 10:46

Ovo ako je istina ovo je katastrofa. Uvijek sam govorio da bi trebao preci u klubove kao sto su npr. Atletico Madrid ( Mandzukic ), Borussia Dortmund ( Immobile ), Schalke, Arsenal ( Sanogo proigrao ), Everton ( Lukaku potpisao ), Juventus ( Morata ) i slicni i tamo biti vise manje prvi napadac a ne ovo. Ovakva konkurencija ne postoji u nijednom klubu na svijetu. Nadam se da nije jos potpisao novi ugovor. Cuj Jovetica a momak igra fenomenalno. Mislim da je zabio vec 5,6 golova u ovim prijateljskim. Ali nije samo rijec o golovima nego sudjeluje u igri izvlaci se sam sebi stvari prilike itd ... .. :crazy: :crazy: Ovo nije logicno jedino ako je Jovetic zahtjevao od Pellegrinija da igra veci broj utakmica ( skroz realno ) sto ce u Juventusu 100% dobiti. Tamo bi odigrao sve utakmice i bio prvi igrac. Ako se kojim slucajem ovo desi tada ce prvi par biti Aguero - Falcao 95%. Dzeko jeste tek prosle sezone dokazao svoju klasu. A mogao je i u prve tri sezone da je dobio adekvatnu priliku sto se nije desilo zbog ogromne konkurencije. Prosle sezone Jovetic nije igrao nikako zbog povreda ni Aguero bar 1/3 sezone kao ni Negredo 2 mjeseca. I poslje nije povratio fromu koja je realno bila odlicna u prvom dijelu sezone. Ali to pojedinci ne zele da vide. Sta bi se desilo da su svi ostali zdravi ?? Bas zato sam ja bio zato da zamijeni klub najkasnije poslje ove sezone i da odradi ugovor do kraja.

http://sportsport.ba/ino_fudbal/falcao- ... ina/137334
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 06 avg 2014, 11:23, ukupno mijenjano 1 put.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 06 avg 2014, 11:10

Ama Dzeku zanimaju samo pare. :D
1946

Pjesnik
Kontakt:

Post Postao/la Pjesnik » 06 avg 2014, 12:18

Head je napisao/la:Ama Dzeku zanimaju samo pare. :D
Sta u tome ima lose?
Znas li iti jednog igraca da je losiji od njega a da zaradjuje vise?
A boljih igraca koji zaradjuju puno manje koliko hoces mogu nabrojati.
Igra u jakoj ligi, u dobrom klubu, osvaja trofeje, igra nemali broj utakmica, solidna statistika, ODLICNA zarada. Sta mu vise treba?
Mozda bi negdje odigrao deset, petnaest utakmica vise i bio krucijalniji igrac, ali nigdje ne bi dobio ni pola plate koju sad dobija.

Redzepagicu, svaka cast na ugovoru!!!

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 06 avg 2014, 12:33

Valjda je Sagna dobio veci ugovor od Dzeke?

O cemu pricate vi onda? Rezervni bek ce imati veci ugovor od napadaca koji je bio jedan od najzasluznijih za obje titule Citya i nije dobio povecanje ugovora.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 06 avg 2014, 12:35

Ma njemu k'o njemu je vaznija lova od karijere, to ne moze niko osporiti. Sad kako bi se ja ponas'o na njegovom mjestu ne znam.

Ono sto me raduje je to da se nije prod'o i tako automatski ostavio meni mrski zeljeznicar bez marke. :D
1946

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 06 avg 2014, 12:38

Wolfsburg

Bundesliga: 2008–09

Manchester City

Premier League: 2011–12, 2013–14
FA Cup: 2010–11
FA Community Shield: 2012
League Cup: 2013–14

Sta fali ovoj karijeri?

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 06 avg 2014, 12:41

Ne fali ništa. Koliko vidim, ovdje se samo konstatuje ono što je očigledo, a to je da se Edin ne želi rastati od basnoslovnih primanja u Cityju i da nije raspoložen za nove izazove u karijeri. :D

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 06 avg 2014, 12:47

A kakvi mu mogu biti izazovi, raspali italijanski giganti?

U Englesku ga City nece prodati, u Njemackoj je jedino Bayern stepenica vise, a u Spaniji su to Barca i Real.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 06 avg 2014, 12:55

Nigdje nisam napisao da "izazov" podrazumijeva jači klub od Cityja, mada ni to nije bilo isključeno. Ako mene pitaš, bolje je biti prva opcija i key player u nekom malo slabijem klubu, negoli strepiti hoćeš li igrati u klubu koji te u svakom trenutku može zamijeniti mlađim i boljim. No dobro, on je donio odluku, koja će se pokazati dobrom ili lošom u budućnosti, a ja mu svakako želim sreću u narednoj sezoni u dresu Građana.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 06 avg 2014, 14:53

Claus je napisao/la:Nigdje nisam napisao da "izazov" podrazumijeva jači klub od Cityja, mada ni to nije bilo isključeno. Ako mene pitaš, bolje je biti prva opcija i key player u nekom malo slabijem klubu, negoli strepiti hoćeš li igrati u klubu koji te u svakom trenutku može zamijeniti mlađim i boljim. No dobro, on je donio odluku, koja će se pokazati dobrom ili lošom u budućnosti, a ja mu svakako želim sreću u narednoj sezoni u dresu Građana.
+1
Mogao je otici prije dvije godine i biti kralj Juventusa. Pa onda malo Borussia Dortmund. Pa onda opet nazad u Englesku ligu u neki konkurentski klub da im dokaze ko je babo . Ako jednu sezonu nisi prvi igrac ( a imas toliki kvalitet sto ga Dzeko ima/o ) zahvalis im se, ima ( bilo je ) klubova koji ga zele koliko hoces za 20-30% manju platu. Pogledaj Ibrahimovica: Ajax, Juventus, Inter, Barcelona ( 1 sezona ), Milan, PSG, ... ..
Svake godine opada interes najjacih klubova za njega. Prije dvije godine htjeli su ga Bayern, Napoli ( prije Higuaina ), Tottenham ( prije Soldada ). Prosle sezone Borussia D., Arsenal, .... A ovo ko Inter i Valencija ?? Jos nesto prije dvije godine su klubovi nudili mozda 20-30% manju platu od Citya. Sada nude 50% manju platu. Zboga Financial fair playa Cityu odgovara da Dzeko ostane cim duze vremena jer imaju ogranicen budget za kupovinu novih igraca i uvjek ce mu ponuditi vece pare od drugih. Po meni je pogrijesio vec prije dvije godine, a sada jos jednom. Naravno drugi dio prosle sezone je bio vise nego zadovoljavajuci. Ali treba to i ponoviti. Mozda je trebao odraditi ugovor do kraja ( poslje ove sezone bi bio slobodan igrac ) i dogovoriti se sa klubom da bi u zavisnosti od minutaze i svega mozda produzio ugovor a ne ovako. Ako kojim slucajem stvarno potpise Falcao on sigurno nece biti na klupi kao ni Aguero kada je zdrav.

Kod Dzeke je uvijek bio i uvijek bice bitno da igra u klubu gdje je glavni igrac. On je igrac 16-erca. I tu je odlican ali preduslov je da se igra puno na njega i da ima par odlicnih prilika po utakmici i naravno da igra standardno. Tada Dzeko raste iz utakmice u utakmicu i biva sve bolji i bolji. Po njega je jos gore jer on bukvalno zavisi od upotrebljivih lopti kad ih nema on je nevidljiv. Aguero i Jovetic se mogu izvuci 30m od gola i sami sebi stvoriti priliku, Dzeko ne. On zavisi od ubacaja. A prejaka konkurencija u klubu je losa stvar za vrhunske napadace jer guse jedan drugoga i previse zele pokazati. Brzo ih ceka klupa i zato nisu smireni kao kada su sigurni starteri. Ali sada sta je tu je. Sretno mu !!
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 06 avg 2014, 15:20, ukupno mijenjano 1 put.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 06 avg 2014, 15:20

Mozambik je napisao/la:Valjda je Sagna dobio veci ugovor od Dzeke?

O cemu pricate vi onda? Rezervni bek ce imati veci ugovor od napadaca koji je bio jedan od najzasluznijih za obje titule Citya i nije dobio povecanje ugovora.
Nije, Sagna je na 120k sedmicno.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

String
Kontakt:

Post Postao/la String » 06 avg 2014, 15:39

Nije Falcao za Engleske, sve kad bi dosao. Dzeko ce biti starter, na njemu je da to odrzi.

Pjesnik
Kontakt:

Post Postao/la Pjesnik » 06 avg 2014, 16:20

String je napisao/la:Nije Falcao za Engleske, sve kad bi dosao. Dzeko ce biti starter, na njemu je da to odrzi.
Reci to bilo kojem navijacu koji nije iz BiH i koji realno gleda situaciju, ismijat ce te za tu izjavu :kafa:

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 06 avg 2014, 17:33

String je napisao/la:Nije Falcao za Engleske, sve kad bi dosao. Dzeko ce biti starter, na njemu je da to odrzi.
slika

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 06 avg 2014, 17:55

Mozambik je napisao/la:A kakvi mu mogu biti izazovi, raspali italijanski giganti?

U Englesku ga City nece prodati, u Njemackoj je jedino Bayern stepenica vise, a u Spaniji su to Barca i Real.
U Englesku ga City nebi trebao ni prodavati jer da je sacekao samo godinu dana kao slobodan igrac zeljeli bi ga svi ili skoro svi najbolji Engleski klubovi. I Borussia Dortmund i Atletico Mandrid jesu stepenica vise od Citya bar sto se tice lige prvaka. A to puno znaci i nije nebitno. City je pocetnik u ligi prvaka zasad. Nije kao da je City za te klubove razred vise kao sto to jesu npr. Bayern, Barca i Real Madrid. Ali opet je kao i svih godina do sada zakasnio sa transferom. Borussia D. ( Immobile ), Atletico M. ( Mandzukic ), Juventus ( Morata ).

Jos nesto Falcao ne ide u Real M. zato jer je Ancelotti rekao da je zadovoljan sa Benzemom koji ce biti starter i sljedece sezone. I ne zeli ga rotirati sa Falcaom ili je Benzema rekao da inace napusta klub. A pisalo se je mjesecima o prelasku Falcaa u Real Madrid. Koji mu je sigurno bio najdrazi izbor. A Real Madrid ima samo dvojicu napadaca ( 9-tke ) Benzema i Jese ( koji jos nije fit ). Ronaldo i Bale igraju vise krilne napadace.
A City ima Aguera, Dzeku, Negreda i Jovetica. U rezervi jos Guidettija i jos ovog malog Iheanachea. I jos bi kupili Falcaa i to umjesto Jovetica koji je najbolji igrac priprema dosad :roll: :roll:

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 06 avg 2014, 18:16

Cuj zeljeli bi ga najbolji Engleski klubovi, Pa ne igra on za QPR. City je, uz Chelsea, najbolji Engleski klub.

Borussia i Atletico nisu stepenica vise od Citya, u svojim ligama su vjecno drugi ili treci, nekad se omakne pa i osvoje, al to jednom u 15 godina. Juventus i ostali Italijanski giganti su propali i ne vidim razlog da Dzeko ode tamo. Sta mu to mogu ponuditi Juventus, Milan ili Inter sto nema u Cityu? Sta mu moze punuditi Borussia? Drugu poziciju u Bundesligi i eventualno 1/4 finale LP, Atletico Madrid isto tako. Sta mu moze ponuditi Arsenal u Engleskoj? vjecno cetvrto mjesto, ili Tottenham europa ligu.

Ovo sve pisem pod uslovom da ne dodje Falcao, u tom slucaju se situacija drasticno mijenja.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 06 avg 2014, 18:28

@ Mozambik
Dobro jaro slazemo se. Mada Atletico Madrid je dokazao da moze otici do kraja. Borrussia D. je igrala finale lige prvaka prije par sezona. Ove godine namucili Real itekako u drugoj utakmici. A ko to garantuje da ce City biti prvi ove godine. Kada me vec vuces za jezik po meni su prvi favoriti Manchester United i Chelsea. Tek onda City kao treci. Liverpool nikad nece biti isti kao sto su bili sa Suarezom. Oni ce biti tu negdje sa Arsenalom i Evertonom. Tottenham nisam nesto gledao tako da neznam ali sigurno nece biti jedna od prve tri ekipe. Po meni ce se sezona zavrsiti ManUnited, Chelsea, City. Ili mozda Chelsea ispred ManUniteda.

A sto se tici Falcaa to bi bilo jako lose po Dzeku. I vidim sada da je Inter posudio Osvalda. Odlican potez Intera konacno su kupili pravog napadaca. Vidic im isto puno znaci ocekujem dobar Inter ove sezone. Od njihovih klubova spominjao sam samo Juventus koji jeste gigant za mene. Jos nesto ako Juventus proda Vidala Unitedu sto je jako blizu. Onda ni ne cudi ovo da kupuju Jovetica, potpuno logicno. Htjeli su ga i prosle sezone samo je zapelo oko prodaje Pogbe.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 06 avg 2014, 19:03

Manchester treba potrositi jos najmanje 70 miliona da bude u rangu sa Chelseom i Cityem. Ta dva kluba su prvi favoriti za titulu. Nikoga nisu prodali, a jos su se pojacali i imaju uigrane ekipe. Arsenal vidim kao treci tim, a za LP ce se boriti United i Liverpool.

Vezano za Dzeko i ostale klubove. Jarane, lahko se rasipat tuđim parama. Svi se mi ovdje rasipamo Dzekinim parama i pisemo ja bi ovdje za 2 miliona manje, ja bi ondje za 3 miliona manje, to su gluposti. Razlika izmedju plata u EPL i ostalim ligama je velika. To sto Pauk pise ne treba uzimati za ozbiljno.

Dzeko nije trazio povisicu, iako je na to imao pravo jer je jedan od najzasluznijih za obje titule. Po meni on zasluzuje i bolji ugovor nego ovaj.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.