Balavac samo moze sanjariti da ce ti drzava u ovakvoj situaciji tek onako dati pare da pravis privatni stadion.Baja_Zvjerka je napisao/la:Hahahahaa, sa kakvim balavcima mi ovdje "moramo" diskutovati...
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
Re: Odg: FK Željezničar
Prijavljen si za vrijedjanje. Da vidimo da li ce Aco sad biti doslijedan i banovati te kao sto navijace Sarajeva za isto ovo banuje trajno.jug-onostalgicar je napisao/la:ahahahha ti si najgluplji pitar u BiHPjesnik je napisao/la:Imam. Proglasite stecaj
Pozzz sa Mercedea arene
Re: FK Željezničar
jug-onostalgicar je napisao/la:ahahahha ti si najgluplji pitar u BiHPjesnik je napisao/la:Imam. Proglasite stecaj

Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.
Ovi se izgleda regrutuju od strane njihove uprave da pisu o nama sve i svasta.
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Ti si rekao da NE MOZE, a to je OGROMNA RAZLIKA od toga da u ovom trenutku za to ne zele izdvojiti pare... daj ne ofiraj se vise molim te...Pjesnik je napisao/la:Balavac samo moze sanjariti da ce ti drzava u ovakvoj situaciji tek onako dati pare da pravis privatni stadion.Baja_Zvjerka je napisao/la:Hahahahaa, sa kakvim balavcima mi ovdje "moramo" diskutovati...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
Naravno da moze, u teoriji. Ali u praksi je to nemoguce. Znas li koliko komisija bi to moralo proci?Baja_Zvjerka je napisao/la:Ti si rekao da NE MOZE, a to je OGROMNA RAZLIKA od toga da u ovom trenutku za to ne zele izdvojiti pare... daj ne ofiraj se vise molim te...Pjesnik je napisao/la:Balavac samo moze sanjariti da ce ti drzava u ovakvoj situaciji tek onako dati pare da pravis privatni stadion.Baja_Zvjerka je napisao/la:Hahahahaa, sa kakvim balavcima mi ovdje "moramo" diskutovati...
- titulesutu
- Kontakt:
Sreća pa nas interesuje tvoje mišljenje...Pjesnik je napisao/la: Naravno da moze, u teoriji. Ali u praksi je to nemoguce. Znas li koliko komisija bi to moralo proci?
I svakako se bezveze raspravljate, država, federacija, kanton i općina neće ulagati u stadion. Mogu samo da participiraju u odredjenom, manjem procentu...i za to se uvijek nadje osnov, a ti pjesnik/intelektualac slobodno tada idi na sud, pa da ti država uzme jos, osim onoga što daješ kao pošteni dusebrizni pravnik kroz poreze i ostale namete.
Zeljo ŠAMPION!!!
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
- invincible1921
- Kontakt:
eo jedan pomalo drastican prijedlog: euro tekme gledat na velikom ekranu na grbavici a kosevo nek bude prazno , pa ce se onda mozda zapitat ... jer da se osposobi stadion za bar ta dva pretkola ili tri nisu potrebna neka ogromna sredstva
=\_1921_/=
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Halo bolan, o cemu sada pricas?! Meljao si gluposti oko toga da ces ti tuziti, a sada pricas o praksi, o komisijama (opet se provaljujes, nisu to nikakve komisije, nego ministarstva, itd.)... Potrebna je politicka volja, a koje trenutno nema, i pocet ce se sa gradnjom kao i dvorana, kao i nekih drugih velikih infrastrukturnih projekata... A ne to sto ti pises, sto ne bi ni malo dijete, da ces ti lafo tuziti vlast koja rasporedjuje novac na nacin koji ona zeli i koji je njoj od velikog znacaja...Pjesnik je napisao/la:Naravno da moze, u teoriji. Ali u praksi je to nemoguce. Znas li koliko komisija bi to moralo proci?Baja_Zvjerka je napisao/la:Ti si rekao da NE MOZE, a to je OGROMNA RAZLIKA od toga da u ovom trenutku za to ne zele izdvojiti pare... daj ne ofiraj se vise molim te...Pjesnik je napisao/la: Balavac samo moze sanjariti da ce ti drzava u ovakvoj situaciji tek onako dati pare da pravis privatni stadion.
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
Što s tiče stadionanama navijačima su zavzane ruke i mi tu nemamo šta diskutovati,to je kraj priče.
Jedan detalj sa utakmice protiv Metalurga "Mi smo Joint Unioni,mi smo raja sa juga" trebali bi češto pjevati tu pjesmu na tekmama,svi je znamo.
Jedan detalj sa utakmice protiv Metalurga "Mi smo Joint Unioni,mi smo raja sa juga" trebali bi češto pjevati tu pjesmu na tekmama,svi je znamo.
Dok mi navijači golim rukama ne počnemo raditi na obnovi stadiona neće niko drugi, ni klub ni država ni peti ni deseti.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Pa raja sto vrijedjate sebe raspravljajuci se sa njima, taj da je pravnik i da razumije stvari ne bi pisao nebuloze i shvatio bi sta je poenta svega.Niko ne trazi da se stadion pravi od novca poreznih obveznika,stadion bi pravio klub u saradnji sa invenstitorom, normalno da obadvije strane budu zadovoljne.Znaci novac obezbjedjuje neko drugi a ne opcina ili neki drugi nivo vlasti.Kada vec govore o pravu trebali bi onda znati da miniranjem ovakvih projekata (ne mislim samo na ovaj nas, vec opcenito) od strane opcinskih pacova(radi licnih interesa) najvise se stete nanosi opstini i zajednici uopste, pa samo urbanisticka i gradjevinska dozvola bi kostala strasno puno novca, a taj novac bi isao u opcinsku kasu i te kako bi dobro dosao nekim socijalnim fondovima.Ali jok, ako vec ja nisam dobar privatno, onda je bolje da opcina izgubi par miliona, **** opcinu i zajednicu opste, bitan sam ja.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.
življenja i ponašanja.
dječak se tako ishavjestio kad je pročitao "obnova grbavice", pa makar i propala, da mu je promaklo da šema uopšte nije uključivala opštinske pare.
- DzoleZeljo
- Kontakt:
@pjesnik - Hoces da trazis gdje odlaze pare od poreskih obveznika.
Mjesto: Zaostrog, HR, kuca Covica. Ograda samo kostala 1.000.000 KM a da stvar bude zanimljivija, para uplacene preko vlade Federacije.
Eto ti slucaja, pa istrazuj.
Da se vratimo na temu. Pricu oko stadiona mi navijaci ne smijemo gurati po tepih, posebno jer postaje vise ocigledno da je FK Zeljeznicar zrtva, rob politickih stranaka koje se samo smjenjuju na vlasti.
Neki ce reci Koldzo odbio projakat, a ja vam kazem, da Koldzo nema muda odbiti vise milijonski projekat, niti moze bez saklasnosti ljudi koji su ga tu postavili, tj stranke u pozadini.
Tako, izlijevanje bijesa na jednog covjek nista ne donosi, mozda da donese smjenu istog (sto se nece dogoditi, naravno, vec samo aludiram), ali opet ce doci drugi pijun koji ce igrati kako mu se kaze.
Sta ciniti?
Uprava mora vise izlaziti u javnost po pitanju toga. Neka se javno imenuje svi koji su sabotirali projekte u vezi stadiona Grbavica.
Druga stvar, takoder vezana za @pjesnika. Ja licno ne bi nikada zelio da mi ovakva drzava nesto napravi. Prema tome, neka drzava uvede zakon o privatizaciji sportskih kolektiva pa ces vidjeti kakav ce Zeljo biti. Ovako, dok smo taoci politike, nas vrhunac ce biti trece predkolo evropskih takmicenja. Onako iskreno, da ne lazemo sami sebe.
Mjesto: Zaostrog, HR, kuca Covica. Ograda samo kostala 1.000.000 KM a da stvar bude zanimljivija, para uplacene preko vlade Federacije.
Eto ti slucaja, pa istrazuj.
Da se vratimo na temu. Pricu oko stadiona mi navijaci ne smijemo gurati po tepih, posebno jer postaje vise ocigledno da je FK Zeljeznicar zrtva, rob politickih stranaka koje se samo smjenjuju na vlasti.
Neki ce reci Koldzo odbio projakat, a ja vam kazem, da Koldzo nema muda odbiti vise milijonski projekat, niti moze bez saklasnosti ljudi koji su ga tu postavili, tj stranke u pozadini.
Tako, izlijevanje bijesa na jednog covjek nista ne donosi, mozda da donese smjenu istog (sto se nece dogoditi, naravno, vec samo aludiram), ali opet ce doci drugi pijun koji ce igrati kako mu se kaze.
Sta ciniti?
Uprava mora vise izlaziti u javnost po pitanju toga. Neka se javno imenuje svi koji su sabotirali projekte u vezi stadiona Grbavica.
Druga stvar, takoder vezana za @pjesnika. Ja licno ne bi nikada zelio da mi ovakva drzava nesto napravi. Prema tome, neka drzava uvede zakon o privatizaciji sportskih kolektiva pa ces vidjeti kakav ce Zeljo biti. Ovako, dok smo taoci politike, nas vrhunac ce biti trece predkolo evropskih takmicenja. Onako iskreno, da ne lazemo sami sebe.
Pravniče, postupi po obećanoj izjavi. TAN je privatnik i ima više svojih klubova.Pjesnik je napisao/la:Ako ikad iti jedan nivo vlasti ulozi iti jednu marku u pravljenje necega sto je privatno vlasnistvo a ne drzavno, od mene kao poreznog obveznika koji uredno uplacuje sredstva, dobit ce tuzbu za to.
Možeš misliti Općina Centar od mojih para (poreski sam obveznik), daje pare TANo nekom bez mog pitanja. S obzirom da je donacija data prije nego što je TAN postao većinski vlasnik FK Sarajeva, pronađi još poreskih para koje su date privatniku u ruke
"Općina centar donirala 30.000 KM FK Sarajevo
Općina Centar Sarajevo donirala je Fudbalskom klubu Sarajevo 30.000 KM za pripreme igrača"
Zadnja izmjena: avlami97, dana/u 06 avg 2014, 19:34, ukupno mijenjano 2 puta.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
da, koldžo kao pojedinac je totalno nebitan, odluke te vrijednosti idu na centralni minder.
takva tužba ne postoji. pričamo sa školarcem. razna privatna lica stalno dobijaju razne donacije, grantove, olakšice, subvencije od vlasti i to je i jedna od svrha vlasti, da vlast valja toga bi bilo i više.avlami97 je napisao/la:Pravniče, postupi po obećanoj izjavi. TAN je privatnik i ima više svojih klubova.Pjesnik je napisao/la:Ako ikad iti jedan nivo vlasti ulozi iti jednu marku u pravljenje necega sto je privatno vlasnistvo a ne drzavno, od mene kao poreznog obveznika koji uredno uplacuje sredstva, dobit ce tuzbu za to.
Možeš misliti Općina Centar od mojih para (poreski sam obveznik), daje pare TANo nekom bez mog pitanja. S obzirom da je donacija data prije nego što je TAN postao većinski vlasnik FK Sarajeva, pronađi još poreskih para koje su date privatniku u ruke, nakon što vas je Kinez kupio.
"Općina centar donirala 30.000 KM FK Sarajevo
Općina Centar Sarajevo donirala je Fudbalskom klubu Sarajevo 30.000 KM za pripreme igrača"
a klub je bio privatni i prije, privatno udruženje građana, vlasništvo svojih članova, kao što je naš to i sad. nego se u nas miješaju kruške i jabuke.
-
lafomamone
- Kontakt:
Pa ko brani Koldzi da donira zeljeznicaru par hiljada, problem je sto se na mala vrata uvodi prica o gradnji megalomanskog objekta drustvenim parama za privatne svrhe, a to nikada nece moci uraditi Koldzo nego se ruka mora zavuci dosta dublje. I tu nastaju problemi, iz te sehare hoce mnogi svoj dio jer im realno i pripada. Ko moze zabraniti Sarajevu da zahtjeva isti tretman, tj. da se i tom klubu sagradi stadion priblizne vrijednosti drzavnim novcem"Općina centar donirala 30.000 KM FK Sarajevo
i ti o državnom novcu kojeg u ovoj priči o kojoj pričamo nije bilo nigdje. da nisi i ti pravnik?
-
lafomamone
- Kontakt:
Ne naravno, ali u sustini cim se stalno spominje Opcina, Koldzo i Drzava jasno je od koga se ocekuje da izvadi gutuChWilla je napisao/la:i ti o državnom novcu kojeg u ovoj priči o kojoj pričamo nije bilo nigdje. da nisi i ti pravnik?
Trenutno korisnika/ca: 7republictz, Anpa, Arma00, Babayaro, bvsic, doncarlo, ELDIABLO20, HugoSancez, Omerta1921, Rahma, RajvoSA03, Ramirez, Redfire16, Rule_hz, sakahuligana, tiagofaria25, ultra1987, ZeljeznicarUberAlles i 142 gosta.