moje viđenje dosadašnjeg dijela sezone
golman:
Antolović- Dosta nesiguran, neuigran sa zadnjom linijom, često nervozan.
Odbrana:
Čolić- prema naprijed nikako, u odbrani kriv za minimalno 2 gola (Makedonci prvi gol, ispao bez potrebe, pa nije stigao, pa nije stigao zatvoriti Kosorića; Gol Širokog Brijega olako je pustio da mu wagner pobjegne...) jako loša saradnja sa krilima. sve u svemu prilično tanko.
Kvesić- Neki ga kude, po meni nije puno lošiji u odnosu na period prije povrede. Problem kod Kvese je što je prije imao Zebu, Bekrića, Višću (kvalitetne razigravače) ispred sebe, sada to sa stanićem i Bučanom ne ide nikako, jer nema upotrbljivih lopti
Kosorić- U nekim situacijama odličan, a u nekim, jako loše postavljanje, nekako mi ne ulijeva sigurnost.
Zeljković- Solidno, nedostaje mu tehnike, samopouzdanja da bi to bilo to.
Bogdanović- realno lošiji od predhodne dvojice, ali neka ga tu jer kako smo počeli sa kartonima, naigraće se.
Hasanović- Po meni mora biti među 11, najbolji destruktivac u ekipi, solidno igra glavom, bori se.. nedostatk je brzina, mislim da je potrebno tražiti kvalitetnijeg zadnnjeg veznog (moja želja je Nyema)
Tomić- Najmanje pokazao u odnosu na predhodni period , naročito evropske utakmice lani. Previše griješi, naročito loš protiv ŠB. da nije Stanića bio bi najlošiji.
Jamak- Majstor, ali po meni totalno loša pozicija na kojoj igra. Mora biti najbliži golu od veznih. Generalno polako ga se rješavati. ali kože još pomoći. Hronični problem nedostatak trke i snage.
Sadiković- Djeluje mi ukočeno, slaba trka, duel igra, sve u svemu draže mi je da on igra, jer može biti nešto od njega,nego neki drugi...
Bučan- Ništa posebno, tražiti rješenje (Nuspahić, varea, Memija...)sejo jednostavno ne zna igrati... napravi višak, i onda ništa, pogrešno dodavanje, nerezonski potezi...
Stanić- Najlošiji igrač dosadašnjeg dijela, u odnosu šta se očekuje od njega. Često siluje loptu, bez konkretnog učinka... po meni zreo za klupe.
Memija- Po meni otkrovenje, šteta što mu je Čolić iza leđa. Ja bih ga lično volio probati na poziciji zadnjeg veznog igrača.
Nuhspahić- Brzina, sve pohvale, nadam se da će i biti kolektivni igrač. Poluvrijeme protiv paprika najbolji. Nadam se da će biti važan igrač u ostatku sezone (ako se oporavi)
Bajić- dobar, ali za poziciju koju trenutno igra nedostaje mu i desna noga. Mislim da bi bio idealan za polušpica, jer zna odigrati loptu kako treba.
Turković- Pozajmiti ga što prije u Radnik iz hadžića.
Svraka- Prodati ga bilo gdje.
Generalno, odbrana, uigrati da drže liniju, ne paničiti.
Veza: Popraviti duel igru pretanki, uvesti 2,3 dodira maksimalno, trčanje uduplat