FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

avlami97
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la avlami97 » 12 avg 2014, 13:27

sajo10 je napisao/la:
likusa je napisao/la:http://hajduk.hr/vijest/european-coasta ... ajduk/4895

kad ce nama ovako jutro svanut :plac:
Nikad! Dok se ne podigne guzica i dok se ne krene raditi dan i noc za bolje sutra. Nikad.
Moramo biti optimistični. Guzica se digla i počelo se raditi.

Almir Gredić je na čelo Kluba došao u januaru 2013. godine. Sa 31.12.2012. godine ukupna dugovanja Želje su iznosilia oko 5.700.000,00KM.

Poreska uprava 1.200.000,00KM glavnica+1.400.000,00KM kamata = 2.600.000,00KM
Dugovanja prema uposlenicima Kluba, igračima, trenerima, dobavljačima i sve ostalo.......3.100.000,00KM

Od 31.12.2012. godine do sada je vraćeno 1.700.000,00KM, tako da je trenutno ukupan dug 4.000.000,00KM. Kada od ove cifre odbijemo 1,2 mil. KM glavnice prema Porskoj upravi i otpišu nam se kamate, dug nam je 1.400.000,00KM. Ovaj dug od 1,4 mil.KM se planira vratiti do kraja naredne godine i tada bi bili čisti. Mislim da se to može, gledajući dinamiku dosadašnjeg saniranja duga u prethodih godinu i pol- koliko je Almir Gredić na čelu Kluba.

Matematika je jednostavna i ja se u najskorije vrijeme (naredne godine u ovo doba, a najkanije 1.1.2016. godine), nadam dobrim stvarima vezanim za naš Klub općenito (sponzor, investitor, igrači...)
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

ZELJOx4xlife
Kontakt:

Post Postao/la ZELJOx4xlife » 12 avg 2014, 13:30

domorocki je napisao/la:Koliki je nerad uprave govori i to da nisu u stanju tolike godine naci sponzora a kamoli da pricamo o rekonstrukciji stadiona :oops: I jos nesto prije par dana sjednim u jednom lokalu kad dođose dzurbuzovic i cviko i sjedose iza mene i ono sto sam nacuo je da oni krive amara i jos neke ljude u klubu i kako im je zeljo duzan a dino kao sad su mi duzni oko 30 ako neisplate sa kamatama ce biti 60 :oops:
Jesu se sastali da pričaju iza leđa,bogalji.
Sa obzirom da je Dino imao 5 bodova prednosti i 10 utakmica do kraja,a završio 4,trebao bi on nama objasniti kako je to uspio,a ne laprdati sa sa pitarskim hadaljom okolo po kafanama ;)[/quote]

Ja cuh da se u Foci igra pred praznim tribinama. Ima li neko zvanicnu info i jesu li je potvrdili?
SEXA, PIVE I HULJEVA IVE!

Fidelito
Kontakt:

Post Postao/la Fidelito » 12 avg 2014, 13:30

Hajdučko pivo odličan potez zaista! Zar mi ne bi nešto slično mogli uradit? Vjerujem da bi se debelo isplatilo,ma da je kao Erster popio bi ga ahhahahahaha :mrgreen: :mrgreen:

Letach
Kontakt:

Post Postao/la Letach » 12 avg 2014, 13:32

I treba nam svima biti jasno da mi nismo GOSK iz Gabele, i da ne moze nicija reklama na dres bez odredjene sume novca. Postoje neki koji bi bili sponzori za nekih 100000 maraka, i da ga promovises za te male pare. Postoji kvota ispod koje se ne moze, i to sa pravom...
... jer stojimo, prkosimo, u srcima te nasim nosimo...

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 12 avg 2014, 13:34

blu je napisao/la:

Koliki je nerad uprave govori i to da nisu u stanju tolike godine naci sponzora a kamoli da pricamo o rekonstrukciji stadiona :oops: I jos nesto prije par dana sjednim u jednom lokalu kad dođose dzurbuzovic i cviko i sjedose iza mene i ono sto sam nacuo je da oni krive amara i jos neke ljude u klubu i kako im je zeljo duzan a dino kao sad su mi duzni oko 30 ako neisplate sa kamatama ce biti 60 :oops:
Kad si bivsi,naravno da su za sve krivi oni sto su ostali u klubu. Dinino mahalanje po kafanama i nesposobnost da se izdigne iznad toga,kostalo ga je posla . Naravno da se Amar pita ko odlazi,ko dolazi,ali sa takvim Dininim ponasanjem,otkaz ga je cekao i bez Amara.
Eh sad sto se tice sponzora. Malo tu pricu preuvelicavamo.Naravno da je svaka para vazna,ali sa sponzorstvom od stotinjak hiljada eura ti ne mijenjas finansijsku sliku drasticno. Po meni treba pokusavati sa vise sponzora,uz bilo kakve iznose,doci do nekih para,jer je to realnije. Ne mislite valjda da ljudi u Zelji sjede skrstenih ruku i cekaju da neko ponudi pare. To nije tako.Pokusava se na sve strane,prica se,nudi svasta...ali situacija je u drzavi katastrofalna.
Nemoguce je porediti Hajduka sa bilo cime ovdje.Druga je to dimenzija. Ova firma sto je potpisala ugovor sa Hajdukom je prva kompanija u Evropi koja se bavi prevozom putnika hidroavionima.Investiraju u biznis u Hrvatkoj skoro pola milijarde eura. U BiH nije dosao ozbiljan investitor boga pitaj od kad.
Kad sam vec tu...Ne znam cemu ovoliko negativnog naboja kod navijaca. Na jednoj strani smo plebiscitarno podrzali promjene u klubu,rekli ok,to je to,ide se u finansijsku stabilizaciju,moraju se uvesti mladi igraci iz sopstvenog pogona.Znamo da ce biti oscilacija,slabijih igara,poraza...I sad nakon slabije igre protiv Sirokog,koji na s je,usput,pomeo u proslom prvenstvu sa Dinom kao sefom i puno boljom nasom ekipom,toliko negativne energije,potezanja velikih tema,izvlacenja po svaku cijenu losih stvari...Ne vidim logiku.
Ovo nema puno veze sa ovim sto je momak pisao,nadovezao sam se na njega zbog price o sponzorstvu.

Letach
Kontakt:

Post Postao/la Letach » 12 avg 2014, 13:38

Zamislite bruku da nam na dresu pise "SKAFA"... Eto to sam napisao jer je bila prica da mu se stavi reklama za neke male pare.

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 12 avg 2014, 13:40

Dino Đurbuzović može da mahala koliko hoće, ali je on devet (9) kola prije kraja imao 5 bodova prednosti i od tih devet (9) pet (5) utakmica smo igrali na Grbavici, a sedam (7) u Sarajevu i svi konurenti su nam dolazili. Jedini krivac što nismo osvojili titulu je Dino Đurbuzović. Njemu će se dug isplatiti, ali će on i dalje nastaviti da mahala. ;)
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 12 avg 2014, 13:40

kako hajduk ima sponzora, a mi nemamo? pa on ima prosjek posjete prošle godine malo manji od 10.000, iako zadnju deceniju apsolutno nije konkurentan sa najvećim rivalom, rijeka ga ostavlja u prašini, a RNK split ga je skroz sustigao i sad je bare bare sa njim. eto kako.

i to se pitaju oni koji u svakom jajetu nađu dlaku...

ZELJOx4xlife
Kontakt:

Post Postao/la ZELJOx4xlife » 12 avg 2014, 13:40

Letach je napisao/la:I treba nam svima biti jasno da mi nismo GOSK iz Gabele, i da ne moze nicija reklama na dres bez odredjene sume novca. Postoje neki koji bi bili sponzori za nekih 100000 maraka, i da ga promovises za te male pare. Postoji kvota ispod koje se ne moze, i to sa pravom...
Bolje je i 100000km nego nista. Trenutno smo u takvoj situaciji. Daj sad 100000km pa onda traziti boljeg sponzora a ne ovako, druga sezona bez gen.sponzora :thumbdown:
Pun mi je ku.ac tog napuhanog stava nase urave, kao mi smo Zeljo, mi se ne prodajemo za male pare.....Mi smo sad u takvoj situaciji da nam svaki ddinar znaci. Prema tome tu se ne slazem sa tobom nikako.
SEXA, PIVE I HULJEVA IVE!

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 12 avg 2014, 13:41

Letach je napisao/la:Zamislite bruku da nam na dresu pise "SKAFA"... Eto to sam napisao jer je bila prica da mu se stavi reklama za neke male pare.
pa da nam bude na dresovima najbolji deterdzent praktik morate probati :lol:

Letach
Kontakt:

Post Postao/la Letach » 12 avg 2014, 13:42

arelinho je napisao/la:
Letach je napisao/la:Zamislite bruku da nam na dresu pise "SKAFA"... Eto to sam napisao jer je bila prica da mu se stavi reklama za neke male pare.
pa da nam bude na dresovima najbolji deterdzent praktik morate probati :lol:
Bruka. Ja to realno ne bih mogao prezivjeti.

Doc Holliday
Kontakt:

Post Postao/la Doc Holliday » 12 avg 2014, 13:43

avlami97 je napisao/la:
sajo10 je napisao/la:

Nikad! Dok se ne podigne guzica i dok se ne krene raditi dan i noc za bolje sutra. Nikad.
Moramo biti optimistični. Guzica se digla i počelo se raditi.

Almir Gredić je na čelo Kluba došao u januaru 2013. godine. Sa 31.12.2012. godine ukupna dugovanja Želje su iznosilia oko 5.700.000,00KM.

Poreska uprava 1.200.000,00KM glavnica+1.400.000,00KM kamata = 2.600.000,00KM
Dugovanja prema uposlenicima Kluba, igračima, trenerima, dobavljačima i sve ostalo.......3.100.000,00KM

Od 31.12.2012. godine do sada je vraćeno 1.700.000,00KM, tako da je trenutno ukupan dug 4.000.000,00KM. Kada od ove cifre odbijemo 1,2 mil. KM glavnice prema Porskoj upravi i otpišu nam se kamate, dug nam je 1.400.000,00KM. Ovaj dug od 1,4 mil.KM se planira vratiti do kraja naredne godine i tada bi bili čisti. Mislim da se to može, gledajući dinamiku dosadašnjeg saniranja duga u prethodih godinu i pol- koliko je Almir Gredić na čelu Kluba.

Matematika je jednostavna i ja se u najskorije vrijeme (naredne godine u ovo doba, a najkanije 1.1.2016. godine), nadam dobrim stvarima vezanim za naš Klub općenito (sponzor, investitor, igrači...)
Bez ideje i znanja nema ni poslovnih poteza koji donose rezultat. Cekat 2016. da bi se doslo do konkretnih poteza a onda i rezultata je prerizicno jer klub u medjuvremenu mora od necega ziviti. Ponavljam, vec je iritantna prica da se poduzimaju aktivnosti, vode pregovori a rezultata nigdje i mi smo jos uvijek bez iole ozbiljnijeg sponzora. OK ali onda idemo sa istinskom promocijom nase djece jer ima toliko klubova u ovoj ligi koji nisu nikakva prijetnja ni za tu djecu, a rezultat ce biti da cemo naredne godine imati izuzetno mladu ali relativno iskusnu ekipu koja bi vec te sezone mogla dati zadovoljavajuci rezultat (uz kvalitetno osmisljene i realizovane bazicne pripreme).

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 12 avg 2014, 13:43

avlami97 je napisao/la:Dino Đurbuzović može da mahala koliko hoće, ali je on devet (9) kola prije kraja imao 5 bodova prednosti i od tih devet (9) pet (5) utakmica smo igrali na Grbavici, a sedam (7) u Sarajevu i svi konurenti su nam dolazili. Jedini krivac što nismo osvojili titulu je Dino Đurbuzović. Njemu će se dug isplatiti, ali će on i dalje nastaviti da mahala. ;)
daleko je od toga da je jedini. ali i da je 0% kriv (a kriv je malo više), takve priče su neukusne i odraz sitnog uma.

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 12 avg 2014, 13:48

Fidelito je napisao/la:Hajdučko pivo odličan potez zaista! Zar mi ne bi nešto slično mogli uradit? Vjerujem da bi se debelo isplatilo,ma da je kao Erster popio bi ga ahhahahahaha :mrgreen: :mrgreen:
Hajd kad sam poceo pisati...
Hajducko pivo je dobra ideja,ali trebate znati da ga se najvise proda na stadionu za vrijeme utakmica. Ne znam kad je ko bio na Poljudu,ali na stadionu najnormalnije prodaju pivo tokom utakmice,na puno mijesta ispod tribina,plus sto momci nosaju po tribinama.Jako velike kolicine se prodaju,posebno znajuci da Hajduk ima dobru posjetu na Poljudu. Eh sad,kad znamo kakva je situacija kod nas,da li je to realno.Ne mozes plasticnuflasicu vode unijeti na stadion. Takodje treba znati da ti sa proizvodjacem moras dogovoriti posebnu ambalazu,to moraju biti garantovane kolicine,piva ima rokove trajanja...

Ludilo13
Kontakt:

Post Postao/la Ludilo13 » 12 avg 2014, 13:51

Koja je svrha Amara? Sta je fazon da svaku tekmu iz tunela gleda???

Letach
Kontakt:

Post Postao/la Letach » 12 avg 2014, 13:52

ZELJOx4xlife je napisao/la:
Letach je napisao/la:I treba nam svima biti jasno da mi nismo GOSK iz Gabele, i da ne moze nicija reklama na dres bez odredjene sume novca. Postoje neki koji bi bili sponzori za nekih 100000 maraka, i da ga promovises za te male pare. Postoji kvota ispod koje se ne moze, i to sa pravom...
Bolje je i 100000km nego nista. Trenutno smo u takvoj situaciji. Daj sad 100000km pa onda traziti boljeg sponzora a ne ovako, druga sezona bez gen.sponzora :thumbdown:
Pun mi je ku.ac tog napuhanog stava nase urave, kao mi smo Zeljo, mi se ne prodajemo za male pare.....Mi smo sad u takvoj situaciji da nam svaki ddinar znaci. Prema tome tu se ne slazem sa tobom nikako.
Ja sam i govorio o sezonama prije ove, mada to nisam napisao, do mene je. Dakle, ponuda je bila prije ove sezone, a ne za ovu sezonu. Ispravka, zao mi je sto sam ostao nedorecen.

Camoranesi
Kontakt:

Post Postao/la Camoranesi » 12 avg 2014, 13:55

Kakav napredak u HNL-u, počevši od Dinama godinama, pa evo sad i Hajduk, nazad par godina Rijeka. Primjer koji treba slijediti svakako, ali prvo promjene nekih stvari u Savezu pa onda u klubovima, jer Savez diktira sve a to radi veoma loše, iskreno ove godine sam očekivao da će ići na bolje ali tanko je sve ovo... Kao što neko napisa maloprije, kad se dugovi izmire, a nadam se ubrzo, doći će i sponzori, pojačanja kao i gradnja stadiona. Sabur i samo sabur, pa kone su čekale 8 godina na neki trofej al' razumijem ja nas, nismo navikli na neuspjehe. :kafa:
Ja ti dajem sve - dušu, tijelo i srce cijelo, jer ludo volim te!

1921

IlProfessore
Kontakt:

Post Postao/la IlProfessore » 12 avg 2014, 13:57

Ma smiješno je porediti nas i Hajduk... ljudi širom dalmacije žive za, kako oni vole reći, 'ajduka, dok za razliku od njih mi imamo onaj pogani mnetalitet i okrećemo leđa klubu kad je najpotrebnije. Dovoljno je samo otići na more i u putu vidjeti xy grafita podrške i ljubavi prema njihovoj svetinji, a da ne spominjem onu "bilu" rapsodiju (misleći na atmosferu) u utakmici protiv Intera gdje su poraženi.
“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”

bablaz
Kontakt:

Post Postao/la bablaz » 12 avg 2014, 14:00

moje viđenje dosadašnjeg dijela sezone

golman:
Antolović- Dosta nesiguran, neuigran sa zadnjom linijom, često nervozan.
Odbrana:
Čolić- prema naprijed nikako, u odbrani kriv za minimalno 2 gola (Makedonci prvi gol, ispao bez potrebe, pa nije stigao, pa nije stigao zatvoriti Kosorića; Gol Širokog Brijega olako je pustio da mu wagner pobjegne...) jako loša saradnja sa krilima. sve u svemu prilično tanko.
Kvesić- Neki ga kude, po meni nije puno lošiji u odnosu na period prije povrede. Problem kod Kvese je što je prije imao Zebu, Bekrića, Višću (kvalitetne razigravače) ispred sebe, sada to sa stanićem i Bučanom ne ide nikako, jer nema upotrbljivih lopti
Kosorić- U nekim situacijama odličan, a u nekim, jako loše postavljanje, nekako mi ne ulijeva sigurnost.
Zeljković- Solidno, nedostaje mu tehnike, samopouzdanja da bi to bilo to.
Bogdanović- realno lošiji od predhodne dvojice, ali neka ga tu jer kako smo počeli sa kartonima, naigraće se.
Hasanović- Po meni mora biti među 11, najbolji destruktivac u ekipi, solidno igra glavom, bori se.. nedostatk je brzina, mislim da je potrebno tražiti kvalitetnijeg zadnnjeg veznog (moja želja je Nyema)
Tomić- Najmanje pokazao u odnosu na predhodni period , naročito evropske utakmice lani. Previše griješi, naročito loš protiv ŠB. da nije Stanića bio bi najlošiji.
Jamak- Majstor, ali po meni totalno loša pozicija na kojoj igra. Mora biti najbliži golu od veznih. Generalno polako ga se rješavati. ali kože još pomoći. Hronični problem nedostatak trke i snage.
Sadiković- Djeluje mi ukočeno, slaba trka, duel igra, sve u svemu draže mi je da on igra, jer može biti nešto od njega,nego neki drugi...
Bučan- Ništa posebno, tražiti rješenje (Nuspahić, varea, Memija...)sejo jednostavno ne zna igrati... napravi višak, i onda ništa, pogrešno dodavanje, nerezonski potezi...
Stanić- Najlošiji igrač dosadašnjeg dijela, u odnosu šta se očekuje od njega. Često siluje loptu, bez konkretnog učinka... po meni zreo za klupe.
Memija- Po meni otkrovenje, šteta što mu je Čolić iza leđa. Ja bih ga lično volio probati na poziciji zadnjeg veznog igrača.
Nuhspahić- Brzina, sve pohvale, nadam se da će i biti kolektivni igrač. Poluvrijeme protiv paprika najbolji. Nadam se da će biti važan igrač u ostatku sezone (ako se oporavi)
Bajić- dobar, ali za poziciju koju trenutno igra nedostaje mu i desna noga. Mislim da bi bio idealan za polušpica, jer zna odigrati loptu kako treba.
Turković- Pozajmiti ga što prije u Radnik iz hadžića.
Svraka- Prodati ga bilo gdje.

Generalno, odbrana, uigrati da drže liniju, ne paničiti.
Veza: Popraviti duel igru pretanki, uvesti 2,3 dodira maksimalno, trčanje uduplat

Velahalve
Kontakt:

Post Postao/la Velahalve » 12 avg 2014, 14:09

Koliko znači play off i igranje u evropi...
Evo pitari stavili Jug 40KM,navijači Borusije najavili dolazak od 3.000 do 5.ooo navijača,eto nek dođe 4.000 x 40KM=160.000 KM bez TV prava bez sponzora bez domaćih navijača bez uefe...
Više od pola našeg duga siguran sam... :crazy:

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Ferroviere1987 i 25 gostiju.