RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: RSD Velež Mostar
nek se pojedini raspitaju šta se stvarno desilo te famozne 1987. i da je to početak kraja SFRJ ali i početak rušenja Veleža i Joleta Muse, kojeg je 1989. srušila nacionalistička politika, pa je morao napustiti Aluminijski kombinat, a ta se godina uzima kao početak pada Veleža a ne 1992. Zašto je Duško napustio klupu Veleža te 1987. kada je on bio uz Zvezdu najjači tim? Zato što je znao šta se sprema.
Samo znate na svoju raju zugati svak ima pravo na misljenje , uredu nije svak u navijackom fazonu al kad neko napise da treba sa Manijacima tako primjer , odma se nase sveznalice javljaju zugaju na nasu raju , a ne znaju sta su ti "Manijaci" nama radili svih ovih godina najlakse je tako pustit se niz vodu primjer sam uzeo Manijake ne ide to tako mili moji niti ce ici

MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !
Ja nisam tada bio dovoljno star da idem, ali rodjak mi je bio tamo. Sve se zna brato. Titula izgubljena, sudija kupljen, policijska brutalnost....nevjerujem da je Dusko ista znao, otisao covjek da zaradi, Dusko je mostarska raja.AlemC85 je napisao/la:nek se pojedini raspitaju šta se stvarno desilo te famozne 1987. i da je to početak kraja SFRJ ali i početak rušenja Veleža i Joleta Muse, kojeg je 1989. srušila nacionalistička politika, pa je morao napustiti Aluminijski kombinat, a ta se godina uzima kao početak pada Veleža a ne 1992. Zašto je Duško napustio klupu Veleža te 1987. kada je on bio uz Zvezdu najjači tim? Zato što je znao šta se sprema.
nisi skontao moj post, kažem ti kako je rušena BiH, Jole i Velež, jer ako si pratio emisije na televiziji, koje su se snimale poslije rata, stalno se spominje 1987, slučajno ili?Kadet91 je napisao/la:Ja nisam tada bio dovoljno star da idem, ali rodjak mi je bio tamo. Sve se zna brato. Titula izgubljena, sudija kupljen, policijska brutalnost....nevjerujem da je Dusko ista znao, otisao covjek da zaradi, Dusko je mostarska raja.AlemC85 je napisao/la:nek se pojedini raspitaju šta se stvarno desilo te famozne 1987. i da je to početak kraja SFRJ ali i početak rušenja Veleža i Joleta Muse, kojeg je 1989. srušila nacionalistička politika, pa je morao napustiti Aluminijski kombinat, a ta se godina uzima kao početak pada Veleža a ne 1992. Zašto je Duško napustio klupu Veleža te 1987. kada je on bio uz Zvezdu najjači tim? Zato što je znao šta se sprema.
Pa vidi jaro, i ja sam mlad i ne sjećam se tih godina, ali sam shvatio neke stvari poslije. Moraš znati da su te godine bile dvije velike afere i to Agrokomerc i Neum, koje su proizvod Beograda, a 1989, je srušen Aluminijski Kombinat i Jole Musa, da bi na njegovo čelo došli ljudi, bliski Beogradu i Zagrebu koji će kasnije rušiti Mostar. Sokol je doživio istu sudbinu. Znači politika koja je istjerala Velež sa BB je ustanovljena krajem 80-ih godina, a ne 1993., ali nije smjela da još pokaže pravo lice, pošto su još vladali komunisti, i zato se žustro svi bore za Mostar, koji je defacto krajnji cilj za podjelu BiH.
Moguce brate moj. Nezanimam ti se ja puno tim teorijama zavjere. Zivio ti meni care!AlemC85 je napisao/la:nisi skontao moj post, kažem ti kako je rušena BiH, Jole i Velež, jer ako si pratio emisije na televiziji, koje su se snimale poslije rata, stalno se spominje 1987, slučajno ili?Kadet91 je napisao/la:Ja nisam tada bio dovoljno star da idem, ali rodjak mi je bio tamo. Sve se zna brato. Titula izgubljena, sudija kupljen, policijska brutalnost....nevjerujem da je Dusko ista znao, otisao covjek da zaradi, Dusko je mostarska raja.AlemC85 je napisao/la:nek se pojedini raspitaju šta se stvarno desilo te famozne 1987. i da je to početak kraja SFRJ ali i početak rušenja Veleža i Joleta Muse, kojeg je 1989. srušila nacionalistička politika, pa je morao napustiti Aluminijski kombinat, a ta se godina uzima kao početak pada Veleža a ne 1992. Zašto je Duško napustio klupu Veleža te 1987. kada je on bio uz Zvezdu najjači tim? Zato što je znao šta se sprema.
Pa vidi jaro, i ja sam mlad i ne sjećam se tih godina, ali sam shvatio neke stvari poslije. Moraš znati da su te godine bile dvije velike afere i to Agrokomerc i Neum, koje su proizvod Beograda, a 1989, je srušen Aluminijski Kombinat i Jole Musa, da bi na njegovo čelo došli ljudi, bliski Beogradu i Zagrebu koji će kasnije rušiti Mostar. Sokol je doživio istu sudbinu. Znači politika koja je istjerala Velež sa BB je ustanovljena krajem 80-ih godina, a ne 1993., ali nije smjela da još pokaže pravo lice, pošto su još vladali komunisti, i zato se žustro svi bore za Mostar, koji je defacto krajnji cilj za podjelu BiH.
Zna li se ista za Vladu i Janka? Hoce li konkurisati za prvih 11 u Subotu?
Vlada izjavio za klix da propušta, a Janku stalno viđam po gradu u terminu treninga tako da se izgleda sve poklapa oko operacije. Usput, šta je bilo sa njim tačno ?Kadet91 je napisao/la:Zna li se ista za Vladu i Janka? Hoce li konkurisati za prvih 11 u Subotu?
@Kadet91
brato kada bi ja sada ovdje počeo pisati šta su mi pričali ljudi koji su nekada živjeli u Mostaru, zgadio bi ti se život načisto, a ima stvari koje nisu za forum, a kada bi se našli negdje privatno, saznao bi ti još dosta toga. Živio brato.
brato kada bi ja sada ovdje počeo pisati šta su mi pričali ljudi koji su nekada živjeli u Mostaru, zgadio bi ti se život načisto, a ima stvari koje nisu za forum, a kada bi se našli negdje privatno, saznao bi ti još dosta toga. Živio brato.
Znam brate bilo je svega, teska vremena namjestanja i politickih igara. Jos zivimo u njima, nazalost. Svako dobro care!AlemC85 je napisao/la:@Kadet91
Teska utakmica protiv Sarajeva nas ceka ja bi sa bodom zadovoljan bio
.
Samo jedan klub Velež Mostar
- Crveni_1922
Vladavić povrijeđen: Ne znam hoću li igrati protiv Sarajeva, ali se ekipa neće predati
Iskusni bh. nogometaš i bivši reprezentativac, Admir Vladavić, s neizvjesnošću dočekuje utakmicu protiv Sarajeva. Nažalost, doživio je povredu u 2. kolu BHT Premijer iige na utakmici protiv Mladosti, zbog čega je upitan njegov nastup na stadionu "Asim Ferhatović Hase".
"Čeka nas veoma teška utakmica protiv Sarajeva, kluba koji u ovom trenutku ima najbolju ekipu u državi. Oni su favoriti, a imat će i veliku podršku svojih navijača. Međutim, Velež također ima odličnu ekipu i kvalitetne pojedince, tako da na Koševo ne dolazimo da se predamo. Momci znaju da nose sveti dres i učinit će sve da izbore pozitivan rezultat. Da li ću im moći pomoći, ne znam. Povrijedio sam zadnju ložu te je moj nastup u toj utakmici upitan", izjavio je Vladavić za portal Klix.ba.
Velež je u prošloj sezoni napravio svoj najbolji rezultat u BHT Premijer ligi, kada je završio na petom mjestu. Ove godine su postavljeni viši ciljevi.
"Želimo napraviti bolji rezultat nego prošle sezone. Uradit ćemo sve da odvedemo Velež gdje i pripada, a to je Evropa", kazao je nogometaš Rođenih.
Vladavić je imao bogatu karijeru, igrao je za nekoliko bosanskohercegovačkih i inostranih klubova, a sada je ponovo u dresu voljenog Veleža.
"Vratio sam se u Velež jer mi je dosta lutanja po svijetu gotovo devet godina. Velež je moj klub, moja ljubav, dao mi je puno u životu i želio sam se vratiti kući", rekao je Vladavić.
Izdvojio je četiri favorita za osvajanje titule prvaka u sezoni koja je tek počela.
"Favoriti su Sarajevo, Željezničar, Široki Brijeg i moj Velež", završio je Vladavić.
Utakmica Sarajevo - Velež se igra u subotu na stadionu "Asim Ferhatović Hase" s početkom u 20:15 sati.
Iskusni bh. nogometaš i bivši reprezentativac, Admir Vladavić, s neizvjesnošću dočekuje utakmicu protiv Sarajeva. Nažalost, doživio je povredu u 2. kolu BHT Premijer iige na utakmici protiv Mladosti, zbog čega je upitan njegov nastup na stadionu "Asim Ferhatović Hase".
"Čeka nas veoma teška utakmica protiv Sarajeva, kluba koji u ovom trenutku ima najbolju ekipu u državi. Oni su favoriti, a imat će i veliku podršku svojih navijača. Međutim, Velež također ima odličnu ekipu i kvalitetne pojedince, tako da na Koševo ne dolazimo da se predamo. Momci znaju da nose sveti dres i učinit će sve da izbore pozitivan rezultat. Da li ću im moći pomoći, ne znam. Povrijedio sam zadnju ložu te je moj nastup u toj utakmici upitan", izjavio je Vladavić za portal Klix.ba.
Velež je u prošloj sezoni napravio svoj najbolji rezultat u BHT Premijer ligi, kada je završio na petom mjestu. Ove godine su postavljeni viši ciljevi.
"Želimo napraviti bolji rezultat nego prošle sezone. Uradit ćemo sve da odvedemo Velež gdje i pripada, a to je Evropa", kazao je nogometaš Rođenih.
Vladavić je imao bogatu karijeru, igrao je za nekoliko bosanskohercegovačkih i inostranih klubova, a sada je ponovo u dresu voljenog Veleža.
"Vratio sam se u Velež jer mi je dosta lutanja po svijetu gotovo devet godina. Velež je moj klub, moja ljubav, dao mi je puno u životu i želio sam se vratiti kući", rekao je Vladavić.
Izdvojio je četiri favorita za osvajanje titule prvaka u sezoni koja je tek počela.
"Favoriti su Sarajevo, Željezničar, Široki Brijeg i moj Velež", završio je Vladavić.
Utakmica Sarajevo - Velež se igra u subotu na stadionu "Asim Ferhatović Hase" s početkom u 20:15 sati.
I KRV SVOJU ZA CRVENU BOJU!!!
-
RodjeniiBrato
- Kontakt:
- bordo_Sarajevo
- Kontakt:
Pozz Rodjeni, eto samo to 
Sjever pamti te, PULJICU VEDRANE !!
Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!
nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..
Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!
Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!
nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..
Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!
- NeverGiveUp
- Kontakt:
Subota, (16.8.2014) - 20:00hMont0 je napisao/la:Kad igramo na Kosevu, dan i vrijeme?
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .
- NeverGiveUp
- Kontakt:
Mont0 je napisao/la:Bravo majstore, pase mi..vidimo se gore.
Obavezno! FORZA!
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
-
MostarskiAntifasist
- Kontakt:
Psihicki gledano ova utakmica ce teza biti za Sarajevo nego za nas, jer su oni vec upisali pobjedu protiv nas(ko mi protiv MVO),a plus sto su u mislima prema Borussiji.Mi nemamo sta izgubiti a mozemo puno dobiti,a imamo i mogucnost i znanje za takvo nesto.Ako damo 100% od onoga sto mozemo ja se ne bojim za rezultat.Moze se uvijek primiti gol nekim odbijencom ili udarcem sa distance ali generalno ne boim se ove utakmice iako je Sarajevo prejako za ovu ligu.Nismo ni mi vesla sisali,imamo i mi konje za trku ,ha ja
FORZA RODJENI
FORZA RODJENI
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.