RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

rodjak
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la rodjak » 12 avg 2014, 19:12

Pirke je napisao/la:
Dje nece. :D Odradio sam sto sam mogao preko vikenda (imao sam obaveza) i ove sedmice mi dolazi rodbina iz BiH u posjetu, tako da cu sve to pokusati zavrsiti negdje sredinom sljedece sedmice. Razgovarao sam sa VELEZDOGROBA. Vjerujemo da ce zavrsiti u dobrim rukama. :)

Za ovo ostalo, razumjem te. Ja sam u dijaspori i svaki put kad vidim sliku sa praznim tribinama, pece me savjest sto nisam tu. Mogu mislit kako je tebi kad se vratis sa tekme i vidis frajere koji ispijaju kafu na Musali... :salut:

Svaka cast ,zivio ti nama Pirke nas :thumbup: .Nadam se kad to sve zavrsis da ce mo moci to malo i pogledati kako je uradjeno :clap:

Bola Pirke i ja sam u yebenoj dijaspori :problem: (piso sam ti u PP,a znam kako to kod nas ide)

FORZA VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 12 avg 2014, 19:20

Nemamo mi samo problema sa posjetom,nemojmo sami sebi nabijati komplekse.Da,mogla bi biti bolja ali vidjeli bi posjetu na Koševu ili Grbavici,da Sarajevo ili Željo godinama obitavaju u sredini ili na dnu tablice.Unatoč tome što je Sarajevo osjetno veći grad,vidjeli bi kako bi to izgledalo.Naveo sam klubove iz Sarajeva zbog veličine grada ali isto to se može primjeniti i na ostale klubove.Evo Široki npr.,ima rezultate,nema posjetu,jedan Dinamo u LP protiv PSG-a gleda 5.000 ljudi(bez obzira na sukob Mamić-navijači,Zagreb je skoro milionski grad,Dinamo klub sa tradicijom).Uostalom,naslov prvaka u BiH se slavi pred 2.000 ljudi,ne treba dalje.U našoj ligi kakvu-takvu,solidnu pobjedu imaju Sloboda(euforija),Sarajevo(konstantno su u vrhu,ove godine je tu i euforija praćena dobrim rezultatima) i Željo(drže ga još dobri rezultati iz prošlih sezona ali mislim da i njima slijedi stagnacija).I to je to,sve ostalo je u 5 deka.Što se tiče ostatka ex Yu,tu su Hajduk,Rijeka(euforija),C. Zvezda,Partizan,Novi Pazar,i možda Olimpija i Maribor.Ostalo je sve mizerija.Nama treba rezultat jer mi smo fjake strašne.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 12 avg 2014, 19:27

tepsija je napisao/la:Nemamo mi samo problema sa posjetom,nemojmo sami sebi nabijati komplekse.Da,mogla bi biti bolja ali vidjeli bi posjetu na Koševu ili Grbavici,da Sarajevo ili Željo godinama obitavaju u sredini ili na dnu tablice.Unatoč tome što je Sarajevo osjetno veći grad,vidjeli bi kako bi to izgledalo.Naveo sam klubove iz Sarajeva zbog veličine grada ali isto to se može primjeniti i na ostale klubove.Evo Široki npr.,ima rezultate,nema posjetu,jedan Dinamo u LP protiv PSG-a gleda 5.000 ljudi(bez obzira na sukob Mamić-navijači,Zagreb je skoro milionski grad,Dinamo klub sa tradicijom).Uostalom,naslov prvaka u BiH se slavi pred 2.000 ljudi,ne treba dalje.U našoj ligi kakvu-takvu,solidnu pobjedu imaju Sloboda(euforija),Sarajevo(konstantno su u vrhu,ove godine je tu i euforija praćena dobrim rezultatima) i Željo(drže ga još dobri rezultati iz prošlih sezona ali mislim da i njima slijedi stagnacija).I to je to,sve ostalo je u 5 deka.Što se tiče ostatka ex Yu,tu su Hajduk,Rijeka(euforija),C. Zvezda,Partizan,Novi Pazar,i možda Olimpija i Maribor.Ostalo je sve mizerija.Nama treba rezultat jer mi smo fjake strašne.
Tepsija care sve to stoji,ali ipak moglo biti bolje(da ne kazem puno bolje)Nisam ja nezadovoljan samo rajom dole nego jos vise sa rajom iz dijaspore gdje nemozemo skupiti 100 ljudi koji zele pratiti svoj klub uz direktan prenos online,a kad pricas svi veliki Velezovci.Ako ce mo da imamo jedan solidan klub moramo svi puno bolje ;)
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 12 avg 2014, 20:01

I moram još jedan post,ne može sve stati :mrgreen:
Mi,klub slavne i lijepe prošlosti,šta smo napravili nakon 1991-e?
E sad,od tada je prošlo 23-24 godine.Dakle,onaj ko je rođen npr. 1984 g.,njemu je sada 30 godina!Pola života proživio,ne sjeća se Veleža iz ex YU lige,eventualno nešto kroz maglu.Da ne govorim o ovim momcima koji imaju 19,20 pa i 25 godina.Kakav je na njih utisak ostavio Velež?Prosječnost i ispod toga,klošari i profiteri oko i u klubu,to je njima Velež.Imaju usađenu ljubav prema Mostarskom divu ali za svog života su se malo radovali a puno tugovali s Veležom.U isto vrijeme njihovi vršnjaci koji navijaju za Sarajevo,Želju pa i Čelik su imali razloga za radovanje,slavili su pobjete,titule,putovali s klubom po Evropi.Tu su i Široki i zrinski kojima je Premijer liga zlatna era.Mladost iz tadašnje Lištice je bila u nižem rangu,bez ikakvih rezultata,zrinski nije ni postojao.Mi koji smo rođeni 70-ih barem se sjećamo Veleža koji je bio pojam,imamo uspomene.Ova novija generacija nema ništa.Imali su polufinale kupa,i povratak u Premijer ligu,to je to.Za 20 i kusur godina!Nama trebaju rezultati,treba nam konstanta i
pozitivna vibracija,da bi vratili ljude.Pustite šuplju,treba biti tu i kad je loše.Može biti jedna loša utakmica,može biti i jedna loša sezona ali dvije decenije su previše.Umori se čovjek čekajući.Mnogi bi se davno ugasili da su na našem mjestu.Ova sezona bi trebala biti prekretnica.Zbog toga i sanjam izlazak Veleža u Evropu,da svi vide koju mi armiju navijača,simpatizera imamo.Bilo bi nas 5.000 u Trondheimu ili Grazu,nebitno.Probudili bi se spavači,probudila bi se toliko važna euforija.Koliko su ljudi gladni uspjeha,pobjeda i radovanja najbolje se moglo vidjeti kad smo bili u federalnoj,strašnu smo podršku imali.Dakle,trebaju rezultati!
Mi nismo Brotnjo,Kiseljak,Đerzelez,Leotar,Iskra ili Modriča da padnemo na samo dno,niti ćemo ikad tu biti.A od ovih navedenih,yebemu,neki su bili prvaci.
Rezultati nam trebaju,samo rezultati.Golovaaaa,golovaaaa :mrgreen:
Usotalom,prije par mjeseci smo vidjeli kad je reprezentacija bila u Brazilu,kako je to izgledalo.Strašna atmosfera,možda i najžešća u cijeloj BiH,i staro i mlado,sve je disalo kao jedan.Jeza me prođe kad se sjetim tih dana.I danas su u nekim ulicama zastave,na nekim kućama,čekajući nove radosti.
E,to se čeka,jer ti ljudi koji vole BiH,vole i Velež samo ih treba trgnuti.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 12 avg 2014, 21:24

Bojim se i pomisliti šta bi se desilo ako nedaj bože ove sezone ne izborimo evropu.Evo nakon jednog remija neki su počeli pisati svašta,nisam bio na utakmici u subotu zbog posla ali sam zato na koševu 100% ,bez obzira na rezultate ja kad uklopim posao sa terminom utakmice sjedam u kola i pravac Vrapčići.A stigla mi je i godišnja basic br.088,RAja kupujte godišnje karte kanite se šuplje priče .

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

RockyMaivia
Kontakt:

Post Postao/la RockyMaivia » 12 avg 2014, 22:45

tepsija je napisao/la:I moram još jedan post,ne može sve stati :mrgreen:
Mi,klub slavne i lijepe prošlosti,šta smo napravili nakon 1991-e?
E sad,od tada je prošlo 23-24 godine.Dakle,onaj ko je rođen npr. 1984 g.,njemu je sada 30 godina!Pola života proživio,ne sjeća se Veleža iz ex YU lige,eventualno nešto kroz maglu.Da ne govorim o ovim momcima koji imaju 19,20 pa i 25 godina.Kakav je na njih utisak ostavio Velež?Prosječnost i ispod toga,klošari i profiteri oko i u klubu,to je njima Velež.Imaju usađenu ljubav prema Mostarskom divu ali za svog života su se malo radovali a puno tugovali s Veležom.U isto vrijeme njihovi vršnjaci koji navijaju za Sarajevo,Želju pa i Čelik su imali razloga za radovanje,slavili su pobjete,titule,putovali s klubom po Evropi.Tu su i Široki i zrinski kojima je Premijer liga zlatna era.Mladost iz tadašnje Lištice je bila u nižem rangu,bez ikakvih rezultata,zrinski nije ni postojao.Mi koji smo rođeni 70-ih barem se sjećamo Veleža koji je bio pojam,imamo uspomene.Ova novija generacija nema ništa.Imali su polufinale kupa,i povratak u Premijer ligu,to je to.Za 20 i kusur godina!Nama trebaju rezultati,treba nam konstanta i
pozitivna vibracija,da bi vratili ljude.Pustite šuplju,treba biti tu i kad je loše.Može biti jedna loša utakmica,može biti i jedna loša sezona ali dvije decenije su previše.Umori se čovjek čekajući.Mnogi bi se davno ugasili da su na našem mjestu.Ova sezona bi trebala biti prekretnica.Zbog toga i sanjam izlazak Veleža u Evropu,da svi vide koju mi armiju navijača,simpatizera imamo.Bilo bi nas 5.000 u Trondheimu ili Grazu,nebitno.Probudili bi se spavači,probudila bi se toliko važna euforija.Koliko su ljudi gladni uspjeha,pobjeda i radovanja najbolje se moglo vidjeti kad smo bili u federalnoj,strašnu smo podršku imali.Dakle,trebaju rezultati!
Mi nismo Brotnjo,Kiseljak,Đerzelez,Leotar,Iskra ili Modriča da padnemo na samo dno,niti ćemo ikad tu biti.A od ovih navedenih,yebemu,neki su bili prvaci.
Rezultati nam trebaju,samo rezultati.Golovaaaa,golovaaaa :mrgreen:
Usotalom,prije par mjeseci smo vidjeli kad je reprezentacija bila u Brazilu,kako je to izgledalo.Strašna atmosfera,možda i najžešća u cijeloj BiH,i staro i mlado,sve je disalo kao jedan.Jeza me prođe kad se sjetim tih dana.I danas su u nekim ulicama zastave,na nekim kućama,čekajući nove radosti.
E,to se čeka,jer ti ljudi koji vole BiH,vole i Velež samo ih treba trgnuti.
Odlicno napisano,kao 84' godiste se malo sjecam Heartsa,bio sam kad tu poslije rata,kad smo ispali,pa kad nam je sekunda falilo da se vratimo,pa kad smo upali e tad aje trebalo iskoristiti euforiju i izboriti Evropu a opet nismo i ovo 8 godina k'o dlan od dlan,svake godine uzas.Pa bojkot,pa povratak pa djeca iza gola,itd...
Moramo upasti u Evropu ove godine,inace slijedi propast.Barem ja tako mislim
StarMo nije skutorija...

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 12 avg 2014, 23:02

Ja nijednog trenutka nisam prestao vjerovati u uspjesnu sezonu koja je tek pocela.Ocigledno je zadnji remi unio malo nervoze medju raju,ali slusajuci Feju neku noc nema mjesta panici i nervozi.Sjetimo se svih ranijih sezona i budimo realni.Velez od 95te nije bio u boljoj poziciji kad je upitanju organizacijski dio a vjerovatno i igracki.Sve sto smo uradili i radimo je planski i organizovano,sa jasnom i cvrstom finansiskom podlogom,planskom ulaganju u infrastrukturu,strucnim stabom kojim moramo biti zadovoljni,vrlo kvalitetnim pripremama itd.Takav organizovan rad MORA dati rezultat.Tako da moramo biti strpljivi samo jos malo i nastaviti sa dobrim rezultatom.Sjetite se da mi drzimo sjajnu seriju bez poraza i nije nemoguce je nastaviti nakon Subote.Malo razmislite raja,napravljen je organizacijski iskorak neophodan za rezultatski iskorak.Jednom sam vec napisao,ja stekam lovu za Evropu,spremajte se Crvena Armijo
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 12 avg 2014, 23:33

slika

Forzza Velež!!! :twisted:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 12 avg 2014, 23:52

Kad nam dolaze ove fukare da pođem u teretanu malo da se spremim za njih ? Očigledno su im zubi dodijali :hmmmmm:

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 12 avg 2014, 23:54

Ne znaju pojedinci šta pričaju, molim te da se pokušaš suzdržati od napada bijesa. Živio ti meni i sva crvena braća. :wave:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Kadet91
Kontakt:

Post Postao/la Kadet91 » 12 avg 2014, 23:55

zizu1991 je napisao/la:Ne znaju pojedinci šta pričaju, molim te da se pokušaš suzdržati od napada bijesa. Živio ti meni i sva crvena braća. :wave:
Da, slazem se, vecinom djeca i neznalice. Stvarno fuj.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 13 avg 2014, 00:00

nek se pojedini raspitaju šta se stvarno desilo te famozne 1987. i da je to početak kraja SFRJ ali i početak rušenja Veleža i Joleta Muse, kojeg je 1989. srušila nacionalistička politika, pa je morao napustiti Aluminijski kombinat, a ta se godina uzima kao početak pada Veleža a ne 1992. Zašto je Duško napustio klupu Veleža te 1987. kada je on bio uz Zvezdu najjači tim? Zato što je znao šta se sprema.

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 13 avg 2014, 00:05

Samo znate na svoju raju zugati svak ima pravo na misljenje , uredu nije svak u navijackom fazonu al kad neko napise da treba sa Manijacima tako primjer , odma se nase sveznalice javljaju zugaju na nasu raju , a ne znaju sta su ti "Manijaci" nama radili svih ovih godina najlakse je tako pustit se niz vodu primjer sam uzeo Manijake ne ide to tako mili moji niti ce ici ;) :x :nene: :P
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

Kadet91
Kontakt:

Post Postao/la Kadet91 » 13 avg 2014, 00:15

AlemC85 je napisao/la:nek se pojedini raspitaju šta se stvarno desilo te famozne 1987. i da je to početak kraja SFRJ ali i početak rušenja Veleža i Joleta Muse, kojeg je 1989. srušila nacionalistička politika, pa je morao napustiti Aluminijski kombinat, a ta se godina uzima kao početak pada Veleža a ne 1992. Zašto je Duško napustio klupu Veleža te 1987. kada je on bio uz Zvezdu najjači tim? Zato što je znao šta se sprema.
Ja nisam tada bio dovoljno star da idem, ali rodjak mi je bio tamo. Sve se zna brato. Titula izgubljena, sudija kupljen, policijska brutalnost....nevjerujem da je Dusko ista znao, otisao covjek da zaradi, Dusko je mostarska raja.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 13 avg 2014, 00:27

Kadet91 je napisao/la:
AlemC85 je napisao/la:nek se pojedini raspitaju šta se stvarno desilo te famozne 1987. i da je to početak kraja SFRJ ali i početak rušenja Veleža i Joleta Muse, kojeg je 1989. srušila nacionalistička politika, pa je morao napustiti Aluminijski kombinat, a ta se godina uzima kao početak pada Veleža a ne 1992. Zašto je Duško napustio klupu Veleža te 1987. kada je on bio uz Zvezdu najjači tim? Zato što je znao šta se sprema.
Ja nisam tada bio dovoljno star da idem, ali rodjak mi je bio tamo. Sve se zna brato. Titula izgubljena, sudija kupljen, policijska brutalnost....nevjerujem da je Dusko ista znao, otisao covjek da zaradi, Dusko je mostarska raja.
nisi skontao moj post, kažem ti kako je rušena BiH, Jole i Velež, jer ako si pratio emisije na televiziji, koje su se snimale poslije rata, stalno se spominje 1987, slučajno ili?

Pa vidi jaro, i ja sam mlad i ne sjećam se tih godina, ali sam shvatio neke stvari poslije. Moraš znati da su te godine bile dvije velike afere i to Agrokomerc i Neum, koje su proizvod Beograda, a 1989, je srušen Aluminijski Kombinat i Jole Musa, da bi na njegovo čelo došli ljudi, bliski Beogradu i Zagrebu koji će kasnije rušiti Mostar. Sokol je doživio istu sudbinu. Znači politika koja je istjerala Velež sa BB je ustanovljena krajem 80-ih godina, a ne 1993., ali nije smjela da još pokaže pravo lice, pošto su još vladali komunisti, i zato se žustro svi bore za Mostar, koji je defacto krajnji cilj za podjelu BiH.

Kadet91
Kontakt:

Post Postao/la Kadet91 » 13 avg 2014, 00:33

AlemC85 je napisao/la:
Kadet91 je napisao/la:
nisi skontao moj post, kažem ti kako je rušena BiH, Jole i Velež, jer ako si pratio emisije na televiziji, koje su se snimale poslije rata, stalno se spominje 1987, slučajno ili?

Pa vidi jaro, i ja sam mlad i ne sjećam se tih godina, ali sam shvatio neke stvari poslije. Moraš znati da su te godine bile dvije velike afere i to Agrokomerc i Neum, koje su proizvod Beograda, a 1989, je srušen Aluminijski Kombinat i Jole Musa, da bi na njegovo čelo došli ljudi, bliski Beogradu i Zagrebu koji će kasnije rušiti Mostar. Sokol je doživio istu sudbinu. Znači politika koja je istjerala Velež sa BB je ustanovljena krajem 80-ih godina, a ne 1993., ali nije smjela da još pokaže pravo lice, pošto su još vladali komunisti, i zato se žustro svi bore za Mostar, koji je defacto krajnji cilj za podjelu BiH.
Moguce brate moj. Nezanimam ti se ja puno tim teorijama zavjere. Zivio ti meni care!

Kadet91
Kontakt:

Post Postao/la Kadet91 » 13 avg 2014, 00:37

Zna li se ista za Vladu i Janka? Hoce li konkurisati za prvih 11 u Subotu?

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 13 avg 2014, 00:40

Kadet91 je napisao/la:Zna li se ista za Vladu i Janka? Hoce li konkurisati za prvih 11 u Subotu?
Vlada izjavio za klix da propušta, a Janku stalno viđam po gradu u terminu treninga tako da se izgleda sve poklapa oko operacije. Usput, šta je bilo sa njim tačno ?

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 13 avg 2014, 00:44

@Kadet91

brato kada bi ja sada ovdje počeo pisati šta su mi pričali ljudi koji su nekada živjeli u Mostaru, zgadio bi ti se život načisto, a ima stvari koje nisu za forum, a kada bi se našli negdje privatno, saznao bi ti još dosta toga. Živio brato. :bih:

Kadet91
Kontakt:

Post Postao/la Kadet91 » 13 avg 2014, 01:12

AlemC85 je napisao/la:@Kadet91

brato kada bi ja sada ovdje počeo pisati šta su mi pričali ljudi koji su nekada živjeli u Mostaru, zgadio bi ti se život načisto, a ima stvari koje nisu za forum, a kada bi se našli negdje privatno, saznao bi ti još dosta toga. Živio brato. :bih:
Znam brate bilo je svega, teska vremena namjestanja i politickih igara. Jos zivimo u njima, nazalost. Svako dobro care!

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.