Treba biti realan, kome treba moderan stadion, sa 25 hiljada sjedecih mjesta, sa svim mogucim dozvolama, i Uefa certifikatima, i koji je u svakom momentu spreman da ugosti finale Lige sampiona, ako ce jednom, ili dvaput godisnje biti "onako" pun, a u prvenstvu imati prosjek od nekih 2500 ljudi, mimo naseg najveceg "derbija". Imace sudbinu kao Arena Pantanal u Brazilu, u sred prasume... I sam se pitam, zasluzujemo li mi, Zeljini navijaci, sa ovom podrskom kakvu sada pruzamo, da nam neko nesto napravi. Vec sam pisao, i toga se drzim i dalje, da nam ni stadion od 50 miliona eura nece znaciti nista ukoliko tribine tog stadiona budu prazne. Na stranu to sto ce "mozda" doci neki veliki brend, pa zakupiti koji poslovni prostor, dati neke pare, pa mozda Klub tako i zaradi. Nama je sjever prazan. Na njemu ima 3500 (lupam cifru) slobodnih mjesta svake subote. Istina, ona nisu cista, ali ako stavis list Avaza preko nje, neces biti prljav nakon utakmice, tako da mozes otici u grad poslije toga, pa u miru komentarisati igru, poteze, igrace... Svejedno je kakav je stadion, ako imas naviku da ga posjetis jednom sedmicno, pa bio to ultra moderan, ili srusen kao nasa Grbavica. Ovaj prvi bi bio jos tuzniji, ako je prazan. Kazem, kada nas pocne dolaziti 10000 na stadion, pa nam on postane tijesan, tada cemo imati i razlog da trazimo da nam naprave novi. Nama, kada to kazem, mislim na one 2500 ludaka koji su uvijek tu, je svejedno gdje cemo igrati. nas 2500 mozes staviti bilo gdje, po bilo kojem vremenu, i na istok, i na zapad, mi cemo se nagurati, i pratiti tekmu. Nama je svejedno, mi smo navikli, i mi se ne zalimo. Nama je vise krivo sto fali raje, i to nam vise smeta nego rusevan istok, ruglo od zapada, i prljavi sjever. Mi zovnemo naseg Fudu, kupimo kospice, i gledamo NASEG ZELJU. Nama nista, ama bas nista ne treba, i mi nista ne trazimo. E tek kada nasa raja pocne da dolazi na utakmice, tada cemo biti prvi koji ce nesto traziti, a do tada trebamo sacekati. Mi nismo okrenuli ledja Zelji, nama je bitno da smo tu, da se poznajemo poimenicno, kao da smo porodica. Neko je napisao da krenemo sami da nesto radimo, i to uopste niej losa ideja. Mozda djeluje kao utopija, ali je veoma izvjesno da na neki nacin mozemo pomoci klubu. Ima ljudi koji ne zele davati kes, uplacivati na sumljive racune, i sam sam takav, ali da se krene, prvi bi podrzao akciju da mi recimo neko od izvodjaca kaze idi u stovariste, kupi 10 vreca cementa, i utovari u kamion koji tamo ceka. Kunem se dragim Bogom da bi izdvajao 100 maraka od svoje plate, svaki mjesec dok ga ne naprave. Sada cement, sutra slavinu, prekosutra prekosutra uticnice... Ne kazem da bi to odmah napravilo novi Nou camp, ali da bi pomoglo, pomoglo bi itekako. Pisem ovo pod emocijama, ali bas, pa mozde malo i pretjeram sa tim, ali i ovo je jedan od nacina da pomognemo. Ipak, prije svega, sami cemo najvise pomoci kad se probudimo i pocnemo vise dolaziti na utakmice. Sve ostalo dolazi poslije toga. Hajde, nemojte zamjeriti sto potrosih ovoliko prostora...
... jer stojimo, prkosimo, u srcima te nasim nosimo...