FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

bojamora
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la bojamora » 15 avg 2014, 18:57

rodom s Mejtaša je napisao/la:Nema ovdje njihove starije raje i to jeste problem. Ova im mlađa raja vrlo malo zna o klubu i to što zna vezano je za poslijeratni period. Nekad sam razočaran kad malo s njima popričam uživo koliko malo znaju i koliko su dezinformisani. Mi znamo svaki korak Želje malte ne od osnivanja i nas drži cijeli život kod njih se to raspada puno brže. Privrženiji smo u tom nekom smislu klubu jer drugačija smo mi ideologija od njih. Njih je vrbovalo i držalo sistemski kod nas je to više išlo na ljubav. Kod nas je to bilo prirodnije i tradicionalnije kod njih više na sistem, furku itd. J.ebig.a nema tog sistema koji je mogao ljude u recimo Novom Sadu natjerati da navijaju za Želju, a bilo ih prije rata i znali smo za njih. Ili recimo u jednom Konjicu, Travniku ili Kiseljaku.

Ja se ko sad sječam utakmice Željo - Sloboda kad je staro Koševo bilo prepuno, više se nije moglo a tada se opraštao legenda Koševa i Želje Josip Katalinski.

arhiva
Kontakt:

Post Postao/la arhiva » 15 avg 2014, 20:17

nukleusmember je napisao/la:ma briga me i za titulu i za prolaz u LE,ne patim od toga,taman nishta ne osvojili u narednih 30 godina,nego mi smijeshno kako jedete muda zbog chinjenice shto smo bolji ove godine,kao i proshle,smirite se malo,dominacija je tek pochela,morachete se malo navichi na inferiornost :) ,nego budite gospoda i isposhtujte praznik fudbala u chetvrtak zajedno sa nama

VVVBK

Kad budete dominirali kao mi proslih godina s duplom krunom, odbranom titule onda se mozes javiti. Do tada ispadas skroz glup. Niste osvojili titulu stoljece i ti nesto nasao nesto pisati..Idi lezi ..

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 15 avg 2014, 20:53

dino lj je napisao/la:Rekord Koseva prije rata je Sarajevo (2)-Zeljo (1), poslije renoviranja, a poslije rata Zeljo-Njukastl.A ovi sto spominju tekme protiv Haburga ili M.U pojma nemaju, Kosevo je tada imalo manji kapacitet, istu takvu posjetu je imala tekma Zeljo- Derbi Kaunti 27.09.1972 godine(bio sam na ovoj tekmi i na Sarajevo - Hamburg, pe ne pricam napamet), mozemo se ovdje prepucavati,medjusobno ne podnositi, ali nema razloga izmisljati neke stvari.Na tekmi BIH - Danska bilo je manje raje nego na Zeljo -Nukastl jer je Zeljo iskoristio malo blaze propozicije i pustio 5.000 ulaznica mimo pravila.
eh, nekad i sad... i sam sam bio na zeljo-sarajevo, sarajevo-hamburg i zeljo-njukastl. na sarajevo-zeljo presjedio na onoj sipki na vrhu tribine jug, bukvalno se borilo za udisaj kako treba i tako na citavom stadionu, sto se kaze covjek na covjeku.sa sjetom se sjecam tih vremena. prvo sa starim rahmetli, a poslije (kad se zamomcih) sa rajom, ujutru od 9 sati pratis nize lige, da li na sljaci koseva ili grbavice ili na pomocnim terenima tih stadiona i tako sve do prvoligaske utakmice. bilo da igra zeljo ili sarajevo. a "derbije" igraju gepek, saobracajac, sar. partizan, jug, kosevsko brdo, sloboda iz svrakinog, vrbanjusa... da ne nabrajam dalje. sjecam se da su se milicioneri otimali da rade nedeljama prvu smjenu, bilo im dobro "vanredno" placeno obezbjedjenje tih malih tekmi, a cascenje picem i klopom ide sa svih strana. mozda ce me neko proglasit ludim, ali te tadasnje "male" utakmice i njihovi protagonisti su bili najmanje u rangu danasnjih entiteskih liga, a i pojedini danasnji premijerligasi bi imali dobrih muka s pojedinim od tih ekipa. jbt, jaran mi, tamo negdje sredinom 80-tih igrao za romaniju sa pala. inace radio i u firmi imao natprosjecnu platu za to vrijeme, a od romanije imao jos dvije takve plate, placen prevoz na treninge i same treninge (sad za Bajram sjedili i pricali o tome)... nazalost, sad se sve izvrnu na glavu, sport opcenito ode u neku stvar. naravno, tada privreda jaka bila i davala se lova za sport. cak se i isplatilo "donirati" jer se lova u stvari vracala kroz umanjenje oporezivanja. nadat se zakonu o sportu kakvog bog zapovjeda, mozda se stvari i poprave
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 15 avg 2014, 21:06

Ne razumijem stvatno sto se nasa raja raspravlja uopste o brojevima gledalaca,uspjesima,titulama I slicno.
Meni je dovoljno kad vidim da oni tamo pricaju kako smo mi ,amar osim bilo ko ko ima veze sa zeljom je frustriran,iskompleksiran I sta vec sa njima I njihovim klubom.
Sad nam pricaju kako mi muda jedemo.
Ja to razumijem godinama I decwnijama se muda jedino I jedu na onoj tamo strani,tako da oni odmah misle da I mi tako.
Nije to jednostavno u nasoj tradiciji.
Besmisleno je da neko ko svake 7 ,8 10 godine nesto osvoji I napravi,pa da jos onda budes ljubomoran,a ti imas titula vise nego oni godina posta.
Ja postujem ono sto oni rade,ali manimo se seljacke price njihovim provokatorima,koji opet vise prate zelju ,nego svoj tim.
Dugo jedes muda,pa nisi onda ni puno drugaciji.
Pozivam nas da jedemo muda I solidarisemo se sa njima.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

TUFEK
Kontakt:

Post Postao/la TUFEK » 15 avg 2014, 21:25

starigrad je napisao/la:
dino lj je napisao/la:Rekord Koseva prije rata je Sarajevo (2)-Zeljo (1), poslije renoviranja, a poslije rata Zeljo-Njukastl.A ovi sto spominju tekme protiv Haburga ili M.U pojma nemaju, Kosevo je tada imalo manji kapacitet, istu takvu posjetu je imala tekma Zeljo- Derbi Kaunti 27.09.1972 godine(bio sam na ovoj tekmi i na Sarajevo - Hamburg, pe ne pricam napamet), mozemo se ovdje prepucavati,medjusobno ne podnositi, ali nema razloga izmisljati neke stvari.Na tekmi BIH - Danska bilo je manje raje nego na Zeljo -Nukastl jer je Zeljo iskoristio malo blaze propozicije i pustio 5.000 ulaznica mimo pravila.
eh, nekad i sad... i sam sam bio na zeljo-sarajevo, sarajevo-hamburg i zeljo-njukastl. na sarajevo-zeljo presjedio na onoj sipki na vrhu tribine jug, bukvalno se borilo za udisaj kako treba i tako na citavom stadionu, sto se kaze covjek na covjeku.sa sjetom se sjecam tih vremena. prvo sa starim rahmetli, a poslije (kad se zamomcih) sa rajom, ujutru od 9 sati pratis nize lige, da li na sljaci koseva ili grbavice ili na pomocnim terenima tih stadiona i tako sve do prvoligaske utakmice. bilo da igra zeljo ili sarajevo. a "derbije" igraju gepek, saobracajac, sar. partizan, jug, kosevsko brdo, sloboda iz svrakinog, vrbanjusa... da ne nabrajam dalje. sjecam se da su se milicioneri otimali da rade nedeljama prvu smjenu, bilo im dobro "vanredno" placeno obezbjedjenje tih malih tekmi, a cascenje picem i klopom ide sa svih strana. mozda ce me neko proglasit ludim, ali te tadasnje "male" utakmice i njihovi protagonisti su bili najmanje u rangu danasnjih entiteskih liga, a i pojedini danasnji premijerligasi bi imali dobrih muka s pojedinim od tih ekipa. jbt, jaran mi, tamo negdje sredinom 80-tih igrao za romaniju sa pala. inace radio i u firmi imao natprosjecnu platu za to vrijeme, a od romanije imao jos dvije takve plate, placen prevoz na treninge i same treninge (sad za Bajram sjedili i pricali o tome)... nazalost, sad se sve izvrnu na glavu, sport opcenito ode u neku stvar. naravno, tada privreda jaka bila i davala se lova za sport. cak se i isplatilo "donirati" jer se lova u stvari vracala kroz umanjenje oporezivanja. nadat se zakonu o sportu kakvog bog zapovjeda, mozda se stvari i poprave
sve tačno paša i moj jaran radio u pretisu a imao platu od njih i od sarajeva al se to neće vratiti

slavko njegus
Kontakt:

Post Postao/la slavko njegus » 15 avg 2014, 21:29

Nema koristi od proslosti... nego sta cemo mi dalje? Ako ovako nastavi derbi se nece ni igrati...

Aragon
Kontakt:

Post Postao/la Aragon » 15 avg 2014, 21:47

Hajmo o kompleksima i o tome ko kome zavidi.
Radi cega bas pred svabe pominjanje utakmice sa Newcastlom sa vase strane?
"Znaš kako ti je to - rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju"

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 15 avg 2014, 22:09

Aragon je napisao/la:Hajmo o kompleksima i o tome ko kome zavidi.
jarane jesi li ti glup ili se samo praviš glup ?
juce je bila godišnjica naše utakmice protiv Newcastla i zbog toga smo je spominjali.. :roll:
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

Aragon
Kontakt:

Post Postao/la Aragon » 15 avg 2014, 22:11

Jesi li ti naivan ili se samo pravis naivan ;)
Nemoj mi te jeftine politike ziv bio, ne pusim ti ja to ;)
"Znaš kako ti je to - rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju"

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 15 avg 2014, 22:12

Željooooo je napisao/la:
Aragon je napisao/la:Hajmo o kompleksima i o tome ko kome zavidi.
jarane jesi li ti glup ili se samo praviš glup ?
juce je bila godišnjica naše utakmice protiv Newcastla i zbog toga smo je spominjali.. :roll:
Ma pusti budalu, htjedoh mu replicirati, poslije kontam, ma koji ću K, bubljičar ionako ne zna razumjeti napisano.

super
Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
Kontakt:

Post Postao/la super » 15 avg 2014, 22:14

Aragon je napisao/la:Jesi li ti naivan ili se samo pravis naivan ;)
ne znamo sta ti "pusis" al samim pojavljivanjem ovdje na ovoj temi i raspravi ciji je tata jaci pokazujes kompleks,idi brate u temu fks i raspravljajte koji sastav izvesti i slicno mojne lijeciti komplekse ovdje i nas zamarati sa nekim bespotrebnim stvarima...pozz
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

Camoranesi
Kontakt:

Post Postao/la Camoranesi » 15 avg 2014, 22:20

Još jedan u nizu cyber pljuvača i kompleksaša. Paša moj, izađi malo vani vidiš kako je lijepo vrijeme, prošetaj, popij kafu sa jaranima ako ih uopšte imaš, pošto si po cijeli dan na forumu i to zanimljivo, najviše na temi o Želji. To sve govori ko prosipa jeftinu politiku, izbaci malo Želju iz glave.. Ako tvoja jadna tastatura mora trpiti, mi ne moramo. Aco reaguj dosta nam je ovakvih poltrona..
Ja ti dajem sve - dušu, tijelo i srce cijelo, jer ludo volim te!

1921

Aragon
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la Aragon » 15 avg 2014, 22:23

Camoranesi je napisao/la:
Još jedan u nizu cyber pljuvača i kompleksaša. Paša moj, izađi malo vani vidiš kako je lijepo vrijeme, prošetaj, popij kafu sa jaranima ako ih uopšte imaš, pošto si po cijeli dan na forumu i to zanimljivo, najviše na temi o Želji. To sve govori ko prosipa jeftinu politiku, izbaci malo Želju iz glave.. Ako tvoja jadna tastatura mora trpiti, mi ne moramo. Aco reaguj dosta nam je ovakvih poltrona..
JosipBukal, sve to mi rece covjek koji po citav dan visi na forumu i najvise na temi FK Sarajeva. Imas li iti malo obraza? :)
P.S. jesi ono ti tvrdio da Sarajevo ima ove sezone losiju ekipu nego protekle? :)

Camoranesi
Kontakt:

Post Postao/la Camoranesi » 15 avg 2014, 22:28

Aragon je napisao/la:
JosipBukal, sve to mi rece covjek koji po citav dan visi na forumu i najvise na temi FK Sarajeva. Imas li iti malo obraza? :)
P.S. jesi ono ti tvrdio da Sarajevo ima ove sezone losiju ekipu nego protekle? :)
Kakav bolan JosipBukal, pogledaj kad je napisan moj zadnji post prije ovog sad. Ja radim paša moj, nemam ja kad' da se bavim tobom i tebi sličnima, osim ponekad da vas pošaljem gdje vam je mjesto. Obraza imam hvala Bogu, dovoljno da ti kažem da si plitak i da imaš vremena da nadođeš, jer očigledno ti je 15-16 godina.

Ne stavljaj mi riječi u usta koje nisu tačne, baš suprotno ja mislim da imate jaču ekipu nego prošle sezone, al' nedovoljno jaku, kao i unazad 7-8 godina da osvojite titulu.

1921

Aragon
Kontakt:

Post Postao/la Aragon » 15 avg 2014, 22:32

Aragon je napisao/la:
Camoranesi je napisao/la: Još jedan u nizu cyber pljuvača i kompleksaša. Paša moj, izađi malo vani vidiš kako je lijepo vrijeme, prošetaj, popij kafu sa jaranima ako ih uopšte imaš, pošto si po cijeli dan na forumu i to zanimljivo, najviše na temi o Želji. To sve govori ko prosipa jeftinu politiku, izbaci malo Želju iz glave.. Ako tvoja jadna tastatura mora trpiti, mi ne moramo. Aco reaguj dosta nam je ovakvih poltrona..
Kakav bolan JosipBukal, pogledaj kad je napisan moj zadnji post prije ovog sad. Ja radim paša moj, nemam ja kad' da se bavim tobom i tebi sličnima, osim ponekad da vas pošaljem gdje vam je mjesto. Obraza imam hvala Bogu, dovoljno da ti kažem da si plitak i da imaš vremena da nadođeš, jer očigledno ti je 15-16 godina.

Ne stavljaj mi riječi u usta koje nisu tačne, baš suprotno ja mislim da imate jaču ekipu nego prošle sezone, al' nedovoljno jaku, kao i unazad 7-8 godina da osvojite titulu.
Da, da, nedovoljnu :o

P.S. Pasa moj, visis na temi, da se ne lazemo. A fala Bogu radim i ja. Cak imam i internet na poslu :D

Camoranesi
Kontakt:

Post Postao/la Camoranesi » 15 avg 2014, 22:37

@aragon

Tvoj potpis i tvoj pravopis govori koliko si plitak, i koliko ne znaš, nažalost. A sad se lijepo vrati među svoju raju..

1921

Camoranesi
Kontakt:

Post Postao/la Camoranesi » 15 avg 2014, 22:49

Aragon je napisao/la:
Camoranesi je napisao/la:@aragon

Tvoj potpis i tvoj pravopis govori koliko si plitak, i koliko ne znaš, nažalost. A sad se lijepo vrati među svoju raju..
Za tebe sam vjeruj mi Senahid Halilovic, samo ako pazim i provjeravam. I slazem se, svako na svoju. Nadam se da vise neces dolaziti sa glupostima svakodnevno na nasu temu niti da cete ovdje radi kompleksa pokusavati omalovazavati FK Sarajevo. Postuj taj klub bar iz razloga sto je godinama jedina ekipa koja dostojno brani cast cijele BiH!
Naravno, osim par neslavnih izuzetaka.
Vidim trebalo ti je vremena da proguglaš i da pronađeš ko je napisao Pravopis bosanskog jezika. Al' dobro, bar radiš nešto pametno i učiš polako. Ja ne dolazim sa glupostima, dođem kad vidim neistine, laži koje neko od vas iznese, ali sebi sam obećao da i to neću raditi, jer niko ne zaslužuje više moje pažnje od mog voljenog kluba, to i ti isto treba da naučiš, da dođeš 'tobe' što bi se reklo. Ne omalovažavam FK Sarajevo, ali takođe nemam razlog da ga poštujem i zašto bi na kraju krajeva. Odgojen sam da poštujem starije, a mlađima da objasnim neke stvari. 25 godina stariji klub, i klub od kojeg ste nastali, zna se i kako, vi morate da poštujete.. Java je objasnio neke stvari, pronađi na Youtube emisiju sa Senadom, gdje je gostovao i vaš bivši vođa Đine.

1921

Aragon
Kontakt:

Post Postao/la Aragon » 15 avg 2014, 22:51

Aragon je napisao/la:

Za tebe sam vjeruj mi Senahid Halilovic, samo ako pazim i provjeravam. I slazem se, svako na svoju. Nadam se da vise neces dolaziti sa glupostima svakodnevno na nasu temu niti da cete ovdje radi kompleksa pokusavati omalovazavati FK Sarajevo. Postuj taj klub bar iz razloga sto je godinama jedina ekipa koja dostojno brani cast cijele BiH!
Naravno, osim par neslavnih izuzetaka.
Vidim trebalo ti je vremena da proguglaš i da pronađeš ko je napisao Pravopis bosanskog jezika. Al' dobro, bar radiš nešto pametno i učiš polako. Ja ne dolazim sa glupostima, dođem kad vidim neistine, laži koje neko od vas iznese, ali sebi sam obećao da i to neću raditi, jer niko ne zaslužuje više moje pažnje od mog voljenog kluba, to i ti isto treba da naučiš, da dođeš 'tobe' što bi se reklo. Ne omalovažavam FK Sarajevo, ali takođe nemam razlog da ga poštujem i zašto bi na kraju krajeva. Odgojen sam da poštujem starije, a mlađima da objasnim neke stvari. 25 godina stariji klub, i klub od kojeg ste nastali, zna se i kako, vi morate da poštujete.. Java je objasnio neke stvari, pronađi na Youtube emisiju sa Senadom, gdje je gostovao i vaš bivši vođa Đine.
Samo cu se nasmijati na ovaj tvoj post :mrgreen: da ne dosadjujemo ostalim ljudima dalje.

Camoranesi
Kontakt:

Post Postao/la Camoranesi » 15 avg 2014, 22:53

@aragon

Hvala ti što si konačno shvatio koliko si naporan i dosadan.

1921

Aragon
Kontakt:

Post Postao/la Aragon » 15 avg 2014, 22:53

Hvala ti što si konačno shvatio koliko si naporan i dosadan.
Mislim da se to vise na tebe odnosilo ;)

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: b00t, bvsic, KrajinaTm87, Lekqqq1921, Levin, mavi, PingoFTW, seha77, TefalTava i 68 gostiju.