RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

aS_Roma

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la aS_Roma » 17 avg 2014, 10:13

vala im previse lizete guzicu, kako li neki likovi dozivljavaju fudbal i kako gledaju na njega meni to nije jasno :?

Onda ako ce te tako gledati MVO po vasem pisanju je igrala samo bunker branila se, pa ste kukali kako ste ih trebai dobiti, niti jedan od vas nije napisao kako je to zasluzeno, a kad se vi branite 90 minuta onda je bod zasluzen, mrzim licemjerstvo u nekim stvarima, al dobro sretni ste radi boda i treba te biti, al prica da je zasluzeno :facepalm:

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 17 avg 2014, 10:18

cestitam velezu na borbenosti i na bodu ,sretno u nastavku sezone i volio bi da zavrsite drugi :) pozz rodjeni :bih:

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 17 avg 2014, 10:23

aS_Roma je napisao/la:vala im previse lizete guzicu, kako li neki likovi dozivljavaju fudbal i kako gledaju na njega meni to nije jasno :?

Onda ako ce te tako gledati MVO po vasem pisanju je igrala samo bunker branila se, pa ste kukali kako ste ih trebai dobiti, niti jedan od vas nije napisao kako je to zasluzeno, a kad se vi branite 90 minuta onda je bod zasluzen, mrzim licemjerstvo u nekim stvarima, al dobro sretni ste radi boda i treba te biti, al prica da je zasluzeno :facepalm:
Pjaniću eto mi gonjali rezultat. Daj brato potopi se u lavabo malo. Mogla su sva tri znaka bit. Bordo druže :thumbup: :wave:
Zadnja izmjena: RezervniGolman, dana/u 17 avg 2014, 10:24, ukupno mijenjano 1 put.
KLUB LJUDI ČIJI OBRAZ NE MOŽEŠ KUPITI,ČIJE USPOMENE NE MOŽEŠ IZBRISATI.
LJUDI KOJIMA NE MOŽEŠ LAGATI.
VELEŽ MOSTAR,KLUB RAJE,LJUBAVI,PONOSA I PRKOSA.
KLUB SVIH NAS.

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 17 avg 2014, 10:24

Igrali smo bez tri maltene najbolja igraca pola tekme sa igracem manje protiv napucanog Sarajeva . Uz to posteno, bez prevelikog otezanja , bez grube igre,bez ikakve sudijske odluke u nasu korist i bez ikakvog ciganluka. To je za ove nase seljacke lige kultura fudbala i neprepoznata vrijednost plemenite igre zvane fudbal. Al opet kazem percepcija ovih novih posljeratnih navijaca diljem BH ne moze da zabiljezi to .

Bod dasta nego zasluzen znojem , disciplinom, borbom ... eto nije zasluzen nego nam ga sudija i FK Sarajevo , Bog koli vec poklonio ..

Al moze puno bolje i bit ce puno bolje ..ekipa smo u razvoju ... Al ovaj kvalitet koji smo sinoc pokazali nam je uvijek trebao. Vjera u sebe i disciplina .. Po ko zna koji mec u PL bez poraza !!!!
Zadnja izmjena: kimbo, dana/u 17 avg 2014, 10:27, ukupno mijenjano 1 put.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

Adma
Kontakt:

Post Postao/la Adma » 17 avg 2014, 10:26

Sve to treba sa pobijedom nad Travnikom da se ovijeri.
U koliko je tekma u sub? Slijecem taj dan pa valjda stignem na vrijeme :-)

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 17 avg 2014, 10:33

Adma je napisao/la:Sve to treba sa pobijedom nad Travnikom da se ovijeri.
U koliko je tekma u sub? Slijecem taj dan pa valjda stignem na vrijeme :-)
Ja mislim u pet. Što kažeš protiv Travnika najozbiljnije pristupit. Šteta sto nema Dareta ali Hodža če to odradit
KLUB SVIH NAS.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 17 avg 2014, 11:43

Hodža me malo na Peju podsjeća. Igr'o je protiv Drine ako se ne varam, ušao u toku utakmice. Onako, više je defanzivno orijentisan. Primjetio sam da je tu prvu utakmicu par puta ne razmišljajući davao loptu igračima koji su bili u ofsajdu. Pregled igre treba popraviti. Što se tiče duel igre, ima momčine. :D

I naš DragojA zapliva sinoć blago nama za njega. :D Dobro je. Idemo dalje!
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 17 avg 2014, 11:46

Hebibović igračina... kako primi onaj balon pred kraj tekme, gurnu je, umalo nas o jadu ne zabavi. Možel trampa za Berberovića? :mrgreen:
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

bordograd
Kontakt:

Post Postao/la bordograd » 17 avg 2014, 11:50

kimbo je napisao/la:Igrali smo bez tri maltene najbolja igraca pola tekme sa igracem manje protiv napucanog Sarajeva . Uz to posteno, bez prevelikog otezanja , bez grube igre,bez ikakve sudijske odluke u nasu korist i bez ikakvog ciganluka. To je za ove nase seljacke lige kultura fudbala i neprepoznata vrijednost plemenite igre zvane fudbal. Al opet kazem percepcija ovih novih posljeratnih navijaca diljem BH ne moze da zabiljezi to .

Bod dasta nego zasluzen znojem , disciplinom, borbom ... eto nije zasluzen nego nam ga sudija i FK Sarajevo , Bog koli vec poklonio ..

Al moze puno bolje i bit ce puno bolje ..ekipa smo u razvoju ... Al ovaj kvalitet koji smo sinoc pokazali nam je uvijek trebao. Vjera u sebe i disciplina .. Po ko zna koji mec u PL bez poraza !!!!
Potpisujem! Ruku na srce, provukli se jeste ali bez trunke ciganluka i na kraju izvukli bod. Vratit će se ako Bog da Velež tamo gdje je uvijek i bio, evo počeli ste nas patiti pravo zadnjih par godina, a mi svi stariji navijači Sarajeva znamo kako je prije bilo igrati sa Veležom na Koševu :) Sretno Rođeni!
U Sarajevu sve ima svoju priču i u Sarajevu ništa nije slučajno.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 17 avg 2014, 11:52

VanBasten je napisao/la:Hebibović igračina... kako primi onaj balon pred kraj tekme, gurnu je, umalo nas o jadu ne zabavi. Možel trampa za Berberovića? :mrgreen:
Šta kaže sinoć Kristić, nesuđeni igrač Sarajeva. :rol:
K'o da je latinoamerička telenovela u pitanju. :lol:

BICE GUSTO
Kontakt:

Post Postao/la BICE GUSTO » 17 avg 2014, 11:54

bordograd je napisao/la:
kimbo je napisao/la:Igrali smo bez tri maltene najbolja igraca pola tekme sa igracem manje protiv napucanog Sarajeva . Uz to posteno, bez prevelikog otezanja , bez grube igre,bez ikakve sudijske odluke u nasu korist i bez ikakvog ciganluka. To je za ove nase seljacke lige kultura fudbala i neprepoznata vrijednost plemenite igre zvane fudbal. Al opet kazem percepcija ovih novih posljeratnih navijaca diljem BH ne moze da zabiljezi to .

Potpisujem! Ruku na srce, provukli se jeste ali bez trunke ciganluka i na kraju izvukli bod. Vratit će se ako Bog da Velež tamo gdje je uvijek i bio, evo počeli ste nas patiti pravo zadnjih par godina, a mi svi stariji navijači Sarajeva znamo kako je prije bilo igrati sa Veležom na Koševu :) Sretno Rođeni!

Od mene, jedno veliko postovanje za tebe i tvoj post. Svu srecu zelim Sarajevu protiv Borusije ! :bih:
RODJEN U MOSTARU U NAJLJEPSE DOBA,MOSTAR U SRCU VELEZ DO GROBA !

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 17 avg 2014, 12:02

.
Zadnja izmjena: VanBasten, dana/u 17 avg 2014, 13:49, ukupno mijenjano 1 put.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 17 avg 2014, 12:11

Jašta je...

Evo i novinari ovog portala boluju od iste bolesti. :lol:
Samo ne mogu da nađem članak o najavi ovog derbija, gdje su također pomenuli nesuđenog igrača Sarajeva. :mrgreen:

Evo ga, naš Dema je to pis'o...

Rođeni sa optimizmom na Koševo
Hebibović: Najopasniji smo kada nismo pod imperativom
Piše: A. Demić 14.08.2014., 14:17
Derbi starih rivala Sarajeva i Veleža na programu je u subotu od 20:15 sati na stadionu „Asim Ferhatović – Hase“.
Rođeni u novoj sezoni imaju visoke ambicije, a u glavni grad dolaze s ciljem da iznenade favorizovanog protivnika. U prošloj sezoni Sarajevo je tek u finišu slomilo Veležov otpor, a jedini strijelac za Mostarce na pomenutom meču bio je Anel Hebibović. Nesuđeni fudbaler Sarajeva nada se dobroj igri i pozitivnom rezultatu na Koševu.
:urnebes:

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 17 avg 2014, 12:23

@RezervniGolman-e :thumbup: dobro nam se vratio,bzv bez tebe na forumu,daj malo poradi na taktici pisanja :lol:
ili da te malo kod Feje malo posaljemo na instrukcije :)
Jos me drzi onaj adrenalin od sinoc,nepamtim kad sam teze pratio utakmicu,nekako mi se stidno provlaci misao sta bi bilo da nedobismo onaj ck.Pokusavam povuci neke paralele izmedju ostalih klubova pa mi nesto snazno navire razmisljanje da smo mi najveci kandidat za drugo mijesto.Oni su pitari vjerovatno nedodirljivi ove god. pa zato razmisljam o drugoj poziciji.Naravno ,ostaju kandidati SB,Zeljo i vjerovatno kone ali mislim da niko od njih nece boda uzeti na Kosevu.Sad nam se rasporedom otvara prilika da pofino produzimo niz nepobjedivosti pa bih volio da nam statisticari daju malo podataka.Mislim da u naredna 3 kola imamo priliku uzeti 9 bodova,a onda u Siroki po novi fajt.

Jos samo da bih dodao nakon ovih prica navijaca FKS,nadam se da ce u naredne dvije tekme protiv Svaba barem u jednoj imati situaciju kao mi sinoc,pa da im malo poslusamo komentare(nemislim da dobiju ck. nego na opstu ofanzivu protivnika pa da vidimo njihovu reakciju)Ja im u svakom slucaju zelim svu srecu u tom dvomecu
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

BMV22
Kontakt:

Post Postao/la BMV22 » 17 avg 2014, 12:37

aS_Roma je napisao/la:vala im previse lizete guzicu, kako li neki likovi dozivljavaju fudbal i kako gledaju na njega meni to nije jasno :?

MVO je igrala bunker od prve minute do 90, a mi smo se igrali sa vama do isključenja.Ako ne shvataš onda ti se ne može pomoći.Porediš 11 protiv 11 i 11 protiv 10 što je blago retardirano i vrlo podcjenjivački.MVO svaka im čast i za proljeće i za ovu prošlu utakmicu.Igraju uvijek isti stil i nema im se šta zamjeriti.Naša igra je puno drukčija, to si se mogao uvjeriti i na proljeće kad ste isto drhtali do zadnje minute, a vjeruj mi ni tad ne bi dobili a vam naš golman iz čista mira ne pokloni go, možeš pogledati taj gol i uvjeriti kakav je to go bio.Ali tebi sam davno napisao da se strpiš do kraja oktobra, početka novembra pa ću ti tada ponoviti šta sam napisao početkom 6 mjeseca.Ostalim pitarima koji objektivno ovdje pišu i koji objektivno sagledavaju sinoćnju utakmicu svaka čast, a svima onima koji misle da 10 igrača na gostujućem terenu po onakvom terenu i kiši trebaju napasti domaćih 11 igrača samo preporuka ima jedan čiko psiholog pa ga posjetite.
Kadet i ostali koji su skužili šta je ovdje po srijedi svaka čast, a mene je toga najviše strah.Ove protuhe iz saveza Begić(koji ima kaznenu prijavu za žestoki kriminal na sarajevskom aerodromu) i njemu slični u svojim glavama nikad nisu i nikad neće moći shvatiti poimanje Veleža kao kluba i Mostara kao grada.Takvim likovima je to nemoguće, ali nažalost oni vladaju ovim savezom po partijskim i najrigidnijim i najzaostalijim nacionalističkim postulatima.Eh onda je normalno da ono veliko crveno na našem grbu njima bode oči.Oni su svoje partijske knjižice davno prefarbali i na njih stavili nacionalne simbole i sad nama talamude o prijeratnim i poslijeratnim godinama.Nedo bog da se "BRAVAR" vrati iz mrtvih e tek bi tad svi vidjeli kakvi su to ufljuzi i šljemovi od ljudi.Prvi bi poboli na glavu kape sa petokrakom i zapjevali druže tito mi ti se kunemo.Crkni bagro mi se ne mijenjamo mi smo vazda jedni te issti Rođeni od srca rođeni i u Velež zadojeni.
Samo par detalja sa tekme koje sam sinoć zaboravio reći, a vrlo lako mogu pokazati kako mi razmišljamo.Za 96 minuta ni jednom liječničke ekipe oba tima nisu ušle u teren, a gostujući tim koji se 50 minuta žestoko branio nijednom za tih 50 minuta nijedan igrač nije ostao na zemlji i tražio pomoć iako to sve ekipe na svijetu obavezno rade.E tu smo RAja žestoko naivni.Svaki tim koji bi bio u sličnoj situaciji bi do iznemoglosti tražio ukazivanje pomoći.4 žuta koja smo dobili pogledajte dobro nijedan zbog grubog starta, a ako ne vidite Maletić zbog sudara nenamjernog, Hebibović zbog ostavljanja lopte da drugi igrači izvede aut što je sasvim normalno osim za spodobu u crnom,Andrija zbog odugovlačenja ispucavanja lopte iako sam se ja lično nagledao za svog života bar milion slučajeva klasičniji od onga Andrijinog, te Mujo zbog čini mi se prvog prekršaja kojeg je napravio zbog povlačenja igrača za dres e hajde bar je to normalan žuti.Koliko smo nekad naivni svi dobro pogledajte trenutak kad Škalja spašava čist go i u otklizavanju žestoko udara leđima u stativu, on ne traži pomoć ne ostaje ležati ne odugovlači nego ustaje i nastavlja igru.Klasičan primjer naše naivnosti.Sjetiti ću se ja mnogo štošta a do tad pozdrav objektivnim navijačima sarajeva sa željom da ako ne mogu proći Borusiju da ih izmore do iznemoglosti, a nekad treba misliti i da se može proći pa nisu oni izmislili fudbal.Zato sretno vam u četvrtak, hvala na lijepom ambijentu sinoć ono vrijeme je dosta toga pokvaril što se tiče posjete, a onaj sudija je pokvario jednu u perspektivi vrlo efikasnu utakmicu.
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA
Samo je jedna riba- Pastrmka!!!

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 17 avg 2014, 13:55

čestitke momcima na požrtvovanoj igri i na osvojenom bodu po onakvom nevremenu i kiši. ;)

očekivati da Velež igra na nivou iz sredine 80-ih je nerealno, jer ta su vremena prošlost, pa nemamo mi više Tucea i Kajtaza, Karabega, Prskala, Dadu Matijevića i dr. koji su bili strah i trepet za sve ekipe u SFRJ. Danas su druga vremena, a mi kasnimo 30-50 godina za zapadom. :x Ovaj klub je tek na početku, jer je skoro 20 godina bio niko i ništa.

@Sabinho
Brato da smo se po onakvom vremenu otvorili i krenuli bezglavo, sa igračem manje, ne bi se dobro proveli, vjeruj mi.

@BMV22
Brato pusti politiku, danas su druge stvari u pitanju, a to je interes i danas nije bitno ko si nego da li imaš pare i moć, a moral i pravda su umrli još početkom 90-ih. Svijet klizi ka nestanku i ne zna se ko pije a ko plaća. :cry:

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 17 avg 2014, 14:16

Veni, vidi i umalo vici. Sudija nas je poremetio ali opet je pitanje da li bi se i u sličnom tonu utakmica nastavila razvijati. Možda bi nas ljudi mlatnuli 3:1 a možda bi ih i mi završili 0:2 uslijed njihovih brojnih ataka. Možemo samo naglabati o tome. Za ono se ne može dati crveni karton, nije postojao ni žuti kod samog duela. Činjenica je da će se sada Sarajevo malo paziti od strane sudija ali ne mora biti baš providno moj Valjiću.

Što se tiče igre, bilo je za očekivati da ćemo se mi ovako postaviti jer ipak je Sarajevo po imenima i formi trenutno najjača ekipa u državi i samo se budala može pitati zašto smo igrali povučenije pogotovo u drugom poluvremenu ( halo bola, gdje ti je logika ?). Domaći su dobar pritisak vršili, napadali i bolji bili i kad je ravnopravna situacija na terenu bila ali kad smo ga mi zabili, da nismo kasnije osakaćeni od sudijskog smeća, pitao bih te bi li imali 19 kornera, hiljadu šuteva, 80% posjed lopte i da li bi naš skor ostao na 1.

Ali eto, šta je tu je. Meni je lično krivo za sva tri boda, međutim neću pretjerivati s kukanjem. Dobro je i ovako.

Njima sretno u Evropi, a mi idemo dalje. :)
1922 & 1878

'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

BMV22
Kontakt:

Post Postao/la BMV22 » 17 avg 2014, 14:17

AlemC85 je napisao/la:čestitke momcima na požrtvovanoj igri i na osvojenom bodu po onakvom nevremenu i kiši. ;)

očekivati da Velež igra na nivou iz sredine 80-ih je nerealno, jer ta su vremena prošlost, pa nemamo mi više Tucea i Kajtaza, Karabega, Prskala, Dadu Matijevića i dr. koji su bili strah i trepet za sve ekipe u SFRJ. Danas su druga vremena, a mi kasnimo 30-50 godina za zapadom. :x Ovaj klub je tek na početku, jer je skoro 20 godina bio niko i ništa.

@Sabinho
Brato da smo se po onakvom vremenu otvorili i krenuli bezglavo, sa igračem manje, ne bi se dobro proveli, vjeruj mi.

@BMV22
Brato pusti politiku, danas su druge stvari u pitanju, a to je interes i danas nije bitno ko si nego da li imaš pare i moć, a moral i pravda su umrli još početkom 90-ih. Svijet klizi ka nestanku i ne zna se ko pije a ko plaća. :cry:
Care apsolutno 100% si upravu ali do tog smaka se treba nečime baviti.Pozdrav :wave: :tokralju:
Samo je jedna riba- Pastrmka!!!

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 17 avg 2014, 15:40

Brato koliko sam ja skontao ove pojedine pitare (cast izuzetcima) mi smo gonjali rezultat,njih je oštetio sudija i mi bi trebali sa 9 igraca igrati otvoreno i napadati ih dok vodimo :urnebes: :urnebes: :urnebes: dobro :lol: :lol: :lol: nego yebo to sljedeci Travnik kojeg moramo najozbiljnije shvatit jer je to ekipa koja moze uvijek iznenadit.
Rodjenisa ma znas onu brato banujte me sto godina prestati necu nikada. RAja zavrsimo s ovom pricom i okrecimo se novom protivniku. Ja znam da je pojedinim likovima krivo jer su srali citavu proteklu sedmicu o nekom nabijanju Veleza pa su sinoc sva ta svoja govvna morali pokusat a bilo ih je toliko da im je ostalo i za jutros. Samo jako i svi u subotu pozdravit onu borbu od sinoc jer se onako bori za nasu petokraku. Evo jedna mala numera [youtube][/youtube]

FORZAAAAA
KLUB SVIH NAS.

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 17 avg 2014, 15:50

Kao što reče drug pastrmka, još par postova i utakmicu staviti ad acta. Vrlo sam zadovoljan kako smo se ponašali na terenu. A posebno što mi se čini da ima dosta prostora u ovoj ekipi za napredak, i mislim da ćemo tek ući u formu. Samo, morat ćemo domaće utakmice da dobijamo, u tom smislu, ova utakmica sa Travnikom je od iznimne važnosti. Moramo nekako ove domaće utakmice da pretvorimo u rutinu, rutinu pobjeda, naravno.

Mislio sam da je Maleta dobio dva žuta, kad jutros Dragojević kaže, da je bio direktan crveni....to znači dvije utakmice najmanje za Darka....šteta, bio je u formi

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.