FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Claus
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Claus » 19 avg 2014, 18:43

Nisi ti ništa pogrešno rekao za prošlost, nego priču prilagođavaš kako ti odgovara.

Prvo kažeš da trebamo težiti da budemo kao Velež, a onda spominješ nekakve uspjehe koji su se desili prije 20-30 i više godina. :roll: Mislim, svaka čast na tome, ali to je u ovom slučaju irelevantno.

Jedini argument je taj vaš niz bez poraza, a takav sličan smo i mi imali dok nam je rahmetli Huka bio trener. Tada, u sezoni 98/99, ostvarili smo 10 uzastopnih pobjeda, od čega 9 bez primljenog gola. Takve stvari su nažalost prolazne i brzo se zaboravljaju ako ne postigneš željeni rezultat na kraju. ;)

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 19 avg 2014, 18:49

aS_Roma je napisao/la:I sta bi na kraju ciji su navijaci bolji ?
slika :salut:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 19 avg 2014, 18:52

fukara1919 je napisao/la:
rodjenisa je napisao/la:
Claus je napisao/la:Čekaj, kakve sad veze ima šta je nekad davno Velež predstavljao :?: I mi smo sedamdesetih bili sila u Jugoslaviji, među najboljim timovima u ligi, a sad smo u različitom položaju. Godinama se borite za opstanak, a mi smo makar igrali ta finala Kupa BiH i završavali trećeplasirani u Premijer ligi.

Vidio si kakvu si glupost napisao i sad se vadiš na historiju, međutim spominjanje Širokog Brijega uz preostala dva kluba te itekako odaje. :kafa:
Aako sa sta netacno naveo necu se vise nikad javiti
Odgovorio sam covjeku koji misli da je liga sa izuzetkom FKS,izjednacena
Ne govorim insuinacije,nego iznosim cinjenice.Evo reci da lazem da Velez u zadnjih 11 sluzbenih utakmica ima skor od 8 pobjeda i 3 remija
Naveo sam Zelju,ljudi dominirali ligom 5-6 god,
Za SB necu komentarisati,vidim protiv njih nemate nista
Slozio sam se da je FKS u ovom momentu nedodirljiv za ostale
Na kraju dao kratku usporedbu izmedju Slobode i Veleza kroz istoriju
Evo jos jednom pozivam sve i jednog citaoca ovih redova da me demantuje

Ja drug govorim na osnovu historije duge 92 godine,slazem se da 10 utakmica nemoze biti mjerilo
Naravno imali smo jako teskih trenutaka kroz historiju,cak nam je u jednom momentu prijetilo nasilno gasenje kluba.Al nedade raja,ljudi se kod nas poistovjecuju sa Velezom te smo kroz razne aktivnosti sacuvali klub.Msm da je i vama nesto od toga poznato
Jos bih samo dodao da i vama zelim da se vratite na stare puteve,vidim vas predsjednik odlicno radi,moj savjet vam je da se strpite i da ga podrzite.Vidite kolko je nama vremena trebalo tako da tih 4 god kolko covjek najavi i nije dug period

Ne možeš na osnovu 10 utakmica ti govoriti da je neko ekipa, 10 utakmica dobar skor i sad ste Vi tu u rangu sa Željom ŠB, ekipama koje imaju kontinuitet svake godine u Evropi a Vi Evrope ne bi vidili da nema karti.
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

merak
Kontakt:

Post Postao/la merak » 19 avg 2014, 19:23

Cemu sad mjerenje qurceva na ovoj temi ? Imate svoje klubove i navijacke forume tu se raspravljajte.

Nazad na temu: Radovanovic se vratio sto je dobra vijest u svakom slucaju. Sadikovic je najavio nakon Olimpika da je falio zadnji pas i da ce raditi na tome da ubrza igru na sredini terena ne znam jel ko pratio treninge ovih dana i zna li sta vise ?
samo Sloboda

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 19 avg 2014, 21:13

Ne postoji kategorija najbolji navijaci to je potpuno neprecizno postavljeno pitanje. Isto kad bi pito cija mati vise voli svoje dijete
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 19 avg 2014, 21:56

ultrasstyle_tz ispoštuj nas svega ti, dao si obećanje još prošle sezone :kralj:

Nego, je li neko od ovih novajlija alternativa za Kuduza ? ili je to Halilović, ako se dobro sjećam da je protiv Jedinstva igrao lijevog beka i bio odličan. :hmmmmm:

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 19 avg 2014, 21:58

zašto za Kuduza?

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 19 avg 2014, 22:03

Zbog povreda, ako bi ih bilo ne daj Bože :D znaš da se 2-3 puta povređivao u prošloj polusezoni. A i onako alternativa, protiv Čelika nije bio baš uredan, a nisam gledao protiv Travnika i Olimpica utakmice. Da li bi ga Migara mogao mijenjati, u federalnoj je išlo nekako. :)

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 19 avg 2014, 22:06

ma Halil vjerovatno kao prva opcija, Migi kao druga:D al' et', vidjet' ćemo sad Migija proitv ŠB, nadam se da će odigrat' dobro i pokazat' da mu je mjesto u prvih 11 :D

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 19 avg 2014, 22:14

brisem ev cijeli dan...a opet jbg njihovo je pravo da misle i pisu da im je klub jaci od Slobode dokle god ne vrijedjaju :D ne mogu banovat svakog s kim se ne slazem hehe

kako god, svaki offtopic post je obrisan, a navijace ostalih timova molim da ako dolaze ovdje pisu o temi (FK Sloboda) korektno i bez vrijedjanja i po mogucnosti bez spominjanja tribine i navijaca..pojedincima je ovo posljednje upozorenje pred trajno iskljucenje- pronaci ce se oni sami
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 19 avg 2014, 22:20

Meni je idalje smijesno da celo igra pored zivog i zdravog Mehanovica.. da se razumijemo nije to drasticna razlika ali momak bi bio pojacanje za tim ofanzivno pogotovo pogotovo. Trkom, borbom mu Kuduz ne moze parirat a plus moglo bi ga se prodat i uzeti lova.. ali ko ce ga znat mozda Celavi kvita dugove
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

Pupi04
Kontakt:

Post Postao/la Pupi04 » 19 avg 2014, 22:29

Ja sam ubjedjen da je Mehanovic na desnom i Efendic na lijevom beku najbolja i najperspektivnija kombinacija.
Efendic mi je daleko bolje partije pruzao na lijevoj strani, iako je desnjak na desnom beku mi je nedorecen, tu je na terenu nit smrdi nit mirise.
...Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato...

Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 19 avg 2014, 22:34

ma imamo mi daleko vecih problema od Kuduza sto se tice ekipe..Kuduz djeluje smijesno na terenu ali niko ga u ova 3 kola nije prosao i samo jednom je pogrijesio kad ga je preletila lopta sad protiv Olimpica..ofanzivno je beskoristan - to stoji..i ja bih vise volio da Mehanovic igra, ali iz nekog razlog njega nema kod Denisa ni na mapi, sad cak nije bio ni na klupi...ako sad ne zaigra umjesto Efendica protiv Sirokog, nece ni zaigrat nikad.

kako god nama je najveci problem sto nam Omic gradi igru, koliko god on napredovao kao igrac prosle godine..jbt da mi je neko prije 6-7god rekao da ce nam Omic gradit igru uzeo bi konopac i objesio se :D

igra nam se svodi na dva nezgodna i "dosadna" napadaca koji se puno krecu, guraju i nekako iscackaju loptu stoperima..i to je sve kod nas, nabij na napadace pa ako sta iscackaju ili ako Mehidic koga predje..ostali igraci apsolutno operisani od ofanzivne igre...jedva cekam da Anicic zaigra jer to nam je zadnja nada da se nesto promijeni posto se Saric u ove 2 utakmice pokazao kao totalni promasaj, a to nam je "organizator" igre...

najveci problem je ta bezidejnost u igri, a to nije do beka..jednostavno ekipa je previse limitirana..opet smo ona stara Sloboda , jako u odbrani i na sredini i nabij gore napadacu pa ako sta uradi..osim sto sad nemamo ono sto nas je uvijek krasilo a to su jaki prekidi i skok igra pa imamo jos manje opcija nego prije da nekom uvalimo neki nafakali go..Sakibova Sloboda bi iz onoliko kornera, auta i prekida dala najmanje 2 Olimpicu

i DZafic je posebna prica..zasto on igra, to mi je veca enigma nego za Kuduza

ps Efendic je dobar desno, ne bi ja njega odatle dirao, nezahvalna mu je uloga ali je dobro odradjuje..nezahvalna jer nema pomoci, ispred njega igra Mujic uglavnom koji je ustvari drugi napadac i ne vraca se bas previse nazad

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 19 avg 2014, 22:44

Meni vala najviše smeta što naši ne završavaju igru pogotkom, bilo je finih situacija protiv Čelika i mi nešto komplikujemo. Protiv Travnika i Olimpica sam gledao samo preglede, bilo je i tamo situacija samo za matirati golmana a to se ne desi.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 19 avg 2014, 22:45

ma ne vjerujem da će se ponovit' loša realizacija kao protiv Čelika, neće se Mujić ponovo tako nafulat' :D

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 19 avg 2014, 22:52

Pa šta je sa tim Aničićem ,jel povrijedjen on ili :? .

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 19 avg 2014, 22:56

i ja cekam da Denis da sansu Mehanovicu...napokon :roll: :roll: ..momak je ubijao prosle sezone i misljenja sam da je i ove vrhunski spremljen...dal je to neko vracanje duga prema Kuduzu il sta..neznam...samo,meni je smijesno da se Kuduzu daje sansa ispred Mehanovica....sto se tice sirokog...vidjet cemo...nisu naivna ekipa ali ako igraci dadnu maksimum mislim da mozemo do pobjede...generalno,uvijek dobro igramo protiv njih i ocito je da im ne lezimo...pogotovo Tusanj...al tradicije su tu da se ruse....
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 19 avg 2014, 22:57

Al jbt Mehanovic je potencijal veci nego iko i Music da i njega sam zaboravio.. ti momci bi bili osvjezenje za napad za igru generalno a guse ih starci istih ili losijih kvaliteta. Nije problem ako ce ih rotirat pogotov ako gaji nadu da ce nekim ludilom napadat europu al da kapitalce drzi na klupi zarad nekog ko je prolaznik i od koga nemas koristi je...

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 19 avg 2014, 23:25

jbg to je realnost ove sezone- samo da se nekako izgura...tako je zamisljeno, tako jeftino je i tim sklopljen..

zato je meni bilo bitno 6 b iz prva 2 kola i ne mogu prezaliti bod protiv onako u napadu slabog Olimpika jer se vrlo lako moze desit da u naredne 3 domace tekme uzmes max bod-dva...ne ocekujem takav razvoj dogadjaja , ali kazem i da se desi tako nesto ne bi bilo nikakvo iznenadjenje obzirom na nas sastav i na timove koji nam dolaze...

sa ovom ekipom svaka tri boda su zlata vrijedna, a svaki bod je premija i nije to nikakvo gubitnicko razmisljanje ili mentalitet, jer sa ekipom od 800 maraka+ premije dzaba ti da na Vestfalenu igras a ne na Tusnju kad tu nema , ko sto Ciro kaze, dovoljno koncentriranog kvaliteta :mrgreen: posebno u odnosu na timove koji nam sad dolaze u goste

intercontinental
Kontakt:

Post Postao/la intercontinental » 19 avg 2014, 23:47

u transu pjesma nek zagrmi
SLOBODO gazi sve do pobjede

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.