Nevjerovatan mi je ovaj Susic, tacno se jezim dok on govori na ovim pressovima.
Sa onim ruznim smijehom nagadja i lupeta za koga bi Hrgota volio vise igrati.
Pa jesi li ti obavio jedan korektan i konkretan razgovor sa momkom ?? Jesi li se u razgovoru s njim uvjerio da bi on vise volio Svedsku i Hrvatsku??
Bio ti je serviran decko sinoc.
Bas bih volio vidjeti selektora Hrvatske da gleda Gladbach na Maksimiru i da nakon toga propusti priliku razgovarati sa nekim igracem koji je rodjen napr. u Varazdinu a tu noc Dinamu zabio 2 gola.
To se ne moze desiti.
Onda nam je fino objasnio kako i zasto gubimo nase igrace s dijasporom.
Ako mu neko ne padne na koljena nakon prvog poziva, taj gospodin ga vise nece zvati. Libo ga racku, uvijek je tu Hajduk, nepresusan izvor nasih reprezentativaca.
Pa onda potcjenjivanje Kipra...
Tacno kao da sam slusao pricu od prije pola godine i jedno 3 mjeseca, kada je na isti nacin govorio o Nigeriji.
Parafraziram:
"Mi imamo svoj stil, i necemo se prilagodjavati Nigeriji. Nema potrebe da ih spijuniram, njihov selektor svakako u prijateljskim nece igrati sa igracima koji ce igrati na SP. Gledacemo neke kaZete, a Borce ce ih gledati protiv Irana".
Ostalo je historija.
Gledali smo ih u jedinoj utakmici koja nam nista nije mogla pokazati, jer su Nigerijci morali napadati, sto prituv nas nisu mogli.
Bila je i ona legendarna da ga je iznenadila vrucina u Brazilu i brzina Nigerijaca.
Samo da nas Kipar ne iznenadi tehnicki potkovanom igrom, kontranapadima ili nesto slicno.
A igraju ljudi protiv Hrvatske, idealna prilika da ih izanaliziramo, ali dzaba...
Moram priznati da mu je obrazlozenje u vezi Zukanovica korektno, i moze se prihvatiti.
Cimirot, Zakaric, Prcic kao i nepozivanje medijski exponiranog i nazor u reprezentaciju ugurivanog Stanica, veliki plusevi danasnjeg spiska.
Obrazlozenje u vezi Arslanagica katastrofalno, kao uostalom i u vezi Hrgote - kao u ostalom i kompletan rad u vezi igraca iz dijaspore, kako saveza, tako i selektora.