FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

vatreni
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la vatreni » 24 avg 2014, 11:10

Pozzzz.Ja ne znam iz kojih je razloga ovaj vas Alibašić dospio u Zvijezdu.Momak u kontinuitetu pruza dobre partije.Drugi put asistira,izuzetno borben i zahvalan igrač.Svim ekipama protiv nas je zadavao velike probleme....sportski pozdrav ;)

BlueIsTheColor
Kontakt:

Post Postao/la BlueIsTheColor » 24 avg 2014, 11:13

ChWilla je napisao/la:ne, ne miješa se, nije se miješao ni dini prošle godine.
Vjeruj da mi je drago sto je tako... mislio sam da ce iz sjene da vuce konce i samim onim stajanjem u tunelu za vrijeme utakmice sve mi je mirisalo da je tako, ali sad se stvarno vidi da to nije tako... i neka nije... nek svak radi posao za koji je placen...
...ni države, ni vlasti sve, nisu mogle da te ugase, jer stojimo, prkosimo, u srcima te našim nosimo..

black64
Kontakt:

Post Postao/la black64 » 24 avg 2014, 11:19

BlueIsTheColor je napisao/la:Jednostavno ima tih nekih stvari koje mi kao posmatraci uvidimo, ali mi je cudo kako struka to ne vidi... Mislio sam ranije da se Amar petlja Admiru u posao, ali nakon ovih partija sam siguran d to nije tacno... Amar NIKAD ne bi ostavio defanzivnu liniju veznog reda tako slabu... On je i kada igra sa fenjerasima imao dva jaka defanzivna vezna, sto se meni i mozda jos nekima nije svidjalo, jer smo makar na Grbavici trebali krenuti ootvorenije na te bunkerase, ali Amar nije nikad odustao od svog sistema, gdje se velika paznja davala defanzivi i koja nam je i donosila bodove i trofeje... Sada tu imas Sadikovica koji gusi ovu ekipu... Ubija Tomica koji se trosi bezveze jer mora da krpi njegove rupe.. Jamak svakako nije poznat kao neki trkac... u takvom sistemu i Tomic ispada smijesan, ali covjek pogine na terenu, a nista ne uradi... Odmah mi tu pada na pamet jedna izjava Ivice Osima na HRT-u, kada je igrala reprezentacija Hrvatske... Tu je on spominjao nedovoljno spremne igrace, gdje taj jedan igrac unisti citav sistem, gdje ti pada taktika, pada koncentracija, a sve zbog jednog igraca... to i mi imamo ovdje... imamo loseg Sadikovica koji ubija citav vezni red i mislim da se ovim forsiranjem i njemu pravi medvjedja usluga, jer ga mnogi vec prozivaju, a on je jos mlad igrac i treba da se afirmise... mada sam ja misljenja da nema od njega nista... samo bih ga uporedio sa Memijom... susta suprotnost... momak gine za dres... izgubi loptu, trci nazad za njom, uklizava, bori se i on je taj koji treba da mu bude primjer jednog mladog igraca koji zeli da se nametne... Dado je previse izvikan, ima dobra ledja, guraju ga nazor, ali mislim da od njega nema igraca...
I ne znam sta hoce da se postigne onim nabijanjima lopte iz odbrane prema Bajicu? vjerovatno se i tu pokazuje koliko je vezni red los... Po meni mora da igra Hasanovic, jer trenutno nemammo boljeg defanzivnog veznog, a on zna odigrati finu utakmicu... Pod hitno naci jos jednog defanzivnog veznjaka, Memija moze na beka, jer je bolji od Cole i od njega isto nema vise nista... obavezno u igru Basa na krilo, a kada se Nuspahic oporavi on na drugo krilo... Baja moze ostati, momak se trudi i on svojim igrama ove godine moze biti primjer Sadikovicu kako se igra za SVOJ klub... Sadikovic je izvikan toliko, a sigurno je da su ova dvojica za njega profesionalci... I bolje mu je da se probudi i pocne da se trudi, da trcni mnogo vise, da ponekad uklize, jer to mu je posao, jer u vatru treba ubaciti Amira Hadziahmetovica, jer je momak zasluzio poziv u kamp Cityja i pokazao kakav ce igrac biti... Mislim da bi i Amir u ovim zelenim godinama jos vise potvrdio koliko je Dado izvikan...
evo kad uzmem u obzir sto si napricao onda ovako ekipa

---------------Antolović-------------
Memija-Zeljković-Kosorić.Kvesić
----------Čolić---Hasanović--------
--------------Tomić-----------------
Stanić------------------Baša(Bučan) kada se nuspahić oporavi onda njega na lijevo krilo
---------------Bajić------------------

Čolić se već spominjao da bi mu se trebala pružiti prilika na zadnjem veznom, tako da bi ovo možda i moglo funksonisati koliko-toliko
btw. Stanića i Memiju možda zamijeniti jer evo Stanić ništa po krilu
Zadnja izmjena: black64, dana/u 24 avg 2014, 11:23, ukupno mijenjano 1 put.

asko75

Post Postao/la asko75 » 24 avg 2014, 11:21

jeste vidjeli kako antolović pliva kod auta Zrinjskog jesam se ismijao, pođe na loptu i jedva se stiže vratit na gol, koji cirkus, ali se mora definitivno mjenjat sisitem/taktika, i igrači neki iz prve posatvke.

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 24 avg 2014, 11:23

Nisam bio u prilici gledati utakmicu,I poraz me iznervira na prvu kao I svakog.
Ali sta je sad ljudi jel ih trpimo,ili im **** majku nakon prvog poraz.
Svi smo pametni I svi bolji od adzema.
Ja mogu krivit njrga da su lose pripremljeni fizicki,ali da ga krivim,nakon 4 kola sto par supaka koji igraju preko kurca.
Tu mislim na tomica,stanica,colica,zeljkovica,antolovica ima ih jos par,pa je kriv jer se mora oslanjat na djecu,koja bolje igraju od ovih,I na.pojacanja koja su mu dovedena par dana pred prvenstvo.
Pa trpimo sad malo ako smo izabrali ovaj put.
Najlakse je popljuvat covjeka nakon 4 kola,a ja cuvam reci bez obzira na rezultate,ja sam na trenutke vidio jako leprsavog zelju,sa tecnom igrom,sto u vrijeme amara nisam vidio.
Mislim na par tekmi koje sam mogao gledat.
Pa ima mjesta za napredak,trazi covjek ekipu,sudite mu makar na polusezoni,mada.je i to kratak period.
Boli poraz,I krivo ljudima sto moraju ove kompleksase sto muda jeli godinama,sada slusat kako se nasladjuju.
Dosta njih vecim uspijehom smatra nas poraz od zrinjskog,nego svoje uspijehe u europi.
Kad je covjek seljak u dusi,neces ti njega nikad naucit pravim vrijednostima.
Pa mora se I ovo ljudi desavat,pa dominiras 3-4 godine,mora doci do pada,hajmo nanovo I pametnije ovaj put.
Previse je svega negativnog oko kluba I samo se ceka da pukne.
Krivo je I meni da nas uzimaju ekipe koje nesta silom prilika spadaju u vrh,ali boze moj svi fol sabur polako istrpicemo,a vec u 4 kolu **** I'm majku.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 24 avg 2014, 11:32

Ekipa koja nema glavu i rep, vodjena trenerom koji nema ni znanja, ni iskustva, ni licence... pojacanja su nam Turkovicic, Basa, Kolicic, nespremni Varea.. Memija pocistio konkurenciju na poziciji na kojoj nikad nije igrao, toliko o konkurenciji.. Bekovi se cuvaju svakog duela, stoperi se sastavit ne mogu... Sredine odavno nema. I opet smo kod 0:0 imali 2 100% sanse preko Tomica i opet isto, taj covjek NECE da ubaci loptu u mrezu...

I pored svega usudim se reci da je najveci krivac za to gdje smo sada covjek koji utakmicu gleda iz tunela naseg stadiona, pa nek kaze ko sta hoce...
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

samozeljo1987
Kontakt:

Post Postao/la samozeljo1987 » 24 avg 2014, 11:34

Cuj Adžema , da smo poveli utakmica bi išla drugim tokom , kao da mi ne znamo ..
Problem je što nismo poveli , postavio si taktiku ko qrac, nemamo igrača kvalitetnih i to je to.
Možeš pričat do sutra da smo ovako da smo onako.

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 24 avg 2014, 11:36

diplomatija je napisao/la:Za svaki nas remi, a i poraz isključivi krivac je admir adzem, naša ekipa ako nije bolja od prošlogodišnje nije ni lošija, ali smo imali bilo kakvu igru, brorbu..neću reci da adzem treba da ode, ali da se nesto mora mijenjati mora se..
E lijepi moj, za neuspjesne zadnje dvije sezone kriv je najviše Amar. Nabrajati sve njegove narcisoidne poreze, od prodaje igrača (tj.neblagovremene prodaje), preko napustanja klupe, postavljanja Dine i Adžema, Dinina telefonska ostavka, dovodjenje igrača samo po njegovoj procjeni itd. nepotrebno je. Adžem je obična ikebana. Jednom sam ovdje napisao, vjerovatno sljedeća Amarova bravuroza biće Mulalić. Po meni izvršiti pritisak na Amara, ili Amare na klupu, ili prepusti ovo sadašnje mjesto nekome ko ga zna bolje obavljati. Jer nije mi jasno kako misliš vračati dug, klub ti sve više tone, biće nas sve manje na tribinama, igrače nečeš prodati ni za 20.000 €, sponzori jedva čekaju da uđu u ovakav klub, Europe čemo se sa sjetom sječati...

blu

Post Postao/la blu » 24 avg 2014, 11:38

Neznam ono sinoc je bilo bruka i sramota po meni uprava je napravila veliku gresku postavljanjem neiskusnog trenera koji vodi omladinsku selekciju za sefa strucnog staba
Jug vas bodri iz sveg glasa,ponos grada radnička klasa! FK Željeznicar.

lolfgoptica
Kontakt:

Post Postao/la lolfgoptica » 24 avg 2014, 11:39

exbabilon je napisao/la:Ekipa koja nema glavu i rep, vodjena trenerom koji nema ni znanja, ni iskustva, ni licence... pojacanja su nam Turkovicic, Basa, Kolicic, nespremni Varea.. Memija pocistio konkurenciju na poziciji na kojoj nikad nije igrao, toliko o konkurenciji.. Bekovi se cuvaju svakog duela, stoperi se sastavit ne mogu... Sredine odavno nema. I opet smo kod 0:0 imali 2 100% sanse preko Tomica i opet isto, taj covjek NECE da ubaci loptu u mrezu...

I pored svega usudim se reci da je najveci krivac za to gdje smo sada covjek koji utakmicu gleda iz tunela naseg stadiona, pa nek kaze ko sta hoce...
Nema biti ko drugi.

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 24 avg 2014, 11:41

Valter je napisao/la:
diplomatija je napisao/la:Za svaki nas remi, a i poraz isključivi krivac je admir adzem, naša ekipa ako nije bolja od prošlogodišnje nije ni lošija, ali smo imali bilo kakvu igru, brorbu..neću reci da adzem treba da ode, ali da se nesto mora mijenjati mora se..
E lijepi moj, za neuspjesne zadnje dvije sezone kriv je najviše Amar. Nabrajati sve njegove narcisoidne poreze, od prodaje igrača (tj.neblagovremene prodaje), preko napustanja klupe, postavljanja Dine i Adžema, Dinina telefonska ostavka, dovodjenje igrača samo po njegovoj procjeni itd. nepotrebno je. Adžem je obična ikebana. Jednom sam ovdje napisao, vjerovatno sljedeća Amarova bravuroza biće Mulalić. Po meni izvršiti pritisak na Amara, ili Amare na klupu, ili prepusti ovo sadašnje mjesto nekome ko ga zna bolje obavljati. Jer nije mi jasno kako misliš vračati dug, klub ti sve više tone, biće nas sve manje na tribinama, igrače nečeš prodati ni za 20.000 €, sponzori jedva čekaju da uđu u ovakav klub, Europe čemo se sa sjetom sječati...
I DA VRATI SE KADA SE DŽEKO OPET PRODA

CARSON

Post Postao/la CARSON » 24 avg 2014, 11:41

exbabilon je napisao/la:Ekipa koja nema glavu i rep, vodjena trenerom koji nema ni znanja, ni iskustva, ni licence... pojacanja su nam Turkovicic, Basa, Kolicic, nespremni Varea.. Memija pocistio konkurenciju na poziciji na kojoj nikad nije igrao, toliko o konkurenciji.. Bekovi se cuvaju svakog duela, stoperi se sastavit ne mogu... Sredine odavno nema. I opet smo kod 0:0 imali 2 100% sanse preko Tomica i opet isto, taj covjek NECE da ubaci loptu u mrezu...

Buraz i opet se slazem sa tobom ali taj covjek u tunelu je jedini koji nas moze ponovo vratiti na pravi kolosijek nazalost on ako digne ruke mi mozemo staviti katanac i zatvoriti onaj stadion.
Zadnja izmjena: CARSON, dana/u 24 avg 2014, 11:41, ukupno mijenjano 1 put.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 24 avg 2014, 11:41

Eto sama izjava trenera nije na nivou kluba.Cuj da smo poveli ali eto nismo.Mrs papak sa klupe.Protiv Sirokog samo na Stanica lopte a u sredini rupa 30 metara nigdje igraca.Nikad gora pojacanja ustvari popunjavanje igrackog kadra a ne pojacanja.Jel se to cekalo da se Dzeko mozda proda pa onda nesto kupit.Necu vise pisat bubnucu nesto u revoltu zato suti i trpi dokle vidjecemo.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 24 avg 2014, 11:44

samozeljo1987 je napisao/la:Cuj Adžema , da smo poveli utakmica bi išla drugim tokom , kao da mi ne znamo ..
Problem je što nismo poveli , postavio si taktiku ko qrac, nemamo igrača kvalitetnih i to je to.
Možeš pričat do sutra da smo ovako da smo onako.
ipak adžem ne može ugurati zicer u gol umjesto tomića. i ovo malo što odigramo se ne iskoristi, ni u foči ni sinoć. isto kao i prošle godine. samo najveći ziceri da su iskorišteni sad bi imali bar tri boda više i to bi bilo okej.

jaludovolimte
Kontakt:

Post Postao/la jaludovolimte » 24 avg 2014, 11:45

Adžem možda jeste kriv, ali šta bi vi uradili sa ovom ekipom ? Ne zna niko gola dat, svak bi samo da lopta nije kod njega, nemoj da ja dam gol molim vas. Ovo je naša realnost sada, ne treba se pomirit već treba vršiti pritisak na upravu da se počne nešta raditi.

Sad ne vezano za igru, od kad je naša klupska boja tamnoplava? I veliki klubovi eksperimentisu sa dresovima, ali im je domaci dres uvijek isti, dok je gostujuci gluho bilo neke boje :)
tebe volim, tebi pjevam za jedan gol..

TUFEK
Kontakt:

Post Postao/la TUFEK » 24 avg 2014, 11:49

HZ_ilidzaa je napisao/la:Sta se desava sa Stanicem , ni sjenka proslogodisnjeg.
Onaj Pape mrzi Želju ne zove Stavića a bolji je od Cimirota

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 24 avg 2014, 11:50

BlueIsTheColor je napisao/la:
jovanmaksimovic je napisao/la:ova je nasa liga takva, da sa par dobrih rezultata mozes lako uhvatiti mjesta za evropu. ako uspijemo da na kraju jesenjeg dijela ne budemo previse bodovno udaljeni od 3. ili 4. mjesta onda uz par pojacanja na proljece se moze ganjati evropa. onaj ko je ocekivao da cemo se boriti za titulu je ili nadrogiran ili nema veze o nasem stanju trenutno. max. iz ovog tima je izvuci 3. mjesto a to ce biti veoma tesko pored sarajeva, sirokog brijega i zrinjskog.

samo ne razumjem one koji odmah tjeraju adzema sa klupe. stanite ljudi, vi ste jednom djurbuzovicu davali vise podrske, koji je prosuo 5 bodova prednosti u 7 kola i izgubio titulu a adzema tjerate jer nije se jos dokazao. pa polako, bice jos poraza ali ne treba paniciti nego se naviknuti na to. bice i pobjeda ali pustite ovu sezonu adzema da dovrsi posao, ako ne bude uspjesan, onda naci nekoga drugog.
Jovane smatram te ozbiljnim forumasem i cijenim tvoje misljenje, ali prijatelju... Pitao sam jos neke forumase koji su sinoc stali na Adinu stranu i niko mi nije odgovorio, jel ti mislis da je licemjerstvo nakon onakve bruke od sinoc (za mene, a vjerujem i za valiku vecinu ono je bruka, jer mi smo Zeljo, a samim tim zna se sta to podrazumijeva) dodje trener i vadi se pred kamerama na neke 100% sanse neiskoristene, ne svidja mu se pritisak kad igra na Grbavici itd? Dino je makar sportski cestitao protivniku, preuzeo odgovornost na sebe, zahvalio se i otisao... Adzem ako se ne zna nositi sa pritiskom onda mu i nije mjesto tu gdje je sada, ali imati obraza ono izjaviti nakon utakmice je po meni, u najmanju ruku, nekorektno...
Po meni nije to vadjenje nego jednostavno konstatacija koja stoji. Da smo zabili bila bi drugacija tekma ali ovako sta je tu je. Ekipa mora poraditi na nekim stvarima i to ce vjerujem da se popravi i uopce s ne sekiram za evropu zivota mi. A nasa raja ba odmah bi tjerala ovog tjerala onog i istovremeno vratila dug pa ne ide to. Da smo Bogdom zadrti oko nekih drugih stvari kao oko fudbala gdje bi nam kraj bio?
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

TUFEK
Kontakt:

Post Postao/la TUFEK » 24 avg 2014, 11:52

jaludovolimte je napisao/la:Naši bi da imaju reprezentativca u ekipi :) E moji VI!

Amar je lukav, prošle sezone je vidio da padamo i povukao se a breme natovario Dini. Lafo radi nešta. **** ti radiš! Trebaju normalni ljudi koje vole Želju tražiti promjene, navijači jedino što znaju skandirat jest *ebavat matere protivničkim navijačima, a da primjete da im je klub u kurcu to nikako
Sve tačno al imaju oni što su kupljeni kod Amara i Grede

jaludovolimte
Kontakt:

Post Postao/la jaludovolimte » 24 avg 2014, 11:53

TUFEK je napisao/la:
jaludovolimte je napisao/la:Naši bi da imaju reprezentativca u ekipi :) E moji VI!

Amar je lukav, prošle sezone je vidio da padamo i povukao se a breme natovario Dini. Lafo radi nešta. **** ti radiš! Trebaju normalni ljudi koje vole Želju tražiti promjene, navijači jedino što znaju skandirat jest *ebavat matere protivničkim navijačima, a da primjete da im je klub u kurcu to nikako
Sve tačno al imaju oni što su kupljeni kod Amara i Grede
Mrzim što prave lakrdiju od kluba sad :/
tebe volim, tebi pjevam za jedan gol..

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la JoseMourinho » 24 avg 2014, 11:55

Meni daju djabe godišnju da po forumima ih hvalim :o:o

Ma polako jbg neznam kako ovaku sezonu niste očekivali, jbg borba za Europu nam predstoji...
ni meni se ne svidja vezni red bez hasanovica mislim da je obavezno da on igra da imamo tog pravog zadnjeg veznog...

Znak ko sta je sa bajicem koliko ozbiljno je?

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”