Safet Sušić - Pape

Goalgetter
Kontakt:

Re: AW: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Goalgetter » 24 avg 2014, 18:23

calcio je napisao/la: Kako bi vi postavili odbranu?
Zukanovica bi pozvao kao alternativu u odbrani, kako za stopera, tako i za lijevog beka. Ujedno bi onda mogao i Bico na poziciju desnog beka, barem dok je Mujdza u ovako kriticnom stanju. Bico nije los bio na desnom beku protiv USA. Znam da sad skripi u odbrani, i nemamo boljih, ali Pape tvrdoglavo fura u svom fazonu, i opet ce staviti Avdiju. Mozda protiv Kipra nece biti kobno, ali vrlo lako moguce protiv Walesa i Belgije da bude lose po nama.

Ali kao sto @voltron napisa, jos ce i Hadzic biti alternativa na stoperu, a trenutno ih imamo samo dvojicu u sastavu. Vranjesa ne racunam, koji 2 mjeseca nije odigrao utakmice.

Murga
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Murga » 24 avg 2014, 18:30

Prestao sam pisati na forumu jer mi se gade vrijedjanja selektora i igraca (cast izuzetcima koji kritikuju normalno), ali mi trenutno dosadno, pa malo opet navrnem.

Sto se tice zadnje linije, tu smo uvijek bili suplji ili najtanji, sa Spahom ili bez njega. Nikad nismo imali pravo jaku odbranu (uvijek propuh), dok je sredina terena po meni nas najjaci segment igre.
Po meni je ovo trenutno neka opcija za zadnju liniju:

Vranjes - Bicakcic - Sunjic - Zukanovic

Vranjes - Borben i vec igrao tu i ne vidim potrebu da ide preko centra igralista jer odatle svakako treba Hajrovic (po meni) da igra. Volio bih samo da igra stalno i da je standardan u nekom normalnom klubu.
Bicakcic - Koliko god ga neki hvalili i dizali, nije ni on neki kvalitet da se bas istice. Grijesi (kao i svako naravno), ali se nadam ce se popraviti to u bliznjoj buducnosti. Sad ce neko pricati o najboljem igracu druge lige, prelaska u Hoffenheim. OK, presao u Hoffenheim, super!
Sunjic - Zasluzuje da igra na ovoj poziciji i nadam se da ce se uhodati sa ostatkom zadnjeg reda i da ce napredovati.
Zukanovic - Vec igrao tu poziciju i boljeg nemamo od ovoga sto nije povrijedjeno i u nasoj reprezentaciji.

Gledajuci ovu cetvoricu, po meni je Zukanovic trenutno najkvalitetniji. Pitanje je sta se desava sa Salihovicem, mozda njega Pape postavi na poziciju beka u prijateljskoj?

Kako god, sretno nam!
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 24 avg 2014, 18:32

Zukanovic je dva puta igrao na stoperu u reprezentaciji i oba puta je bio ocajan.

Protiv Amerike i Slovenije, definitivno najsporiji igrac u ekipi. Njega stavit protiv Balea bi bilo ravno samoubistvu.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 24 avg 2014, 18:36

Goalgetter je napisao/la:
calcio je napisao/la: Kako bi vi postavili odbranu?
Zukanovica bi pozvao kao alternativu u odbrani, kako za stopera, tako i za lijevog beka. Ujedno bi onda mogao i Bico na poziciju desnog beka, barem dok je Mujdza u ovako kriticnom stanju. Bico nije los bio na desnom beku protiv USA. Znam da sad skripi u odbrani, i nemamo boljih, ali Pape tvrdoglavo fura u svom fazonu, i opet ce staviti Avdiju. Mozda protiv Kipra nece biti kobno, ali vrlo lako moguce protiv Walesa i Belgije da bude lose po nama.

Ali kao sto @voltron napisa, jos ce i Hadzic biti alternativa na stoperu, a trenutno ih imamo samo dvojicu u sastavu. Vranjesa ne racunam, koji 2 mjeseca nije odigrao utakmice.
Koliko kritikujete mislio sam izvucete nekog neotkrivenog dragulja a la Thiago Silva koga Pape nije pozvao a ono sve bi bilo isto samo bi jos pozvali Zukanovica. Kao sto rece kolega iznad @Murga, tanki smo u odbrani trenutno, oprostio se dugogodisnji kapiten i vodja odbrane, povrijedio se Kolasinac i za to ne mozete okrivljivati Susica, a vidim da izmedju redova radite upravo to.

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 24 avg 2014, 18:45

slika
Spahic out > Bicakcic in
Medunjanin out > Cimirot in
Misimovic out > Prcic in

:clap: :clap: :clap:

Drugo sve kako treba. :rol:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 24 avg 2014, 18:53

Mislim da sam konacno dokucio takticki pristup Papeta do kraja. Posto Pape nikad ne igra klasicni 4-4-2 iz razloga jer zeli uvijek da ima u sredini bar trojicu igraca ( od pasova i golova ) postoje samo dvije varijante. Jedna da odigra 4-2-3-1 sa samo jednim napadacem ili modificirani 4-4-2 sa dvojicom napadaca ( ali u tom slucaju neminovnost je ili lazni bek ili lazno krilo ) iz razloga jer Pape zeli dominaciju na sredini terena ali uz to i preferira igru sa dvojicom napadaca ako je to ikako moguce. Mada je to u vecini slucajeva nespojivo. Znaci ocekujem ovaj tim. Postoji ipak oko 1/3 sanse da se ipak odluci za klasicni 4-2-3-1 u tom slucaju bi zaigrao Hajrovic ( kao desno krilo ) umjesto Ibisevica. To je jos uvjek najveca njegova dilema Ibisevic - Hajrovic. Ostalo je uvjek isto samo pomalo rotira igrace.

slika
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 24 avg 2014, 18:59, ukupno mijenjano 2 puta.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 24 avg 2014, 18:55

calcio je napisao/la: Koliko kritikujete mislio sam izvucete nekog neotkrivenog dragulja a la Thiago Silva koga Pape nije pozvao a ono sve bi bilo isto samo bi jos pozvali Zukanovica. Kao sto rece kolega iznad @Murga, tanki smo u odbrani trenutno, oprostio se dugogodisnji kapiten i vodja odbrane, povrijedio se Kolasinac i za to ne mozete okrivljivati Susica, a vidim da izmedju redova radite upravo to.
Susic se kritikuje za nepozivanje polivalentnog defanzivca, koji moze pokriti obe pozicije gdje trenutno skripi, ali on to iz inata ne radi. Zukanovic je po meni u pet deka sa Bicom i Sunjicem, ali koliko toliko igrac je na kojeg se mora racunati jer jednostavno nemamo alternativa, ali ga se Pape odrice zbog njegovog kriterija koji izgleda postoji samo za Zuku, da mora biti standardan u svom klubu ako zeli poziv. Vidjecemo, kao sto rekoh, protiv Kipra cemo moci proci tako, vec protiv Walesa i Belgije cemo vidjeti na cemu nam je odbrana.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 24 avg 2014, 19:22

Ajax je napisao/la:Mislim da sam konacno dokucio takticki pristup Papeta do kraja. Posto Pape nikad ne igra klasicni 4-4-2 iz razloga jer zeli uvijek da ima u sredini bar trojicu igraca ( od pasova i golova ) postoje samo dvije varijante. Jedna da odigra 4-2-3-1 sa samo jednim napadacem ili modificirani 4-4-2 sa dvojicom napadaca ( ali u tom slucaju neminovnost je ili lazni bek ili lazno krilo ) iz razloga jer Pape zeli dominaciju na sredini terena ali uz to i preferira igru sa dvojicom napadaca ako je to ikako moguce. Mada je to u vecini slucajeva nespojivo. Znaci ocekujem ovaj tim. Postoji ipak oko 1/3 sanse da se ipak odluci za klasicni 4-2-3-1 u tom slucaju bi zaigrao Hajrovic ( kao desno krilo ) umjesto Ibisevica. To je jos uvjek najveca njegova dilema Ibisevic - Hajrovic. Ostalo je uvjek isto samo pomalo rotira igrace.

slika
Moderni fudbal se NE MOŽE igrati bez klasičnih krila (pa barem jedno, ali pod uslovom da na drugoj strani imaš kvalitetnog beka koji donekle istovremeno može krpiti obje pozicije). Mada, kada se uzme u obzir sve što je Safet do sad radio, tvoja formaciju je uistinu realno očekivati. Na stranu što tu praktično imaš 4 identična vezna igrača, bez ijednog klasnog beka, što automatski znači da od centaršuteva nema ništa. Ja bih počeo ovako: Begović, Mujdža, Šunjić, Bičakčić, Zukanović (mada ne vjerujem ni 0,1% da će naknadno dobiti poziv), Bešić, Medunjanin (ili Prcić), Pjanić, Lulić, Hajrović i Džeko. Ovu formaciju bih definitivno koristio protiv jačih protivnika, a sa ovim malo lošijim može i sa dva klasična napadača.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

sejo90
Kontakt:

Post Postao/la sejo90 » 24 avg 2014, 19:23

Nerminovic je napisao/la:slika
je li ovo nasa formacija iz meca sa Nigerijom?

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 24 avg 2014, 19:24

sejo90 je napisao/la:
da
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

sejo90
Kontakt:

Post Postao/la sejo90 » 24 avg 2014, 19:28

Nerminovic je napisao/la:
sejo90 je napisao/la:
da
dobar pokusaj :) :)

GangstaX

Post Postao/la GangstaX » 24 avg 2014, 19:43

Murga je napisao/la:Prestao sam pisati na forumu jer mi se gade vrijedjanja selektora i igraca (cast izuzetcima koji kritikuju normalno), ali mi trenutno dosadno, pa malo opet navrnem.

Sto se tice zadnje linije, tu smo uvijek bili suplji ili najtanji, sa Spahom ili bez njega. Nikad nismo imali pravo jaku odbranu (uvijek propuh), dok je sredina terena po meni nas najjaci segment igre.
Po meni je ovo trenutno neka opcija za zadnju liniju:

Vranjes - Bicakcic - Sunjic - Zukanovic

Vranjes - Borben i vec igrao tu i ne vidim potrebu da ide preko centra igralista jer odatle svakako treba Hajrovic (po meni) da igra. Volio bih samo da igra stalno i da je standardan u nekom normalnom klubu.
Bicakcic - Koliko god ga neki hvalili i dizali, nije ni on neki kvalitet da se bas istice. Grijesi (kao i svako naravno), ali se nadam ce se popraviti to u bliznjoj buducnosti. Sad ce neko pricati o najboljem igracu druge lige, prelaska u Hoffenheim. OK, presao u Hoffenheim, super!
Sunjic - Zasluzuje da igra na ovoj poziciji i nadam se da ce se uhodati sa ostatkom zadnjeg reda i da ce napredovati.
Zukanovic - Vec igrao tu poziciju i boljeg nemamo od ovoga sto nije povrijedjeno i u nasoj reprezentaciji.

Gledajuci ovu cetvoricu, po meni je Zukanovic trenutno najkvalitetniji. Pitanje je sta se desava sa Salihovicem, mozda njega Pape postavi na poziciju beka u prijateljskoj?

Kako god, sretno nam!
Mislim da je ovo: Vranješ, Šunjić, Bičakčić, Zukanović najbolje za Belgiju, nadati se samo da ćemo imati Vranješa i Zukanovića tada , u adekvatnom izdanju, zaista mislim da je ovo najbolje rješenje, tj. bez Avdije, Lulića i Salihovića na bekovima.
Šunjić i Bičakčić pravo dobro igraju u svojim klubovima, trebaju se uigrat njih dvojica u ovim septembarskim utakmicama i to bi trebalo biti to. Očekujemo Lukakua kao centarfora tad, na njega bi išli kombinacija snage (Šunjić) i brzine (Bičakčić), nadati se da bi Vranješ i Zukanović mogli korektno odigrati protiv Mirallasa i Hazarda. Bešić (plus eventualno Lulić ili Cimirot) bi bili tu da pomognu. Možda i ne bude nekih velikih problema, vidjećemo.
Miske no. 1
Emir Spahić = Smetljar Kikser Jado, kabadahijica od 60 kila
Begović-Mujdža, Šunjić, Zukanović (???), Kolašinac-Medunjanin, Bešić, Lulić-Pjanić-Ibišević, Džeko

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 24 avg 2014, 20:06

Ma dobro, polako, Avdija na beka, Hadzic na stopera, a Tino moze svuda, steta samo sto Zukanovic nije natjerao Italijane da liga pocne malo ranije...
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 24 avg 2014, 20:14

kobe24 je napisao/la: Moderni fudbal se NE MOŽE igrati bez klasičnih krila (pa barem jedno, ali pod uslovom da na drugoj strani imaš kvalitetnog beka koji donekle istovremeno može krpiti obje pozicije). Mada, kada se uzme u obzir sve što je Safet do sad radio, tvoja formaciju je uistinu realno očekivati. Na stranu što tu praktično imaš 4 identična vezna igrača, bez ijednog klasnog beka, što automatski znači da od centaršuteva nema ništa. Ja bih počeo ovako: Begović, Mujdža, Šunjić, Bičakčić, Zukanović (mada ne vjerujem ni 0,1% da će naknadno dobiti poziv), Bešić, Medunjanin (ili Prcić), Pjanić, Lulić, Hajrović i Džeko. Ovu formaciju bih definitivno koristio protiv jačih protivnika, a sa ovim malo lošijim može i sa dva klasična napadača.
Potpisujem i ja bi izabrao bas taj tim svih 11 igraca istih kao ti i formaciju. Znaci potpuno isto. Kada vec nema Spahe a Arslanagic je trenutno u losoj formi. Mada mislim kao sto sam gore napisao da ce Pape zaigrati sa Vedom umjesto Hajrovica znaci sa laznim desnim krilom igramo najvjerovatnije ili laznim lijevim ali tada ce Lulic pokrivati cijelu stranu Hajrovic bi bio desno krilo a TIno nebi zapoceo utakmicu.

Ziko
Kontakt:

Post Postao/la Ziko » 24 avg 2014, 22:20

Konjino od selektora nemoj mu davat podršku preko novina,već obiđi Kolašinca nemoj se ponašati nezainteresirano nego ti i savez pomozite momku da se što prije opravi,a ne da se ponovi slučaj Mujdža,Pandža,Vranješ,Zukanović kada te igrače niste ni nazvali telefonom toliko za naum i pamćenje..... :bih:

Tiro
Kontakt:

Post Postao/la Tiro » 24 avg 2014, 22:27

Pusimo ga protiv ovih GrkoTuraka sigurno...1-3 .

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

RockyMaivia
Kontakt:

Post Postao/la RockyMaivia » 24 avg 2014, 22:28

Pape,jesi li zvao Kolasinca?
StarMo nije skutorija...

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 24 avg 2014, 23:57

Ziko je napisao/la:Konjino od selektora nemoj mu davat podršku preko novina,već obiđi Kolašinca nemoj se ponašati nezainteresirano nego ti i savez pomozite momku da se što prije opravi,a ne da se ponovi slučaj Mujdža,Pandža,Vranješ,Zukanović kada te igrače niste ni nazvali telefonom toliko za naum i pamćenje..... :bih:
Nemoze, pokusao je nazvati Spahica da mu da telefonski broj od Kolasinca ali mu se ovaj nije javio pa je nemoguce uspostaviti kontakt. A put u Njemacku ne dolazi u obzir. Daleko mu autom ici a aviona ga je strah jos od djecackih dana. Zato je i u Brazil zakasnio, strah ga bilo uci u celicnu pticu. Samo i ti si me zbunio, mislio sam da si trol na temama vezanim za BIH repku. Sada vidim da dajes podrsku Kolasincu pa sam se totalno zbunio. Sto ti se to dogodilo? Nije ni vazno ipak promjena vrijedna paznje.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 25 avg 2014, 00:37

Da mogu pozvati Hrgotu, pozvao bih ga. No, vjerovatno će mu biti zadovoljstvo da igra za BiH kada ne bude poželjan ni u jednoj drugoj reprezentaciji za koju sada ima pravo izbora”, kazao je Sušić.
Na fejsu nasao ovo, ne znam gdje je izjavio ovo Pape.

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 25 avg 2014, 00:59

Goalgetter je napisao/la:
Da mogu pozvati Hrgotu, pozvao bih ga. No, vjerovatno će mu biti zadovoljstvo da igra za BiH kada ne bude poželjan ni u jednoj drugoj reprezentaciji za koju sada ima pravo izbora”, kazao je Sušić.
Na fejsu nasao ovo, ne znam gdje je izjavio ovo Pape.
Nije rekao to uopste,na pitanje novinara o Hrgoti rekao je da bi ga rado pozvao kad bi mogao ali da on VJEROVATNO zeli igrati za Svedsku ili za Hrvatsku.Izjava na pressu povodom objave spiska.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.