Murga je napisao/la:Prestao sam pisati na forumu jer mi se gade vrijedjanja selektora i igraca (cast izuzetcima koji kritikuju normalno), ali mi trenutno dosadno, pa malo opet navrnem.
Sto se tice zadnje linije, tu smo uvijek bili suplji ili najtanji, sa Spahom ili bez njega. Nikad nismo imali pravo jaku odbranu (uvijek propuh), dok je sredina terena po meni nas najjaci segment igre.
Po meni je ovo trenutno neka opcija za zadnju liniju:
Vranjes - Bicakcic - Sunjic - Zukanovic
Vranjes - Borben i vec igrao tu i ne vidim potrebu da ide preko centra igralista jer odatle svakako treba Hajrovic (po meni) da igra. Volio bih samo da igra stalno i da je standardan u nekom normalnom klubu.
Bicakcic - Koliko god ga neki hvalili i dizali, nije ni on neki kvalitet da se bas istice. Grijesi (kao i svako naravno), ali se nadam ce se popraviti to u bliznjoj buducnosti. Sad ce neko pricati o najboljem igracu druge lige, prelaska u Hoffenheim. OK, presao u Hoffenheim, super!
Sunjic - Zasluzuje da igra na ovoj poziciji i nadam se da ce se uhodati sa ostatkom zadnjeg reda i da ce napredovati.
Zukanovic - Vec igrao tu poziciju i boljeg nemamo od ovoga sto nije povrijedjeno i u nasoj reprezentaciji.
Gledajuci ovu cetvoricu, po meni je Zukanovic trenutno najkvalitetniji. Pitanje je sta se desava sa Salihovicem, mozda njega Pape postavi na poziciju beka u prijateljskoj?
Kako god, sretno nam!
Mislim da je ovo: Vranješ, Šunjić, Bičakčić, Zukanović najbolje za Belgiju, nadati se samo da ćemo imati Vranješa i Zukanovića tada , u adekvatnom izdanju, zaista mislim da je ovo najbolje rješenje, tj. bez Avdije, Lulića i Salihovića na bekovima.
Šunjić i Bičakčić pravo dobro igraju u svojim klubovima, trebaju se uigrat njih dvojica u ovim septembarskim utakmicama i to bi trebalo biti to. Očekujemo Lukakua kao centarfora tad, na njega bi išli kombinacija snage (Šunjić) i brzine (Bičakčić), nadati se da bi Vranješ i Zukanović mogli korektno odigrati protiv Mirallasa i Hazarda. Bešić (plus eventualno Lulić ili Cimirot) bi bili tu da pomognu. Možda i ne bude nekih velikih problema, vidjećemo.
Miske no. 1
Emir Spahić = Smetljar Kikser Jado, kabadahijica od 60 kila
Begović-Mujdža, Šunjić, Zukanović (???), Kolašinac-Medunjanin, Bešić, Lulić-Pjanić-Ibišević, Džeko