AS Roma

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Evil Genius II

Re: AS Roma

Post Postao/la Evil Genius II » 26 avg 2014, 08:37

pozdrav braco romanisti,

bicu iskren od samog starta, bez ikakve lazne skromnosti, ne svidja mi se sto se podiglo toliko prasine oko mog odlaska sa pdf-a jer mislim da su privatne poruke, javna prozivanja, anketa, zatim jos jedan val javnih pozivanja nazad na temu ipak malo previse za nesto trivijalno kao sto je odlazak jednog odnosno dvojice forumasa sa neke teme ili podforuma i sve ovo sto se desavalo nakon naseg odlaska mi apsolutno nije bila namjera. daleko od toga da me to iritira, naprotiv, laska mi sve ovo tj pozitivna misljenja koja sam procitao, ali slozicete se da se ipak radi o pretjeranoj reakciji. elem, s obzirom da su neki od vas odvojili vremena da mi se jave u inbox, a drugi me spomenuli ili posvetili post pozivajuci me nazad, misljenja sam da barem zasluzujete procitati razloge zbog kojih sam otisao i ne planiram se vratiti. dakle, ne radi se o moderaciji ili nekom problemu licne prirode sa il capitanom koji, po meni, jeste poprilicno subjektivan za jednog moderatora (pogotovo u admirovom slucaju) ali momak se trudi i nije mu nimalo lahko s obzirom da moderira opasno nisku granu foruma zvanu serie a. pozdrav il moderatore :salut: takodje, ne radi se ni o nekoj svadji sa bilo kim od forumasa - ne, zbog takvih sitnica se ne bih odlucio na ovako radikalan potez. jednostavno, nije mi se svidio tj ne svidja mi se smjer u kojem je cijeli forum krenuo, pa tako i talijanski pdf, a i nasa tema zajedno sa njim. tacnije ne svidja mi se pretjerana doza arogancije pojedinih forumasa koju nikako ne mogu da svarim iako se tjeram na to sve ove godine koliko sam clan foruma (ovo mi je drugi po redu account kojeg napravih zbog tehnickih problema sa prethodnim. dakle, banovan niti upozoravan nikada nisam bio), sve vise me iritiraju trolanje i provokacije koji su bili prisutni tokom cijele prosle sezone i koji ce se vratiti - bez obzira na ovo ljetno zatisje - opet cim nova pocne, sit sam omalozavanja rome, njenih legendi i svega rimskog sto sam (kako ja tako i admir koji je jako kvalitetan forumas bez obzira na beef sa pola foruma) pokusavao braniti ali covjek je spreman ici samo do odredjene granice, a nakon toliko vremena izgubljenog na borbu sa vjetrenjacama (a pisanje ne samo na ovom pdf-u vec i na ostalima u kojima sam se pokusao naci je postalo upravo to) ja sam dosao do svoje. tu su neki novi klinci kojima su gore nabrojane stvari zabavne (mozda sam i sam nekada davno bio takav) i te stvari lagano postaju defincija foruma, a ja sam ipak insan sa one strane dvadesetih godina koji se jednostavno ne vidi vise kao aktivan clan tog kaosa. da se razumijemo, i dalje sam tu, svakodnevno citam kako rominu tako i ostale teme podforuma jer da se tu probrati kvalitetnih postova i procitati stogod korisno ali da se vratim u sve to i ponovo stavim zivce na testiranje i tratim svoje dragocjeno vrijeme? hvala, ali ne hvala.

toliko od mene, nadam se da shvatate barem djelic onoga sto sam imao potrebu objasniti. oprostite mi na off topicu, ne citirajte me i ne nastavljajte dalju diskusiju na ovu temu tj ako imate nesto za napisati napisite mi u inbox, ako nemate dobro i jest' :mrgreen: i ja bih uradio isto ali previse vas je da bi vam svima slao privatne poruke pa se odlucih na ovaj nacin tako da se nadam da ce mi moderacija izaci u susret i dozvoliti da ovaj post ostane neizbrisan, ako nista barem kao kreatoru teme voljenog kluba koji se oprasta od iste.

jos jednom veliki pozdrav, nastavite pisati i obogacivati ovu temu. ne obazirite se previse na glasine i gluposti koje pisu 90% medija, trudite se da cupate neke insajderske informacije, slike i snimke i dijelite ih ovdje sto cesce jer primjetio sam da je roma simpaticna mnogima i dosta se raje zanima za zbivanja u i oko kluba. ne nervirajte se oko prodaje igraca jer bilo je rome i prije njih, a bice je bgm i poslije. uostalom, svakom prodajom igraca mozete vidjeti koliko je zapravo velika odanost nasa dva kapitena i o kakvim se endemskim vrstama igraca radi, a upravo ta strast i romantika su nas privukli nasoj ljubavi.

slika

FORZA ROMA! UNICO GRANDE AMORE!

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 26 avg 2014, 10:26

Manolas danas na medicinskom sto znaci da je oko Benatie sve dogovoreno.
Ne gubi Roma puno, Kostas ce biti stopercina.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 26 avg 2014, 13:00

http://www.gazzetta.it/Calciomercato/31 ... 2409.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;

:mrgreen: :lolno: :mrgreen: :lolno: :mrgreen:
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

Calcio7
Kontakt:

Post Postao/la Calcio7 » 26 avg 2014, 13:09

Manuel je napisao/la:
Calcio7 je napisao/la:Nit je istina da Benatija ne prica ni sa kim nit je istina da su Basa i Manolas novi igraci Rome. Roma je veliki klub a to ko osporava ne moze se ni nazvat navijacem/fanom iste. Dortmund nema 5+mil plate pa su par godina u vrhu evropskog fudbala, Atletico isto tako.

Cuj Pjanic ko na iglama a on odbio velike klubove i produzio ugovor. Strootman da je htio ic forsirao bi sada transfer kad ga Van Gal silno zeli.
Ma laze sportsport samo tako,isto ko i prosli put za Kirikesa kad su objavili da je potpisao.Ja ne mogu da vjerujem da nesto objave da je gotovo a to nije oficijelno.

Pjanicu se ne ide nigdje iz Rome,nije lud ovdje mu dobro samo tako.Svi ga vide ko nasljednika a on nije pod pritiskom,odigra jednu dobru tekmu od tri tekme i sve tako i svi opet pricaju da je masina.Sto bi isao u Englesku ili Spaniju da se dokazuje da se pegla kad mu je u Romi predobro a jos mu se plata povecala.

Strootman bi 100% otisao da je igrao na svjetskom i da nije imao tesku povredu a ovako Manca nije htjela da rizikuje i daje velike pare.Da je bio fit on bi vec bio bivsi u to budi siguran.Znas i sam da Sabatini svako ljeto proda nekog igraca na kojem moze zaraditi dobre novce.Ove ce to biti Benatija a iduce vjerovatno Strootman.

Dortmund i Atletico imaju po meni najbolje trenere na svijetu dok je Garsija jos daleko iza toga,kad se pokaze u ligi sampiona za mene ce biti vrhunski trener jer Talijanska liga nije mjerilo jer je preslaba a Bogami ni Francuska.
Benatije ide iz razloga sto je **** od covjeka koji je odbio novi ugovor iako je dao svoju rijec svima u klubu da ce ostat. cak je i navijacima govorio da sigurno ostaje. na kraju ni u Bayernu nece imati puno vecu platu od one koju mu je Roma nudila, dakle tu Sabatini nista nije mogao. do kraja je pokusavao da ga nagovori da ostane ali kad je neko **** onda je **** do kraja.

prodan je daleko ispod cijene, kad se svakakvi panjevi placaju po 50mil onda se za njega sigurno mogla izvuc daleko veca cifra da nije on sam navalio da ide..

evo stigao je Manolas, stize izgleda i Chichires. Roma dugo dugo vremena nije imala takav kvalitet i kvantitet na stoperskim pozicijama.

ko je mogao garantovat da ce Benatija i ove sezone ponoviti proslogodisnje nastupe? sklon je ozljedama, nece ga bit mjesec-mjesec i po zbog africkog kupa nacija. na njemu je za samo jednu sezonu zaradjeno 20mil.

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 26 avg 2014, 14:09

Odbrana je solidna, vezni red prejak, al napad :damn: Treba nam jedan golgeter u ekipi, Destro nije igrač koji će dati 20+ golova. Msm da bez pravog napadača nećemo do skudeta i eto problema na ljeto opet jbga. Najbolje rješenje bi bila prodaja Destra, Borriella(nekome na poklon dati, al kome :roll: ) i Ljajića, te za te pare probat dovest nekog valjanog špica.
embrace the chaos

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 26 avg 2014, 14:59

Evil Genius II je napisao/la: a ja sam ipak insan sa one strane dvadesetih godina koji se jednostavno ne vidi vise kao aktivan clan tog kaosa.
Čovjek bi pomislio da si na onoj strani devedestih, čitajući ovaj post :mrgreen:

Nemoj da misliš da si jedini na forumu sa tim brojem godina, ne vidim zašto bi to bilo toliko važno, možeš jednostavno preskočiti to što te smeta (ne pridavati mu toliku važnost), a i moderatori će odraditi svoj posao. Uostalom šta bi tek bilo da si na pdf-u Prema ili Primere :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 26 avg 2014, 15:00

Denno je napisao/la:Al to se neće desiti, Sabatini je ipak neviđeni genije. Corriere piše da je Bayern Monaco odustao od Benatie, 75mil :lol: :lol: im je ipak previše. Ako je to istina e svaka čast, tako se to radi.

slika

Toliko o Sabatiniju i njegovih 61 mil. :kafa:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Calcio7
Kontakt:

Post Postao/la Calcio7 » 26 avg 2014, 15:03

Ne moze Sabatini natjerat igraca da ostane kad ovaj vec sad unosi nemir u svlacionicu. Obecao je da ce ostat i onda mu je dupe zinulo za parama. Saba je izvukao maksimalno koliko je mogao iz takve situacije.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 26 avg 2014, 15:08

Dobro je on i ovoliko dobio, da je insistirao na 40+ ili je to ipak samo prica po forumu, vjerovatno bi do kraja mjeseca morao pristati na neki sitnis i transfer do 20 miliona.

A mogao je raditi sa Benatiom sta je htio jer je isti imao jos 4 godine ugovora.

Btw: hvala za klasnog stopera, sad ce dobiti priliku da uziva u trofejima. ;)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 26 avg 2014, 15:17

Calcio7 je napisao/la:Ne moze Sabatini natjerat igraca da ostane kad ovaj vec sad unosi nemir u svlacionicu. Obecao je da ce ostat i onda mu je dupe zinulo za parama. Saba je izvukao maksimalno koliko je mogao iz takve situacije.
da mu je do para otisao bi on u Englesku , njemu je do trofeja a sa Bayernom ce ih sigurno moci osvajati......
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: AS Roma

Post Postao/la JoseMourinho » 26 avg 2014, 15:19

phily je napisao/la:
Calcio7 je napisao/la:Ne moze Sabatini natjerat igraca da ostane kad ovaj vec sad unosi nemir u svlacionicu. Obecao je da ce ostat i onda mu je dupe zinulo za parama. Saba je izvukao maksimalno koliko je mogao iz takve situacije.
da mu je do para otisao bi on u Englesku , njemu je do trofeja a sa Bayernom ce ih sigurno moci osvajati......
Ti se šališ?

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 26 avg 2014, 15:21

JoseMourinho je napisao/la:
phily je napisao/la:
Ti se šališ?
sto bi se salio :?:
eto Bayern nije jedan od favorita za LP
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 26 avg 2014, 15:28

Omerbavarac je napisao/la:Dobro je on i ovoliko dobio, da je insistirao na 40+ ili je to ipak samo prica po forumu, vjerovatno bi do kraja mjeseca morao pristati na neki sitnis i transfer do 20 miliona.
Dobili ste ga jeftino, jer nije bilo drugih interesanata, niko nije bio u igri za njega osim vas, pa ste onda mogli čekati, ovi su pokušali podići cijenu spominjanjem drugih klubova, ali vaša uprava nije nasjela na to i nije htjela nuditi neke velike cifre. Dobar posao, i za Romu jer su zaradili duplo na njemu (i to mogu investirati u zamjene, evo Manolas je done deal, a i Chiriches izgleda), a i za vas, jer ste dobili odličnog igrača.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 26 avg 2014, 15:29

phily je napisao/la:
JoseMourinho je napisao/la:
phily je napisao/la: da mu je do para otisao bi on u Englesku , njemu je do trofeja a sa Bayernom ce ih sigurno moci osvajati......
Ti se šališ?
sto bi se salio :?:
eto Bayern nije jedan od favorita za LP
Za platu sam mislio, jer bgm u Bayernu mu neće falit para ;)

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 26 avg 2014, 15:31

Benatia tipičan primjer novopečenih plaćenika u svijetu fudbala, jednu dobru sezonu odigrao, Roma mu dala priliku a on se popišao po istoj, karakter nema šta.

Što više gledam moderni fudbal više cijenim Nedveda, Buffona i ostale nekadašnje igrače Serie B. :bow:
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 26 avg 2014, 19:41

@calcio

Ma brate i bolje da je debil prodat jer bi remetio atmosferu u ekipi a ne bi ni igrao tokom sezone,tacnije bio bi na tribinama a dobijao bi platu sto se hajmo reci ne isplati.Nije mene toliko iznervirala njegova prodaja nego to sto je sam Mehdi bio izjavio da ostaje u Rimu i da zeli da sa Romom igra ligu sampiona i sad odjednom ovo.

Samo se nadam da cemo se sresti sa Bajernom u ligi sampiona i da ce ga Totti opaliti ko Balotelija :mrgreen: i ako se s tim potezom kapitena nisam nikad hvalio.Za ove pare sto smo uzeli od njega vec je kupljen Manolas a vjerovatno ce doci Kirikes,Balanta iz Rivera ili Basa tako da i nije toliko lose ispalo,hajmo reci da nije.Ko sto rece Sissoko do juce je bio niko a sad cim je odigrao jednu dobru sezonu hoce da uzme velike pare.Goni ga ne zanima me vise,nadam se da ce sto manje tekmi odigrati za Bavarce.

Jos bi volio da Borijela nekome uvaljaju i da ako je ikako moguce uzmemo nekog napadaca taman da je iz druge lige jer svi su bolji od Marka.

Svi cekamo subotu i dvije predobre tekme.

U prvoj Zukanovic zabija Juvetu za veliku pobjedu Magaraca :mrgreen: a u drugoj ljepotica na Olimpiku.
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 26 avg 2014, 19:43

Sissoko je napisao/la:Benatia tipičan primjer novopečenih plaćenika u svijetu fudbala, jednu dobru sezonu odigrao, Roma mu dala priliku a on se popišao po istoj, karakter nema šta.

Što više gledam moderni fudbal više cijenim Nedveda, Buffona i ostale nekadašnje igrače Serie B. :bow:
:thumbup: Lijepo receno,malo je takvih danas,blista jednu ili 2 sezone i ode za milionima,drag mi je bio u romi ali kako bih sad volio da propane ko "šporet lapuzan" :D
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 26 avg 2014, 19:56

topnik1 je napisao/la:
Sissoko je napisao/la:Benatia tipičan primjer novopečenih plaćenika u svijetu fudbala, jednu dobru sezonu odigrao, Roma mu dala priliku a on se popišao po istoj, karakter nema šta.

:thumbup: Lijepo receno,malo je takvih danas,blista jednu ili 2 sezone i ode za milionima,drag mi je bio u romi ali kako bih sad volio da propane ko "šporet lapuzan" :D
Ima Totti, Gerard i Buffon i jos mozda par. Ostali samo refresaju bankovni racun. Dosta menadzera je kriva za to.

DDR
Kontakt:

Post Postao/la DDR » 26 avg 2014, 20:09

slika

Ode Mehdi dođe Konstantinos. :D

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 26 avg 2014, 20:25

Dobili smo 4 god. mlađeg stopera, a sa puno većim međunarodnim iskustvom. Manolas je odigrao u Brazilu za Grčku 4 utak. i sve minute proveo na terenu, što je ogromno iskustvo. Već dvije godine igra ligu prvaka sa Olympiakosom i zabilježio je 13 nastupa, a prošle sezone je zabio i 2 gola u LP. Za AEK je odigrao 13 utak. u EL i zabio 2 pogotka. S obzirom da Mehdi nikad nije nastupao u GF LP, Manolasovo iskustvo iz ovog takmičenja će nam puno značiti. A što se tiče serie A tu smo dobili prekaljenog igrača- Davide Astori.

Evil Genius II :thumbup: :clap: :(

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.