FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Nerminovic
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Nerminovic » 26 avg 2014, 17:07

Neuer
Boateng Benatia Dante
Lahm Thiago Schweinsteiger Alaba
Robben Lewandowski Ribery

:kafa:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 26 avg 2014, 17:08

Doveli smo džabe jednog od najboljih stopera na svijetu. Da je Nijemac, Englez, Brazilac itd vrijedio bi još par desetina miliona eura.

Odličan posao naše uprave, gledao sam Benatiu mnogo puta. Od trenutka kada je on došao u Romu, Roma je postala klub kojem je jako teško postići gol.

Kupiti takvog igrača za tako "male" pare od jedne Rome ne može niko nego Bayern. Oni polovnjake uvaljuju za ogromne pare, a svoje najbolje igrača u 99% ne daju, ovo je veliki izuzetak.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 26 avg 2014, 17:16

thulkazal je napisao/la:
muamerc je napisao/la:
Sad Javi nema gdje igrati osim na dm. A za Lahma ti ne znam, kad se Rafa oporavi mislim da ce na sredinu. I mislim da ce se igrati 3-4-3. Tako da je 2-1 za Pepa protiv tebe:-)
Siguran za Martineza ? On je bio poseban kotačić za Pepove ideje ali očigledno da ovaj nije odgovorio kako treba, barem ja imam taj utisak ...

A kako bi to izgledala ta formacija kad se Rafinja vrati ? Ja i dalje ne mogu da vjerujem da igrač srednjeg kvaliteta, Rafinja, se spominje u ovom kontekstu, ko da je neki worldclass ... Van svake pameti ...

Ko su ta zadnja tri ? Lahm da igra Sweepera pored štopera ? Ispred Thiago i Svinja sa strane Alaba i Rafinja?

Sve je to ok, to može prolaziti u BL ali u LP kada dođe knockout faza ne daje mi nekog povjerenje ...

@PEP fudbal je ponekad jednostavna igra ali to nije u slučaju sa Guardiolom ...
I ja mislim sto se tice Javia isto. Jedne su moje zelje a drugo su Pepove zamisli. Ne kazem da je Rafa wc igrac nego da ce Pep jedva docekati da se vrati kako bi vratio Lahma na sredinu.

Bojim se samo za dvojicu igraca da nece nikako profitirati, cak da ce Bayern izgubiti na njima dok je Pepa. To su Javi i Gotze. Oba su fenomenalna ali nikako da se uklope. I sticem dojam da Pep njih dvojicu ne forsira niti bazira bilo kakvu igru na njima. Njemu najvazniji igraci su Lahm i Thiago i vjerujem stoper koji dobro otvara igru i sprecava polukontre i kontre, citaj Meho. Ostali su tu da krunisu tu igru koju ovi povedu i da budu potpora istim.
I jos da se dotaknem Bernata. Mislim da mu je Pep da vise ovlasti sad nego sto to ima Alaba. Nekako cim je dosao odmah je u prvu postavu i vjerujem da ce i Alabu zrtvovati za njega ukoliko totalno ne flopa. Zato sto je to igrac kojeg je doveo Pep po svojoj zelji a ne uprava. Kao i Thiaga, naravno, i njih ce Pep vise forsirati nego ostale.

rikimo
Kontakt:

Post Postao/la rikimo » 26 avg 2014, 17:39

legla službena potvrda! :clap:

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 26 avg 2014, 17:39

Ozvanicen je transfer na sajtu. Svaka cast upravi. Ipak je guru radio kako treba :-)

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 26 avg 2014, 17:48

Jos Veratti pa da zakljucimo rok. :mrgreen:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 26 avg 2014, 17:53

Omerbavarac je napisao/la:Jos Veratti pa da zakljucimo rok. :mrgreen:
Ih kako bih volio, ali mislim da je to to sto se tice transfera. Dobar posao smo uradili ovog ljeta.

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 26 avg 2014, 18:12

muamerc je napisao/la:
Ih kako bih volio, ali mislim da je to to sto se tice transfera. Dobar posao smo uradili ovog ljeta.
Dobre kupovine ali ne i prodaje :D

Trenutno najbolji stoper koji se mogao dovesti, ko ce mu biti partner u odbrani?

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 26 avg 2014, 18:21

L_blancos je napisao/la:
muamerc je napisao/la:
Dobre kupovine ali ne i prodaje :D

Trenutno najbolji stoper koji se mogao dovesti, ko ce mu biti partner u odbrani?
Ne znam, nadam se Lahm i Alaba ako budu trojica i jos Dante ako budu cetvorica. Ali to se nikad ne zna kod nas.

edo07
Kontakt:

Re: Odg: FC Bayern München

Post Postao/la edo07 » 26 avg 2014, 18:24

Gdje ce mu Lahm i Alaba biti partneri? Valjda Boateng i jos jedan od ove dvojice: Badstuber ili Dante....
Zadnja izmjena: edo07, dana/u 26 avg 2014, 18:27, ukupno mijenjano 2 puta.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 26 avg 2014, 18:25

Boateng-Benatia-Dante (Truba)

Najbolji paket stopera na dunjaluku. :kafa:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 26 avg 2014, 18:27

Omerbavarac je napisao/la:Boateng-Benatia-Dante (Truba)

Imam pitanje. Sta cemo sa Alabom kad se svi oporave?

edo07
Kontakt:

Re: Odg: FC Bayern München

Post Postao/la edo07 » 26 avg 2014, 18:28

muamerc je napisao/la:
Omerbavarac je napisao/la:Boateng-Benatia-Dante (Truba)

Imam pitanje. Sta cemo sa Alabom kad se svi oporave?
O tome nek se brine Guardiola :)

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 26 avg 2014, 18:34

Alaba ce u vezni red i na lijevu stranu gdje je trenutno Bernat.

Jbt pa mi smo otpustili Buytena da bi doveli Benatiju. :lol: :tokralju:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 26 avg 2014, 18:46

anelbavarac je napisao/la: 30 mil. za ovakvog igraca :tokralju: :tokralju:
Vrijedilo je cekati ovoliko. :cool:
Eto sad, a koliko si samo kukao i bio pesimističan..... :D :D A ja govorim polako, bit će to.... :D

Naša uprava odigrala pokeraški, strpljivo, staloženo.....

Benatia bi svakako trebao biti veliko pojačanje i tih 30 miliona eura koji bi trebali ispasti na kraju s bonusima, nisu ni male pare (dobra je to sumica, daleko od toga da je sitniš), ali je svakako jako povoljna cifra za ovakvog jednog igrača i to još igrača koji je imao i rejting u Serie A, a uz to još i 4 godine ugovora.

Mnogima je ovo lekcija, da ne lupetaju bez veze o pustošenju njemačkih klubova i kupovini igrača ispod cijene od strane Bayerna, jer naime pokazuje se još jednom da Bayern itekako povoljno može i od internacionalnih klubova kupiti igrače. Više je takvih primjera u proteklih par godina. Naša uprava jednostavno sada ima takvu sjajnu poziciju za pregovaranje, igrači se jako brzo ubijede (kako sportskom perspektivom, kako finansijama i na drugi način) i onda klub se nađe u položaju da tog igrača mora prodati. Zato se često igrači dobivaju za povoljne sume (iako opet ne tako male). A ako ima klauzula pa treba krhnut i hrpu para kao u slučaju Martinez, ni to nije problem.... :D
A sjetit ćemo se prije par godina situacije kada je klub bio voljan prodat igrača (Real Madrid Robbena) a naši su to proveli tako brzo, efikasno i spretno da se drugi klubovi nisu mogli upetljati u taj transfer. To su majstorije u poslovanju i moć na fudbalskom tržištu.

A pogled na PLATE BAYERNOVIH IGRAČA će vam pokazatI da će Benatia sa platom biti negdje u rangu s Boatengom (na tabeli su prikazani bruto iznosi, a Benatia će imati 4 miliona netto, što je približno 6 miliona brutto). Znači dobiva jednu solidnu platu, pa čak i dosta dobru, koja je neka središnja plata u pogledu na sve igače u našem kadru.

Mislim da će u prvoj postavi biti u prednosti Boateng i Benatia, a oko pozicije trećeg stopera će biti borba između Holgera i Dantea. Dante je u zadnje vrijeme u padu, doživio je i taj psihološki šok u polufinalu SP, pa nekako njegov položaj vidim nekako najtežim. A s obzirom da je bio sjajan u svojoj prvoj sezoni u Bayern i da je pozitivan simpatičan lik, nadam se da će dizati formu i dobiti dovoljno minutaže. A u konačnici naravno svi moraju prvo zaslužiti svoje mjesto u prvoj postavi.... ;)
Zadnja izmjena: effe_sa, dana/u 26 avg 2014, 19:00, ukupno mijenjano 1 put.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

rikimo
Kontakt:

Post Postao/la rikimo » 26 avg 2014, 18:46

Mehdi Benatia Signing a Must for Bayern Munich with Pep Guardiola's New System
By Karl Matchett , World Football Staff Writer
Aug 26, 2014

http://bleacherreport.com/articles/2176 ... new-system

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 26 avg 2014, 18:57

effe_sa je napisao/la:Eto sad, a koliko si samo kukao i bio pesimističan..... :D :D A ja govorim polako, bit će to.... :D
Ti si stari vuk ovog foruma, iskustvo je na tvojoj strani. :mrgreen:
Vise sam bio frustriran medijskim natpisima svaki dan, i jednog momenta sam posumnjao da ce Benatia put Minhena.
Na srecu nisam bio u pravu. :D

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 26 avg 2014, 19:08

anelbavarac je napisao/la:
effe_sa je napisao/la:Eto sad, a koliko si samo kukao i bio pesimističan..... :D :D A ja govorim polako, bit će to.... :D
Ti si stari vuk ovog foruma, iskustvo je na tvojoj strani. :mrgreen:
Vise sam bio frustriran medijskim natpisima svaki dan, i jednog momenta sam posumnjao da ce Benatia put Minhena.
Na srecu nisam bio u pravu. :D
Problem je bio u tome što je bilo previše informacija, koje su se preplitale i mnoge dovodile do zabune i ludila... :) Mnogi su htjeli ponuditi ekskluzivu pa su samo lupetali. Čak se i Bild isprosipao, mislim da su ovaj put napravili veliku fulu. Oni naime nisu ponudili niti jednu eksluzivnu informaciju i skoro da nisu imali pravi dotok informacija. Samo su se oslanjali na informacije drugih, tako da u jednom trenutku nisu više znali ni šta objaviti.... :)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 26 avg 2014, 19:12

tooooooooooooooooo Mehhhhhhhhhhooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

konačno :thumbup:

Pepu ostaje da osvoji LP sa ovom mašinom
zamislite kad svi budu zdravi kakva samo ekipa
---------------Neuer----------------
Lahm----Benatia----Boateng-----Alaba
------Martinez--------Schweinstiger----
------------Thiago(Goetze)--------
Robben----Lewandowski-----Muller(Ribery)

Do kraja prelaznog roka krenuti po najboljeg mu jarana iz Rome gospodina Miralema Pjanića, Neće moci Meho bez njega :D

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []