FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

hz033
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la hz033 » 29 avg 2014, 00:28

Ma ligu kratiti pod hitno na 12 ili čak na 10 klubova. Naravno za ove iz lige 12 ili 10 nametnuti oštar kriterij za uslove! Ko nema stadion kako treba, ili ga ne održava , zdrao ba. Pa dokle igrati po livadama , sa jedne strane navijači , sa druge pasu krave !!!! I onda neka kuknjjava kad te nabije Borussia ! Pa jbt teren im ravniji nego parket kod mene u stanu !!!
U novi boj ...

collector
Kontakt:

Post Postao/la collector » 29 avg 2014, 00:29

@hilmo ma da je 11 velicanstveni svaki iole normalan trener rotira ekipu, pogotovo kad igras srijeda subota !!! to je zakon prirode, nema te momcadi koja u 40 dana moze odigrati 10 utakmica jos paklenog tema, jer smo mi bas forsirali i osloniti se na 14 igraca !! to je samoubistvo !!!

kako god okrenes, cilj nije opravdao sredstvo to je i Aco rekao, niti su uzeo 12 u ligi, a u EL si dozivio debakl !!! e ja bih radije i bod manje ili 2 trenutnog salda u zamjenu za manji debakl od ovog veceras
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!

Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 29 avg 2014, 00:30

amstaff je napisao/la:Nije bitno da li je ekipa iz Laktaša ili iz Banja Luka ili da li je iz Hadžića ili iz Sarajeva... Bitno je kakve uslove ima i da li zaslužuje da igra u skraćenoj ligi.

apsolutno tačno. svaka čast za upis :thumbup:
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Buba00
Kontakt:

Post Postao/la Buba00 » 29 avg 2014, 00:30

A i btw. lijepo je se nadati al nije to bilo ni realno nakon 1 tekme. Pa vidjelo se da ljudi kad idu u napad idu konkretno ne prave puno napada al kad je organizuju vecinom golom zavrsi. Ja znam FKS dalo dva gola igralo kolko-toliko al svako ko je realno gledao uvidio je da su sanse jednake 0

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 29 avg 2014, 00:31

hz033 je napisao/la:Ma ligu kratiti pod hitno na 12 ili čak na 10 klubova. Naravno za ove iz lige 12 ili 10 nametnuti oštar kriterij za uslove! Ko nema stadion kako treba, ili ga ne održava , zdrao ba. Pa dokle igrati po livadama , sa jedne strane navijači , sa druge pasu krave !!!! I onda neka kuknjjava kad te nabije Borussia ! Pa jbt teren im ravniji nego parket kod mene u stanu !!!
Nemojte skretati s teme pustite stadione infratsrukturu i to..Fizicka sprema igraca je presudila ovu utakmicu zasto je trener dopustio da igraju bitni igraci u nekoliko dana dvije utakmice jel bila bitna ta utakmica u Bijeljini jest al u q... bodovi se ionako prospu

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 29 avg 2014, 00:31

ma i da smo izgubili 20- 0 boli al proci ce . al ja sto ne mogu da shvatim da smo toliko naivni ,mogu skontati da navijaci budu u euforiji pa pricaju o prolazu pobjedi al igraci i trener da toliko zablude imaju to nikako ne mogu skontati :crazy: :crazy: pa dobijes 2 gola i onda puknes ,raspad sve zbog toga sto si previse ocekivao a nisi spreman za to .to meni izgleda neozbiljno al skroz

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 29 avg 2014, 00:32

sekac je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:Ma zaboli me qrac i za New.UTD i BOR.MGB i za Plzenom i za Besiktasom kad uvijek nasi klubovi ispuse na kraju
Brate kako neče ispušiti kad igramo u takvboj ligi gdje se načlože da ti noge polome sklave 1-1 sa tobom kao da su ligu prvaka uzeli itd... Zamisli kakav je sjeb igrati u Bijeljini na oranici sa Obarskom a za tri dana dođeš na tepih u Menhengladbah ili pred 300 gledalaca a onda pred 45000 ili nemaš tople vode da se opereš a tamo raskoš u Europi.Da ne govorim o kvalitetu mnogi če reči da smo ufurani itd. po meni liga predugačka slab kvalitet košta i nas koji želimo da igramo da budemo što jači ali uz dužno poštovanje ovde možeš odigrati 5-6 jakih utakmica sve ostalo je da te Bog sačuva (ne mislim na rezultate) ne znam nemamo jakih utakmica nažalost i to je taj ceh u Europi koji plačaju i Željo i Široki i Zrinjski i mi naravno nabrajam timove koji uglavnom izlaze u Europu eto to je to manje više kad se svake godine zna ko če u Europu onda se nemaš ćemu nadati.
Burazeru ne znam vise sta da ti kazem bgm. Zasto ne bi ova 4 tima uz Borac uputila neki apel savezu ili nesto slicno? Ne treba nikoga izbacivati nego da se uslovi za igru dovedu u red, ako ne mozes igrati u svom gradu igraj u pizdi materini trazi domacinstvo u drugom itd... Mi se eto i nekako izdvojismo u Evropi kroz godine a pogotovo ovo sa Grcima medjutim ja zelim YEBENO VISE od kantanja...
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 29 avg 2014, 00:32

3 Boda su bitna sada u nedjelju...kako dici ekipu mentalno nakon 2 poraza i 2 nerjesene utakmice? Opet treba protiv bunkera igrati...
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

maroonGiant
Kontakt:

Post Postao/la maroonGiant » 29 avg 2014, 00:33

invincible1921 je napisao/la:Bez provokacije da vam jos jednu stvar kazem tacnije ovima sto govore da je ok 7-0 izgubiti. Ovo je najveci poraz koji je jedna ekipa dozivila ove godine u svim euro takmicenjima , bar kolko sam ja naso i kolko sam upucen zanci da je moglo bolje ne da je moglo nego moralo je
Moglo je bolje itekako ali mi smo svoj cilj u evropi ove godine ispunili, cak i vise, dosli smo do play-offa, docekali Njemackog velikana, izbacili vrlo dobre ekipe koje su i finansijski i igracki jace, zaradili odlicnu lovu za nase uslove, sve vise od ovoga bi bilo senzacionalno. Pokusali smo parirati 15 puta skupljoj ekipi koja dolazi iz trece lige svijeta, nismo imali srece pri zrijebu, uspjeli u prvoj tekmi u drugoj nismo imali snage, zelje, hrabrosti, jacine nebitno i oprostili se od Bordo evrope. Za nas je dosta. Iz ovog debakla treba izvuci pouke i ispraviti greske da nam se ne ponove ovakvi porazi....

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 29 avg 2014, 00:34

bordobijeli je napisao/la:ma i da smo izgubili 20- 0 boli al proci ce
Kako god sj.ebali ste Zelju :D Oni su mislim drzali rekord sa Macabijem 5-0

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 29 avg 2014, 00:35

aleksandar_veliki je napisao/la:
hilmo je napisao/la:Baš me interesuje šta bi se pisalo da je Dženo u nedjelju i protiv mostaraca izmješao sastav...pa opet prosuli bodove, bilo bi gje je ovaj, gdje je onaj...Šta ih odmaraš, ako ne mogu igrati čet-ned ne trebaju se baviti fudbalom i sl...

Imao je najbolju namjeru da osvoji u ligi maksimalan broj bodova i koritstio je najjači sastav, nije uspio.

Ovu utakmicu ne smijemo zaboraviti, koiko god oni bili jaki, nismo smjeli igrati ovako bahato. Valjda ćemo iz nje nešto naučiti.
Dobru namjeru mu niko ne moze osporiti, ali on nije uspio osvojiti 12 bodova iz cetiri tekme, odnosno osvoji je bod vise od recimo Olimpica, a igrace je potrosio do jaja, sto se vidjelo i veceras. Dakle, imao je dobru namjeru, ali u konacnici se pokazalo da su njegovi potezi zeleni, bas zeleni. Rijeka i Hajduk su to dobro rotirali, primjera radi...
Dobar ti primjer Aco Hajduk je pravo izrotiro koji su HNL a vidim i oni ispadoše i to kod kuće.Igrači su psihićki pali možda n malo i fizićki ali ne toliko treba rotirati imamo igrača ali da nije večeras izveo ovaj sastav svi bi mu od do kao i protiv mladosti utd...
Sarajevo ljubavi moja!

hz033
Kontakt:

Post Postao/la hz033 » 29 avg 2014, 00:36

zgembo89 je napisao/la:
hz033 je napisao/la:Ma ligu kratiti pod hitno na 12 ili čak na 10 klubova. Naravno za ove iz lige 12 ili 10 nametnuti oštar kriterij za uslove! Ko nema stadion kako treba, ili ga ne održava , zdrao ba. Pa dokle igrati po livadama , sa jedne strane navijači , sa druge pasu krave !!!! I onda neka kuknjjava kad te nabije Borussia ! Pa jbt teren im ravniji nego parket kod mene u stanu !!!
Nemojte skretati s teme pustite stadione infratsrukturu i to..Fizicka sprema igraca je presudila ovu utakmicu zasto je trener dopustio da igraju bitni igraci u nekoliko dana dvije utakmice jel bila bitna ta utakmica u Bijeljini jest al u q... bodovi se ionako prospu
Opšte nije skretanje sa teme, šta treba da naričemo 15 dana što nas nabi Borussia.
Raspravljamo o stvarima koje su uslov da nam se ovake stvari ne ponavljaju. Da je liga manja, tereni bolji, kvalitetnijih utakmica više, i igrači bi bili u većoj kondiciji! Hajde pogledaj neke jače ekipe, koliko igrača rotiraju, maksimalno 14, 15 ukoliko nema povrijeđenih. Pa tek je početak sezone, i šta sad, opravdanje za umor, 8 utakmica u 4 sedmice ! Pa šta bi bilo da smo prošli u grupu , trebalo bi nam 33 igrača u rosteru!!!
U novi boj ...

ShofaII
Kontakt:

Post Postao/la ShofaII » 29 avg 2014, 00:37

Kakvo smanjenje lige?
Pa kod mas se tek počelo profesionalno raditi u par klubova. Do skoro smo svi amaterski radili.
Kvalitet je tu sqmo ga treba izbrusiti. Kod nas u većini klubova jedqn trener trenira pjetlice, kadete i juniore, golmane odbranu napad. Pola klubova nema uprave, viee od pola, nego samo predsjednika koji mjenja trenere.

Dva sarajevska kluba za teenera postave trenera ladeta i juniora koji nemaju iskustvo, a mi nrmamo strpljenja da babu svog istrpimo a ne neoog drugog. A SAD TREBAMO DA ISTRPIMO DA NEKO STEONE ISKUSTVO i nauci biti trener.
DZeo po meni kriv za visinu poraza ali se nadqm dq je nešto naučio i da se neće oprziti pinovo :)
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze

Buba00
Kontakt:

Post Postao/la Buba00 » 29 avg 2014, 00:37

aleksandar_veliki je napisao/la:
zgembo89 je napisao/la:
Ma po meni s cetiri pet promjena u timu Sarajevo ne bi napravilo nista losije rezultate u duelima s Velezom i Mladosti, samo bi sacuvao, koliko, tooliko snagu i svjezinu u ekipi. Sto neko napisa, to je prirodna selekcija, pogotovo za nase igrace, mislim na ovim prostorima, koji nazalost jos uvijek ne znaju sta je profesionalizam i koji nisu navikli na ovakve napore. Jednostavno, pao je na tom ispitu, zelio je najbolje, ali...
:!: :!: :!: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

I usput nije sramota kad poluamaterska ekipa izgubi 7-0 al igraci koji su za nase uslove debelo placeni za to... Ipak je to malo previse

Adnan89
Kontakt:

Post Postao/la Adnan89 » 29 avg 2014, 00:38

Prvi put danas sam gledao Bh ekipu da igra odkad je Zeljo igrao Newcastle. Mogu reci Golman, Desni bek, polu spic i Bilbija nevaljaju Qrcu...mozda grijesim jer je samo jedna tekma koju sam gledao FK Sarajevo ali igraci dosta prespori i neznaju drzati loptu osim mozda Cimirota i Duljevica.

Duljevica sam jednom gledao za u21 repku i nije mi se svidio ali danas je izgledao ko da je napredovao. Ovo je jos novi projekat Vincent Tana i mislim da vi navijaci trebaju da budete sretni sto imate takvog covjek koji ulaze za vas i ako Bog da za godinu ili dvije mogu vas viditi u Europa Ligu. Ovo je danas bila nocna mora ali promjeniti par stvari i na pravom ste putu.

Jedno Pitanje? Ko je najvise placen u FK Saraevo i koliko?...

Mislio sam danas gledajuci ekipu sto nekupe neke igrace poput Stevanovica,Pandze,Misketa..? Ovi koji su odpali od repke ali imaju iskustva ili talenta a za nikoga neigraju ili im istice ugovor i bili bi Sarajevo placo koliko zele?...
....Manchester United fan since 1993....

The truth is hard to swallow, it will leave you starved tomorrow - Talib Kwali

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 29 avg 2014, 00:39

@bordobijeli
Takav ti je naš metalitet, odigramo dobro - najbolji smo idemo se nadigravati sa Švabama :facepalm: , doživimo debakl - nema niko gori od nas, sve rastjerati. :roll: :roll:

A kako su to iz BMG-a uradili: "Sarajevo je opasno", "Sarajevo se dva puta vraćalo nakon što su izgubili na svom terenu", "Neće nam biti lahko", i gle čuda.... Ubiše nas ko mraz paprike :oops: :oops: :oops: :oops:

@collector
Danak neiskustvu.

U nedjelju neće biti nimalo lako. Ako pobjedimo tu pobjedu zlatnim slovima upisati.

simon
Kontakt:

Post Postao/la simon » 29 avg 2014, 00:42

Svakim danom, sve te vise volim !
Ti si opet šampion !

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 29 avg 2014, 00:42

Aco ima i toga ali kakav to ima uticaj na igru i uslove za igru? Nikakav. Eto ima Mladost licenciranog trenera no uslovi za igru su kriminalni ili sad kad je Zeljo igrao Bucan tri puta hoce da osuta lopta mu odskace pred nogom 30cm...
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 29 avg 2014, 00:43

zgembo89 je napisao/la:Fizicka sprema igraca je presudila ovu utakmicu zasto je trener dopustio da igraju bitni igraci u nekoliko dana dvije utakmice jel bila bitna ta utakmica u Bijeljini jest al u q... bodovi se ionako prospu
Golman je odradio osvoj dio posla.
Psiholoski je i on primljenim golovima (prva dva) spustio dodatno ekipu. Objektivno tu nije mogo mnogo nista napraviti, ali kroz niz utakmica njegove greske se sve vise reflektuju na tim, na odbranu.
Ljudi odigraju skoro pa odlicno pol. i on im sve napravljeno baci u vodu.
Ma nece ici, nepovjerenje i nesigurnost je prisutna, stalno je tu negdje. Strah nekakav.

Ljudi su odradili dobar skauting, uvidjeli fino kako Sarajevo najlakse prima golove i odradili rutinski cak i neocekivano lahko susret. 4 gola iz daljine, izvan 16-erca (golman + odbrana) :facepalm:

Opet potencirat treba, fizicka sprema nas je veceras pokopala + u nastavku i mentalitet, bezvoljnost i gubitak motiva za igrom kad je sve rijeseno.
Zadnja izmjena: dr.van nostrand, dana/u 29 avg 2014, 00:44, ukupno mijenjano 1 put.
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 29 avg 2014, 00:44

Adnan89 je napisao/la:Prvi put danas sam gledao Bh ekipu da igra odkad je Zeljo igrao Newcastle. Mogu reci Golman, Desni bek, polu spic i Bilbija nevaljaju Qrcu...mozda grijesim jer je samo jedna tekma koju sam gledao FK Sarajevo ali igraci dosta prespori i neznaju drzati loptu osim mozda Cimirota i Duljevica.

Duljevica sam jednom gledao za u21 repku i nije mi se svidio ali danas je izgledao ko da je napredovao. Ovo je jos novi projekat Vincent Tana i mislim da vi navijaci trebaju da budete sretni sto imate takvog covjek koji ulaze za vas i ako Bog da za godinu ili dvije mogu vas viditi u Europa Ligu. Ovo je danas bila nocna mora ali promjeniti par stvari i na pravom ste putu.

Jedno Pitanje? Ko je najvise placen u FK Saraevo i koliko?...

Mislio sam danas gledajuci ekipu sto nekupe neke igrace poput Stevanovica,Pandze,Misketa..? Ovi koji su odpali od repke ali imaju iskustva ili talenta a za nikoga neigraju ili im istice ugovor i bili bi Sarajevo placo koliko zele?...
Boga ti Adnane šta je golman kriv i šta je Bilbija mogao kad su svi pali po meni najgori bili Dupovac,Berberović,Puzigaća,Okić,Radovac pai Cimirot je bio tanak ostali manje više.
Sarajevo ljubavi moja!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.