FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

rammstein
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la rammstein » 29 avg 2014, 00:45

iz kojeg razloga DZEMAL BERBEROVIC ide naprijed i, naravno, ispada?
covjek niti ima centarsut da pogodi nekoga, niti moze proci igraca (ni teoretski ne moze cak i da se ovaj oklizne), niti ce zabti gol, niti ima sut... niti zna dupli odigrati...
Dzennane, objasni nam molim te OTKUD OVAJ STARKELJA preko svoje polovine?

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 29 avg 2014, 00:46

Vi sad pricate o nekim stvarima za buducnost smanji ligu poboljsaj infrastrukturu ali ja kazem sad u ovom trenutku sta je se moglo uraditi da Sarajevo ne izgubi 7:0 i da se igraci ne vucaraju drugih 45min po terenu o tome je komentariso i @Aco u vezi Hajduka jer Kazete Hajduk je ispo,a oni su odmarali igrace ali je Hajduk ganjo rezultat svo vrijeme bili su aktivni u duelu..Zar nije bolje bilo veceras da je Sarajevo bilo aktivno pred tolikom publikom i medijima,menadzerima nego sto su ganjali Obarsku,a imate sirok roster igraca..

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 29 avg 2014, 00:47

Da je stajao gdje je trebao stajati kod drugog gola, odbranio bi loptu. Slobodan udarac, čovjek zagrlio stativu... čim sam vidio gdje stoji, uzimajući u obzir njegovu visinu/dužinu - reko ako pređe živi gol je 100%. Uopšte nije bio neki precizan, niti jak udarac. Ali...

Na zimu, golman. JA da sam trener, Travnik bi dočekao svakako na klupi nakon ovog domeča.
Zadnja izmjena: VanBasten, dana/u 29 avg 2014, 00:48, ukupno mijenjano 2 puta.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 29 avg 2014, 00:47

smanjenje lige? :roll: rado, ali hajde to objasni Begiću i co, koje boli racku za naš fudbal, briga njih, nek je njima udobno u kancelarijama, i da imaju dobru sekretaricu, koja će obavljati njihove poslove, a oni samo čekaju donacije iz svijeta. E to je realnost našeg fudbala, a ne poraz Sarajeva.

amstaff
Kontakt:

Post Postao/la amstaff » 29 avg 2014, 00:47

hz033 je napisao/la: Opšte nije skretanje sa teme, šta treba da naričemo 15 dana što nas nabi Borussia.
Raspravljamo o stvarima koje su uslov da nam se ovake stvari ne ponavljaju. Da je liga manja, tereni bolji, kvalitetnijih utakmica više, i igrači bi bili u većoj kondiciji! Hajde pogledaj neke jače ekipe, koliko igrača rotiraju, maksimalno 14, 15 ukoliko nema povrijeđenih. Pa tek je početak sezone, i šta sad, opravdanje za umor, 8 utakmica u 4 sedmice ! Pa šta bi bilo da smo prošli u grupu , trebalo bi nam 33 igrača u rosteru!!!
Vrhunske ekipe imaju 17,18 kvalitetnih igrača. Kad kažem vrhunske ekipe to su ekipe koje duže igraju na 3 ili 4 fronta. Kao što je neko napisao, za nekih 40 dana 10 utakmica u kojim je teret iznijelo 12,13 igrača. Naši igrači nisu fizički spremni za takve napore. Naši igrači su nakon prve utakmice fizički kolabirali i onda 80% te ekipe izdominira MVO i istroši se maksimalno i opet za par dana opet ideš kod fizički superiorne ekipe kojoj suporotstavljaš totalno fizički i psihički istrošenu ekipu. I sa takvom ekipom ti kao nešta pokušavaš da uspostaviš ravnotežu i igraš svoju igru... E moj Dženo :crazy:
FIFA17 SS.BA Liga aktuelni šampion!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 29 avg 2014, 00:48

hilmo je napisao/la:@bordobijeli
Takav ti je naš metalitet, odigramo dobro - najbolji smo idemo se nadigravati sa Švabama :facepalm: , doživimo debakl - nema niko gori od nas, sve rastjerati. :roll: :roll:

A kako su to iz BMG-a uradili: "Sarajevo je opasno", "Sarajevo se dva puta vraćalo nakon što su izgubili na svom terenu", "Neće nam biti lahko", i gle čuda.... Ubiše nas ko mraz paprike :oops: :oops: :oops: :oops:

@collector
Danak neiskustvu.

U nedjelju neće biti nimalo lako. Ako pobjedimo tu pobjedu zlatnim slovima upisati.
hilmo mozemo ovdje na forumu takvi biti odnosno prosipat mentalitet al igraci i trener onako da pricaju pred utakmicu :crazy: vjeruj ja jutros kad sam gledao interviju s igracima nisam mogao vjerovati da su toliko optimisticni pa cak i bahati tipa idemo napasti i to .bas smo zeleni i neiskusni skroz ispali .jedino je ovaj musa iz sirokog bio realan i kaze treba da se brane i pokusaju ne doziviti katastrofu ,mislim da smo tako usli u utakmicu da nebi izgubili vise od 2-3 razlike .

amorovski
Kontakt:

Re: Odg: FK Sarajevo

Post Postao/la amorovski » 29 avg 2014, 00:48

aleksandar_veliki je napisao/la:
hilmo je napisao/la:Baš me interesuje šta bi se pisalo da je Dženo u nedjelju i protiv mostaraca izmješao sastav...pa opet prosuli bodove, bilo bi gje je ovaj, gdje je onaj...Šta ih odmaraš, ako ne mogu igrati čet-ned ne trebaju se baviti fudbalom i sl...

Imao je najbolju namjeru da osvoji u ligi maksimalan broj bodova i koritstio je najjači sastav, nije uspio.

Ovu utakmicu ne smijemo zaboraviti, koiko god oni bili jaki, nismo smjeli igrati ovako bahato. Valjda ćemo iz nje nešto naučiti.
Dobru namjeru mu niko ne moze osporiti, ali on nije uspio osvojiti 12 bodova iz cetiri tekme, odnosno osvoji je bod vise od recimo Olimpica, a igrace je potrosio do jaja, sto se vidjelo i veceras. Dakle, imao je dobru namjeru, ali u konacnici se pokazalo da su njegovi potezi zeleni, bas zeleni. Rijeka i Hajduk su to dobro rotirali, primjera radi...
Sve to stoji, al Rijeka prodje u grupnu fazu, istuce Stutgarta, senzaciju neku napravila, barem meni.. keš se digo, kasnije i trenera, al provjerenog doveli.. Matjaž je više nego odličan trener i zna zarotirat ekipu, covjek je stroj. A nama treba dodje trener koji je LP osvajo, slike neke sa Arkanom procure na net. Fazon slika? Pa bolan Ceca treba koncert da radi u po Sarajva.. Odbila ga uprava, odusto on saam od toga, ne znam tacno, Sarajevu ispadne iz ruku jedan od cjenjenijih trenera koji bi recimo ekipu znao zarotirat.. kasnije dodje Jarni, najneprovjereniji trener znaci otkad postoji klupsko takmicenje.. poenta svega je:
CVRSTA UPRAVA KOJA IMA SVOJ STAV I ZNA STA RADI I TO ISTO RADI ZA DOBROBIT KLUBA..

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014
Superkup - 1996/1997

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 29 avg 2014, 00:49

zgembo89 je napisao/la:Vi sad pricate o nekim stvarima za buducnost smanji ligu poboljsaj infrastrukturu ali ja kazem sad u ovom trenutku sta je se moglo uraditi da Sarajevo ne izgubi 7:0 i da se igraci ne vucaraju drugih 45min po terenu o tome je komentariso i @Aco u vezi Hajduka jer Kazete Hajduk je ispo,a oni su odmarali igrace ali je Hajduk ganjo rezultat svo vrijeme bili su aktivni u duelu..Zar nije bolje bilo veceras da je Sarajevo bilo aktivno pred tolikom publikom i medijima,menadzerima nego sto su ganjali Obarsku,a imate sirok roster igraca..
hajduk da je imao Bnadovica na golu a ne onog momka, prosli bi ko i mi.. pa oni su im 5 mogli uvaliti komotno

Oerde
Kontakt:

Post Postao/la Oerde » 29 avg 2014, 00:50

rammstein je napisao/la:napisao bih sta pametno, ali ne mogu jer ce 100 indijanaca da napise gluposti i pokvari raspravu....
al ipak cu napisati pa eto, ako ko zeli komentarisati

Mrzim izlizane fore tipa "ovo je nasa realnost" ; "kakvi su ostali ako je najjaca ekipa ovakva" i sl.
Prvo, moramo shvatiti jedno, ovi igraci Borusije M. od svoje 10-te godine treniraju po specijalnim programima koje FKS tek sad uvodi... automatski njima je nabiti snagu na 100% lakse nego ovim nasim kafandzijama koji su od 18-te odrasli na hamburgeru i "Namaži mi prije treninga" :mrgreen:
Drugo, ova ekipa je jedna od najboljih u NJEMACKOJ ligi, naravno iza velikana Bajerna, Dortmunda, Leverkuzena, Šalkea... mozda jos jedna ekipa , ddvije maksimalno.... ali ova Borusija bi se potukla na terenu sa svakom ekipom koja je igrala pley off lige prvaka, ne lige uefa gdje je najjaca ekipa poslije INTERA u play offu, nego u LIGI PRVAKA...
Trece, pogledajte samo igrace kod njih.. pa njima Hzard ulazi u 80-toj minuti.... eh, u nas sad uzmi sve igrace zajedno i nit imaju vrijednost niti platu kao ovaj... a on ULAZI SA KLUPE :mrgreen:
To je ono sto sam htio napisati i tome S KIM SMO IGRALI, najjača ekipa koja je gostovala u Bosni i Hercegovini poslije rata, DALEKO... strasan atomski fudbal igraju...

Što se tice nas, Uščuplić je počeo da priprema katastrofu jos od tekme sa Atromitosom.. odmah u nedjelju u BL stavlja ISTU ekipu ... odmah poslije i sa Velezom, pa sa Borusijom, pa sa MVO, pa onda veceras... svaki put igrac gore-dole.-- to je bilo SAMOUBISTVO
Druga greska trenera je priprema igraca, on je uzgleda njima napricao kako oni mogu igrati sa BM i kako ce proci... a nije se sjetio da im kaze , momci izgubite 1 ili dva gola razlike, nema veze, okrecemo se ligi.. pa bi poslije prvog i drugog gola nsi igraci nastavili se boristi a ne da poslije treceg ocigledno moralno POTPNU...
Treca greska MOJ DZENO TI IDES DA SE NADIGRAAS SA NJEMCIMA? PA TO BRAZIL NIJE MOGAO VEC JE DOBIO 7 KOMADA a Bgm i ti veceras!
Četvrta greska su tvoje izmjene, pa ti nisi dobar sekunde, imas li ikakakv osjecaj za izmjene? kakve izmjene na poluvremenu? ko to radi? ONAJ KO VIDI DA JE USRAO ... protiv obarske nam UKRADES dvije izmjene jer si od pocetka stavio Berberovica na STOPERA a Barica na beka... pa kad si vidio sta rade i jedan i drugi , brze bolje mijenjaj...

Što se tiče nastavka prvenstva... mi ako nastavimo igrati Jarnijevu formaciju koju je Petkovic promjenio prvi trening, nas nema nigdje i bit cemo drugi 99%
KAKVA BA 451 formacija? sta je tebi dzenane?
kakav Berberovic?
kakav Bandovic, hocu PLAKALA na golu, pa kad ga primi sa 35 metara kazem, MLAD JE NAUCIT CE a ne da gledam đuturuma koji je ĆORAV DOSLOVNO
Ako budemo igrali i dalje 451 e onda ce i trener brzo da leti... kallasa hocu u prvih 11 jer barca i berberovica vise ne mogu, oči me bole od njih

Dupovca prodajite, imate ponudu boli glava, onje prevara od igraca, jadni Tatko ispada los zbog njega
Ovo boldirano čekam već duže vremena da neko kaže. Već duže mi vrijeme ovo sve počinje ličiti na Robertovo Sarajevo i ne sviđa mi se. Još ranije nekad je jedan forumaš konkludirao da smo počeli spontano i mehanički tušiti loptu u sredini, nema protoka naprijed-nazad, nema skoro pa nikakve transformacije, nema prilagođavanja protivnicima, samo lupaj po svom, šta ima veze ha Mladost ha Borussia. Formacija koju je Petković postavio je bila formacija koja je izbacila Zrinjskog iz kupa u Mostaru. Ovo jednostavno je postalo ne znam ni sam, samo nema nikakvih promjena, evidentno je da ekipa je već neko vrijeme u blagom padu forme i jednostavno im treba nekih promjena i neki šok. Nadam se najboljem.
Što se tiče same tekme večeras, hmmm... realno je trica, možda su jači za jedno četiri komada, al znaš kako je, kad krene-krene, možda čak i neke lopte koje oni u nekoj egal utakmici ne bi ni opucali su pucali i one su ušle. Šta je tu je. Igraj Saraj'vo!!!

amstaff
Kontakt:

Post Postao/la amstaff » 29 avg 2014, 00:51

rammstein je napisao/la: hajduk da je imao Bnadovica na golu a ne onog momka, prosli bi ko i mi.. pa oni su im 5 mogli uvaliti komotno
Kalinic je u dvije utakmice skinuo najmanje 10 ziceri. Gledao sam obje utakmice i nisam mogao da vjerujem šta čovjek brani. Večeras smo mi od 11 šuteva 7 primili.

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 29 avg 2014, 00:53

Aco da ti kažem Hajduk ne stoji bolje od Sarajeva on iz 6 utakmiv ca ima 3 pobjede 1 remi i 2 poraza i kasni za vodećim 6 bodova mi uz utakmicu manje imao 8 bodova i ćini mi se 5 bodova manje i ne dao mi Bog da smo ispali kao oni ganjali rezultat i nisu mogli kući a mi smo izgubili i kući i išli na noge Borusiji ja mislim da se ni Hajduk ne bi bolje proveo.Rijeka i Dinamo e oni su već nešto mada ni Hajduk ni Split nisu loši ali nisu toliko dobro odradili kao što ti govoriš.
Sarajevo ljubavi moja!

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 29 avg 2014, 00:54

" onclick="window.open(this.href);return false;

:tokralju:
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

extra
Kontakt:

Post Postao/la extra » 29 avg 2014, 00:55

Nije sjeb kad dođeš iz bijeljine na stadion borusije pred 40 000 ljudi već je sjeb kad poslije vejsila varupa od 40 godina poslije tri gajbe pive pred utakmicu naletiš na momka od 18 godina koji trči ko navijen.Ako misliš izbaciti borusiju onda ti tekma sa veležom sa igračem više 50 minuta treba biti malo jači trening a ne umor.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 29 avg 2014, 00:57

dr.van nostrand je napisao/la:

Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 29 avg 2014, 00:59

Promašaj sa taktikom, definitivno. Kako god ljudi bolji, jači i šta već, ali sada se okrenuti Travniku, a na ovo zaboraviti već sutra kada se probude.
SRETAN BROJ - 1725

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 29 avg 2014, 01:00

extra je napisao/la:Nije sjeb kad dođeš iz bijeljine na stadion borusije pred 40 000 ljudi već je sjeb kad poslije vejsila varupa od 40 godina poslije tri gajbe pive pred utakmicu naletiš na momka od 18 godina koji trči ko navijen.Ako misliš izbaciti borusiju onda ti tekma sa veležom sa igračem više 50 minuta treba biti malo jači trening a ne umor.
Stoji jarane ali evo da ti kažem ovu situaciju Željo igra sa Njukastlom i poslije njih dođu u Zvornik sa Drinom a presvlače se u nakoj kući i konj im kroz prozor ugurao glavu pa možeš li ti zamisliti takav sjeb ko bi normalan to svatio i iz takve lige mi hočemo da izbacimo Borusiju ma daj....
Sarajevo ljubavi moja!

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 29 avg 2014, 01:02

Al sta je Njemacki mentalitet da su mogli da utrpaju 10 golova oni bi ih sve uvalili nem samilosti nema opustanja jednostavno profesionalnost..U nas reprezentacija vodimo 3:0 protiv Grcke u Zenici i ljudi nam u 90+ iz nicega zabijaju za 3:1 to je mentalitet i nema tu dok ne dodje Felix magath nema napredka n

amstaff
Kontakt:

Post Postao/la amstaff » 29 avg 2014, 01:03

Treba malo spustiti ručnu... Borussia je sređen tim već 100 godina, a mi se tek pokušavamo dovesti u neko normalno stanje. Ja ne sumnjam da ćemo mi biti jaki i ganjati akrtivno grupe kroz 2-3 godine. Klub je stabilizovan, imamo sjajne talente. Sada treba jednog od njih unovčiti i dovesti 3-4 kvalitetna igrača i samo ulagati u akademiju i u KONSTANTNU EDUKACIJU TRENERA. Kondicionog trenera Sarajeva treba odmah ujutru otpustiti.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 29 avg 2014, 01:05

Al kako je dupovac do nek idan bio kalibar repke, a sad prevara od igraca :lol: :lol:
=\_1921_/=

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 29 avg 2014, 01:05

aleksandar_veliki je napisao/la:
sekac je napisao/la:Aco da ti kažem Hajduk ne stoji bolje od Sarajeva on iz 6 utakmiv ca ima 3 pobjede 1 remi i 2 poraza i kasni za vodećim 6 bodova mi uz utakmicu manje imao 8 bodova i ćini mi se 5 bodova manje i ne dao mi Bog da smo ispali kao oni ganjali rezultat i nisu mogli kući a mi smo izgubili i kući i išli na noge Borusiji ja mislim da se ni Hajduk ne bi bolje proveo.Rijeka i Dinamo e oni su već nešto mada ni Hajduk ni Split nisu loši ali nisu toliko dobro odradili kao što ti govoriš.
Ama, kako nisu, oni do 90. bili u igri, a mi koji volimo bh. fudbal u 30. molili da ne primimo deset. U konacnici i oni ispali, ali onako herojski, pravo, a nase Sarajevo pa mogu reci, dosta uprskalo dobar nastup u Evropi. I da, nemoj gledati 1. na tabeli, oni to ne mogu biti i svjesni su toga. Sarajevo se bori za titulu i ima dva velika kiksa, jos dva u ovoj polusezoni i ciao titula... Razlika ogromna...
Ne bih se složio za Hajduk trebala im dva gola sa timom koji je 10 puta slabiji odo Borusije a to za prvenstvo pa neče niko u nas imati 100 % da se razumijemo ali svakako ne treba praviti kikseve sa malim timovima.U pravu si za Hajduk da ne mogu biti prvi tu se slažemo pa ni drugi ne mogu biti pitanje je trečeg mjesta.
Sarajevo ljubavi moja!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], mnon46, schalke, Vanja8 i 31 gost.