Slazem se brato, ali mozda uprava nema izbora sa pustanjem nase djece ako hoce sami da idu, jos ako im familije uz to nisu za to da ostanu u Velezu jer misle da im djeca mogu vise. Mislim da da cemo biti u stanju zaustaviti raniji odlazak mladih talenata jedino onda kada Velez bude dosta finansijski stabilniji klub, a vjerujem da smo na dobrom putu da to postignemo.RezervniGolman je napisao/la:Dobrodošli i Toliću i Barišiću nemam ništa protiv vas šta više napravili ste veliki korak i došli u dobar klub za vas ali ne mogu skontati upravu i njihove kentre. Daj bola dovode se neki mladi anonimusi lafo iz Dinama i iz Zagreba a pustaju se naša djeca Behram i Bašić. Momci koji su mostarska djeca i koja bi ginula sutra za petokraku. Momci koji su talenti nevjerovatni. Zar nije lakše vezat našu djecu pa i pogurat ih s rapama ako ih ima nego placat neke zagrebcane i posušake koji ce se ispalit cim ugrabe prvu priliku. Neznam haj drago mi je u jednu ruku sto su došli i što smo nešto dobili ali se više syebem kad znam šta smo izgubili
Kada se gleda stara Velezova prijeratna skola(bio sam u njoj sve do pocetka rata), vecina Hercegovine je bila uz Velez, svakom mladicu je bio san da igra za Velez, bilo da je iz istocne ili iz zapadne Hercegovine. Mladi talenti koje bi izbacila Velezova skola bi potipisivali ugovore, oni extra talenti bi ostali u klubu dok bi drugi isli na kaljenje u Lokomotivu, Leotar...Onda bi se neki od njih vracali, npr Ibro Rahimic iz Leotara, Margeta iz Lokomotive... To se sve dogadjalo jer je Velez bio najjaci profesionalni klub u regiji, samim tim je privlacio sve mlade talente.
Danas su stvari drugacije, ima milion malih klubova, skola fudbala, Velez nije finansijki najjaci klub u regiji, milion nekih stvari se promijenilo, ali mi se napokon prilagodjavamo, na dobrom smo putu da napokon postanemo finsnijki stabilan klub. Jedino tako se mozemo vratiti na stare grane, da smo mi ti koji kupe najbolje talente iz regije, da od njih pravimo dobre igrace koje bi za dobre SOLDE prodavali u Evropu bas kao prijeratni Velez koji je ako se izuzme pomoc tadasnjih giganta Sokola i Aluminija, od toga uglavnom i zivio.
Forza Velez!