RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

Kadet91
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la Kadet91 » 01 sep 2014, 19:56

RezervniGolman je napisao/la:Dobrodošli i Toliću i Barišiću nemam ništa protiv vas šta više napravili ste veliki korak i došli u dobar klub za vas ali ne mogu skontati upravu i njihove kentre. Daj bola dovode se neki mladi anonimusi lafo iz Dinama i iz Zagreba a pustaju se naša djeca Behram i Bašić. Momci koji su mostarska djeca i koja bi ginula sutra za petokraku. Momci koji su talenti nevjerovatni. Zar nije lakše vezat našu djecu pa i pogurat ih s rapama ako ih ima nego placat neke zagrebcane i posušake koji ce se ispalit cim ugrabe prvu priliku. Neznam haj drago mi je u jednu ruku sto su došli i što smo nešto dobili ali se više syebem kad znam šta smo izgubili
Slazem se brato, ali mozda uprava nema izbora sa pustanjem nase djece ako hoce sami da idu, jos ako im familije uz to nisu za to da ostanu u Velezu jer misle da im djeca mogu vise. Mislim da da cemo biti u stanju zaustaviti raniji odlazak mladih talenata jedino onda kada Velez bude dosta finansijski stabilniji klub, a vjerujem da smo na dobrom putu da to postignemo.
Kada se gleda stara Velezova prijeratna skola(bio sam u njoj sve do pocetka rata), vecina Hercegovine je bila uz Velez, svakom mladicu je bio san da igra za Velez, bilo da je iz istocne ili iz zapadne Hercegovine. Mladi talenti koje bi izbacila Velezova skola bi potipisivali ugovore, oni extra talenti bi ostali u klubu dok bi drugi isli na kaljenje u Lokomotivu, Leotar...Onda bi se neki od njih vracali, npr Ibro Rahimic iz Leotara, Margeta iz Lokomotive... To se sve dogadjalo jer je Velez bio najjaci profesionalni klub u regiji, samim tim je privlacio sve mlade talente.
Danas su stvari drugacije, ima milion malih klubova, skola fudbala, Velez nije finansijki najjaci klub u regiji, milion nekih stvari se promijenilo, ali mi se napokon prilagodjavamo, na dobrom smo putu da napokon postanemo finsnijki stabilan klub. Jedino tako se mozemo vratiti na stare grane, da smo mi ti koji kupe najbolje talente iz regije, da od njih pravimo dobre igrace koje bi za dobre SOLDE prodavali u Evropu bas kao prijeratni Velez koji je ako se izuzme pomoc tadasnjih giganta Sokola i Aluminija, od toga uglavnom i zivio.

Forza Velez!

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 01 sep 2014, 20:02

Široki je pravi test naših mogućnosti,a sve su prilike da ćemo morati mi kupiti napadača kad već neće uprava.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 01 sep 2014, 21:26

RezervniGolman je napisao/la:Shaman pa bilo ti je sad oko milje ipo protiv Olimpica. Oko 200 iza jednog gola 300 iza drugog gdje su svlacionice i oko milje na dedari samo sto se na dedari cini manje posto bude 200 ljudi na vrhu iznad stolica. Iznenadi me u avazu da je bilo 500 gledalaca a bilo je bez dedare toliko
Ja sam nekako kontao da je bilo oko 1200 do 1300 ljudi, ali negje nakon 10 minuta igre.

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 01 sep 2014, 22:20

NeverGiveUp je napisao/la:Vidit' ćeš (ne daj Bože ustvari da vidiš), ako ne izborimo ove sezone... na šta će tek onda ličiti tribina.
Gadan smo mi mentalitet.
Druže, tribina će biti ista, mi što dolazimo,opet ćemo dolaziti......

Mislim, i ta **** Evropa, odigraš dvije utakmice i onda hiš iz nje......Evropa ne treba da bude cilj, nego posljedica....dobrog rada, kvaliteta pokazanog kako na terenu tako i u vođenju kluba, odanosti navijača i slično.....

Nije ovo loše, ne igramo dobro a ne gubimo, to je ipak znak da postoji kvalitet....sad, hoće li se on u ovoj godini pretvoriti u put u Evropu (kao nagradu) zavisi od mnogo faktora.....naravno, ponajviše od nas, ali moraš imati i sportske sreće, neke ti seokolnosti trebaju poklopiti itd....

Ovo oko Bašića i ovih momaka što dolaze,a što Rezervni poteže.....ono, pitanje ima logiku, ali budimo objektivni, je li tu bilo do uprave ili ipak do roditelja.....ne znam, ali nisam siguran da je Uprava tu mnogo mogla uraditi...

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 01 sep 2014, 22:55

Feja oče daj jednog napadača. Je l' dosta bilo tih veznjaka i obrambenih? :rol:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 01 sep 2014, 23:17

Igral vam ovaj Cemalovic uopste,jel on kod vas jos?
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 01 sep 2014, 23:23

Tu je, ali ne igra.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 02 sep 2014, 00:09

bog me ne ubio ako klub za ovih 15 dana nepronađe novog centafora, možda nas iznenade. :roll:

siguran sam da će feja iznenaditi musu po pitanju taktičke postavke, ali budimo realni, neće nam biti nimalo lako.

Eagles_OldSchool
Kontakt:

Post Postao/la Eagles_OldSchool » 02 sep 2014, 00:39

RezervniGolman je napisao/la:Dobrodošli i Toliću i Barišiću nemam ništa protiv vas šta više napravili ste veliki korak i došli u dobar klub za vas ali ne mogu skontati upravu i njihove kentre. Daj bola dovode se neki mladi anonimusi lafo iz Dinama i iz Zagreba a pustaju se naša djeca Behram i Bašić. Momci koji su mostarska djeca i koja bi ginula sutra za petokraku. Momci koji su talenti nevjerovatni. Zar nije lakše vezat našu djecu pa i pogurat ih s rapama ako ih ima nego placat neke zagrebcane i posušake koji ce se ispalit cim ugrabe prvu priliku. Neznam haj drago mi je u jednu ruku sto su došli i što smo nešto dobili ali se više syebem kad znam šta smo izgubili
Znas koja je razlika izmedu njih dvojice i ove nase dvojice ... to je da su ovima iz Dinama vec obecali kule i gradove i ovi skontali nista od toga daj mi da igram e tako ce sada biti i sa ovom nasom dvojicom jedino ako budu bas talenat iznad drugih da produ dalje inace ce opet biti vrnimo se mi Velezu ....
Nas najveci problem je sto mi nemamo maltene ozbiljne omladinske skole ... ja vec djecu pratim ima 5 godina i govorio sam Avdi za Djanija Salcina koji je ove godine presao u Sarajevo i za malog Behram zaboravio sam mu ime ali je momak ima dvije godine presao u Dinamo de ih bolan Avdo nekako vezi kontraktom on veli bice sve uredu :D :D djeca sad imaju 13 godina i vrlo su talentovana ali izgleda svi su vidjeli talenat osim nasih pogotovo mi se ovaj mali Djani Salcin svidja o njemu ce se cuti toga dosta samo ako bude nastavio ovako ... igra djete sa obadvije noge nema razlike ima 13 godina a na terenu zrelost ko neko od 18 godina strasan pregled igre vidi se da ima nesto urodjeno u sebi ...
Dalje imali smo te mahale gledao sam sta svo stim mahalam navukli u Velez pa ono je za plakati izgleda da je clanarina bitna ....
Anti Nakarada

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 02 sep 2014, 01:37

Nisu ljudi zainteresovani nimalo za omladinski pogon. I ovaj turnir mahala, šta bi na kraju... :?
1922 & 1878

'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 02 sep 2014, 01:43

Onladinska skola kao drustvo ferijalaca .. bitno da se neko uhljebi I neko malo progura ..nikakvih zahtjeva za rezultat niti odgovornosti . Dok drugi rade jako na tom planu kod nas omladinska nula bodova
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 02 sep 2014, 03:22

.
Zadnja izmjena: MostaracVelezovac, dana/u 02 sep 2014, 03:49, ukupno mijenjano 1 put.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 02 sep 2014, 03:24

Raja na ovom forumu su isto elektroni - vazda negativni.

Naravno da je pocetak mogao bit i bolji ali nije dno dna. Tek je 6 kolo gotovo i imamo 4 nerjesena i 2 pobjede. Ne mogu reci da sam zadovoljan ali nemogu reci ni da 13 tekmi bez poraza je za bacit.

Feja ovo moze poslozit jos uvijek. Ima jos 24 tekme do kraja.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

Eagles_OldSchool
Kontakt:

Post Postao/la Eagles_OldSchool » 02 sep 2014, 07:29

kimbo je napisao/la:Onladinska skola kao drustvo ferijalaca .. bitno da se neko uhljebi I neko malo progura ..nikakvih zahtjeva za rezultat niti odgovornosti . Dok drugi rade jako na tom planu kod nas omladinska nula bodova
E bas ovako kosto si rekao ... tuga velika previse ima netalentovane djece pa cak djece sa blagim poremecajem uz duzni respekt prema roditeljima i takvoj djeci ali nemoze takvo dijete da trenira sa djecom koja igraju utakmice ali njima je bitna clanarina ... Ljudi pola treninga se ubise trceci za roditeljima jesu li donjeli clanarinu i odmah trebaju se uzeti trenerke itd itd pa ih i tu zalampaju koju marku i tako iz godine u godinu ...
Najgore je sto se je u Velezu napravila ekipica koja jedan drugom ledja cuvaju i dokle je tako nikad nece biti napedtka ... kakav je to trener koji dolazi skoro svaki trening pod gasom i svoje frustracije iskaljuje na djeci ...
Anti Nakarada

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 02 sep 2014, 09:22

AlemC85 je napisao/la:bog me ne ubio ako klub za ovih 15 dana nepronađe novog centafora, možda nas iznenade. :roll:

siguran sam da će feja iznenaditi musu po pitanju taktičke postavke, ali budimo realni, neće nam biti nimalo lako.
Aleme ja mislim da je zavrsen prelazni rok s 31 avgustom.
EOS i ja sam cuo za malog Salčina. Kazu da dijete razvaljuje. Jeli u kadetima ili juniorima. Gdje igra
KLUB LJUDI ČIJI OBRAZ NE MOŽEŠ KUPITI,ČIJE USPOMENE NE MOŽEŠ IZBRISATI.
LJUDI KOJIMA NE MOŽEŠ LAGATI.
VELEŽ MOSTAR,KLUB RAJE,LJUBAVI,PONOSA I PRKOSA.
KLUB SVIH NAS.

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 02 sep 2014, 09:25

Mi smo tika taka,šta će nam napadač? :mrgreen:
Naredne utakmice će pokazati gdje smo.Dolaze pravi testovi.Nimalo se ne bih bunio da protiv Širokog nastavimo ovaj niz neriješenih
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 02 sep 2014, 09:31

tepsija je napisao/la:Mi smo tika taka,šta će nam napadač? :mrgreen:
Naredne utakmice će pokazati gdje smo.Dolaze pravi testovi.Nimalo se ne bih bunio da protiv Širokog nastavimo ovaj niz neriješenih
Bar cemo imat normalno suđenje. Uvijek je bilo osim onog jednog puta kad smo vodili 0:1 i išli u kontri trojica na jednog a sudija prekinuo kontru jer je kod naseg gola igrac Sirokog sam legao na pod. Kad nisam onda preskocio ogradu i zubima sudiji otkinuo komad vrata necu nikad
KLUB LJUDI ČIJI OBRAZ NE MOŽEŠ KUPITI,ČIJE USPOMENE NE MOŽEŠ IZBRISATI.
LJUDI KOJIMA NE MOŽEŠ LAGATI.
VELEŽ MOSTAR,KLUB RAJE,LJUBAVI,PONOSA I PRKOSA.
KLUB SVIH NAS.

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 02 sep 2014, 09:37

Nadati se dobrom sudjenju,dobroj utakmici i dobroj atmosferi.Svi preduvjeti su tu,Velez konačno ima ozbiljan sastav,a ne sumnjam da će Rodjeni imati vrlo dobru podršku sa tribina.Neka bude 4:4.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

Eagles_OldSchool
Kontakt:

Post Postao/la Eagles_OldSchool » 02 sep 2014, 09:53

RezervniGolman je napisao/la:
AlemC85 je napisao/la:bog me ne ubio ako klub za ovih 15 dana nepronađe novog centafora, možda nas iznenade. :roll:

Aleme ja mislim da je zavrsen prelazni rok s 31 avgustom.
EOS i ja sam cuo za malog Salčina. Kazu da dijete razvaljuje. Jeli u kadetima ili juniorima. Gdje igra
Neznam gdje sad igra u Sarajevu ... a sad ima 13 godina koliko se meni cini to su juniori ako se nevaram ...
Ali druze mali jede loptu prvi put sam se najezio u zivotu kad je rijec o djetetu fudbaleru .... Dosta ti je kad dodes na tribinu i u roku minute shvatis da odudara od ostalih tj da uopste nepripada toj djeci ... pocev od prijema lopte pregleda igre ... nema duze pognute glave da se igra nego uvijek gleda i uvijek ima potez da odigra nesto nevjerovatno za njegov uzrast ... jednostavno se vidi da je lopta dio njega kao kod bebe cucla tako kod njega je lopta ... Da me neko neshvati pogesno dijete neznam samo po imenu niti mi je rod niti su mi prijatelji ... i sto me je iznenadilo u ovih 5 godina nikad nijeno njegovog roditelja nisam vidio uvijek je dolazio s dugima na trening i utakmicu a ostali roditelji to dreka vriska ulizivanje kod trenea itd itd cast izuzecima i radi ovoga ga jos vise cijenim ....
Anti Nakarada

SipakUlicar1922
Kontakt:

Post Postao/la SipakUlicar1922 » 02 sep 2014, 10:03

Yeben je Siroki i nikako nam ne lezi. Medjutim, imamo potencijal da izvucemo bod/bodove. U tim se vracaju Dare, Merza, Blagoje, Haurda, Nikolic i Barisic koji ce sigurno imati pravo nastupa. Vladavic ce napokon biti spreman za 90 minuta kao i Jankovic koji rijetko kad odigra 90 minuta. Naravno sve ovo u vodu pada ako se neko nedaj boze povredi. Sigran sam da ce im/nam Feja zajedno sa igracima prirediti iznenadjenje.
Prkosni i Ponosni od 1922

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []