Pirke_TM87 je napisao/la:rammstein je napisao/la:ma jel
inače momak od 20 godina svaku utakmicu treba da odigra konstantno? jesi cuo kada za momka koji sad igra za PSG marco Veratti? Znas li kakvih je on utakmica imao kriminalnih? dok je jos bio 20 godina star... pa to je bio show, ali je imao utakmica gdje je razbijao i naravno da je normalna stvar da igrac od 20 godina koji prvi put igra utakmice pred 30 + milja gledaalaca, pogotovo u njemackoj pred 45 000 na onakvom zdanju,, padne psihicki, da ne pricam da ga je trener svaku utakmicu forsirao po 90 minuta u ritmu cetvrtak-nedjeljaa i da je u svkaoj toj tekmi bio najbolji ili medju dva najblja igraca osim u utakmici sa Borusijom gdje niko osim duljevica u prvom poluvremenu nije nista pokazao... pad cijele ekipe zajedno sa cimirotom
Izvini, jel Duljevic ima vise od 20 godina ? Jel Duljevic igrao istu utakmicu pred 45 000 navijaca ? Nemoj valjat gluposti. Ja nemam nista protiv tog malog Cimirota, al je cijena prenapuhana. A nije on kiksao samo sada protiv Borusije, jos je negdje, znam da su ga na forumu spominjali, ja mislim protiv Veleza kada vas je vas odbaceni "sin" izlevatio, uzeo loptu tom vasem dragulju istrcao sam prema golu i rutinski zabio za 0-1. Nemoj zajebavat, pricas o nekoj klasi a svaku utakmicu kiksa. Ako cemo kvalitet igraca gledati po efektnoj igri 60-70 min onda necemo daleko dogurati ni mi ni vi. Neka pokazu kontinuitet a to trenutno kod vas pokazuju Duljevic i Radovac.
Cijena igraca se ne gleda samo kvaliteti istog.Vec mnogo druge stvari se gledaju kao recimo;odakle igrac dolazi -zemlja,reputacija kluba,igra za reprezentaciju,godine itd,itd. Pa recimo da je Cimirot igrac Dinama, vec davno bi vrijedio 2-3 milona eura,a o igri u A repki da ne pricamo.Sigurno da bi i uveliko bio standardan clan iste.
Da je ovo nekadasnje Sarajevo otisao bi kao i Zolotic za nekih 250-300 hiljada eura,ali ovo je sad druga prica na celu sa Tanom.Sarajevo vise nije klub koji ce moliti neke menadzere da nam igrace prodaju u bescjenje.Sarajevo vise nikad nece tjerati igrace po bijelom svijetu, da igraju probne utakmice.Iza ovog novog i mocnog Sarajeva stoji jedan Tan, i odmah dobijas na cijeni,jer i potecionalni kupci sad toga svjesni da igraci Sarajeva vise nece ici za sicu.
Tako da me ove cifre koje se spominju za Duljevica i Cimirota uopste ne cude,a i sam Kusturica je izjavio na FACE-TV-u da su dolazile ponude za neke igrace, i da su cifre za ovo porducje gotovo nestvarne,ali da je iste amizda zasad sve odbio.