Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Ramsey16
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la Ramsey16 » 10 sep 2014, 11:38

Ovo samo radi ako je ddr2

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 10 sep 2014, 11:55

Ovo vazi za xp, i mora se kliknuti na costum size umjesto system managed size, klik na set, ok i restart...

Za windows 7 i 8:

Follow these simple steps to use USB drive as RAM on Windows 7 and 8.

Step 1: Insert your USB Drive

Step 2: Format it

Step 3: After formatting it, right-click on your USB drive

Step 4: Select “Properties”

Step 5: Click on “ReadyBoost tab”

Step 6: Now click on “use this device”

Step 7: Now move the slider to the maximum size

Step 8: Click “OK” and “Apply”
- Ed Woodward for Prime Minister !

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 10 sep 2014, 12:02

taj ReadyBoost je obicna prevara i napredak u performansama jedva da se i osjeti
uostalom evo jedan clanak koji objasnjava to ;)
http://www.howtogeek.com/123780/htg-exp ... rth-using/
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 10 sep 2014, 12:03

slika

Ovo mi pise kad otvorim USB
1946

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 10 sep 2014, 12:08

Nisam siguran da li se @OnlyUnited zaj'ebava s vama ili ne...
Uglavnom,nemojte to raditi.
Osjeti se neko maaalo ubrzanje,ali to je samo zato sto se malo rastereti RAM u kompjuteru.
Da to hoce upalit,ja bih sad svoj ext hdd od 250 gb ubacio tako,ionako ga ne koristim stalno,pa nek radi :D
I da je to toliko dobro,svi bi kupovali eksterni harddisk od 16 gb,a ne 16gb RAMa.
Ako ste to vec uradili,nemojte samo izvaditi USB iz kompa,moze se ostetiti.

Sent from my Samsung Galaxy SIII using tapatalk.
#miasanmia

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la JoseMourinho » 10 sep 2014, 13:13

Ne treba vam usb, kod sviju već sam kompjuter koristi memoriju hdda kao virtualni RAM, tako vam uvijek radi i malo rasterećuje RAM....automatski instalacijom sistema c postaje sysstem managed i kompjuter po potrebi koristi..

A ovaj novi readyboost nikakvog velikog efekta nema ako imate neznam samo gigu rama i na minimumu ste za win7/8 onda možete koristit, al ako imate vise rama nikakvog efekta nema ;)

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 10 sep 2014, 14:05

schweinsteiger je napisao/la:Nisam siguran da li se @OnlyUnited zaj'ebava s vama ili ne...
Uglavnom,nemojte to raditi.
Osjeti se neko maaalo ubrzanje,ali to je samo zato sto se malo rastereti RAM u kompjuteru.
Da to hoce upalit,ja bih sad svoj ext hdd od 250 gb ubacio tako,ionako ga ne koristim stalno,pa nek radi :D
I da je to toliko dobro,svi bi kupovali eksterni harddisk od 16 gb,a ne 16gb RAMa.
Ako ste to vec uradili,nemojte samo izvaditi USB iz kompa,moze se ostetiti.

Sent from my Samsung Galaxy SIII using tapatalk.
Sta se moze ostetiti. Pa samo idu na remove hardware i izvade ga, podese virtualnu memoriju na system managed size i sve se vrati u normalu. Pitali su moze li, napisao sam moze, ne smeta isprobati.. ;)

Da i jos nesto, ko ima 2 GB rama, u podesavanjima Control panel - system - advanced - performance - settings - advanced - change - i pod costum size, upisati u polje intial size 1536 - a u max 3072, to je optimalna vrijednost za ovu kolicinu rama, ako vec nije postavljena...

EsoKimba
Kontakt:

Post Postao/la EsoKimba » 10 sep 2014, 23:51

Zašto kad ubacim slušalice u računar zvuk se i dalje čuje samo sa računara ? :roll:
:P

Illmatic09
Kontakt:

Post Postao/la Illmatic09 » 11 sep 2014, 05:14

OnlyUnited je napisao/la:
Da i jos nesto, ko ima 2 GB rama, u podesavanjima Control panel - system - advanced - performance - settings - advanced - change - i pod costum size, upisati u polje intial size 1536 - a u max 3072, to je optimalna vrijednost za ovu kolicinu rama, ako vec nije postavljena...
Malo sam se interesovao za ovo. Ja imam ovo ovako podeseno kako ti opisujes ali imam samo 1gb rama, sta je za to najoptimalnije?
Malo sam trazio i naletio na ovo.
[youtube][/youtube]

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 11 sep 2014, 06:15

Ako mislite da vam to moze zamjeniti memoriju iz kompjutera, ne moze, a nije ni svaki flash drive bas za toga. Kao prvo, USB ne posjeduje BUS brzinu koju posjeduje memorija. Drugo, jedna stvar koja je imala direktan pristup memoriji (u smislu rijeci direktan) je bio firewire, ali sa firewire je dolazio i problem sto se tice sigurnosti. Sa obicnim iPod-om, ako nabacis Linux na njega, mozes da otkljucas kompjuter preko firewire jer imas direktan pristup memoriji.

Je li ovo moguce o cemu se prica? Jeste. Je li vrijedno za mene da to koristim? Nije.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 11 sep 2014, 06:27

EsoKimba je napisao/la:Zašto kad ubacim slušalice u računar zvuk se i dalje čuje samo sa računara ? :roll:
Ako ti se nikad nije culo, vjerovatno drajveri. To HP ima obicaj zeznuti. Kod mene na poslu nov laptop od HP-a od $1700 nije imao zvuk na slusalicama dok nisam drajvere za audio dogradio. Znaci iz fabrike izadje takav. Jos jedna fenomenalna stvar kod Windowsa je, da ako ostavis slusalice ukljucene i ugasis kompjuter, moze nekad da se dogodi da ti nestane zvuka kasnije na zvucnicima.
Ako ti je fabricki kompjuter, nadji drajvere za svoj kompjuter na njihovoj stranici.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

EsoKimba
Kontakt:

Post Postao/la EsoKimba » 11 sep 2014, 10:51

Murga je napisao/la:
EsoKimba je napisao/la:Zašto kad ubacim slušalice u računar zvuk se i dalje čuje samo sa računara ? :roll:
Ako ti se nikad nije culo, vjerovatno drajveri. To HP ima obicaj zeznuti. Kod mene na poslu nov laptop od HP-a od $1700 nije imao zvuk na slusalicama dok nisam drajvere za audio dogradio. Znaci iz fabrike izadje takav. Jos jedna fenomenalna stvar kod Windowsa je, da ako ostavis slusalice ukljucene i ugasis kompjuter, moze nekad da se dogodi da ti nestane zvuka kasnije na zvucnicima.
Ako ti je fabricki kompjuter, nadji drajvere za svoj kompjuter na njihovoj stranici.
Ma instalirao sam drajvere sa nekog cd-a,drajvere koji nisu kompatibilni s mojim PC-om jer ne mogu nigdje da nađem drajvere za ovu moju kantu,sve što sam pokušav`o da instaliram samo dođe do kraja instalacije i onda automatski restartuje PC i naravno opet nema zvuka.. :think:
:P

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 11 sep 2014, 11:13

Illmatic09 je napisao/la:
Malo sam se interesovao za ovo. Ja imam ovo ovako podeseno kako ti opisujes ali imam samo 1gb rama, sta je za to najoptimalnije?
Malo sam trazio i naletio na ovo.
[youtube][/youtube]
Posto imas 1GB, stavi pod C system managed size, a pod D cekiraj no paging file, klikni na set i ok.. Restartuj... Inace moguce da bi ti idealne bile polovicne vrijednosti od gore navedenih (770 u intial size i 1536 u max), mozes probati nista te ne kosta, ali na 1 GB je vjerovatno bolje system managed size...
Zašto kad ubacim slušalice u računar zvuk se i dalje čuje samo sa računara
Skini http://drp.su/" onclick="window.open(this.href);return false;

Illmatic09
Kontakt:

Post Postao/la Illmatic09 » 11 sep 2014, 14:04

Uskoro cu staviti jos bar 1 gb rama, pa cu probati onako kako je bilo, kao sto si ti predlozio. Koliko kosta 1 gb rama? Malo sam guglao i naletio na ovo.

Windows XP uses the page file differently than other operating systems, so it is not rare to see significant usage. However, because the page file is significantly slower than your RAM, it is best to keep it close to the start of your drive and make it a set size, not variable. Generally, a system total of 2.5GB should be good for recent applications. For example, if you have 1GB of physical RAM, setting your page file to 1024MB will give a total of 2GBs of available memory space.

lugi88
Kontakt:

Post Postao/la lugi88 » 11 sep 2014, 14:18

" onclick="window.open(this.href);return false; nema ni zvuka nikako, sta bi mogllo da bude

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 11 sep 2014, 15:30

Illmatic09 je napisao/la:Uskoro cu staviti jos bar 1 gb rama, pa cu probati onako kako je bilo, kao sto si ti predlozio. Koliko kosta 1 gb rama? Malo sam guglao i naletio na ovo.

Windows XP uses the page file differently than other operating systems, so it is not rare to see significant usage. However, because the page file is significantly slower than your RAM, it is best to keep it close to the start of your drive and make it a set size, not variable. Generally, a system total of 2.5GB should be good for recent applications. For example, if you have 1GB of physical RAM, setting your page file to 1024MB will give a total of 2GBs of available memory space.
Npr. 1GB DDR2 za desktop racunare kosta otp 15 KM (pik)..

Illmatic09
Kontakt:

Post Postao/la Illmatic09 » 11 sep 2014, 15:55

Illmatic09 je napisao/la:Uskoro cu staviti jos bar 1 gb rama, pa cu probati onako kako je bilo, kao sto si ti predlozio. Koliko kosta 1 gb rama? Malo sam guglao i naletio na ovo.

Npr. 1GB DDR2 za desktop racunare kosta otp 15 KM (pik)..
Zaboravio sam da pogledam na pik-u :damn: U mene je ddr2. Hvala :thumbup:

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 11 sep 2014, 17:06

E momci hocu da OS prebacim sa 32 na 64 bita a to mogu samo da opet dignem sistem. Postoji li ikakva mogucnost da spasim neke fajlove da se ne izbrisu. Igram NBA 2 mjeseca sad treba da mi se izbrise citava igrica.

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la JoseMourinho » 11 sep 2014, 17:15

A_d_0 je napisao/la:E momci hocu da OS prebacim sa 32 na 64 bita a to mogu samo da opet dignem sistem. Postoji li ikakva mogucnost da spasim neke fajlove da se ne izbrisu. Igram NBA 2 mjeseca sad treba da mi se izbrise citava igrica.
Koliko particija hdd-a imaš, ako imaš dvije na drugu sve prebacis ;)
a ako ne onda neki USB i prebacuj, NBA sve možeš spasit u user/?/app data/roaming imaš 2k folder u kojem je NBA, u saves folderu ti se spašava settingsi, rosteri, karijere itd...

I ako nemaš 5+ giga rama djabe sebi poso ne pravi, nego nekad kad vudes bas ga moro reinstalirat tad nabaci x64 ;)

SPY
Kontakt:

Post Postao/la SPY » 11 sep 2014, 17:16

A_d_0 je napisao/la:E momci hocu da OS prebacim sa 32 na 64 bita a to mogu samo da opet dignem sistem. Postoji li ikakva mogucnost da spasim neke fajlove da se ne izbrisu. Igram NBA 2 mjeseca sad treba da mi se izbrise citava igrica.
Skini partition magic da podjeliš disk na dva ili više djelova. Jedan zaduži za OS i programe, drugi za lične potrebe (dokumente, slike, mjuzu or vateva).

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: jasmin10, kraljttbvb i 91 gost.