Pomoc u vezi PC-a
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Ovo samo radi ako je ddr2
- OnlyUnited
- Kontakt:
Ovo vazi za xp, i mora se kliknuti na costum size umjesto system managed size, klik na set, ok i restart...
Za windows 7 i 8:
Follow these simple steps to use USB drive as RAM on Windows 7 and 8.
Step 1: Insert your USB Drive
Step 2: Format it
Step 3: After formatting it, right-click on your USB drive
Step 4: Select “Properties”
Step 5: Click on “ReadyBoost tab”
Step 6: Now click on “use this device”
Step 7: Now move the slider to the maximum size
Step 8: Click “OK” and “Apply”
Za windows 7 i 8:
Follow these simple steps to use USB drive as RAM on Windows 7 and 8.
Step 1: Insert your USB Drive
Step 2: Format it
Step 3: After formatting it, right-click on your USB drive
Step 4: Select “Properties”
Step 5: Click on “ReadyBoost tab”
Step 6: Now click on “use this device”
Step 7: Now move the slider to the maximum size
Step 8: Click “OK” and “Apply”
- Ed Woodward for Prime Minister !
taj ReadyBoost je obicna prevara i napredak u performansama jedva da se i osjeti
uostalom evo jedan clanak koji objasnjava to
http://www.howtogeek.com/123780/htg-exp ... rth-using/
uostalom evo jedan clanak koji objasnjava to

http://www.howtogeek.com/123780/htg-exp ... rth-using/
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
- schweinsteiger
- Kontakt:
Nisam siguran da li se @OnlyUnited zaj'ebava s vama ili ne...
Uglavnom,nemojte to raditi.
Osjeti se neko maaalo ubrzanje,ali to je samo zato sto se malo rastereti RAM u kompjuteru.
Da to hoce upalit,ja bih sad svoj ext hdd od 250 gb ubacio tako,ionako ga ne koristim stalno,pa nek radi
I da je to toliko dobro,svi bi kupovali eksterni harddisk od 16 gb,a ne 16gb RAMa.
Ako ste to vec uradili,nemojte samo izvaditi USB iz kompa,moze se ostetiti.
Sent from my Samsung Galaxy SIII using tapatalk.
Osjeti se neko maaalo ubrzanje,ali to je samo zato sto se malo rastereti RAM u kompjuteru.
Da to hoce upalit,ja bih sad svoj ext hdd od 250 gb ubacio tako,ionako ga ne koristim stalno,pa nek radi

I da je to toliko dobro,svi bi kupovali eksterni harddisk od 16 gb,a ne 16gb RAMa.
#miasanmia
- JoseMourinho
- Kontakt:
Re: Odg: "Pomoc u vezi PC-a"
Ne treba vam usb, kod sviju već sam kompjuter koristi memoriju hdda kao virtualni RAM, tako vam uvijek radi i malo rasterećuje RAM....automatski instalacijom sistema c postaje sysstem managed i kompjuter po potrebi koristi..
A ovaj novi readyboost nikakvog velikog efekta nema ako imate neznam samo gigu rama i na minimumu ste za win7/8 onda možete koristit, al ako imate vise rama nikakvog efekta nema
A ovaj novi readyboost nikakvog velikog efekta nema ako imate neznam samo gigu rama i na minimumu ste za win7/8 onda možete koristit, al ako imate vise rama nikakvog efekta nema

- OnlyUnited
- Kontakt:
Sta se moze ostetiti. Pa samo idu na remove hardware i izvade ga, podese virtualnu memoriju na system managed size i sve se vrati u normalu. Pitali su moze li, napisao sam moze, ne smeta isprobati..schweinsteiger je napisao/la:Nisam siguran da li se @OnlyUnited zaj'ebava s vama ili ne...

Da i jos nesto, ko ima 2 GB rama, u podesavanjima Control panel - system - advanced - performance - settings - advanced - change - i pod costum size, upisati u polje intial size 1536 - a u max 3072, to je optimalna vrijednost za ovu kolicinu rama, ako vec nije postavljena...
Zašto kad ubacim slušalice u računar zvuk se i dalje čuje samo sa računara ? 

:P
- Illmatic09
- Kontakt:
Malo sam se interesovao za ovo. Ja imam ovo ovako podeseno kako ti opisujes ali imam samo 1gb rama, sta je za to najoptimalnije?OnlyUnited je napisao/la:
Da i jos nesto, ko ima 2 GB rama, u podesavanjima Control panel - system - advanced - performance - settings - advanced - change - i pod costum size, upisati u polje intial size 1536 - a u max 3072, to je optimalna vrijednost za ovu kolicinu rama, ako vec nije postavljena...
Malo sam trazio i naletio na ovo.
Ako mislite da vam to moze zamjeniti memoriju iz kompjutera, ne moze, a nije ni svaki flash drive bas za toga. Kao prvo, USB ne posjeduje BUS brzinu koju posjeduje memorija. Drugo, jedna stvar koja je imala direktan pristup memoriji (u smislu rijeci direktan) je bio firewire, ali sa firewire je dolazio i problem sto se tice sigurnosti. Sa obicnim iPod-om, ako nabacis Linux na njega, mozes da otkljucas kompjuter preko firewire jer imas direktan pristup memoriji.
Je li ovo moguce o cemu se prica? Jeste. Je li vrijedno za mene da to koristim? Nije.
Je li ovo moguce o cemu se prica? Jeste. Je li vrijedno za mene da to koristim? Nije.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...
Ako ti se nikad nije culo, vjerovatno drajveri. To HP ima obicaj zeznuti. Kod mene na poslu nov laptop od HP-a od $1700 nije imao zvuk na slusalicama dok nisam drajvere za audio dogradio. Znaci iz fabrike izadje takav. Jos jedna fenomenalna stvar kod Windowsa je, da ako ostavis slusalice ukljucene i ugasis kompjuter, moze nekad da se dogodi da ti nestane zvuka kasnije na zvucnicima.EsoKimba je napisao/la:Zašto kad ubacim slušalice u računar zvuk se i dalje čuje samo sa računara ?
Ako ti je fabricki kompjuter, nadji drajvere za svoj kompjuter na njihovoj stranici.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...
Ma instalirao sam drajvere sa nekog cd-a,drajvere koji nisu kompatibilni s mojim PC-om jer ne mogu nigdje da nađem drajvere za ovu moju kantu,sve što sam pokušav`o da instaliram samo dođe do kraja instalacije i onda automatski restartuje PC i naravno opet nema zvuka..Murga je napisao/la:Ako ti se nikad nije culo, vjerovatno drajveri. To HP ima obicaj zeznuti. Kod mene na poslu nov laptop od HP-a od $1700 nije imao zvuk na slusalicama dok nisam drajvere za audio dogradio. Znaci iz fabrike izadje takav. Jos jedna fenomenalna stvar kod Windowsa je, da ako ostavis slusalice ukljucene i ugasis kompjuter, moze nekad da se dogodi da ti nestane zvuka kasnije na zvucnicima.EsoKimba je napisao/la:Zašto kad ubacim slušalice u računar zvuk se i dalje čuje samo sa računara ?
Ako ti je fabricki kompjuter, nadji drajvere za svoj kompjuter na njihovoj stranici.

:P
- OnlyUnited
- Kontakt:
Posto imas 1GB, stavi pod C system managed size, a pod D cekiraj no paging file, klikni na set i ok.. Restartuj... Inace moguce da bi ti idealne bile polovicne vrijednosti od gore navedenih (770 u intial size i 1536 u max), mozes probati nista te ne kosta, ali na 1 GB je vjerovatno bolje system managed size...Illmatic09 je napisao/la:Malo sam se interesovao za ovo. Ja imam ovo ovako podeseno kako ti opisujes ali imam samo 1gb rama, sta je za to najoptimalnije?OnlyUnited je napisao/la:
Malo sam trazio i naletio na ovo.
Skini http://drp.su/" onclick="window.open(this.href);return false;Zašto kad ubacim slušalice u računar zvuk se i dalje čuje samo sa računara
- Illmatic09
- Kontakt:
Uskoro cu staviti jos bar 1 gb rama, pa cu probati onako kako je bilo, kao sto si ti predlozio. Koliko kosta 1 gb rama? Malo sam guglao i naletio na ovo.
Windows XP uses the page file differently than other operating systems, so it is not rare to see significant usage. However, because the page file is significantly slower than your RAM, it is best to keep it close to the start of your drive and make it a set size, not variable. Generally, a system total of 2.5GB should be good for recent applications. For example, if you have 1GB of physical RAM, setting your page file to 1024MB will give a total of 2GBs of available memory space.
Windows XP uses the page file differently than other operating systems, so it is not rare to see significant usage. However, because the page file is significantly slower than your RAM, it is best to keep it close to the start of your drive and make it a set size, not variable. Generally, a system total of 2.5GB should be good for recent applications. For example, if you have 1GB of physical RAM, setting your page file to 1024MB will give a total of 2GBs of available memory space.
" onclick="window.open(this.href);return false; nema ni zvuka nikako, sta bi mogllo da bude
- OnlyUnited
- Kontakt:
Npr. 1GB DDR2 za desktop racunare kosta otp 15 KM (pik)..Illmatic09 je napisao/la:Uskoro cu staviti jos bar 1 gb rama, pa cu probati onako kako je bilo, kao sto si ti predlozio. Koliko kosta 1 gb rama? Malo sam guglao i naletio na ovo.
- Illmatic09
- Kontakt:
Zaboravio sam da pogledam na pik-uOnlyUnited je napisao/la:Npr. 1GB DDR2 za desktop racunare kosta otp 15 KM (pik)..Illmatic09 je napisao/la:Uskoro cu staviti jos bar 1 gb rama, pa cu probati onako kako je bilo, kao sto si ti predlozio. Koliko kosta 1 gb rama? Malo sam guglao i naletio na ovo.

E momci hocu da OS prebacim sa 32 na 64 bita a to mogu samo da opet dignem sistem. Postoji li ikakva mogucnost da spasim neke fajlove da se ne izbrisu. Igram NBA 2 mjeseca sad treba da mi se izbrise citava igrica.
- JoseMourinho
- Kontakt:
Re: Odg: "Pomoc u vezi PC-a"
Koliko particija hdd-a imaš, ako imaš dvije na drugu sve prebacisA_d_0 je napisao/la:E momci hocu da OS prebacim sa 32 na 64 bita a to mogu samo da opet dignem sistem. Postoji li ikakva mogucnost da spasim neke fajlove da se ne izbrisu. Igram NBA 2 mjeseca sad treba da mi se izbrise citava igrica.

a ako ne onda neki USB i prebacuj, NBA sve možeš spasit u user/?/app data/roaming imaš 2k folder u kojem je NBA, u saves folderu ti se spašava settingsi, rosteri, karijere itd...
I ako nemaš 5+ giga rama djabe sebi poso ne pravi, nego nekad kad vudes bas ga moro reinstalirat tad nabaci x64

Skini partition magic da podjeliš disk na dva ili više djelova. Jedan zaduži za OS i programe, drugi za lične potrebe (dokumente, slike, mjuzu or vateva).A_d_0 je napisao/la:E momci hocu da OS prebacim sa 32 na 64 bita a to mogu samo da opet dignem sistem. Postoji li ikakva mogucnost da spasim neke fajlove da se ne izbrisu. Igram NBA 2 mjeseca sad treba da mi se izbrise citava igrica.
Trenutno korisnika/ca: AshburtonG, MElloo, Zagor i 51 gost.