FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Stole iz Bora
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Stole iz Bora » 10 mar 2010, 08:38

Evo nesto sto vidjeh na orgu:

24.03. u 15:00 na stadionu Grbavica igraju U-17 reprezentacije BiH i Rumunije.

Kod: Označi sve

2	Bosnia-HerzegovinaBosnia-Herzegovina	15:00	RomaniaRomania	More »	
Referee: 	Valasek (SVK)
Stadium: 	Grbavica, Sarajevo (BIH) 
http://www.uefa.com/under17/matches/index.html

Znaci, da se utakmica sa Zrinjskim nece moci igrati u tom terminu.
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

nedaTM87
Kontakt:

Post Postao/la nedaTM87 » 10 mar 2010, 08:49

jooj daj Boze da skrate termin odigravanja tj. da se igra slijedece sedmice jer bi tad mogo ic a one tamo ne bi... :S ili da se igra tamo 31 marta i tad bi mogao ici jooj daj Boze :D:)
Kad odu šminkeri,pljuvači i šmekeri, kad prođu trendovi, mode i
pozeri,ostat' će na JUGU gordi i ponosni, ostat' će u ljubavi vjerni i
odani! THE MANIACS 1987

Dirk
Kontakt:

Post Postao/la Dirk » 10 mar 2010, 09:07

Presudile lopte FKS !

Sedam dana pred utakmicu na pecari FK Zeljeznicar je posudio lopte nike od FKS , jer domaci tim sa Pecare igra sa istim loptama kao tim sa Koseva , i u sali se moze cuti da su upravo te lopte presudile u korist Zeljeznicara :D

Jedna zanimljivost , saradnja dva kluba je vrlo vazna ;)
Rafa Benitez : " Ja sam jedan celavi idiot, koji je dosao na svijet da bi se igrao sa velikim klubovima i od njih napravio nizerazredne. Do sada sam vodio dva takva kluba, Liverpool i Inter i uspio sam u namjeri da ih dobro upropastim."

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 10 mar 2010, 09:13

Dirk je napisao/la:Presudile lopte FKS !

Sedam dana pred utakmicu na pecari FK Zeljeznicar je posudio lopte nike od FKS , jer domaci tim sa Pecare igra sa istim loptama kao tim sa Koseva , i u sali se moze cuti da su upravo te lopte presudile u korist Zeljeznicara :D

Da, da. Bio je jedan tekst postavljen ovde na forumu, prije utakmice, da su dobili NIKE lopte da bi se privikli na iste.
AMAR OSIM

BlueSharks
Kontakt:

Post Postao/la BlueSharks » 10 mar 2010, 09:19

Brate mi kad smo imali diadorine lopte vi ste igrali sa onim krpenjačama :mrgreen:

Zezam se, to je za svaku pohvalu saradnja ta dva kluba, a i Žujo je najavaio nekakvu saradnju između Želje i Sarajeva čak je i razmjenu i posuđivanje igrača spominjao :mrgreen:

Al sam danas rano ustao, moram se pohvaliti :)
Strauss Junior

Dirk
Kontakt:

Post Postao/la Dirk » 10 mar 2010, 09:20

Stole iz Bora je napisao/la:

Da, da. Bio je jedan tekst postavljen ovde na forumu, prije utakmice, da su dobili NIKE lopte da bi se privikli na iste.
Ma citao sam tek jutros o ovome , nisam znao , ali zaista ljep gest i treba se zajedno boriti protiv svih dosljaka u ovoj ligi ;)
Rafa Benitez : " Ja sam jedan celavi idiot, koji je dosao na svijet da bi se igrao sa velikim klubovima i od njih napravio nizerazredne. Do sada sam vodio dva takva kluba, Liverpool i Inter i uspio sam u namjeri da ih dobro upropastim."

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 10 mar 2010, 09:33

BlueSharks je napisao/la:Žujo je najavaio nekakvu saradnju između Želje i Sarajeva čak je i razmjenu i posuđivanje igrača spominjao :mrgreen:
Svaki vid saradnje OSIM ovog sa posudjivanjem igraca je moguc i dobar. Kakvo crno posudjivanje i razmjena igraca!
AMAR OSIM

theM87
Kontakt:

Post Postao/la theM87 » 10 mar 2010, 09:33

Sa 10 postignutih golova, Alen Mešanović dijeli prvo mjesto na listi strijelaca Premijer lige zajedno sa Aldinom Džafićem iz Veleža.

- Naravno da nisam očekivao da ću biti prvi strijelac lige. Uostalom ko je to očekivao - kaže Mešanović na početku razgovora.

Alen je ljetos došao na Grbavicu. Amar Osim mu je pružio priliku, koju je 34-godišnji napadač upotpunosti iskoristio. Već u prvoj utakmici na startu sezone protiv Čelika donio je pobjedu na Bilinom polju.

- Lijepo mi je u Želji. Da nije bilo Amara, nikada ne bih došao. Okupila se dobra ekipa, klub se opet diže na noge nakon duge krize.

U Širokom je Željo došao do pobjede nakon skoro devet godina.

- Neočekivano lako smo pobijedili Široki. Očekivao sam daleko veći otpor, jer se radi o jednoj od najboljih ekipa u ligi. Ipak, cijelu utakmicu nisu napravili pravu akciju. Ne znam za ostale, ali ja sam već nakon tri-četiri minute vidio i osjetio da ćemo pobijediti. Pobjeda protiv Širokog mi je veoma draga.

Željo se ekspresno našao u vrhu tabele i sada je jedan od kandidata za titulu.

- Ne treba nam pretjerana euforija. Do kraja prvenstva ostalo je još 13 kola. Ima puno da se igra. Možda ćemo nakon Zvijezde i Zrinjskog moći više da kažemo. Lično mislim da ćemo za šest kola biti prvi na tabeli i da mislimo o osvajanju titule prvaka. Ali, sada je još rano. Iako je lijepo da smo u samom vrhu tabele.

U narednom kolu na Grbavici gostuje Zvijezda.

- Na našem terenu ne smijemo prodavati bodove. Zvijezda je solidna ekipa, ali na Grbavici niko više neće osvojiti bodove. Nama je važnija utakmica sa Zrinjskim, jer ako u Mostaru uzmemo bar jedan bod, onda smo definitivno kandidati broj jedan za titulu - završio je Mešanović.
I ovaj zivot tebi darujem neka bude zauvijek!!! the ' ❶❾❽❼

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 mar 2010, 09:36

Mešanović Alen !
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

theM87
Kontakt:

Post Postao/la theM87 » 10 mar 2010, 09:42

Tradicija je tu da se ruši. I sam Amar Osim, menadžer Željezničara, uoči utakmice sa Širokim najavio je bolje izdanje plavih i napokon trijumf. I pogodio. Željezničar je trijumfom na Pecari opasno ugrozio pozicije Borca i Širokog brijega.

- Moglo se to desiti prije, a ne da čekamo desetak godina na pobjedu. Mogla je ova tradicija potrajati još koju godinu - kaže na početku za «San» Osim.

Šta je presudilo, ako se zna da je Željo sa izrazito jačim igračima proteklih godina već kod «Gojka u Jablanici» izvjesio bijelu zastavu.

- Bili smo sigurno jači prije šest sedam godina, ali je i Široki bio jači nego danas. Šta je presudilo? Mi smo bili kompletni, a Široki bez dvojice, trojice standardnih igrača. Nije lako u našoj ligi nadoknaditi dva ponajbolja igrača, pogotovo ako se namjeri na protivnika kakav je Željo.

Koliko je za derbi bitno objektivno suđenje, a ne obavezno domaćinsko?

- Moram ti reći da je na Grbavici i na Pecari najkomotnije igrati. Mi smo i ranije imali korektno suđenje, ali smo gubili. Možda smo mogli i pobjediti ranije, ali nismo imali primjedbi na suđenje i kad smo gubili. Evo i sada smo imali sve uslove. Domaćin je bio korektan, publika također, a u sve se uklopio sudija Vukasović. Široki je u super važnoj utakmici izgubio možda i ključne bodove, ali nakon utakmice nije bilo nikakvog pritiska, ljudi su nas korektno dočekali, čestitali i ispratili. Mene nije sramota reći da je Široki za sve nas klub. Svi trebaju težiti da budu organizovani kao Široki.

Kako je lakše u Evropu, kroz Kup ili prvenstvo?

- Najlakše kroz «bijelu šengen» listu. To je najsigurnije ako nas puste u junu. Kad su ono rekli da će biti bezvizni režim? Tek se počelo igrati, i ne mogu biti tako prepotentan pa reći da ćemo sigurno u Evropu. Meni godi ako ti misliš da ćemo osvojiti kup ili prvenstvo, ali ne smijemo podcijeniti druge, koji se pojačavaju, igraju, bore kao i mi.

Igrali ste sa Hajdukom, zamalo i pobjedili na Poljudu. Zanima me Vaše mišljenje kako je to moguće da su igrači iz HNL dvadesetak puta skuplji od bh igrača, ako su recimo Mehmed Alispahić i Ermin Zec nosioci u Šibeniku, Asim Šehić u Puli, Senijad Ibričić u Hajduku... Zašto je to tako?

- Sigurno da igrači iz HNL nisu toliko bolji, kolika je razlika u transferima. Pokazala je to utakmica sa Hajdukom, pa i primjeri Ibričića, Zeca i Alispahića... Jednostavno razlika je u boljem rejtingu Hrvatske od nas. Eto, mi smo igrali u baražu, a Hrvatska nije, pa su opet oni na većoj cijeni od naše. Hrvatska je liga medijski bolje praćena, menadžmenti klubova bolje rade i planiraju transfere, reprezentacija bolja kotira od nas. Naravno da Šarbini nije pedeset puta, ma ni dva puta bolji od naših igrača, ali jeste njegova cijena astronomski veća.

Da, ali zašto? Vi ste prepoznatljivi po tome što ne puštate igrače u bescijenje. I Vaš Samir Bekrić je trebao otići za «šaku dolara», ali ste Vi stopirali, jer želite da to bude milionski transfer?

- Ti znaš da su kod nas igrači i klubovi zadovoljno trljali ruke ako dobiju dvadesetak hiljada eura. To je najžalosnije što je to postala praksa, a Međimurje danas ne želi pustiti igrača bez milion maraka, eura... Dakle, problem je što su klubovi navikli da ih neko zavrće, a tim mizernim odštetama su obezvrijeđeni svi; igrači, liga, klubovi, reprezentacija... Dok sam ja u klubu, igrači se neće prodavati u bescijenje - izjavio je za «San» Amar Osim.
I ovaj zivot tebi darujem neka bude zauvijek!!! the ' ❶❾❽❼

BlueSharks
Kontakt:

Post Postao/la BlueSharks » 10 mar 2010, 10:04

BlueSharks je napisao/la:Žujo je najavaio nekakvu saradnju između Želje i Sarajeva čak je i razmjenu i posuđivanje igrača spominjao :mrgreen:
Svaki vid saradnje OSIM ovog sa posudjivanjem igraca je moguc i dobar. Kakvo crno posudjivanje i razmjena igraca!
Trebao si citirati Žuju, a ne mene, ja sam napisao ono što sam čuo, a i ti si vjerovatno to čuo kad je Žujo prije sezone najavljivao čak i tu opciju saradnje, a dobro se sjećam da mu se raja smijala i pitari i manijaci.
Strauss Junior

borcev_navijac
Kontakt:

Post Postao/la borcev_navijac » 10 mar 2010, 10:09

koliko čujem borac i željo dogovaraju nekakvu saradnju , šta konkretno ne znam
TREĆI PUT ČASTIMO !

umene zeljo
Kontakt:

Post Postao/la umene zeljo » 10 mar 2010, 10:11

hahah.....koko odjedno svi hoce saradnju sa nama...... :D :D

borcev_navijac
Kontakt:

Post Postao/la borcev_navijac » 10 mar 2010, 10:13

umene zeljo je napisao/la:hahah.....koko odjedno svi hoce saradnju sa nama...... :D :D
pogrešno, koliko sam čuo inicijativa je bila željina ali to je na kraju krajeva nebitno čija je inicijativa
TREĆI PUT ČASTIMO !

umene zeljo
Kontakt:

Post Postao/la umene zeljo » 10 mar 2010, 10:18

borcev_navijac je napisao/la:
umene zeljo je napisao/la:hahah.....koko odjedno svi hoce saradnju sa nama...... :D :D
pogrešno, koliko sam čuo inicijativa je bila željina ali to je na kraju krajeva nebitno čija je inicijativa
hajde momak razligu sa ove teme imas svoju temu pa saradjuj skim hoces.....inace vi iz rs saradjujete samo sa klubovima iz susjedne nam drzave..... :D :D

tatamata
Kontakt:

Post Postao/la tatamata » 10 mar 2010, 10:19

umene zeljo je napisao/la: hajde momak razligu sa ove teme imas svoju temu pa saradjuj skim hoces.....inace vi iz rs saradjujete samo sa klubovima iz susjedne nam drzave..... :D :D
pa sto se odmah ljutis,momak nije nista lose napisao?!
Treci put castimo

Mirsad94
Kontakt:

Post Postao/la Mirsad94 » 10 mar 2010, 10:20

jel ima ko klipove dzeke dok je igrao u zelji

borcev_navijac
Kontakt:

Post Postao/la borcev_navijac » 10 mar 2010, 10:24

umene zeljo je napisao/la:
borcev_navijac je napisao/la:
hajde momak razligu sa ove teme imas svoju temu pa saradjuj skim hoces.....inace vi iz rs saradjujete samo sa klubovima iz susjedne nam drzave..... :D :D
jesi zaheban , evo sad se drsčući od straha gibam sa ove teme
TREĆI PUT ČASTIMO !

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 10 mar 2010, 10:28

BlueSharks je napisao/la:
Trebao si citirati Žuju, a ne mene, ja sam napisao ono što sam čuo, a i ti si vjerovatno to čuo kad je Žujo prije sezone najavljivao čak i tu opciju saradnje, a dobro se sjećam da mu se raja smijala i pitari i manijaci.
Citirao sam ono sto si ti napisao, ne misleci pri tome da si ti sam to rekao. Znam da je Zujo to izjavio i znam da su mu se smijali i izrugivali. Zujo vjerovatno ima neke svoje razloge ali mislim da od toga nema nista.
AMAR OSIM

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 10 mar 2010, 10:43

:mrgreen: Pa naravno da nema nista od bilo kakvog posudjivanja igraca,a i taj vid saradnje se dogovara ima 50 godina :mrgreen: ,nije nas vid saradnje nikad bio na nivou,niti ce to biti...saradnje samo ima kada se zajednicki istupi u medije i to kada trebamo prositi lovu od kantona,onda smo zajedno ko blizanci :mrgreen: ...nikada nece biti neke vece saradnje izmedju dva sarajevska kluba,nema sanse,uvijek je realnije da to budu dva kluba iz razlicite sredine pa da imaju prijateljske odnose i jos nesto vise od toga
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Redfire16 i 36 gostiju.