FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

autogol
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la autogol » 19 sep 2014, 00:20

slika

Da pohvalim Gotze-a izgleda da se u zadnje 2-3 utakmice vratio u formu,ugl je mnogo bolji nego prije :clap:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 19 sep 2014, 01:04

muamerc je napisao/la:Volio bih da znam sta je zvanicna dijagnoza Svajnijeve povrede? On niti igra niti ga ko spominje.
Kako ga ne spominju? Spominju ga njemački mediji dosta, vezano za njegovu ozljedu (spominju ga naravno dosta zadnjih dana i oko ženski, Ane i slično.... :D ). On ima upaljenu patelu , iver ili još poznatija kao čašica. Radi se o jednom dijelu koljena....Dosta je problematično, jer treba upalu do kraja zaliječiti. Često to zna potrajati, zato je teško odrediti kada će se tačno Schweini vratiti treninzima...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 19 sep 2014, 01:19

effe_sa je napisao/la:
muamerc je napisao/la:Volio bih da znam sta je zvanicna dijagnoza Svajnijeve povrede? On niti igra niti ga ko spominje.
Kako ga ne spominju? Spominju ga njemački mediji dosta, vezano za njegovu ozljedu (spominju ga naravno dosta zadnjih dana i oko ženski, Ane i slično.... :D ). On ima upaljenu patelu , iver ili još poznatija kao čašica. Radi se o jednom dijelu koljena....Dosta je problematično, jer treba upalu do kraja zaliječiti. Često to zna potrajati, zato je teško odrediti kada će se tačno Schweini vratiti treninzima...
Aha, hvala. Nisam znao da je to povreda. Ja ne znam njemacki pa ne citam njihove medije a ono sto ima na engleski skroz slabo se Svajni spominje.

Klare

Post Postao/la Klare » 19 sep 2014, 01:28

effe_sa je napisao/la:Boateng je pogotovo nakon SP doživio svoj totalni preporod
Svjetsko je za nas ovaj put bilo veliki dobitak.

Boa već pomenuti, svi ostali naši iz Njemačke repke,
a posebno, posebno Roben! :!:

On je na ovom svjetskom svoju igru digao na nevjerovatan nivo,
naravno da je tu i Galonja zaslužan,
jer vjerujem primjetište kako Roben nije više prikovan uz aut, nego se vraća dosta duboko po loptu i čini nevjerovatne stvari, igra nešto između glavnog kreativca i krila,
nevjerovatno je mobilan, i naprosto nevjerovatan, sve u zlato pretvara.

Na minulom svjetskom apsolutno igrač turnira, kako je vukao Holandiju,
vjerujte da ja u svom životio vidjeo nisam da samo jedan igrač baš onako veliku prevagu pravi.
sekerbay je napisao/la:levatina je jak ko konj. :o tuku ga citavu tekmu i jope nish.
Rekoh li ja davno nekad :arrow: najdominantniji napadač današnjice? :?

Onakvu fizičku spremu rijetko ko ima,
još davno je na leđima Ramosa i Pepeta nos'o,
a iskreni budimo i Bou našeg je šamarao kad god je stigao.

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 19 sep 2014, 11:25

covjek toliko visi na tribinama da sam pomislio da su ga primili u upravu. :mrgreen:
ono, dok je uli u corki, svajn popunjava upraznjeno mjesto.
effe_sa je napisao/la:A mislim da ne treba Schweinija nikako zaboraviti
dok je u ovom stanju, sto dalje od ekipe.
sad, ako bi uhvatio formu u kojoj je bio na sp-u u juznoj africi, onda bi bio pojacanje.
ovako, uvijek tiago ili alaba prije svajna.
Klare je napisao/la:Onakvu fizičku spremu rijetko ko ima,
još davno je na leđima Ramosa i Pepeta nos'o,
a iskreni budimo i Bou našeg je šamarao kad god je stigao.
ma konj marke dorat.
da ne znamo odake dolazi, insan bi reko da je odrasto na vlasicu gdje se cesto igro poznate vlasicke igre ´udaviti medzeda golim rukama´.
helem, tenjak 55-ca :mrgreen:
bas se radujem sto ga je bayo angazovo.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

Braveheart23
Kontakt:

Post Postao/la Braveheart23 » 19 sep 2014, 11:41

gerdmuller je napisao/la:
Braveheart23 je napisao/la:Taman kad sam pomislio "koji sam ja baksuz, prvi put na tekmu odem i zavrsit ce 0:0"...
Kad ga Boa zabi stravaaa :clap:

Atmosfera je preluda, Südkurve :clap: ljudi nisu stali cijelu utakmicu.

I da, tek uzivo kad ga gledas (Xabi Alonso) vidis kakava je ono igracina... kako bez lopte frajer igra kako prostor pokriva sugerise ostalim igracima itd jos jednom :clap:
Imas koju sliku ili video?

Sudkurve standardno dominantna :kafa:
Ma imam klipova , al kako se ovdje postavi ???

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 19 sep 2014, 12:01

Da ne kažu ja nestao nakon pobjede Bayerna i Pepove "dobre taktike" ... Nisam imao vremena za neki veći post od obaveza a vidim indirektno me prozivaju zbog pljuvanja po Pepunu :mrgreen:

Dobar igra Bayerna protiv Man. City-a, ako se uzmu u obzir povrede, sve fino išlo na Bayernov mlin ... Ja kad sam vidio sastav nisam nikako vjerovao da Bayern može onako "dominirati". Opet u neku ruku ta "dominacija" je i zasluga Man. City koji je odigrao povučeno, bez daMu i bez nekog pritiska na zadnju liniju Bayerna a vala kao da nisu ni imali želju da napadnu. Penal je bio za Bayern (ruka Fernandinja) ali i za City (start Dante-a na Silvu) tako da je to bare-bare. Na kraju zaslužena pobjeda prije svega taktički na visokom nivou sa onim setom igrača drugačije se i nije moglo igrati ...

Moje neke zamjerke su prije utakmice bile zašto u vatru Benatiu i Rafinju ? Benatia je pokazao u par navrata individualnu kvalitetu i vidi se da momak odskače od Dante-a pravo, nešto ko kad je Dante tek došao - agresivnost, postavljanje itd. ali opet u par navrata moglo se odbiti od glavu njegovo guranje u ovoj utakmici, ispadanje, loša dodavanja u nekoliko situacija ...

Što se tiče Rafinje, on nije ni trebao početi utakmicu zbog povrede i on trenutno nema šta raditi u sastavu Bayerna ... Vala i zbog kvaliteta jer više bi imali kvaliteta da je Rode igrao u sredini a Lahm na beku... Ja Rafinju nisam vidio ali doslovno nisam vidio od 50 minute pa sve do zamjene i nezz šta se čekalo sa njegovom izmjenom... Jedino da su svi zajedno povređeni Bastian, Thiago, Rode onda tek Lahma u sredinu a Rafinju na beka...

Kako god da ne duljim i ne tražim dlaku u jajetu ... Dobra taktika Pep-a, dobra igra bez nepotrebnih pasova iznenadila me ...

Pošto vidim da kada se kritikuje Pep onda je taj fudbalska neznalica citirao bi jednu Bayernovu legendu Franza Beckenbauera a et možda je i on neznalica ... Nedavno je dao izjavu a i prije je u nešto takvom smislu govorio "Es muss eine gesunde Mischung sein. Tiki-Taka geht nur mit Messi, Iniesta und Xavi – sonst nicht. Ein Ribéry oder Robben leben von ihren Solo-Läufen. Das ist eine andere Art Fußball."

Čitava poenta je da se Pep prilagodi Bayernu a ne Bayern Pep-u ... Ribery, Robben i Bastian ne mogu glumiti Messija, Iniestu i Xavija niti obrnuto ... Bayern sa ovim krilima živi od širine, da se protivnik razvuče, od probijanja preko krila, stvaranja situacija 1-1, ulazak bekova iz leđa krila, brzom protoku lopte, direktnim pasom i to je pravi Bayern ... Prošle sezone ovo u ključnim utakmicama LP nije postojalo i ne mogu Robben i Ribery bez podrške bekova ići na 5 igrača, često i kroz sredinu, i glumiti Messija.

U novoj sezoni, prema onome pokazanom, još se ne zna kakav je stav Pepuna, ruku na srce i povrede nisu dozvolile tako nešto... I da na kraju volio bi viditi sve vezne igrače Bayerna zdrave pa da vidim kako bi ugurao Lahma u sredinu...

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 19 sep 2014, 12:50

Da li znate ko je ovo. :lol: :lol:

Svasta, sad sam nasao ovu sliku. :njanjanja:
slika
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Braveheart23
Kontakt:

Post Postao/la Braveheart23 » 19 sep 2014, 12:53

Nerminovic je napisao/la:Da li znate ko je ovo. :lol: :lol:

slika
Rafinha

Policeman
Kontakt:

Post Postao/la Policeman » 19 sep 2014, 12:54

Braveheart23 je napisao/la:

slika
Rafinha
Boateng :yawn:
"I am who I am:confident, arrogant, dominant and honest"
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
We are Manchester United:Hated, adored, never ignored.
MrUnited,OfficialAgent.

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 19 sep 2014, 12:55

Policeman je napisao/la:
Braveheart23 je napisao/la:

slika
Rafinha
Boateng :yawn:
:lol: :lol: :lol:

:nene:

Ivica kad je bio mlad :njanjanja:

[youtube][/youtube]
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 19 sep 2014, 13:07

Tri boda su najbitnija, igra se uvijek može popraviti, ali ono što je činjenica je da povrede i izostanci igraju daleko veću ulogu nego što se to misli. Bez obzira na široku klupu i dosta kvalitetnih igrača, kada se oporavi njih par, ovo će biti druga ekipa.

Odbrana je izgledala dosta dobro. Ono što mi je najviše smetalo prošle sezone je to što su bekovi svaki kontra napad protivnika kasnili u odbranu. U zadnje vrijeme to izgleda malo bolje.
Benatia je bio dosta dobar, mada od njega dosta više očekujem iduće polusezone, dok prođe neki period adaptacije.

U veznom redu se najviše osjetio izostanak povrijeđenih igrača.
Glavni kreativci su bili bekovi i da je umjesto njih tu igrao Thiago ili Gotze, vjerujem da bi Bayern stvorio daleko više prilika. Nedostajao je taj igrač koji će poslati loptu u prostor kada stoji daleko od gola, igrač koji će napraviti višak i preći protivničkog igrača. Alaba i Lahm su odigrali odlično kad se uzme u obzir da to nisu njihove pozicije i da su ispred njih bili Toure i Fernandinho.
Alonso klasa, najbolja duga lopta na svijetu.

Gotze po meni odigrao još jednu prosječnu ili ispodprosječnu utakmicu, ali oprošteno mu je jer je očigledno da on nije igrač za krilne pozicije.

Muller i Lewandowski dosta dobri, mada to može bolje. One prilike se moraju iskoristiti.

U svakom slučaju, ovo za sad izgleda zadovoljavajuće.

Nego, zna li neko okvirne datume kada bi se trebali vratii povrijeđeni igrači ?
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 19 sep 2014, 13:30

Iako imaju fantastične igrače, u Bayernu razmišljaju i o dugoročnim rješenjima.

Jedno od takvih je i europskoj nogometnoj javnosti nepoznati Dele Alli.

Radi se o 18-ogodišnjem veznjaku engleskog trećeligaša Milton Keynes Dons. Punog imena Bamidele Jermaine Alli, pravi je tip engleskog veznog igrača koji neumorno trči svih 90 minuta, ali stigne redovito i zabiti i asistirati.

Alli je odigrao fenomenalnu utakmicu 26. kolovoza kada je njegov MK Dons ostvario povijesnu pobjedu protiv Manchester Uniteda (4:0) u drugom kolu Liga kupa. Među brojnim skautima, na tom su se dvoboju našli i predstavnici Bayerna, koji ga želi 'otet' Liverpoolu, klubu čiji je Alli navijač od malih nogu. U svojim dosadašnjim izjavama kao svog uzora i heroja iz djetinjstva navodio je Stevena Gerrarda, ali ako se Redsi ubrzo ne uključe u igru mogli bi izgubiti ovog supertalentiranog klinca. :mrgreen:

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 19 sep 2014, 15:14

bio je jos onaj jedan mladi supertalent sa ostrva sto je dosao kod nas,gdje je on.ne sjecam se imena ????
VOLIM BAYERN

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 19 sep 2014, 15:16

isakovich je napisao/la:bio je jos onaj jedan mladi supertalent sa ostrva sto je dosao kod nas,gdje je on.ne sjecam se imena ????
Dale Jennings se, cini mi se, zove. Vratio se u Englesku, mislim negdje u championship.

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 19 sep 2014, 16:30

Sudpresse: #FCBayern hoping to convince Daniel van Buyten to make a comeback until the end of the season.
:tokralju:

moze kecer odigrati jos jednu sezonu bez problema
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 19 sep 2014, 17:28

ceze je napisao/la:
Gotze po meni odigrao još jednu prosječnu ili ispodprosječnu utakmicu, ali oprošteno mu je jer je očigledno da on nije igrač za krilne pozicije.
Samo što većina navijača Bayerna a i mediji u Njemačkoj smatraju da je Goetze odigrao dobru, pa čak i vrlo dobru partiju. Po meni je bio dobar. A i protiv Stuttgarta je on pravio prodore, a i zabio taj vrlo bitan gol...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 19 sep 2014, 19:08

Na AA se igraju tri grupne i jedna cetvrtfinalna tekma na Euru 2020. Svaka cast za grad i upravu Bayerna.

Polufinala i Finale se igra u Londonu.

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 19 sep 2014, 19:36

muamerc je napisao/la:Na AA se igraju tri grupne i jedna cetvrtfinalna tekma na Euru 2020. Svaka cast za grad i upravu Bayerna.

Polufinala i Finale se igra u Londonu.
U prevodu, bitno doći do polufinala i zna se da Njemačka osvaja :tralala:
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 19 sep 2014, 19:43

effe_sa je napisao/la:
ceze je napisao/la:
Samo što većina navijača Bayerna a i mediji u Njemačkoj smatraju da je Goetze odigrao dobru, pa čak i vrlo dobru partiju. Po meni je bio dobar. A i protiv Stuttgarta je on pravio prodore, a i zabio taj vrlo bitan gol...
Zavisi šta gledaš i šta očekuješ od njega, koji su ti kriteriji. Nije bio loš, ali nije bio ni dobar.

Alaba je također odigrao veoma dobru partiju na poziciji "centralnog veznog", ali Alaba kao veznjak je odigrao prosječnu utakmicu. Bar po meni. :)
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []