Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

SamoZeljo
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la SamoZeljo » 19 sep 2014, 17:18

Nokia sa Androidom je nesto o cemu sam ja sanjao nakon veoma loseg iskustva sa Symbianom. A nisam jedini.

Ono sto je Windows u svijetu kompjutera, to je Android u svijetu pametnih mobitela. Iako se Windows Phone jos uvijek koprca, njihova uloga je skoro pa nimalo znacajna. Procentualno neprimjetna.
Nokia je izvrisila samoubistvo sto nije presla na Android i sto su bili protiv touchscreen mobitela. Oni su par godina forsirali mobitele sa tastaturom, popularne cigle. To i Symbian ih je ubilo a dokrajcio Windows.
Doveli su se u situaciju da prezivljavaju na Windowsu a i taj WIndows je na aparatima. Pitanje je dokle ce?!

To sto je Samsung najveci od svih Andrioda (da tako kazem) je istina ali nije jedini. Ako Samsung padne u popularnosti, neki drugi Android ce porasti. Opet nece izgubiti Android. Pravi Samsung mobitele i sa Windowsom ali niko ih ne kupuje. Microsoft je davao velike pare da fabrikanti prave mobitele sa Windowsom i ovi su to radili pa sta je bilo? Nista. Ljudi nisu htjeli da kupuju. Ne mogu samo Nokia nostalgicari spasiti Windows.

Ti Kinezeri koje ti spominjes vec postoje i vjeruj mi, ja sada imam S3 (samsung) i prezadovoljan sam i nakon dvije godine, nikad ne zastopa niti ima aplikacija za koje nije dovoljno dobar ali jednog dana kad ostari, ja cu vrlo vjerovatno kupiti Huawei ili mozda neki drugi koji u tom momentu bude odlican a jeftin.
Ne, nije sreca Androida samo u Samsungu, iako neki zele to da prikazu tako.

Nije Samsung proslavio Android nego je bilo obostrano, a vise je Android zasluzan za rast Samsunga nego obratno.

P.S. Huawei vec sada prodaje vise nego Nokia. Vec su na trecem mjestu iza Samsunga i Applea. ;)
A pored Samsunga i Huaweia, i LG i Lenovo prodaju vise od Nokie. Treba li ti jos dokaza da skontas da su pojeli g*vno jer su izabrali Windows a ne Android?

Vlarayan110
Kontakt:

Post Postao/la Vlarayan110 » 19 sep 2014, 20:42

SamoZeljo je napisao/la:
Ono sto je Windows u svijetu kompjutera, to je Android u svijetu pametnih mobitela. Iako se Windows Phone jos uvijek koprca, njihova uloga je skoro pa nimalo znacajna. Procentualno neprimjetna.
Nokia je izvrisila samoubistvo sto nije presla na Android i sto su bili protiv touchscreen mobitela. Oni su par godina forsirali mobitele sa tastaturom, popularne cigle. To i Symbian ih je ubilo a dokrajcio Windows.
Doveli su se u situaciju da prezivljavaju na Windowsu a i taj WIndows je na aparatima.
Windows na aparatima ?
Ko preuzima ?
Mac i iOS mozda, to je cista glupost.
Ti kazes da je nokia izvrsila samoubistvo sto nije isla na Android. Zasto svaki danasnji smartphone mora bit sa iOS ili sa Androidom ? Zašto ne nešto treće, ne mora WP bit, nek bude neki klinac OS, al' nek razbije monotoniju trzista.
SamoZeljo je napisao/la: Pravi Samsung mobitele i sa Windowsom ali niko ih ne kupuje. Microsoft je davao velike pare da fabrikanti prave mobitele sa Windowsom i ovi su to radili pa sta je bilo? Nista. Ljudi nisu htjeli da kupuju. Ne mogu samo Nokia nostalgicari spasiti Windows.
Samsung Ativ S, masina od telefona....Windows je na njemu i ne moze bolji telefon da bude.
HTC pravi isto telefone sa WP, za sony ne znam.
To sto su ljudi previse navikli na Android, i sto bilo kakva promjena ili nesto razlicito njima smeta....to je njihova zatucanost i to je lose za komplet trziste.
Doci ce i period kad ce Android pocet da fuseraji i kad nece vise bit toliko jak....to je jednostavna logika, cim ih malo vise krene uobrazit ce se i gdje ces onda ?
Gdje su ti ostale solucije ?
Preskupi iPhone...ok
Ti zvucis isto kao da hoces da ispljujes nokiu i da zelis da se ona sto prije ugasi....jer jao Symbian nije valjo....
Mi smo divovi

Hejt za android

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 19 sep 2014, 22:58

Android vec sada pocinje da "zasicuje" vidim oko sebe i slusam komentare ljudi. I meni android izgleda kao OS u zlatno doba Nokie, samo sto su ga napucali. Napravili su jednostavno a mocno, ali su ga i nadzidzali da bi bio popularan. Međutim vremenom ce to dosta izlapiti, jer nimalo ne izgleda elegantno, gotivno...
I sto rece neko na nadroid svi navikli, imaju glavno fb yt, par igara dobrih i to je to, za zatucanog cojka vrh i istina. Koristi jedan android veoma mocan, kupi Lumiu joj kaze komplikovano, ovo ono kako cu do ovog...
Ali opet naglasi da je ljepsi, gotivniji i sl. Misljenja sam da ce Nokia izbaciti neki svoj OS, nesto između Windowsa i Androida. Sto ce biti povezano oboje. Mozda da uzmu pristupacnost androida a dodaju pouzdanost eleganciju windowsa...
PS. Svaki Samsung koji sam imao, koji je oko mene u okruzenju, od prije 10 godina do danas nije bio pouzdan.
Nokia uvijek ali uvijek bila pouzdana.
Mia San Mia

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 20 sep 2014, 00:04

SamoZeljo je napisao/la:Nokia sa Androidom je nesto o cemu sam ja sanjao nakon veoma loseg iskustva sa Symbianom. A nisam jedini.

Doveli su se u situaciju da prezivljavaju na Windowsu a i taj WIndows je na aparatima. Pitanje je dokle ce?!

To sto je Samsung najveci od svih Andrioda (da tako kazem) je istina ali nije jedini. Ako Samsung padne u popularnosti, neki drugi Android ce porasti. Opet nece izgubiti Android. Pravi Samsung mobitele i sa Windowsom ali niko ih ne kupuje. Microsoft je davao velike pare da fabrikanti prave mobitele sa Windowsom i ovi su to radili pa sta je bilo? Nista. Ljudi nisu htjeli da kupuju. Ne mogu samo Nokia nostalgicari spasiti Windows.

Ti Kinezeri koje ti spominjes vec postoje i vjeruj mi, ja sada imam S3 (samsung) i prezadovoljan sam i nakon dvije godine, nikad ne zastopa niti ima aplikacija za koje nije dovoljno dobar ali jednog dana kad ostari, ja cu vrlo vjerovatno kupiti Huawei ili mozda neki drugi koji u tom momentu bude odlican a jeftin.
Ne, nije sreca Androida samo u Samsungu, iako neki zele to da prikazu tako.

Nije Samsung proslavio Android nego je bilo obostrano, a vise je Android zasluzan za rast Samsunga nego obratno.

P.S. Huawei vec sada prodaje vise nego Nokia. Vec su na trecem mjestu iza Samsunga i Applea. ;)
A pored Samsunga i Huaweia, i LG i Lenovo prodaju vise od Nokie. Treba li ti jos dokaza da skontas da su pojeli g*vno jer su izabrali Windows a ne Android?
nije problem u androidu problem je u zaradi proizvodjaca

android tj google ce uvjek rasti i biti u profitu, ali nece sony, nece lg, nece htc, u tome je stvar, trenutno samo samsung ima profita od androida

imao sam i ja problema sa symbianom, to ne osporavam, ali mi fale funkcije i nacin na koji je sam OS radio

ja nedavno ustekao ugasenu N97 mini i pc je ocitao kao USB, a da li to moze neki s androidom, wp os.om ili iOS?
onda je multitasking majka na symbianu iako sad android tacnije samsung i drugi popravljaju stvar s multiscreen sto je jako dobra stvar

imam i ja s3 i9300, na njemu nova launcher i radi bez problema

mada kako god, pored svega danas ja bih najradije volio da nesto urade po pitanju baterije, red je vala

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 20 sep 2014, 06:06

Sve je to divno i krasno i ja ne kazem i nikad nisam rekao da Windows Phone ne valja ali cinjenica je da su oni samo sa par procenata zastupljeni. Mozete vi njih hvaliti ali cifre kazu drugacije. Oni tako slabi i nisu konkurencija Androidu. Apple je mozda na nekih 15-20% a sve ostalo je Android (racunaj preko 70%) i ono sto se jos uvijek desava je to da taj Android jos uvijek raste. Kolicinski rastu skoro svi jer populrnost smartphona raste ali procentualno raste Android.

Ja sam samo htio dokazati da je Nokia pogrijesila sto na startu nisu poceli Android. Nokia je imala ime, Nokia je imala hardware, najkvalitetniji. Sve su imali osim operativnog sistema koji je to mogao podnijeti. Tvrdoglavost ih je kostala i na kraju su se morali prodati, nakon gubitaka u milijardama. Sada su u rukama Microsofta kojeg ljudi ne vole. Ne, ja ne zelim popljuvati Nokiu, ja sam samo razocaran u Nokiu jer su pogrijesili i pali u ruke MRSKOG Microsofta.

Naravno da sam ja za vecu konkurenciju, kupujem sad jedan a sad drugi mobitel, ono sto je kvalitetno ali i ima dobru cijenu. Sad da kupujem mobitel, to bi bio definitivno Huawei.
Znaci, jesam za konkurenciju ali ta konkurencija po mom misljenju ne treba biti Microsoft. Dosta im je sto su sa Windowsom na kompjuterima najveci i vec decenijama OTIMAJU PARE! Nema mi mrze kompanije. Bolje je da sve bude Android nego da ONI budu konkurencija. Ja bi bio presretan da Microsoft propadne. Bas ih ne volim a nisam jedini. Mnogi na zapadu ignorisu Nokiu bas zbog toga, sto su u rukama Microsofta.
Bas mislite da je dobro da Microsoft raste? Pa oni kad/ako spoje kompjutere sa mobilnim aparatima i ako zazivi taj jedan sistem cemu se nadaju, opet ce imati monopol i opet ce naplacivati sve to, kao sto sada deru sa windowsom za kompjutere. ONI DEFINITIVNO NE TREBAJU DA BUDU KONKURENCIJA ANDROIDU!

To sto HTCu ide lose i sto Sony ima problema nema veze sa Androidom nego konkurencijom. Eto, Lenovo je stabilan i raste, Huawei pogotovo. Imaju ljudi zaradu, i to dobru zaradu, a sve na Androidu.

P.S. I Samsung Galaxy S3 ja kad ukljucim na svoj laptop, listam ga kao USB stick, nikakav software mi nije potreban. Na novom laptopu uopste nemam onaj njihov KIS ili kako se vec zove nego ga bas listam kao da je USB. Tako prebacujem muziku i slike, pogotovo muziku jer u autu imam radio sa Bluetooth i slusam muziku sa mobitela. Idealno.

chelsea358
Kontakt:

Post Postao/la chelsea358 » 20 sep 2014, 09:17

Jel ko kupovao na univerzalno,kakva su iskustva.

filip13

Post Postao/la filip13 » 20 sep 2014, 09:17

Kako na forum zalijepiti link neke stranice?

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 20 sep 2014, 10:11

Ako si već na toj stranici, držiš par sekundi prst na dijelu gdje ti link piše i trebala bi ti izaći opcija da kopiraš taj link, uđeš na Tapatalk ili na stranicu foruma ako ga već ne čitaš pomoću aplikacije i u prostoru za odgovor u temi na koju hoćeš da staviš link držiš prst par sekundi, izaći će ti Paste opcija i to je to :)
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

filip13

Post Postao/la filip13 » 20 sep 2014, 10:24

Hvala

filip13

Post Postao/la filip13 » 20 sep 2014, 11:41

anonimni je napisao/la:Ako si već na toj stranici, držiš par sekundi prst na dijelu gdje ti link piše i trebala bi ti izaći opcija da kopiraš taj link, uđeš na Tapatalk ili na stranicu foruma ako ga već ne čitaš pomoću aplikacije i u prostoru za odgovor u temi na koju hoćeš da staviš link držiš prst par sekundi, izaći će ti Paste opcija i to je to :)

Kako kad hoću kopirati nešto sa youtube,ne mogu naći link?

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 20 sep 2014, 11:55

" onclick="window.open(this.href);return false;
Gledam vise puta i kako god okrenem android je ovakav samo prilagođen.
Quresma moze li se na Lumiama promijeniti unutrasnjost, tj meni da je raspored vako nesto?
Mia San Mia

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 20 sep 2014, 11:56

chelsea358 je napisao/la:Jel ko kupovao na univerzalno,kakva su iskustva.
Dovoljno ti je da im pogledaš garanciju i šta ista (ne) pokriva:

http://usnimi.me/slike/2014/09/04/garancija_lol.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Ko ne razumije: naveli gotovo sav hardver da ne podliježe pod garanciju, već samo softver! :rol:

(prava garancija pokriva sve!)
Zadnja izmjena: BordoArmy88, dana/u 20 sep 2014, 11:58, ukupno mijenjano 1 put.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 20 sep 2014, 11:58

U mene je mobitel kupljen u univerzalno, bez problema sve.

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 20 sep 2014, 12:03

Sumnjam da i jedna garancija pokriva sve, il si ti dobio garanciju za tavu, pa se na njoj nema sta pokvariti... pa je garancija full :P
Mia San Mia

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 20 sep 2014, 12:11

SamoZeljo je napisao/la:Nokia sa Androidom je nesto o cemu sam ja sanjao nakon veoma loseg iskustva sa Symbianom. A nisam jedini.
Pa kupi sebi neki Nokia X model i to je tp,ispunio si sebi san.

Cuj Huawei :lol:
Koje je to smece od mobitela...

Sent from my Samsung Galaxy SIII using tapatalk.
#miasanmia

mokhe
Kontakt:

Post Postao/la mokhe » 20 sep 2014, 12:23

Naslov ove teme treba promijeniti u "Vjerska zajednica Nokia protiv zlih androida"

Fkt neki ovdje nisu normalni s vindovs fonom i nokiama, al bas ko da su ograisali, nagazili na nokiu, sta li...
''Uvijek je bilo velikih igrača i ranije i sada i u budućnosti'' Pape (čovjek izvan vremena)

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 20 sep 2014, 12:36

schweinsteiger je napisao/la:

Nema toga vise, Nokia ne postoji. Sad je Microsoft. ;)
Nokia je rahmetli. Pitanje je koliko vremena ce opstati to ime u svijetu mobitela. Ja sma se tome nadao prije nego sto su se prodali i postali Microsoft.

Sta to fali Huaweu? Jesi ga ikad imao? Znas li ljude koje imaju? Ja ih znam 10 i svi su zadovoljni, a neki vec kupuju novije modele. Ostaju na Huawei.
Meni su se tako smijali zbog Samsung Galaxy ** kad sam ga tek kupio. Pa se kasnije usutise. :)

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 20 sep 2014, 12:39

E, posto ce se neki ugovori produzivati i sl., idemo na LG G3 ili HTC One M8, pa evo, tko bi sta izabrao?
Posto vec imam One M7, i maestralan je mobitel, znaci najbolji flagship svoje godine, mobitel godine po brojnim najeminentnijim casopisima, sasvim zasluzeno, racunam da isprobam malo i G3.

Ima li itko ovdje G3? Ja sam ga samo na par minuta koristio, jednostavno moras ostati impresioniran kako su nagurali onoliki ekran u kuciste iste velicine kao i M8, a npr. neznatno veci i od S5. Ako netko ima first hand neka da svoje impresije, sad zasad je u vodstvu sto se mene tice, mada M8 sam rukovao par dana i to je dovedeno do savrsenstva, jedino netko moze za kameru reci da nije na razini ostalih flagshipova, ali to je jedina, ali bas jedina zamjerka moguca.

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 20 sep 2014, 12:48

SamoZeljo je napisao/la:
schweinsteiger je napisao/la:

Nema toga vise, Nokia ne postoji. Sad je Microsoft. ;)
Nokia je rahmetli. Pitanje je koliko vremena ce opstati to ime u svijetu mobitela. Ja sma se tome nadao prije nego sto su se prodali i postali Microsoft.

Sta to fali Huaweu? Jesi ga ikad imao? Znas li ljude koje imaju? Ja ih znam 10 i svi su zadovoljni, a neki vec kupuju novije modele. Ostaju na Huawei.
Meni su se tako smijali zbog Samsung Galaxy ** kad sam ga tek kupio. Pa se kasnije usutise. :)
Molim te ne pravi se pametan,na mobitelu sam mrsko mi je pisati romane sad.
Guglaj i vidi ko je napravio Nokiu s androidom i uporedi datum premijere mobitela i datum kupovine Nokie od strane Microsofta.

Svaka cast na tih 10 ljudi,jesu svi u eronetu kupili?
Jedan prijatelj i cura imaju Huawei.
Na pocetku je mobitel bio dobar,poslije mjesec dana je toliko spor...U odnosu na neke benchmark,sigurno odstupa puno.,browseri su vise nego spori,pa kad napravim wifihotspot s 3G mrezom,brzi net bude kod mene na mobitelu.
Kupovina Huaweia vjerovatno nije stvar izbora,nego sticaj okolnosti,kao kod mene sa S3,vise bih volio da sam kupio lumiu 925.

#miasanmia

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 20 sep 2014, 12:59

I ja ih druze znam 20, al niko nije rekao da je telefon dobar, kao sto rece ovaj na pocetku bude malo i to je to. Dobar je telefon kad si ga primoran kupiti, pa mu nađes neke kvalitete. A Quaresma vec objasnio za Nokiu.
Mia San Mia

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: legendarnadruga, soxx i 20 gostiju.