Rooney88 je napisao/la:E vidis, ovako vec mozemo diskutovati, kada se normalno pise. Procitaj jos jednom tvoje postove gore pa mi reci kako drugacije sam te mogao shvatiti do kao trola kada se najveci zakljucci donose nakon jedne (ne)kompletne recenice? Do mene je, izvinjavam se.
Ma ok je,nismo se razumjeli,tj jesmo kasnije kada smo isto rekli,ali na drugaciji nacin
Sa nekim stvarima se slazem u ostatku tvog posta,sa nekima ne. Zavisi kako se gledaju na stvari. Ja sam juventino,dugogodisnji. I Juventus je nakon farsopolija dozivio nesto sto bi se ukratko moglo opisati kao gubitak svega,titula,sponzora,igraca,navijaca... Bili smo losiji od najlosije ekipe sa dna engleske lige. Onda je uslijedio ruzan period,kada ne mozes ime kluba da povezes sa igrom na terenu i rezultatima,nesto kao United prosle sezone,pa i pocetak ove. I onda dolazi Conte i sa smijesnim parama napravi sigurno jednu vrlo respektabilnu ekipu sa kojom su istina izostali ocekivani rezultati u evropi ali je ekipa koja je sada jaca nego prosle godine tada razbila aktuelnog prvaka Chelsea ili prosle godine kada su bili vrlo dominantni po jedno poluvrijeme protiv Reala. Ali rezultati nastranu,jako su varljivi. Rijec je nogometu i svim sto ide uz njeg,navijanje,bijes,plac,vristanje i smijeh. Kao sto vidis jos sam romantik,u devedesetim zaglavio

Ma kako me nerviralo to sto Juventus nije mogao dovesti Snaceza za 25 mil jer su mogli max odvojiti 18,toliko me raduje cinjenica da jos navijam za nogometni klub. Jer naveo si samo Kloppa kao trenera koji se trudi oko igraca,sto nije istina,Juventus je za 20 i kusur mil doveo 7-8 igraca medju kojima Pogbu i Vidala,ucinio ih boljim igracima i stubom ekipe. I sto je jos vece cudo zadrzao u ekipi. Real je Balea doveo kao izvinjenje navijacima sto nisu uzeli LP te sezone. WTF? Izvinjenje u vidu najskupljeg igraca ikad.
Real je davno prestao biti nogometni klub.
Nije ono rijec o igracima iz omladionskog programa,vec u radu sa igracem,trudu oko njega. To je nesto sto svi klubovi sa jakom plateznom moci ne rade,vec suprotno. Chelsea nije unistio samo Toresa i Shevchenka politikom evo ti brdo love i hocu od tebe sve i odma. A sad preporodio Fabregasa jer ga trener gotivi.
Da skratim,nije lova neophodna da imas jaku ekipu,Atletiko je prodao prosle sezone 9 igraca i opet su uzeli skalp Realu neki dan. BVB radi slicnu stvar. Nije novac jednini nacin,to ako iko zna znate vi navijaci Uniteda,i mi Juventini koji navijamo za klubove koji nisu puno trosili ni kada su najjaci bili.
United je imao karizmu,Fergusona i jos par sitnica koje su ga cinile jednistvenim na otoku,sve je to Ferguson odnio sa sobom izgleda.
Cinjenica je da se sa 230 mil moze napraviti ekipa glava boli od napada do odbrane. A United je napravio pola ekipe za te pare. Ima 2 nacina da napravis ekipu,jedan je kupovina a drugi je onaj tezi i duzi. United je izabrao prvi nazalost. Kazem nazalost jer ja jos drugacije gledam na fudbal,neko retro razmisljanje.