Mogu se porediti situacije u smislu da je na početku sezone potrebno neko vrijeme da se uigra ekipa koja je već neko vrijeme na okupu, a pogotovo je tako kada dovedeš 8 novih igrača. I nema to veze samo sa odlaskom Suareza, uzeću za primjer prvi dio prošle sezone i gostovanje Arsenalu kada je jasno bilo da su jači od nas za 2 klase, dok je u drugom dijelu situacija bila obrnuta. Ogroman napredak je napravljen u toku prošle sezone, a i u sezoni prije toga. Ja ne kažem da će i sada tako biti nego da bi bilo jako glupo sada praviti ikakve zaključke kad je čovjek do sad pokazao da može preokrenuti situaciju, odnosno da mu ekipe napreduju kako vrijeme prolazi. Tako je bilo i sa Swanseajem čini mi se. Po dosad urađenom prije da će se uskoro osjetiti pomaci nego da neće, ali to samo vrijeme može pokazati. Ono što može biti dodatno otežavajuća stvar je što je, za razliku od prošlih sezona, mnogo veći pritisak rezultata. Zapravo, otkad je BR stigao toga gotovo da nije ni bilo. Vidjećemo kako će se naša dosta mlada ekipa s njim na čelu nositi s tim. Niko ne može sporiti da ovo dosad pokazano ( po meni izuzev utakmice sa Evertonom i možda prvog poluvremena sa Citijem) nije ni blizu prihvatljivog ali nije baš istina da nema nikakvih razloga ili izgovora za nešto takvo.
Što se tiče tog incidenta sa navijačima, kod njih je uobičajeno da navijači izlaze ranije ako je očigledno da se ništa neće desiti do kraja, a ti što su pokazivali nešto prema terenu su mogli psovati bilo kome na terenu, ima mnogo očiglednijih meta od Rodgersa