Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo

heski
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la heski » 28 sep 2014, 20:36

@kumkalesic:

Mogu se porediti situacije u smislu da je na početku sezone potrebno neko vrijeme da se uigra ekipa koja je već neko vrijeme na okupu, a pogotovo je tako kada dovedeš 8 novih igrača. I nema to veze samo sa odlaskom Suareza, uzeću za primjer prvi dio prošle sezone i gostovanje Arsenalu kada je jasno bilo da su jači od nas za 2 klase, dok je u drugom dijelu situacija bila obrnuta. Ogroman napredak je napravljen u toku prošle sezone, a i u sezoni prije toga. Ja ne kažem da će i sada tako biti nego da bi bilo jako glupo sada praviti ikakve zaključke kad je čovjek do sad pokazao da može preokrenuti situaciju, odnosno da mu ekipe napreduju kako vrijeme prolazi. Tako je bilo i sa Swanseajem čini mi se. Po dosad urađenom prije da će se uskoro osjetiti pomaci nego da neće, ali to samo vrijeme može pokazati. Ono što može biti dodatno otežavajuća stvar je što je, za razliku od prošlih sezona, mnogo veći pritisak rezultata. Zapravo, otkad je BR stigao toga gotovo da nije ni bilo. Vidjećemo kako će se naša dosta mlada ekipa s njim na čelu nositi s tim. Niko ne može sporiti da ovo dosad pokazano ( po meni izuzev utakmice sa Evertonom i možda prvog poluvremena sa Citijem) nije ni blizu prihvatljivog ali nije baš istina da nema nikakvih razloga ili izgovora za nešto takvo.
Što se tiče tog incidenta sa navijačima, kod njih je uobičajeno da navijači izlaze ranije ako je očigledno da se ništa neće desiti do kraja, a ti što su pokazivali nešto prema terenu su mogli psovati bilo kome na terenu, ima mnogo očiglednijih meta od Rodgersa :). Mislim da i sam znaš kako se ljudi ponašaju na utakmicama. Vjeruj mi da ima punu podršku velike većine navijača u gradu, kao i na stadionu. Još veću podršku ima od igrača na čelu sa kapitenom. Zaradio je to za ove 2 godine, ne može par loših kola to tako lahko izbrisati kod imalo smirenijih navijača. E sad ako se ovakva situacija nastavi u slijedećih mjesec-dva...

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 29 sep 2014, 08:43

Believe je napisao/la:
fera je napisao/la:dobro je iznenadili su nasi uspijeli su izvuci remi... svaka cast momcima i rodgersu...
ja sumnjam da ce rodgers docekati 2015. na klupi liverpoola
:facepalm: :facepalm:
tebi ni palačinci s mozgom ne mogu pomoci da budes pametniji sine dragi... toliko si zaslijepljen zeljom da mi spustis da nisi ni shvatio da nigdje ne pise da ja zelim otkaz rodgersa... nego je stvar u tome da mislim da amerikanci koji upravljaju liverpoolom nece biti strpljivi nakon sto su napokon jedno ljeto ulozili neke pare u transfere... al nemoj ti da se mijenjas nastavi se ovako prosipati sigurno si svima simpatican, sa ovim inteligentnim postovima koji sadrze cak 2 smajlija... ja bi dijelio banove za ovakve postove ne samo sto se lik prosipa nego kakav je to debilizam od posta lik usao i kliknuo 2 puta na isti smajli...
You are someone else I am still right here

reds_forever
Kontakt:

Post Postao/la reds_forever » 29 sep 2014, 12:28

heski je napisao/la:@kumkalesic:

Mogu se porediti situacije u smislu da je na početku sezone potrebno neko vrijeme da se uigra ekipa koja je već neko vrijeme na okupu, a pogotovo je tako kada dovedeš 8 novih igrača. I nema to veze samo sa odlaskom Suareza, uzeću za primjer prvi dio prošle sezone i gostovanje Arsenalu kada je jasno bilo da su jači od nas za 2 klase, dok je u drugom dijelu situacija bila obrnuta. Ogroman napredak je napravljen u toku prošle sezone, a i u sezoni prije toga.
Ja ne kažem da će i sada tako biti nego da bi bilo jako glupo sada praviti ikakve zaključke kad je čovjek do sad pokazao da može preokrenuti situaciju, odnosno da mu ekipe napreduju kako vrijeme prolazi. Tako je bilo i sa Swanseajem čini mi se. Po dosad urađenom prije da će se uskoro osjetiti pomaci nego da neće, ali to samo vrijeme može pokazati. Ono što može biti dodatno otežavajuća stvar je što je, za razliku od prošlih sezona, mnogo veći pritisak rezultata. Zapravo, otkad je BR stigao toga gotovo da nije ni bilo. Vidjećemo kako će se naša dosta mlada ekipa s njim na čelu nositi s tim. Niko ne može sporiti da ovo dosad pokazano ( po meni izuzev utakmice sa Evertonom i možda prvog poluvremena sa Citijem) nije ni blizu prihvatljivog ali nije baš istina da nema nikakvih razloga ili izgovora za nešto takvo.
Što se tiče tog incidenta sa navijačima, kod njih je uobičajeno da navijači izlaze ranije ako je očigledno da se ništa neće desiti do kraja, a ti što su pokazivali nešto prema terenu su mogli psovati bilo kome na terenu, ima mnogo očiglednijih meta od Rodgersa :). Mislim da i sam znaš kako se ljudi ponašaju na utakmicama. Vjeruj mi da ima punu podršku velike većine navijača u gradu, kao i na stadionu. Još veću podršku ima od igrača na čelu sa kapitenom. Zaradio je to za ove 2 godine, ne može par loših kola to tako lahko izbrisati kod imalo smirenijih navijača. E sad ako se ovakva situacija nastavi u slijedećih mjesec-dva...
Vidis, upravo je u tome stvar: Ogroman napredak je napravljen u zadnje 2 sezone, a sad nam opet forma opada. Nekako je prirodno da iz sezone u sezonu ocekujemo da budemo bolji, a trenutno se to ne desava. OK, mnogo igraca je dovedeno, trebaju se uigrati, ali, sezona ide i moraju se vise truditi da se to desi sto prije. Mariju je bitno da namjesti frizuru, objavi koju sliku tipa LFC <3 na twitteru i eto ga, pravi reds... Ne ide to tako, kao sto je @henderson rekao, od price i patetike nema nista, nek donose rezultate.
Dalje, puno je novih igraca, ali ne znam zasto opet imam osjecaj da uvijek najmanje profitiramo (po kvaliteti) u prelaznom roku....Realno, ne zna se ni ko je tu da bude zamjena ni ko da bude stabilna karika u timu koja ce zamijeniti one koji su otisli. Uredu je praviti tim za buducnost, al treba nesto i za sadasnjost pobogu.
After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '

"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger

Believe
Kontakt:

Post Postao/la Believe » 29 sep 2014, 14:21

fera je napisao/la:
Believe je napisao/la:
fera je napisao/la:dobro je iznenadili su nasi uspijeli su izvuci remi... svaka cast momcima i rodgersu...
ja sumnjam da ce rodgers docekati 2015. na klupi liverpoola
:facepalm: :facepalm:
tebi ni palačinci s mozgom ne mogu pomoci da budes pametniji sine dragi... toliko si zaslijepljen zeljom da mi spustis da nisi ni shvatio da nigdje ne pise da ja zelim otkaz rodgersa... nego je stvar u tome da mislim da amerikanci koji upravljaju liverpoolom nece biti strpljivi nakon sto su napokon jedno ljeto ulozili neke pare u transfere... al nemoj ti da se mijenjas nastavi se ovako prosipati sigurno si svima simpatican, sa ovim inteligentnim postovima koji sadrze cak 2 smajlija... ja bi dijelio banove za ovakve postove ne samo sto se lik prosipa nego kakav je to debilizam od posta lik usao i kliknuo 2 puta na isti smajli...
Prva rečenica: Primili smo gol u 92.minuti
Druga rečenica: Tvoj smiješni sarkazam
Treća rečenica: Čista glupost,svi su svjesni da će Rodgers najmanje na klupi ostati do kraja sezone.

Ti imaš ozbiljnih problema u životu i mislim da je to vidljivo svakom ko kroči na ovu temu i prati tvoje postove.Kad se sjetim kako si me prošli put napao i nazvao Belieberom što apsolutno nema veze sa mojim nickom (da nije toliko eksponiran,ne bi znao ni ko je taj lik),tu se vidjelo da si bolestan i da stvarno imaš problema,a od svega toga naravno da izbija pesimizam iz tebe i što se tiče voljenog kluba.
You'll never walk alone.

kumkalesic
Kontakt:

Post Postao/la kumkalesic » 29 sep 2014, 15:36

@heski;

Ta zadnja rečenica je ono najbitnije: "A šta ako se ovako nastavi?"
Mislim, polako ulazimo u deseti mjesec i ne znam koliko će "vode piti" ta rečenica o neuigranosti.
Ja sam poslije one pobjede protiv Svetaca napisao da igra nije dobra, ali treba proći vremena da se ekipa uigra. Vrijeme prolazi, a poboljšanja ni na vidiku...
Kada već pomenu Southampton da te pitam: "Kako oni pobjeđuju, a klub promijenio veći dio prve momčadi?"
Ljudi dobiju na Upton Parku West Ham istim rezultatom kojim smo mi izgubili od ove londonske momčadi. Koemanu očigledno nije potrebno vrijeme da prenese svoju trenersku filozofiju na većinu igrača s kojim se po prvi put susreće. Pa u čemu je problem onda sa Rodgersom i zašto on ima problema da objasni Markoviću da treba šutati kada ima otvorenu poziciju ili Balotelliu da ne "guši" s loptom po terenu. Njih dvojicu spomenu, ali ni ostali u momčadi nisu nešto bolji po meni u ovoj novoj sezoni, a krivac je, po meni, isključivo Brendan, jer je on zadužen za momčad...
Joint_fc

ackeey
Kontakt:

Post Postao/la ackeey » 29 sep 2014, 16:08

Vidim da su se strasti na nasem pdf-u uzburkale. S razlogom, rekao bih.
Brendan je, ocito je, donio napredak u igri. Bar prethodne dvije sezone. Pocetak ove sezone je tragican, i ne smijemo se zavaravati pricom "treba se to sve posloziti i uigrati".
Prvenstvo odmice, i nisu problem bodovi, jer i ostali kiksaju, problem je igra. Nismo mi ni protiv Evertona igrali dobro, vec su oni igrali lose, skontali da smo bezopasni pa nas pustili da igramo i da se dodajemo. Zato je nasa zadnja linija djelovala solidno, zato sto oni nisu napravili nista u fazi napada.
Mene ipak vise brine vezni red, nikako da se kreira neka sansa, da se "podvali" neka lopta. Samo kruzenje, kratka dodavanja, s jedne na drugu stranu...
Morace ovo BR puno bolje i puno brze posloziti ili ce, sasvim sam siguran dobiti nogu. Apetiti su poslije prosle sezone porasli i logicno je da imamo vise ciljeve nego ranijih godina. Nije ni Henry budala da prosipa lovu, a da zauzvrat ne dobija rezultate.
Iako mislim da je do sada prilicno dobro radio (osim prelaznih rokova, sa izuzetkom Sturidgea i Coutinha), nema se vremena za uigravanja od par mjeseci. Osim toga, dva su mjeseca vec prosla i vrijeme je da vidimo sta je to Brendan zamislio. Ako je to ovo sto sada gledamo, neka brate ide odmah, da se ne sikiramo bezveze. Nisam za nagle rezove, da se razumijemo, ali je ovo lose, ovakvom Evertonu smo trebali dati 5-cu u pola.
A da nije bilo Stevena i slobodnjaka, ne bi ga jos dvije tekme dali.
Molim Boga da se Daniel sto prije vrati, a u januaru kupiti Reusa pa da se borimo za 4-to mjesto. Ovako necemo moci, to je sigurno.
I naprijed, i naprijed, i naprijed....

fanatic
Kontakt:

Post Postao/la fanatic » 29 sep 2014, 19:00

Početak prošle sezone : Katastrofalna igra u prvih 5 kola. Prva utakmica bomba Sturridgea i odbrana penala u zadnjoj minuti dovoljna za 3 boda. Druga utakmica protiv Ville u gostima, kombinacija Cou i Sturridge i 3-4 nevjerovatne odbrane Mignoleta i tu 3 boda. Treća utakmica protiv Uniteda, gol iz prekida Stua na pocetku utakmice i onda branjenje rezultata do kraja tekme. Poslije toga 2:2(Shelvey show) kod Swansea i poraz kuci od 3:1 od ovih naših (Southampton).

Prema naprijed smo i lošije igrali nego ove sezone u prvih 5 kola, dok smo nazad nesigurniji sto je donekle i razumljivo jer je cijela odbrana nova. Vec je sad protiv Evertona to bolje izgledalo nego u prvim utakmicama.

Za razliku od prosle sezone, zadnje 3 utakmice smo odigrali bez igraca koji su ucestvovali u sigurno 70-80% golova prosle godine - Stua i Suareza.

Od pojacanja zasad su Lallana i Moreno vrlo dobri, s tim sto ovaj prvi nije prosao pripreme i tek ulazi u formu. Ovi ostali se jos uvijek "cekaju", ali se nesto previse ne brinem.

Bitno je sad u Baselu ostat neporazen i sljedecu kuci dobit WBA da se s mirom ode na pauzu pa onda poslije nastaviti po starom. Svakako su nas i prosle sezone poslije X u velsu i poraza od Sotona svi vec otpisali iz borbe za top 4, a vidim i sad to rade..nikako da nauce. :roll:

Cujemo se u decembru :kafa:

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 29 sep 2014, 19:12

fanatic je napisao/la:Početak prošle sezone : Katastrofalna igra u prvih 5 kola. Prva utakmica bomba Sturridgea i odbrana penala u zadnjoj minuti dovoljna za 3 boda. Druga utakmica protiv Ville u gostima, kombinacija Cou i Sturridge i 3-4 nevjerovatne odbrane Mignoleta i tu 3 boda. Treća utakmica protiv Uniteda, gol iz prekida Stua na pocetku utakmice i onda branjenje rezultata do kraja tekme. Poslije toga 2:2(Shelvey show) kod Swansea i poraz kuci od 3:1 od ovih naših (Southampton).

Prema naprijed smo i lošije igrali nego ove sezone u prvih 5 kola, dok smo nazad nesigurniji sto je donekle i razumljivo jer je cijela odbrana nova. Vec je sad protiv Evertona to bolje izgledalo nego u prvim utakmicama.

Za razliku od prosle sezone, zadnje 3 utakmice smo odigrali bez igraca koji su ucestvovali u sigurno 70-80% golova prosle godine - Stua i Suareza.

Od pojacanja zasad su Lallana i Moreno vrlo dobri, s tim sto ovaj prvi nije prosao pripreme i tek ulazi u formu. Ovi ostali se jos uvijek "cekaju", ali se nesto previse ne brinem.

Bitno je sad u Baselu ostat neporazen i sljedecu kuci dobit WBA da se s mirom ode na pauzu pa onda poslije nastaviti po starom. Svakako su nas i prosle sezone poslije X u velsu i poraza od Sotona svi vec otpisali iz borbe za top 4, a vidim i sad to rade..nikako da nauce. :roll:

Cujemo se u decembru :kafa:
Od Southamptona smo izgubili 0-1..Lovren dao gol :mrgreen:
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 29 sep 2014, 19:19

Poredit prošlu i ovu sezonu je van svake pameti,barem što se liverpool tiče.
Prvo što ste imali duplo više bodova, a drugo što ste igrali duplo bolje.

Logično je da vas ljudi sad otpisuju jer gledaju utakmice.
A.F.C. Bournemouth!

fanatic
Kontakt:

Post Postao/la fanatic » 29 sep 2014, 19:33

rambo16 je napisao/la:Poredit prošlu i ovu sezonu je van svake pameti,barem što se liverpool tiče.
Prvo što ste imali duplo više bodova, a drugo što ste igrali duplo bolje.

Logično je da vas ljudi sad otpisuju jer gledaju utakmice.
Do decembra i one tekme sa citijem kad smo bili pokradeni niko LFC-a nije ni gledao. A tek nekad kasnije smo poceli igrati da valja i igrali "duplo bolje" sto ti kazes. Isto kao i sezonu ranije, jer se forma tempira za proljece(kod brendanovih ekipa) - cilj je biti do 10 bodova od prvog u decembru, a onda na proljece pregazit' ligu. Za razliku recimo od Mourinhovih ekipa koje vrhunac dozive tu negdje oko nove godine i po pravilu jan-feb-mar slabije igraju..

To je uradjeno i prosle i pretprosle sezone(prosle najvise, pretprosle u top 3 po bodovima u 2 djelu sezone), tako da ne sumnjam da ce i ove kada imamo i siri kadar i bolji kadar sveukupno gledajuci.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 29 sep 2014, 19:38

Cilj biti 10 bodova iza prvag, shvatam sta zelis reci ali si me posjetio na Safeta i onu njegovu: "Bio bih zadovoljan sa 3 boda ali jos zadovoljniji sa 2" :urnebes: :urnebes:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

MoR
Kontakt:

Post Postao/la MoR » 29 sep 2014, 20:59

Shvatam kako vam je cilj biti deset bodova iza prvog, pošto je i to obično nemoguća misija za Liverpool, te se može smatrati ekstra uspjehom, no stvarno nisam siguran u kojem to paralelnom svemiru Liverpool pregazi ligu bilo kad? slika

Marcus
Kontakt:

Post Postao/la Marcus » 29 sep 2014, 21:06

MoR je napisao/la:Shvatam kako vam je cilj biti deset bodova iza prvog, pošto je i to obično nemoguća misija za Liverpool, te se može smatrati ekstra uspjehom, no stvarno nisam siguran u kojem to paralelnom svemiru Liverpool pregazi ligu bilo kad? slika
slika

MoR
Kontakt:

Post Postao/la MoR » 29 sep 2014, 21:07

Marcus je napisao/la:
MoR je napisao/la:Shvatam kako vam je cilj biti deset bodova iza prvog, pošto je i to obično nemoguća misija za Liverpool, te se može smatrati ekstra uspjehom, no stvarno nisam siguran u kojem to paralelnom svemiru Liverpool pregazi ligu bilo kad? slika
slika

Dobar :rol:

EDO299
Kontakt:

Post Postao/la EDO299 » 29 sep 2014, 21:13

Ako igra protiv Basela bude kao protiv Aston Ville ili West Hama, treba se ozbiljno razmisliti, ili možda Brendanu postaviti neki ultimatum. Meni je protiv Evertona bilo solidno, ali moze to puuuuuno bolje. Krenulo je poboljšavanje te se nadam da će se isto nastaviti i protiv Basela pa tako nadalje. Svaku tekmu trebamo shvatiti ozbiljno, kao sto smo derbi shvatili, svi su igrali sa žarom i srcem. Vraćamo se u vrh aBd.
At the end of the storm there's a golden sky..

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 29 sep 2014, 22:10

[youtube][/youtube]

:kafa:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 29 sep 2014, 22:35

Znam da je off, ali kad cemo mi dozivjeti da Konjic ovako izanalizira nesto?!?!? A da ne govorim o ovim jos "anonimnijim" od pomenutog. Nije mi bio drag kao igrac, ali kao komentator Neville je stvarno fantastican.
Celik!3,2,2.

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 29 sep 2014, 22:46

Ko strpljivog @feru taj je negdje pogrijesio
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

Marcus
Kontakt:

Post Postao/la Marcus » 29 sep 2014, 22:49

Ima dosta istine u ovome što Gary priča. Kada se sjetim Reininih kikseva a sada sve češće i Simonovih, dobro bi razmislio o novom treneru golmana. Ovaj Archterberg očito ne radi svoj posao najbolje. Reina je imao kod Rafe španjolskog trenera golmana i u to vrijeme je pokupio 2 ili 3 golden glovea a svi znamo kako je kiksao od kako je ovaj Archterberg u klubu.

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 30 sep 2014, 00:00

Piše se kako bi mogli krenuti po Hamšika u januaru, a također se opet spominju i napadači.

Imam dobar osjecaj za Basel :thumbup:
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: LiverpoolREDS i 3 gosta.