FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Nakon povrede Sejada Salihovića fudbaler sarajevskog Željezničara Josip Kvesić dobio je poziv selektora Safeta Sušića za kvalifikacijske utakmice protiv Velsa i Belgije.
On je u razgovoru govorio o utiscima nakon dobijenog poziva.
''Sretan sam, hvala selektoru. Ovaj poziv je došao malo neočekivano nakon povrede i svega, ali svakako da je to ispunjenje sna. Ako dobijem priliku ja ću se potruditi da opravdam poziv'', kazao je lijevi bočni Željezničara koji se osvrnuo i na Kup utakmicu koju sarajevski Plavi igraju u srijedu sa Širokim Brijegom.
''Nezgodna su ekipa i ko god bude igrao za njih, sigurno je da će biti jako teško. Ipak, ja vjerujem u nas i da možemo ostvariti pozitivan rezultat''.
Bravo Kvesa!!!
On je u razgovoru govorio o utiscima nakon dobijenog poziva.
''Sretan sam, hvala selektoru. Ovaj poziv je došao malo neočekivano nakon povrede i svega, ali svakako da je to ispunjenje sna. Ako dobijem priliku ja ću se potruditi da opravdam poziv'', kazao je lijevi bočni Željezničara koji se osvrnuo i na Kup utakmicu koju sarajevski Plavi igraju u srijedu sa Širokim Brijegom.
''Nezgodna su ekipa i ko god bude igrao za njih, sigurno je da će biti jako teško. Ipak, ja vjerujem u nas i da možemo ostvariti pozitivan rezultat''.
Bravo Kvesa!!!
- plavipatriota
- Kontakt:
neki se pametni prave i ne shvataju da mi je smiješno NEDO=NENAD, pa taman izmislio to neko sa specijalnim potrebama ili bilo ko drugi.. uopšte nije bit u tome da li cura ima poteškoća ili nema, bit je u tekstu koji je napisan.. a siguram da znam o ovoj djevojci više nego pola ovih što morališu, cura se i poezijom bavi, piše, znači uopšte nije "kritična" na način i u mjeri u kojoj vi naglašavate.. a samim tim što toliko "morališete" govori o vama koliku važnost dajete tome da li neko ima poteškoća ili slično.. upravo radi ovakvih komentara sam i napisao gore "znam ko je cura..", da ne bi dušebrižnici mi objašnjavali 2 sata čime se bavi i koje probleme ima..
Ali neko mora biti svakom loncu poklopac..
Ali neko mora biti svakom loncu poklopac..
-
samoposmatram
- Kontakt:
Boccaccio imas li volje ispricati koju anegdotu o Milanu Ribaru?
On je jos uvijek nedovrsena prica, a velika je legenda vaseg kluba.
Spominjes da je on promovisao Adzema. Zar je bio u klubu u predratnom periodu?
On je jos uvijek nedovrsena prica, a velika je legenda vaseg kluba.
Spominjes da je on promovisao Adzema. Zar je bio u klubu u predratnom periodu?
-
admirbreza
- Kontakt:
I u tom "golubarniku" mi se i dalje borimo, bez nekih posebnih uslova, ratnici plavog srca, na terenu, na tribini, punog glasa, pjevamo i osvajamo trofeje, praznih dzepova i plave krvi, dok odozgo, sa plavog neba odobrava jedan velikan tribine,
heeej enoo ih tituluu jos sanjajuuu
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !
@samoposmatram Jel ona anegdota kad je igrace nakon pobjede tjerao da trce sa rusacima s kamenjem unutra, a najbolje taj dan nagradio da trci bez rusaka,tako nesto ? 
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987
-
samoposmatram
- Kontakt:
Nisam znao za te metode. Znam da je bio strog, Magath mala maca... Koje postovanje je covjek imao kad ih je mogao na to natjerati.
Odakle nekom ideja da Siroki nema ambicija u kupu i da ce igrati u nekom kombinovanom sastavu.anonimni je napisao/la:Čestitke Kvesi i sretno mu, lijepo je biti dio reprezentacije, a on sigurno zaslužuje to![]()
Ako Široki fkt izađe u komibnovanom sastavu, moglo bi biti svegaJedva čekam utakmicu, samo lijepe vijesti idu ovih dana (bar gledajući ovako, Kvesa dobio poziv u repku, Široki oslabljen ide na nas, mi u lijepom nizu) i red bi bio da se ovo materijalizuje
To je bezvezna prica.Siroki itekako ima ambicije osvojiti kup i tu nema dileme. Druga je cinjenica da Siroki ima dvadeset igraca i moze rotirati.Kao sto je i do sada rotirao u prvenstvu. Ne moze niko reci da su slabiji od ovih sto su zadnju igrali:Ivankovic,Ljubic,Pezo,Bilobrk,...a njih je najavio Musa.
Ne znam kako ce Adzem postaviti ekipu i igru.Od toga ce zavisiti ishod ove prve utakmice.Nadam se ne onako kao protiv Zvjezde.Ocekujem jednog igraca vise u sredini,jednog manje u napadu.
- Ljiljani87
- Kontakt:
Nisam ja ni rek'o da ce ispasti odmah, nego da ce mijenjati, a sta i kako, vidjecemo sutra
Svakako oni imaju i revans i ako budu imali nepovoljan rezultat, lako mogu igrati s najjacom ekipom na Grbavici, ali imamo priliku da izborimo dobar rezultat i ako mognemo, sto da ne 
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Evo brata
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
fedeltafrotta
- Kontakt:
" onclick="window.open(this.href);return false;
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
Realno Siroki je favorit 70-30 sanse, oni kombinovan sastav ali opet jaki. MI bi mogli iznenaditi jer nemamo pritiska i nemamo sta izgubiti. Ako oni stvarno izadju u kombinovanom sastavu bojim se da bi to moglo biti jos gore, jer su ti igraci svjezi i zeljni dokazivanja, vidjet cemo sutra, nadam se najbolje. Samo da ne primimo gol na pocetku i da odigramo srcem. Ovo me podjeca na onu godinu kad smo isto imali mladu ekipu i s njima igrali i tada nesretno izgubili...samo da ovaj put prodjemo 
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
jadana ne bi cuj 70-30 sanse pa nismo vrbanjusa a oni real majka mu stara. mi smo zeljo jbt, drugi na tabeli, bjeze nam 3 boda, imamo 1 poraz u sezoni, u kupu nismo izgubili 4 godine. pa nisu oni svemirski brod pa da tako pises. jesmo slabiji nego proslih sezona ali to nikako nije ovaj omjer, a prije svega to znaju u sirokom, i vrlo dobro se zna da nas tesko ko moze nadigrati u dvije utakmice. idemo dole po povoljan rezultat i da ih prodemo, a ako ne uspijemo nikom nista okrenuti se ligi.Argentina je napisao/la:Realno Siroki je favorit 70-30 sanse, oni kombinovan sastav ali opet jaki. MI bi mogli iznenaditi jer nemamo pritiska i nemamo sta izgubiti. Ako oni stvarno izadju u kombinovanom sastavu bojim se da bi to moglo biti jos gore, jer su ti igraci svjezi i zeljni dokazivanja, vidjet cemo sutra, nadam se najbolje. Samo da ne primimo gol na pocetku i da odigramo srcem. Ovo me podjeca na onu godinu kad smo isto imali mladu ekipu i s njima igrali i tada nesretno izgubili...samo da ovaj put prodjemo
- ultrassa1921
- Kontakt:
Virtu4l je napisao/la:Evo brata![]()
[youtube][/youtube]
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.
Mislim da je pravi trenutak da se produži ugovor sa Kvesićem, ako se nije već produžio. Njega je Željo istrpio i čekao ga, pružio mu priliku, evo ga pred repkom, mislim da bi i on mogao produžiti ugovor pa makar na godinu dana da ga možemo fino prodati na ljeto. Tomić vjerovatno ide na zimu za kakvu takvu sumu
Šta je sa Asanovićem?
Šta je sa Asanovićem?
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!
Asanovic najvjerovatnije ostaje po rijecima struke pravovremeno postavljanje, fina tehnika, skolovan igrac a mi imamo problema u odbrani.Otice neki fudbaleri na polusezoni ali kako sam cuo Tomo nije jedan od njih osim ako ne dobijemo neke novce velike za njega, sto opet nije za ocekivati jer ne igra na zeljenom nivou i ovako je jedan od boljih.Ista tako na polusezoni ce biti revizija uradjenog i pokusace se dovesti par igraca ne mjestima gdje skripi.shzna je napisao/la:Mislim da je pravi trenutak da se produži ugovor sa Kvesićem, ako se nije već produžio. Njega je Željo istrpio i čekao ga, pružio mu priliku, evo ga pred repkom, mislim da bi i on mogao produžiti ugovor pa makar na godinu dana da ga možemo fino prodati na ljeto. Tomić vjerovatno ide na zimu za kakvu takvu sumu
Šta je sa Asanovićem?
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!