FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

adi93
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la adi93 » 30 sep 2014, 17:59

Nakon povrede Sejada Salihovića fudbaler sarajevskog Željezničara Josip Kvesić dobio je poziv selektora Safeta Sušića za kvalifikacijske utakmice protiv Velsa i Belgije.
On je u razgovoru govorio o utiscima nakon dobijenog poziva.

''Sretan sam, hvala selektoru. Ovaj poziv je došao malo neočekivano nakon povrede i svega, ali svakako da je to ispunjenje sna. Ako dobijem priliku ja ću se potruditi da opravdam poziv'', kazao je lijevi bočni Željezničara koji se osvrnuo i na Kup utakmicu koju sarajevski Plavi igraju u srijedu sa Širokim Brijegom.

''Nezgodna su ekipa i ko god bude igrao za njih, sigurno je da će biti jako teško. Ipak, ja vjerujem u nas i da možemo ostvariti pozitivan rezultat''.
Bravo Kvesa!!!

plavipatriota
Kontakt:

Post Postao/la plavipatriota » 30 sep 2014, 18:13

neki se pametni prave i ne shvataju da mi je smiješno NEDO=NENAD, pa taman izmislio to neko sa specijalnim potrebama ili bilo ko drugi.. uopšte nije bit u tome da li cura ima poteškoća ili nema, bit je u tekstu koji je napisan.. a siguram da znam o ovoj djevojci više nego pola ovih što morališu, cura se i poezijom bavi, piše, znači uopšte nije "kritična" na način i u mjeri u kojoj vi naglašavate.. a samim tim što toliko "morališete" govori o vama koliku važnost dajete tome da li neko ima poteškoća ili slično.. upravo radi ovakvih komentara sam i napisao gore "znam ko je cura..", da ne bi dušebrižnici mi objašnjavali 2 sata čime se bavi i koje probleme ima..
Ali neko mora biti svakom loncu poklopac..

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 30 sep 2014, 18:38

Boccaccio imas li volje ispricati koju anegdotu o Milanu Ribaru?

On je jos uvijek nedovrsena prica, a velika je legenda vaseg kluba.

Spominjes da je on promovisao Adzema. Zar je bio u klubu u predratnom periodu?

admirbreza
Kontakt:

Post Postao/la admirbreza » 30 sep 2014, 18:58

I u tom "golubarniku" mi se i dalje borimo, bez nekih posebnih uslova, ratnici plavog srca, na terenu, na tribini, punog glasa, pjevamo i osvajamo trofeje, praznih dzepova i plave krvi, dok odozgo, sa plavog neba odobrava jedan velikan tribine,

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 30 sep 2014, 19:06

heeej enoo ih tituluu jos sanjajuuu :D
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 30 sep 2014, 19:08

@samoposmatram Jel ona anegdota kad je igrace nakon pobjede tjerao da trce sa rusacima s kamenjem unutra, a najbolje taj dan nagradio da trci bez rusaka,tako nesto ? :D
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 30 sep 2014, 19:19

Nisam znao za te metode. Znam da je bio strog, Magath mala maca... Koje postovanje je covjek imao kad ih je mogao na to natjerati.

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 30 sep 2014, 19:46

anonimni je napisao/la:Čestitke Kvesi i sretno mu, lijepo je biti dio reprezentacije, a on sigurno zaslužuje to :)

Ako Široki fkt izađe u komibnovanom sastavu, moglo bi biti svega :mrgreen: Jedva čekam utakmicu, samo lijepe vijesti idu ovih dana (bar gledajući ovako, Kvesa dobio poziv u repku, Široki oslabljen ide na nas, mi u lijepom nizu) i red bi bio da se ovo materijalizuje :kralj:
Odakle nekom ideja da Siroki nema ambicija u kupu i da ce igrati u nekom kombinovanom sastavu.
To je bezvezna prica.Siroki itekako ima ambicije osvojiti kup i tu nema dileme. Druga je cinjenica da Siroki ima dvadeset igraca i moze rotirati.Kao sto je i do sada rotirao u prvenstvu. Ne moze niko reci da su slabiji od ovih sto su zadnju igrali:Ivankovic,Ljubic,Pezo,Bilobrk,...a njih je najavio Musa.
Ne znam kako ce Adzem postaviti ekipu i igru.Od toga ce zavisiti ishod ove prve utakmice.Nadam se ne onako kao protiv Zvjezde.Ocekujem jednog igraca vise u sredini,jednog manje u napadu.

Ljiljani87
Kontakt:

Post Postao/la Ljiljani87 » 30 sep 2014, 19:46

Adžem:Do sada smo ispunili ciljeve, na polusezoni ćemo vidjeti kako dalje

Ekipa Željezničara trenutno je na drugom mjestu tabele Premijer lige Bosne i Hercegovine.
Iako se mnogi nisu tome nadali Plavi igraju odlično u ovoj sezoni. Tim povodom razgovarali smo sa trenerom Željezničara Admirom Adžemom o rezultatima njegovog tima, susretu sa Širokim Brijegom, skraćivanju lige, ambicijama u nastavku sezone te mnogim drugim aktuelnim temama.

Željo je u subotu zasluženo ali teško savladao Zvijezdu. Igrači Admira Adžema su pokazali karakter i snagu i uspjeli doći do šeste uzastopne pobjede u nizu.

''Već nekoliko puta ja sam govorio da nismo dovoljno jaki da rutinski i sa pola snage pobjedđujemo. Nadam se da ćemo i to jednoga dana postići. Ono što se promijenilo u odnosu na prethodne godine jeste činjenice da se ekipe nas ne boje i da dolaze na Grbavicu da igraju. Ova utakmica i nije neko mjerilo. Gubili su u petoj minuti i bilo bi nelogično da su igrali drugačije osim napadački. Napali su nas, odigrali agresivno i zato je utakmica bila ovako zanimljiva. Nadam se da nećemo u puno utakmica praviti ovakve greške kao što smo pravili u ovoj utakmici, jer ipak previše grešaka smo napravili za igrače koje imamo u zadnjoj liniji a tu imamo jako kvalitetne igrače, a zadnja linija je najiskusniji dio našeg tima, počevši od golmana pa preko čitave zadnje linije. Ali čisto sumnjam da će nam se ponoviti takva utakmica. Ono što me raduje je broj golova koji postižemo i broj prilika koje stvaramo. Ja sam od početka rada u Želji vidio da imamo veliki potencijal u igri prema naprijed i normalno je da to pokušavamo iskoristiti što je više moguće. Znam da odbrana trpi zbog toga, ali ja sam takav trener, i to sam govorio i prije da više volim ovakvu utakmicu, 5:3 ili 4:2 nego 1:0. Na kraju krajeva da je to bolje za naš fudbal i za gledaoce koji dođu da se ne dosađuju na utakmicama. Naravno da ima tu kikseva jer imamo veliki broj ofanzivno orjentisanih igrača ali to je opet problem i za protivnika. Protvnici imaju problema sa našim napadačima i to je dobro sve dok postižemo ovoliki broj golova, dok stvaramo šanse ne vjerujem da ću nešto mijenjati. Jer na kraju krajeva broj bodova, i pozicija na tabeli pored svih problema koje imamo čine nas sretnima i radosnima i daje nam motiv da još bolje i još jače i više radimo i da iz utakmice u utakmicu pokušavamo pobijediti kao što smo i do sada radili.

Serija od šest pobjeda nije slučajna

Željo se nalazi u sjajnoj seriji od šest mečeva u kojima su slavili kako u prvenstvu tako i u Kupu. Mladi stručnjak ističe kako to nije slučajno već da to pokazuje snagu i karakter koji ima njegov tim.

''I ova serija od šest utakmica i šest pobjeda, nije slučajna. Igrači su puni samopouzdanja i kod rezultata 3:3 u zadnjoj utakmici se osjetilo da se nismo prepali da ćemo doći do gola i da su igrači vjerovali u pobjedu''.

Nakon dugo godina ekipa Željezničara je promijenila svoj stil igre. Plavi sada igraju mnogo ofanzivnije sa četiri ili pet ofanzivnih igrača. Pitali smo Adžema da li je upravo to jedna od novina u ovoj sezoni i ono što je iznenađenje za protivnike Željezničara.

''Pa to je dobro za fudbal kada pada puno golova i kada se stvaraju prilike. Rekao sam imamo takav potencijal i stvarno bi bilo šetata držati nekoga od tih igrača na klupi. Sve dok rade ovo što rade, a to je dok postižu golove i ostvaruju pobjede. Možda nekoga stane, ili ne bude radio i ispunjavao zadatke koji se od njega traže, što ne vjerujem da će se desiti, onda ćemo nešto i promijeniti ali ovako zaista ne vidim potrebu da mijenjano bilo sta. Znam da protivničkim ekipama koje igraju protiv nas nije lako., jer smo nepredvidivi i imamo mnogo problema u igri prema naprijed i sa Varaeom smo dobili jednu dimenziju više. To je igrač koji ima ideju, ima riješenje u gotovo svim situacijama, i koji jako može biti nezgodan po protivničke odbrane, dok Bajić i Turković rade dosta dobro i defanzivne zadatke i to je ono što me zadovoljava i raduje. Smatram da će iz utakmice u utakmicu i kako se oni budu još bolje upoznavali to izgledati još bolje''.

Na polusezoni ćemo razgovarati i vidjeti koji su ciljevi za nastavak sezone

Nakon dva kiksa na Grbavici protiv Širokog Brijega i Zrinjskog mnogi su počeli sumnjati u Adžema i njegove igrače. Međutim serija od šest pobjeda je utišala sve kritičare i pokazala da Željo zaista ima kvaliteta. Iako je prvenstveno cilj bio podmlađivanje ekipe u ovoj sezoni sa ovim rezultatima su apetiti navijača porasli, te mnogi vjeruju da je Željo rame uz rame sa Zrinjskim, Širokim a i sam Adžem kaže da će se na polusezoni razgovarati o eventualno novim ciljevima do kraja sezone.

''Realno male su nijanse i razlike između Širokog Brijega, Zrinjskog, Veleža, Sarajeva, Olimpica i nas. To su male razlike u kvalitetu. Pozitivno je to što smo mi uhvatili ovu pobjedničku seriju koja nas nosi i koja će nadam se još dugo trajati. Na polusezoni ćemo sjesti i vidjeti šta želimo u nastavku te da li ćemo mijenjati neke početne ciljeve a to su bili što bolji evropski plasman i podmlađivanje ekipe''.

Adžem ističe kako su mladi igrači koji su dobili priliku pokazali da vrijede te da kvalitet tima nije oslabio zbog toga.

''Ja smatram da su ovi mladi igrači dokazali da kvalitet nije opao jer smo im dali priliku. Bajić, Memija, Sadiković su pokazali da se na njih može ozbiljno računati kao na nosioce igre, a vrlo brzo će to postati ja vjerujem i nadam se Amir Hadžiahmetović. Nerealno bi bilo staviti sedam ili osam mladih igrača odmah u tim, ali ja smatram da je ovo ispravan i realan put gdje pružiti šasnu trojici ili četvorici mladih igrača da stasavaju uz ove starije a da to što manje utiče na kvalitet i rezultate mislim da se to ispunjava stopostotno. Kako oni budu stasavali tako će se otvarati mogućnost za još neke mlađe igrače koji će također dobiti priliku a takvih imamo još u našem kadru''.

Adžem smatra kako baš mladost i ti mladi igrači donose nešto sasvim novo.

''To sam već mnogo puta do sada rekao da mladost donosi nešto novo, nešto svoje. Oni nemaju respekta, oni ne znaju šta je ručna kočnica, oni idu do kraja. Bude tu i grešaka, mladost je takva, nosi greške, ali je puno pozitivnije ono što ta mladost donosi. Na kraju krajeva i naš klub zavisi od prodaje mladih igrača. Ne treba se lagati i svi znamo da bi Željo funkcionisao mi moramo napraviti neki veći transfer a ako ne pružamo priliku mladim igračima da se pokažu onda nećemo moći napraviti veliki transfer jer klubovi na ovim prostorima funkcionišu na taj način''.

Protiv Širokog Brijega ćemo igrati hrabro i bez kalkulacija

Ekipu Željezničara sutra očekuje revanš meč osmine finala Kupa BiH protiv Širokog Brijega na Pecari. Plavi su u nevjerovatnoj seriji i već šest godina ne znaju za poraz u ovom takmičenju. Adžem ističe kako se može igrati sa Širokim i kako se raduje ovim duelima, te da ovaj niz ne stvara pritisak na igrače.

''Ne bi bili sretni kada bi prekinuli taj niz ali ne daj Bože da se nešto takvo desi sigurno da ne bi bio veliki problem. Mi se radujemo ovim utakmicama jer znamo da ćemo odigrati dvije dobre i kvalitetne utakmice, sa jako dobrim protivnikom kojeg dobro poznajemo i oni poznaju nas i smatram da će u tim mečevima odlučivati nijanse, kao i u svakoj derbi utakmici. U meču koji smo igrali na Grbavici i koji je završio 1:1 pokazali smo da možemo igrati sa njima, s tim što sada smatram da smo sada malo jači i uigraniji i da imamo nekoliko novih igrača nego u tom meču i radujem se toj utakmici. Ono što obećavam jeste da ćemo protiv Širokog Brijega odigrati hrabro i bez kalkulacija a za šta će to biti dovoljno pokazaće utakmica''.

Savez pod hitno mora razmisliti o skraćenju lige

Ono što je iznenađenje ,možda, pred ove mečeve jeste činjenica da se treneri oba kluba raduju mečevima iako su sigurno mogli dobiti lakšeg protivnika. Adžem kaže kako je upravo to ono što je potrebno našem fudbalu i da bi savez u što skorijem roku trebao razmisliti o skaćenju lige.

''Neminovnost je da se smanji broj klubova. Ova liga se što prije mora skratiti. Kako će to Savez odraditi zaista nemam pojma. Da li će klubovi sami otpadati jer neće imati uslove ili nešto drugo ali za boljitak našeg fudbala je to krucijalno, da se liga smanji a da se poveća koncentracija kvaliteta, a samim tim povećaće se kvalitet i u klubovima i kada se poboljšaju uslovi za igru. Jer puno je lakše igrati na boljim terenima, kao što je i travnjak na Pecari, i nije slučajno što se mi radujemo tim utakmicama jer poželimo igrati na dobrom terenu. Ko nije igrao fudbal ne može shvatiti šta znači kada dođete na neki teren koji je u katatrofalnom stanju, kada ne možete smiriti loptu. Puno je ljepše za gledaoce i nivo igre bi bio mnogo bolji kada bi uslovi za igru i kvalitet klubova bili bolji''.

Ekipa Željezničara od ove sezone ima novi pomoćni teren, a šef stručnog štaba najtrofejnijeg kluba u Bosni i Hercegovini smatra kako je i to jedan od dodatnih razloga za dobre igre njegovog tima.

''Sasvim sigurno da nam je novi pomoćni teren dosta pomogao. Jer bez dobrih uslova za rad mi nemamo o čemu pričati. Mi smo sretni što imamo solidne uslove za rad, imamo dobar pomoćni teren, nažalost kada kiše počnu onda ćemo i mi imati problema ali sigurno da će lakše biti nego prethodnih godina. Smatram da se na našoj igri vidi da puno bolje sve funkcioniše. Kamo sreće da imamo neke trening centre kao što imaju klubovi vani, nažalost kod nas je to misaona imenica, a klubovi koji imaju uslove odmah se vidi na njihovoj igri da su kvalitetniji i bolji. Ja se nadam da ćemo i mi iz godine u godinu popravljati naše uslove, ali treba biti iskren pa reći da je ovo sada mnogo bolje nego ranije''.

U potpunosti smo ispunili zacrtane ciljeve

Nakon preuzimanja ekipe Adžem je istakao kako Željo sebi ne smije dozvoliti da živi od jedne utakmice, te je istakao kako želi da se Željovci probude i da njegovi igrači imaju osmijeh na licu. Adžem kaže kako se mnogo toga promijenilo u odnosu na period kada je tek preuzeo klupu Željezničara.

''Uvijek može bolje. Posjete mogu biti veće međutim to je neki drugi problem koji nije tako lako riješiti. Ne treba biti puno pametan pa reći da Želju ljudi vole međutim ponekad gube strpljenje ali tu klub mora odigrati ključnu ulogu. Željo je takav klub i pokazuje to da jedan ili dva zvižduka ne mogu poremetiti koncepciju kluba ili ono što smo zacrtali da sprovedemo u djelo a to je veličina Željezničara. Na kraju krajeva zato i postižemo rezultate koje postižemo jer imamo tu neku liniju gdje ne može neki pojedinac narušiti atmosferu. Na kraju sezone ili određenog perioda podvući ćemo crtu i vidjeti šta se dobro uradilo a šta nije i pokušati promijeniti ono što ne valja. Za svoj rad i za rad moje ekipe na kraju sezone ćemo podvući crtu i vidjeti da li smo ispunili ono što smo zacrtali prije samog početka. Na današnji dan smatram da smo stopostotno ispunili sve ono što je stavljeno pred nas. Od rada na treninzima, od atmosfere koja vlada u ekipi, po broju bodova koje trenutno imamo, po zalaganju i o tome ne bih razgovarao jer se vidi koliko ovi momci žele učiniti sve da pobijede i koliko daju za ovaj klub. Kvalitet će se dizati iz utakmice u utakmicu. Nadam se da će do kraja sezone sve ovo biti još mnogo bolje'' izjavio je za Admir Adžem
.
1921 !
05.06.1998

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 30 sep 2014, 19:48

Nisam ja ni rek'o da ce ispasti odmah, nego da ce mijenjati, a sta i kako, vidjecemo sutra :D Svakako oni imaju i revans i ako budu imali nepovoljan rezultat, lako mogu igrati s najjacom ekipom na Grbavici, ali imamo priliku da izborimo dobar rezultat i ako mognemo, sto da ne :)

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 sep 2014, 19:52

Evo brata :tokralju:

[youtube][/youtube]
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 30 sep 2014, 19:57

" onclick="window.open(this.href);return false;
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 30 sep 2014, 20:17

Realno Siroki je favorit 70-30 sanse, oni kombinovan sastav ali opet jaki. MI bi mogli iznenaditi jer nemamo pritiska i nemamo sta izgubiti. Ako oni stvarno izadju u kombinovanom sastavu bojim se da bi to moglo biti jos gore, jer su ti igraci svjezi i zeljni dokazivanja, vidjet cemo sutra, nadam se najbolje. Samo da ne primimo gol na pocetku i da odigramo srcem. Ovo me podjeca na onu godinu kad smo isto imali mladu ekipu i s njima igrali i tada nesretno izgubili...samo da ovaj put prodjemo :D
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

Toronto
Kontakt:

Post Postao/la Toronto » 30 sep 2014, 20:33

Argentina je napisao/la:Realno Siroki je favorit 70-30 sanse, oni kombinovan sastav ali opet jaki. MI bi mogli iznenaditi jer nemamo pritiska i nemamo sta izgubiti. Ako oni stvarno izadju u kombinovanom sastavu bojim se da bi to moglo biti jos gore, jer su ti igraci svjezi i zeljni dokazivanja, vidjet cemo sutra, nadam se najbolje. Samo da ne primimo gol na pocetku i da odigramo srcem. Ovo me podjeca na onu godinu kad smo isto imali mladu ekipu i s njima igrali i tada nesretno izgubili...samo da ovaj put prodjemo :D
jadana ne bi cuj 70-30 sanse pa nismo vrbanjusa a oni real majka mu stara. mi smo zeljo jbt, drugi na tabeli, bjeze nam 3 boda, imamo 1 poraz u sezoni, u kupu nismo izgubili 4 godine. pa nisu oni svemirski brod pa da tako pises. jesmo slabiji nego proslih sezona ali to nikako nije ovaj omjer, a prije svega to znaju u sirokom, i vrlo dobro se zna da nas tesko ko moze nadigrati u dvije utakmice. idemo dole po povoljan rezultat i da ih prodemo, a ako ne uspijemo nikom nista okrenuti se ligi. :think:

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 30 sep 2014, 20:40

Bravo Kvesa majstore

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
FKŽ !

ultrassa1921
Kontakt:

Post Postao/la ultrassa1921 » 30 sep 2014, 21:06

Cestitke Kvesi,morat ce se poceti i pratiti repka :mrgreen:
Manijaci Zeljini

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 30 sep 2014, 21:43

Virtu4l je napisao/la:Evo brata :tokralju:

[youtube][/youtube]
:rol: :rol:
:tokralju: :tokralju:
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 30 sep 2014, 21:45

Mislim da je pravi trenutak da se produži ugovor sa Kvesićem, ako se nije već produžio. Njega je Željo istrpio i čekao ga, pružio mu priliku, evo ga pred repkom, mislim da bi i on mogao produžiti ugovor pa makar na godinu dana da ga možemo fino prodati na ljeto. Tomić vjerovatno ide na zimu za kakvu takvu sumu

Šta je sa Asanovićem?
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 30 sep 2014, 22:00

shzna je napisao/la:Mislim da je pravi trenutak da se produži ugovor sa Kvesićem, ako se nije već produžio. Njega je Željo istrpio i čekao ga, pružio mu priliku, evo ga pred repkom, mislim da bi i on mogao produžiti ugovor pa makar na godinu dana da ga možemo fino prodati na ljeto. Tomić vjerovatno ide na zimu za kakvu takvu sumu

Šta je sa Asanovićem?
Asanovic najvjerovatnije ostaje po rijecima struke pravovremeno postavljanje, fina tehnika, skolovan igrac a mi imamo problema u odbrani.Otice neki fudbaleri na polusezoni ali kako sam cuo Tomo nije jedan od njih osim ako ne dobijemo neke novce velike za njega, sto opet nije za ocekivati jer ne igra na zeljenom nivou i ovako je jedan od boljih.Ista tako na polusezoni ce biti revizija uradjenog i pokusace se dovesti par igraca ne mjestima gdje skripi.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []