Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Tribalian
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Tribalian » 02 okt 2014, 19:44

Ti Rusi su Putinova prethodnica, najmanje ih je stiglo u BIH a mnogo vise u BG i ZG . Ali se samo najbednija propaganda u bivsoj drzavi oglasila. Da, da , bas ona koja kopira Vuceliceve metode iz 90-tih i bezuspesno pokusava da ih primeni 19 godina posle rata . Da bi neko postovao neki narod taj narod mora prvo sam sebe da postuje i da pokaze malo dostojanstva a ne da neprekidno funkcionise po sistemu " Drz'te lopova".
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Chengzhang
Kontakt:

Post Postao/la Chengzhang » 02 okt 2014, 19:55

Tribalian je napisao/la:
Chengzhang je napisao/la: pizza samo kod Napolitanaca i ostalih iz juzne Italije i nigde drugde (moj favorit je calzone).
Vidis, to je zanimljivo, a i apsurdno. :) Najbolju pizzu sam jeo u Chicagu kod Italo-amera a najgoru u Italiji. :lol: Svaka BG pizzerija pravi bolje pizze od ovih iz Italije ! :)

p.s. Odakle si ti kad volis toliko paprikas, gulas i masno... ? :) Da nije Novi Sad ili Subotica ili Vojvodina uopsteno ?
Ja sam najbolju pizzu jeo u piceriji koju je drzao Napolitanac (zvao se Pepe), ali mu je pica-majstor bio Nemac iz Hanovera! Spremanje pice je danas toliko rasireno po svetu, da je i logicno da se i talenat razudjuje, pa najbolji majstor ne mora automatski da dolazi iz Italije. Poreklom sam mesanac, pola Zapadna Backa, pola Juzni Banat, ali roditelji s obe strane srpski kolonisti doseljeni 40-ih u Vojvodinu (odnosno dedovi). Zivot me vodio po Srbiji, Beogradu, belom svetu...

Evo jedne nostalgicne (somborski kotlic - i cuke su u kadru, nedostaje samo kaljeva :D ):

slika

I jedne za dusu:

[youtube][/youtube]

Ti?
成章

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 02 okt 2014, 19:59

I ja sam rastao pored Dunava, ali sa ove sumadijske strane :mrgreen: Dorcol, Beograd. :)

Kad kazes ovo kolonisti iz 40-tih , uvek se nasmejem na te vojvodjanske zezancije, ono starosedeoci su ovi sto su dosli iz Bosne posle ww 2 a dodjosi su ovi sto su dosli iz Bosne posle ovih ratova. :lol: Uglavnom, dobri ste drugari, nemam zamerki. :) Malo usporeni , ali pravi ljudi, verovatno i najbolji u Srbiji.

Chengzhang
Kontakt:

Post Postao/la Chengzhang » 02 okt 2014, 20:20

Tribalian je napisao/la:I ja sam rastao pored Dunava, ali sa ove sumadijske strane :mrgreen: Dorcol, Beograd. :)

Kad kazes ovo kolonisti iz 40-tih , uvek se nasmejem na te vojvodjanske zezancije, ono starosedeoci su ovi sto su dosli iz Bosne posle ww 2 a dodjosi su ovi sto su dosli iz Bosne posle ovih ratova. :lol: Uglavnom, dobri ste drugari, nemam zamerki. :) Malo usporeni , ali pravi ljudi, verovatno i najbolji u Srbiji.
Ja sam kao student bio Zemunac (glavni grad Beograda). A znas onu vojvodjansku: Zemun? Ta derane, to ti je najjuzniji vojvodjanski grad! A sto se tice dodjosa, jedared dodjos, uvek dodjos! A posto su i svi Beogradjani dodjosi (iako ne volu da to priznaju), iz kojih su suma i gora su tvoji doselili Dorcolac?
Inace, ja sam sa juznoprugasima sklapao najlakse prijateljstva, ljudi zaista vole i uzivaju u zivotu. Dok je sa Sumadincima, Istocnom Srbijom, Kosovom, Crnom Gorom i Hercegovcima islo najteze, zadrti bre neki ljudi :mrgreen:
Zapadna Srbija i Bosna su mi isti soj ljudi, s Krajisnicima se tesko uklapalo u pocetku, ali kada se nadjes s njima, ide. Slavonci su isti kao i Vojvodjani (mada to ni jedni ni drugi nece da priznaju), dok sam sa Dalmatincima isto brzo nalazio zajednicki jezik. Beograd je definitvno najveca provincija, tamo ces naci sve na jednom mestu :mrgreen:
Ali bas zbog toga i najbolja lokacija da opipas puls.
成章

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 02 okt 2014, 20:27

Chengzhang je napisao/la:
A posto su i svi Beogradjani dodjosi (iako ne volu da to priznaju), iz kojih su suma i gora su tvoji doselili Dorcolac?
Moji su dosli u BG pre 20. veka. A dosli su iz sela udaljenog manje od 100km , iz poznate sam trgovacke porodice , pradeda mi je poznati predratni BG trgovac sa radnjom na jednoj lokaciji za koju su svi culi. Ali ne mogu da kazem da nisi u pravu za BG dodjose , izuzev Dorcola , jednog dela Vozdovca i jednog dela Zvezdare , Beogradjani kao vrsta i ne postoje. Ceo Novi BGD se dovukao uglavnom iz Bosne kao i taj tvoj glavni grad Zemun. :) Naselja tipa Kumodraz i ostale seoske lokacije koje pripadaju Beogradu ne bih komentarisao.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 02 okt 2014, 20:38

Tribalian je napisao/la:
Chengzhang je napisao/la: pizza samo kod Napolitanaca i ostalih iz juzne Italije i nigde drugde (moj favorit je calzone).
Vidis, to je zanimljivo, a i apsurdno. :) Najbolju pizzu sam jeo u Chicagu kod Italo-amera a najgoru u Italiji. :lol: Svaka BG pizzerija pravi bolje pizze od ovih iz Italije ! :)

p.s. Odakle si ti kad volis toliko paprikas, gulas i masno... ? :) Da nije Novi Sad ili Subotica ili Vojvodina uopsteno ?
...
I jedne za dusu:

[youtube][/youtube]
Joj, najdraza pjesma od mog starog, haman je svaki dan pjevusi :lol: ...
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Chengzhang
Kontakt:

Post Postao/la Chengzhang » 02 okt 2014, 20:45

Tribalian je napisao/la:
A posto su i svi Beogradjani dodjosi (iako ne volu da to priznaju), iz kojih su suma i gora su tvoji doselili Dorcolac?
Moji su dosli u BG pre 20. veka. A dosli su iz sela udaljenog manje od 100km , iz poznate sam trgovacke porodice , pradeda mi je poznati predratni BG trgovac sa radnjom na jednoj lokaciji za koju su svi culi. Ali ne mogu da kazem da nisi u pravu za BG dodjose , izuzev Dorcola , jednog dela Vozdovca i jednog dela Zvezdare , Beogradjani kao vrsta i ne postoje. Ceo Novi BGD se dovukao uglavnom iz Bosne kao i taj tvoj glavni grad Zemun. :) Naselja tipa Kumodraz i ostale seoske lokacije koje pripadaju Beogradu ne bih komentarisao.
Opa, za poslednje dodjose si ipak "stari Beogradjanin" :mrgreen:
Izvinjavamo se. I ne mesaj Zemunce sa Novobeogradjanima. :mrgreen: Nego na mene najjaci utisak danas ostavlja banatski deo (opstina Palilula), kada zadjes u Borcu, to je sve skoro doseljeno, najvecim delom iz Hrvatske, ni Novi Beograd, ni Zemun joj nisu ravni (ja sam inace ziveo u Cara Dusana). Uopste taj deo prema Padinskoj Skeli vrvi od doseljenika (dobro, nekretnine na Dorcolu spadaju logicno medju najskuplje, a Beograd se prirodno moze siriti jedino po periferiji, made in Kaludjerica :mrgreen: ).
Nego, kako tretiras pisanu rec? Jesi li citao Matavuljeve "Beogradske price", ili nesto mladje Davidov opus (Filip David) i njegove pripovetke o nastajanju Novog Beograda? Toplo preporucujem.
成章

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 02 okt 2014, 20:49

jedini pravi Beograđanin je naš Štefko :mrgreen:

http://www.balkantube.tv/watch.php?vid=8091af858" onclick="window.open(this.href);return false;

jedna samo za njega, iako nas ne čita :cry:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 02 okt 2014, 20:52

Chengzhang je napisao/la: Opa, za poslednje dodjose si ipak "stari Beogradjanin" :mrgreen:
Izvinjavamo se. I ne mesaj Zemunce sa Novobeogradjanima. :mrgreen: Nego na mene najjaci utisak danas ostavlja banatski deo (opstina Palilula), kada zadjes u Borcu, to je sve skoro doseljeno, najvecim delom iz Hrvatske, ni Novi Beograd, ni Zemun joj nisu ravni (ja sam inace ziveo u Cara Dusana). Uopste taj deo prema Padinskoj Skeli vrvi od doseljenika (dobro, nekretnine na Dorcolu spadaju logicno medju najskuplje, a Beograd se prirodno moze siriti jedino po periferiji, made in Kaludjerica :mrgreen: ).
Nego, kako tretiras pisanu rec? Jesi li citao Matavuljeve "Beogradske price", ili nesto mladje Davidov opus (Filip David) i njegove pripovetke o nastajanju Novog Beograda? Toplo preporucujem.
Taj banatski deo Beograda, to treba videti, pazi ovo, nikad ja tamo nisam isao do pre 7-8 godina, prijatelju kad sam ja ono video :shock: zamisli sad nekog Sarajliju koji zna za SA i za Lukavicu i zamakne negde gde misli da je suma a ono sume nigde vec ceo jedan grad . :mrgreen: E tako sam ja to doziveo.

Nije Dorcol najskuplji, jeste jedan OD, ali Dedinje i Senjak su verovatno rekorderi po ceni kvadrata. :) Cak su i plemeniti komunisticki i bezgresni komesari u funkcioneri bili slabi na ova dva naselja. Toliko su mrzeli burzuje i njihove vile da su ih odmah isterali, pobili ili deportovali i uselili se u njihove kuce te nam tako podarivsi jednu novu elitu i jedan novi pogled na svet oko nas. :mrgreen:

Filipa Davida sam citao, Matavulja nisam, ali najdrazu knjigu o BGD-u ( meni najdrazu) napisao je Dragoslav Mihajlovic.

@ Legendo, nema ga nigde. Naseg moderatora sa Topciderskog uzvisenja.

Chengzhang
Kontakt:

Post Postao/la Chengzhang » 02 okt 2014, 20:58

Lillard je napisao/la: Joj, najdraza pjesma od mog starog, haman je svaki dan pjevusi :lol: ...
Onda stari otkida i na ovo :lol:

[youtube][/youtube]

Na kraj sela cadjava meana se podrazumeva. :mrgreen: A uz Cuneta u ravan se moze dovoditi samo jos jedan jedini - Zvonko Bogdan. :cool:

[youtube][/youtube]

A da ne zaboravimo ni naseg Baneta (nesto relativno novije):

[youtube][/youtube]

Sada jos domaca da se cugne i fajront!
成章

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 02 okt 2014, 21:00

Dragan Marinković Maca :tokralju:
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

Chengzhang
Kontakt:

Post Postao/la Chengzhang » 02 okt 2014, 21:14

@ Lillard
Bacaj slavonske tamburase, moze i dalmatinska klapa (ne znam odakle si), ako bas zelis moze i hrvatski rock'n'roll 80-ih da upotpunimo (Slavonijo ko te nije volio...), a ako si iz BiH sevdalinka obavezno! Nemoj samo narodnjake i Severinu, ko boga te molim. :mrgreen:

@ Tribalian
Dobar pisac!
Dedinje i Senjak zbog maslinasto-zelenih sa Kopaonika, Crne Gore i drugih vrleti nisam ni racunao. :mrgreen:

Inace najpoznatije stihove o Beogradjanima je skovao Bora Corba:
"Beograde, Beograde, u bodljikave zice nek' te ograde, da ne dodju izbeglice, velike su izjelice ... Beograde, Beograde, nek' idu kuci, lepse je bez njih..." :mrgreen:

Nadam se da nece biti uvredjenih, ovo je samo sala na njihov racun, nista ozbiljno. :D
Zadnja izmjena: Chengzhang, dana/u 03 okt 2014, 00:01, ukupno mijenjano 1 put.
成章

Polarstar
Kontakt:

Post Postao/la Polarstar » 02 okt 2014, 21:56

severina je dobra za kameru i jahte :mrgreen:
Deportivo de La Coruña - Haris Medunjanin!!!

Chengzhang
Kontakt:

Post Postao/la Chengzhang » 02 okt 2014, 22:00

Polarstar je napisao/la:severina je dobra za kameru i jahte :mrgreen:
Mada je konkurencija u regionu takodje opasna. :mrgreen:
成章

Polarstar
Kontakt:

Post Postao/la Polarstar » 02 okt 2014, 22:04

ako u obzir uzmemo almu tucaković, janu, maju marijanu :mrgreen:

Chengzhang
Kontakt:

Post Postao/la Chengzhang » 02 okt 2014, 22:15

Tribalian je napisao/la:
Chengzhang je napisao/la: Opa, za poslednje dodjose si ipak "stari Beogradjanin" :mrgreen:
Taj banatski deo Beograda, to treba videti, pazi ovo, nikad ja tamo nisam isao do pre 7-8 godina, prijatelju kad sam ja ono video :shock: zamisli sad nekog Sarajliju koji zna za SA i za Lukavicu i zamakne negde gde misli da je suma a ono sume nigde vec ceo jedan grad . :mrgreen: E tako sam ja to doziveo.
Da bi to licilo na grad, putna infrastruktura se mora drasticno popraviti, ono je u pojedinim naseljima katastrofa. Ipak nista nije ravno vlaskim krajevima u borskom okrugu. Sve vila do vile, a putevi/ulice u totalnom stanju raspadanja. Totalni kontrast. Magistrala Odzaci - Sombor lici spram onoga na autoput.
成章

Chengzhang
Kontakt:

Post Postao/la Chengzhang » 02 okt 2014, 22:20

Polarstar je napisao/la:ako u obzir uzmemo almu tucaković, janu, maju marijanu :mrgreen:
Djet-set... :mrgreen: :roll:
成章

Polarstar
Kontakt:

Post Postao/la Polarstar » 02 okt 2014, 22:24

Đet, ne đet, ja bi to j... :D jednom je, necu se zeniti :mrgreen:

Chengzhang
Kontakt:

Post Postao/la Chengzhang » 02 okt 2014, 22:30

Polarstar je napisao/la:Đet, ne đet, ja bi to j... :D jednom je, necu se zeniti :mrgreen:
Samo udri sto dohvatis, lepu ces zeniti :mrgreen:
成章

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 02 okt 2014, 23:25

vidim Janu blatite.Kako vas nije stid?
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.