FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 06 okt 2014, 01:27

invincible1921 je napisao/la:Mejtas sto se tice odbrane , samo pogledas Bogdanovica pa i zeljokvica u zadnje vrijeme i sve ti je jasno sto zasto kako...da jos dodam da osim olimpica svi su nam dali go
Ma i to je tacno to vise nije novost, ali ne moze odbrana sama tamam da su u njoj Teri i Pepe. Nemoguce je da odbrambeni igraci odigraju bez greske, mora nesto pored njih proci. Koliko samo gresaka naprave veznjaci i napadaci. Fol je u tome sto kad te protivnik napadne sa recimo 8-9 igraca pa i ti moras imati isto toliko da to markiraju. Ne moze njih petorica cuvati ovih 8. Gledam akciju Borca kod gola i uopste ne gledam onog frajera sa loptom jer znam da proci niti moze niti zna. Nabice je unutra pa sta bude. Vec gledam sta se zbiva u 16 i koje sam i vidim onog strijelca (je li Stokic nebitno ili kako vec) i kontam pa kako ga niko ne pokriva jer to traje sekundama i vec mi to danfa na problem. Ovaj vamo melja i nabije nekako, prodje lopta pored naseg igraca i gotovo. I vjeruj mi to od Sirokog pratim. Uopste ne gledam gdje je lopta i ovog sa loptom vec gledam sta se zbiva u 16. Nevjerovatna neodgovornost. Tesko se to uzivo na Grbavici moze upratiti, ali preko TV-a to je strasno. Ondje nije trebao stajati ni Bogdanovic ni Zeljkovic, oni su imali posla u petercu vec neko iz veze. Nemam zivaca da gledam snimak gola.

bluesaa
Kontakt:

Post Postao/la bluesaa » 06 okt 2014, 01:45

Ondje nije trebao stajati ni Bogdanovic ni Zeljkovic, oni su imali posla u petercu vec neko iz veze.
Pa trebao je vjerovatno Hasanovic, ili sadikovic.
Ljubavi što te rodi, klasa radnička!

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 06 okt 2014, 02:12

bluesaa je napisao/la:
Ondje nije trebao stajati ni Bogdanovic ni Zeljkovic, oni su imali posla u petercu vec neko iz veze.
Pa trebao je vjerovatno Hasanovic, ili sadikovic.
Ma jasno. Muka mi je od onog gola pa ne mogu da gledam ponovo i da analizirma ko i gdje. ali sustinu smo shvatili.
To treba Ado da izanalizira jer se ove stvari konstantno ponavljaju. Jednom upozoriti, drugi put novcano kazniti, treci put na klupu poslati i u konacnici na polusezoni nogom u guzicu nabiti pa da je Zeba ili Bekric. Pa bolje je i dijete od 17 godina koje ce ginuti da markira od nekakvih glumaca.

Adviser
Kontakt:

Post Postao/la Adviser » 06 okt 2014, 03:13

Tek sad pogledah utakmicu ...
Antolović Dobar Iako je Borac bio bezopasan, ono posla što je imao odradio je na zadovoljavajućem nivou, kod gola nije mnogo mogao.
Čolić Dobar
Bogdanović Dobar Jedna od boljih njegovih utakmica u Želji. Po meni, nije kriv za gol! Ispratio drugog igrača ...
Kosorić Solidan Bio je nesiguran u par situacija.
Kvesić Dobar
Hasanović Loš Po meni je on kriv za gol, mislim da je on morao pokriti onog igrača http://youtu.be/u0DPhGM3-os?t=38s. Osim toga nije se vidio, imali smo igrača manje sa njim na terenu!
E. Sadiković Odličan Najbolji igrač Želje u ovoj utakmici! Mnogo lopti je presjekao, defanzivno je odigrao perfektno, zaslužio je da bude strter u veznom redu i dalje. Mislim da smo u njemu našli defanzivca koji nam fali u veznom redu. Nadam se da je struka to primjetila i da će mu davati više šanse. :clap: Jedino zamjerka je da je mogao i morao bolje reagovat´kod gola.
Tomić Loš Dosta trčao, nekih 60 minuta al´, bez efekta. Poslije toga šetao po terenu, totalno je van forme! Pitao sam se zašto njega nisu zamijenili.
Bajić Solidan Ne znam zašto ga više stavljaju na krilnu poziciju kad´ svi znamo da mu ne odgovara pretjerano, ne liči na sebe. Pomagao defanzivno, možda i gol spasio ...
Varea Solidan Nije se mnogo vidio al´, ono što je imao dobro je odradio. Njemu isto krilna pozicija mnogo ne godi!
Turković Dobar Prvih trideset minuta odigrao perfektno, bio najbolji na terenu, kasnije se nije puno isticao mada se borio k´o lav, bra´o Nedo. :thumbup: Bio možda malo i sebičan kod one dvije situacije, trebao je dodat´Tomiću i Bajiću kasnije! Definitivno me iznenadio, ima potencijala u njemu.
Hadžiahmetović Solidan Trebao bolje reagovati kod one prilike, ostalo o.k.
Nuspahić Solidan Nije imao mnogo dodira sa loptom ...

Sve u svemu, nismo zaslužili da izgubimo ovu utakmicu! Prvih trideset minuta smo dominirali, propustili dvije odlične prilike tj. golman skinuo obje. Perfektno smo odigrali taj dio utakmice! Pred kraj poluvremena Borac neki pritisak napravio al´, sve je to jalovo bilo. U nastavku bezidejne obje ekipe, igra na centru, Borac iz neke polušanse dao gol i to je sve. Ne znam na šta je Borac išao u ovoj utakmici al´, izgledalo je k´o da su čuvali gol a u napadu ako bude šta dobro i jest. Najrealni rezultat ove utakmice je 1:1, možemo žaliti, morali smo uzeti bar bud u ovakvoj utakmici.
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 06 okt 2014, 07:13

Da malo prozovem brku.Halo sta ce bit iduce sezone ove nema trofeja ako je do vitrine kupicemo drugu.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 06 okt 2014, 07:54

Minjore je napisao/la:Realno, poraz mi nije toliko tesko pao. Mozemo mi pricat ovdje koliko god hocemo, stavljati Memiju i Colu na zadnjeg veznog,al ne moze. Memija ima pozrtvovanost,brzinu ali na zadnjem veznom mozda ne bi pokazivao partije kao na krilu/beku. Onda bi bilo Adzeme sta uradi od momka. Benjo takodjer. Da mogu vjerovatno bi Adzem probao to do sad. Losi stoperi utjecu na bekove i njihovu igru prema naprijed. Nesto kontam da bi nam mozda dobro legla formacija 5-2-2-1, sa tri stopera. U toj formaciji bi Stanic i Kvesic imali potpunu slobodu po stranama, sto mislim da nam u ovom trenutku fali. Tomo i Dado bi drzali vezni red uz pomoc JMV i Bajica,a u napadu Turkovic. Moram to predlozit Adzemu na facebooku, usluga za uslugu, stalno salje zahtjeve za igrice,a ja odobravam :D :D :D
možda. a možda bi još bolje. momku su najbolje strane agresivnost i duel igra, ono što nama najviše fali na sredini. ni to što ti pišeš ne zvuči loše, k'o što je ćiro igrao sa reprezentacijom.

ovo su svakako samo naša razmišljanja, a struka ima cijele dvije sedmice da još malo porazmisli šta se može učiniti.

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 06 okt 2014, 09:37

invincible1921 je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:za tomića se ne mogu nikako složiti, svaka normalna akcija koju smo imali danas je išla od njega. a bogdanović je panj - panj. izbije kad mu ide pravo na glavu i to je otprilike i to. vidjećemo hoće li zadržati tog asanovića, gori vrlo teško može biti.
Fulio je 5 sansi ove sezone koje ne mozes fulit, fulio je jos bar 7-8 strasno dobrih. U dugom pol danas izgubio je ja sam izbrojo 10 lopti, i jos je usro ono kad je proso 1na1 nabi loptu nedje sto je najgore htio je centrirat , fraer je van forme totalno ,ne forme nego van ikakvog dodira sa igrom zadnjih dva mjeseca...nek posjeti psihologa, a dotad klupa
Iako ga jako cijenim i mislim da je nas ponajbolji igrac meni je poprilicno pao u ocima kada je na deriju fulio onu jedan na jedan situaciju sa Bandovicem.. I ove sezone nas je kostao bar 3 boda (dva protiv Slavije i bar jedan protiv Zrinjskog) zahvaljujuci losim rjesenjima u situacijama jedan na jedan.. Dali je neki strah u pitanju ne znam ali bez obzira na sve nasa igra bi tesko licila na nesto bez njega jer odradjuje lavovski posao u sredini..

p.s. Ovo za Zerica je fina vijest. Velika je cast nositi plavi dres i nadam se da ce opravdati ukazano povjerenje. Suvisno je jedino sto smo mi vec od njega napravili odredjenu zvijezdu a to mladim igracima pocesto predsavlja medvjedju uslugu..
BUDI ŽELJO !!!

Dino1921
Kontakt:

Post Postao/la Dino1921 » 06 okt 2014, 09:44

Ograjisani nikad nece biti odgrajisani :lol: :lol: :lol:

" onclick="window.open(this.href);return false;
...Ljubavi sto te rodi
klasa radnicka
Tebi posvetio zivot
sve dane,godine,
sa svojom bracom zivim
za tvoje uspjehe...

ODUVIJEK RADNIČKI NIKAD REŽIMSKI, UVIJEK GRADSKI NIKAD SELJAČKI

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 06 okt 2014, 09:46

Dino1921 je napisao/la:Ograjisani nikad nece biti odgrajisani :lol: :lol: :lol:

" onclick="window.open(this.href);return false;

:urnebes: :urnebes:
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

zeljo4life
Kontakt:

Post Postao/la zeljo4life » 06 okt 2014, 10:01

ma ljudi nama treba ozbiljan zadnji vezni,razbijac,jedan sto "jede malu djecu","patrick"...sve bi to bolje izgledalo,prodase Zolu,a ne nadzose adekvatnu zamjenu(cisto sumnjam da su je i trazili)
Amare hvala ti...

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 06 okt 2014, 10:10

Trolist Kurtović-Jamak-Mišić, doslovce je poderao goste. Prštalo je od čvrstih dvoboja, a iz toga su se rađale oduzete lopte iz kojih su mogle kretati opasne akcije. Posebno je upečatljivu partiju dao Nermin Jamak koji je donio mirnoću, ideju i stabilnost veznom redu Osijeka.
slika
Malo off, al' Jamak igra kao lud. Tu treba traziti i razloge losijih igara Zeljeznicara, Tomic ne moze sam. Jamak kakav god, on daje stabilnost, Zeljo bez Jamak je dosta losija ekipa u ovom trenutku.

http://www.glas-slavonije.hr/249074/6/N ... h-Bosanaca" onclick="window.open(this.href);return false;
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 06 okt 2014, 10:48

Jamak je veliki znalac, majstor, igrač sa veoma dobrim pasom, mirnoćom, i mogao je puno više postići u karijeri. Ali yebi ga sad. Sigruno da nam fali jedan takav igrač trenutno.
DRUG NEBI TI PUNCA

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 06 okt 2014, 10:59

a kao prošle godine kad je bio tu smo bolje igrali? jašta smo. jedino je protiv plzena odigrao svoje, al' da on može držati taj nivo više od tri-četiri utakmice po sezoni, bio bi u reprezentaciji. nažalost - znamo iz svih ovih godina da ne može.

i on je u foči fulio kod 0-0 super šansu, možda i bolju nego tomić jer je ovaj svakako probao dodati, a golman na vrijeme zatvorio. a ako već prozivate tomića i za promašaj na derbiju, sjetite se jamakovog na derbiju u kupu na grbavici...

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 06 okt 2014, 11:08

Tomic je najbolji igrac Zeljeznicara u ovom trenutku, a trenutak traje.
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 06 okt 2014, 11:10

Sigurno da Jamak ima mana, ali on je jedini u ekipi imao mirnoću, znao je smiriti loptu u momentima kad ne znamo šta ćemo sa njom. Znao je podvaliti kroz sredinu. To sad niko nema, što se i vidi na terenu.
Ne govorim ja ništa protiv Tomića, čak šta više meni je Tomo drag igrač, puno je brži, pokretljiviji, korisniji i da tako kažem moderniji veznjak od Jamaka. Nadam se da ćemo makar na njemu uzeti fine pare kad već nismo na Nerminu i Muameru. A od malog Amira očekujem uskoro da bude taj igrač zadnjeg pasa koji će znati podvaliti loptu u prazan prostor.
DRUG NEBI TI PUNCA

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 06 okt 2014, 11:19

ne možeš ti na tomiću uzeti ozbiljnu lovu, jer su mu već 24 godine. možeš 100-200 hiljada eura, ako bude ovo drugo udarati se nogama. ali zato na amiru možeš, jer je njemu 17 godina, a djeluje malo do nimalo lošije na terenu od ovih, i to samo zbog nedostatka snage i rutine. e zato igra amir. i treba da igra u ovakvoj situaciji, da bogdu hoće i počinjati umjesto hasanovića.

lijepo je rečeno šta su ciljevi. za titulu ne bismo bili ni sa jamakom, to znamo od prošle godine. a evropu ćemo i ovako nekako izboriti protiv slabijih. e zato po meni nema nikakvog rezona da igra igrač '86 godište koji je možda 20% bolji od onog '95 godište...i to kad mu se digne da mu se igra. da je 100% bolji bilo bi. ali jamak i svraka to nisu, a naročito hasanović.

ako se na zimu može dovesti neko kvaliteta đorđe lazić, ili đorđe kamber koji su se spominjali, njih treba dovesti. a ako ne može, ja bi gurao ovako, a ne bi dovodio nekoga deceniju starijeg ko je 20-30% bolji od sadikovića, amira, memije, baje...

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 06 okt 2014, 11:27

:thumbup:
Potpisati Behrama i Žerića da se zaštitimo od neželjenih odlazaka. Ove juniore što imaju ugovore poslati na posudbe da stiču iskustvo i to je to.
DRUG NEBI TI PUNCA

adi93
Kontakt:

Post Postao/la adi93 » 06 okt 2014, 11:31

ChWilla je napisao/la:ne možeš ti na tomiću uzeti ozbiljnu lovu, jer su mu već 24 godine. možeš 100-200 hiljada eura, ako bude ovo drugo udarati se nogama. ali zato na amiru možeš, jer je njemu 17 godina, a djeluje malo do nimalo lošije na terenu od ovih, i to samo zbog nedostatka snage i rutine. e zato igra amir. i treba da igra u ovakvoj situaciji, da bogdu hoće i počinjati umjesto hasanovića.

lijepo je rečeno šta su ciljevi. za titulu ne bismo bili ni sa jamakom, to znamo od prošle godine. a evropu ćemo i ovako nekako izboriti protiv slabijih. e zato po meni nema nikakvog rezona da igra igrač '86 godište koji je možda 20% bolji od onog '95 godište...i to kad mu se digne da mu se igra. da je 100% bolji bilo bi. ali jamak i svraka to nisu, a naročito hasanović.

ako se na zimu može dovesti neko kvaliteta đorđe lazić, ili đorđe kamber koji su se spominjali, njih treba dovesti. a ako ne može, ja bi gurao ovako, a ne bi dovodio nekoga deceniju starijeg ko je 20-30% bolji od sadikovića, amira, memije, baje...
Amar je i trazio igraca koji ce donositi prevagu na terenu tipa igraca sto si spominjao kamber,lazic al ne znam zasto lazic nije dosao jer je amar bio dogg.sve sa njim...i od lazica se ocekivalo da je dosao da pravi prevagu na terenu jer je za nasu ligu igracina...al ja opet kazem da nam ne treba 10 igraca kao nekima ,nama treba dobar stoper,zadnji vezni i jedan veznjak koji ce donositi mirnocu na sredini terena i koji ce znati iznijeti loptu...i mislim da ce struka na polusezoni rijesiti to pitanje...

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 06 okt 2014, 11:42

takav bi nam došao k'o budali šamar. ali ako ne može takvog kvaliteta, ne treba ni usporavati razvoj djece zbog nekoga kvaliteta svrake i jamaka. hasanovića da ne govorim.

adi93
Kontakt:

Post Postao/la adi93 » 06 okt 2014, 11:52

ChWilla je napisao/la:takav bi nam došao k'o budali šamar. ali ako ne može takvog kvaliteta, ne treba ni usporavati razvoj djece zbog nekoga kvaliteta svrake i jamaka. hasanovića da ne govorim.
Ma najbolji ti je primjer siroki ...imaju vagnera koji donosi prevagu na terenu a djeca se uz njega razvijaju a rezultat ne trpi , a nasi ne mogu nauciti od hasanovica,bogdanovica isl.jer realno ne donose prevagu na terenu...al et ima struka koja ce najbolje odrediti sta nam treba :)

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: b00t, ExBlueone, Merhaba, PeppermintSA, Proximic, Venom, zalik89 i 62 gosta.