RezervniGolman je napisao/la:Crveni_1922 je napisao/la:Ovo sto se tice posjete iskljucivo su krivi nase lose igre i rezultati. Kad Velez zareda 3-4 pobjede i bude igrao hrabro a nebudu se vukli po terenu garantujem da ce se traziti ulaznica vise.
Do tada ce biti ovako kako jeste....gore valjda ne moze...

Bas tako. Sjetimo se kraja prosle sezone. Bilo po 4 milje protiv Želje i protiv međugorskih rančera a nije nam trebalo. Igralo se samo za prestiž. Da se malo uveze koja pobjeda bilo bi to jos bolje
Velež i ne može uvezati neke rezultate kad imamo toliko navijača/gledalaca da igrači na terenu čuju kako nekom zvoni mobitel na tribinama. U svakom klubu postoji marketing, infrastruktura ili nešto što će privući publiku na stadion. Naprimjer, štand u fejićevoj. Uz dvije lijepe Mostarke koje dijele male plakatiće dimenzija nekog letka za narednu utakmicu, organizuje se mali kviz, čitaj nagradna igra, koja za nagradu ima 2 ulaznice za utakmicu. Samim tim, na štandu mogu prodavati šal, dres, zastavice, dukserice kao pomoć klubu navijača i Fan shopu.
2 štanda u fejićevoj, jedan u cernici, jedan na musali.
To je mali prijedlog, zanemari to jer nema šanse da ovako nešto stupi na snagu vjerovatno.
Druže, ja sam igrač Rukometnog kluba Velež, vjerovatno sam mlađi od svih forumaša. Igram već 3 sezone za seniore, standardan igrač može se reći. Kad vidim da dođe 30 ljudi na utakmicu, od čega su to naši prijatelji pojedinačno od svakog igrača, članovi uprave, te neko ko slučajno sazna za utakmicu, najradije bih uzeo loptu i nabio je nogom na vrh dvorane. Tako kod mene stvara pritisak neki, kad vidim da sam ja trenirao čitavu sedmicu (i prošao kvalitetne kondicione pripreme) da bih nešto u subotu ili nedjelju pokazao, em za Velež, em raji koja dođe i da me tako oni "kazne" . To nije neki popularan sport, ali stavite se u poziciju , recimo, Škaljića. On marljivo trenira čitavu sedmicu, "čisti" u zadnjoj liniji, preskače čunjeve, trči s kraja na kraj terena i da ga dođe pogledati 200-300 ljudi.
Ne branim nezalaganje igrača u derbiju i nekim utakmicama, ali ima i to svoje. Bilo je derbija sa po 500-1000 naših navijača, prije rata je 30 hiljada "naših" bilo na tribinama, pa haj bola izgubi pred njima, haj izgubi kad se u svakom kafiću u Mostaru vrti Veležova pjesma. O tome se radi, valjda će se usvojiti Pirketov plan marketinga jer po meni ima odličnih "reklama" i trebalo bi privući, ako ništa dupli broj ljudi.
P.S. Zaredano je oko 8-9 pobjeda pa u derbiju nije bio popunjen stadion, o brojci iza gola da ne pričam. Bila je 1000000 puta veća nego što je to sada , naravno, ali je moglo bolje i moralo je. Isto tako na centralnoj tribini si mogao sjesti gdje ti srce poželi na toj tekmi. Pa eto nakon pobjede u derbiju, niza od desetak pobjeda, imao si prvo kolo protiv Drine, prije toga dovedeni igrači koji su trebali biti odlična pojačanja, SAMO 800 LJUDI UKUPNO.
Tako da loši rezultati Veleža ne zavise od posjete nego je nešto drugo. Prije bih rekao bahatost mostarskih frajera tzv. boljenje spolovila tipa : "ta ću njih gledati brato, ne znaju hodat" .