RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

rodjenisa
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la rodjenisa » 08 okt 2014, 17:39

Kako je lijepo citati ovu stariju RAju,koja sa respektom pise o nasem narednom protivniku. :clap: :clap:
Bravo RAja,za ovakve utakmice mi stariji pacenici zivimo ,susreti starih rivala.S obzirom da zivim u Sarajevu dobro mi je poznato koliko dobrih momaka u plavom hoda ovim gradom i o Velezu govore uz puno uvazavanje i sa respektom.Uvrijedljive nazive za Zelju dosad sam procito samo na jednoj temi,gdje dva sabana u svojim postovima imaju vise smajlica nego rijeci.
Mi smo Rodjeni prkosni i ponosni idemo na Grbavicu po (bod)ove.
FORZA VELEZ LJUBAVI MOJA
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 08 okt 2014, 17:49

rodjenisa je napisao/la:Kako je lijepo citati ovu stariju RAju,koja sa respektom pise o nasem narednom protivniku. :clap: :clap:
Bravo RAja,za ovakve utakmice mi stariji pacenici zivimo ,susreti starih rivala.S obzirom da zivim u Sarajevu dobro mi je poznato koliko dobrih momaka u plavom hoda ovim gradom i o Velezu govore uz puno uvazavanje i sa respektom.Uvrijedljive nazive za Zelju dosad sam procito samo na jednoj temi,gdje dva sabana u svojim postovima imaju vise smajlica nego rijeci.
Mi smo Rodjeni prkosni i ponosni idemo na Grbavicu po (bod)ove.
FORZA VELEZ LJUBAVI MOJA
Ovo je istina, jer imam dosta prijatelja manijaka, a uz to radi se o klubovima kojima je bila namjenjena sudbina NESTANKA! :twisted:

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 08 okt 2014, 17:57

[youtube][/youtube]
Brato o ovome pričam kad spominjem naše rivalstvo. Sretan i ponosam što sam kao petnaestogodišnjak sa svojih 15 000 sugrađana prisustvovao ovom meču i klanjao na beogradskim terazijama fudbalskom virtuozu i gospodinu. Dođe mi da sad prostrem serdžadu i ponovim

VAHIDEEEEE VAHIDEEEEEE :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:
KLUB LJUDI ČIJI OBRAZ NE MOŽEŠ KUPITI,ČIJE USPOMENE NE MOŽEŠ IZBRISATI.
LJUDI KOJIMA NE MOŽEŠ LAGATI.
VELEŽ MOSTAR,KLUB RAJE,LJUBAVI,PONOSA I PRKOSA.
KLUB SVIH NAS.

Crvena1981Armija
Kontakt:

Post Postao/la Crvena1981Armija » 08 okt 2014, 18:12

Respektujem Želju kao stari klub, ali ne i Manijake poslije svega što su nam uradili.To se ne smije zaboravit.Sjećate li se kad su nam ukrali bubanj, gonjali nas po parkingu iza stadiona, govorili nam sve i svašta itd...To niko nikad ne smije zaboraviti!!! A što je najgore dižu baš u utakmici sa Zrinjskim transparent "Red pussy".I nakon toga da ih ja poštujem, ni govora kao i većina RAje koja je bila na Grbavici svih ovih godina.I šlag na tortu sačekuša na Bajramskom turniru gdje gle čuda baš Manijaci udaraju momke od 16-17 godina.Prošla sezona, verbalni napadi na našu upravi.I zato draga moja RAja gledajmo samo nas, ne mora nas niko ni voliti, ali kad dođu problemi tad će se prepoznati pravi prijatelji ili neprijatelji!
SAMO VELEŽ, SAMO RED ARMY!!!
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA!!!
VFC 1922
FORZA VELEŽ!!!

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 08 okt 2014, 18:31

Crvena1981Armija je napisao/la:Respektujem Želju kao stari klub, ali ne i Manijake poslije svega što su nam uradili.To se ne smije zaboravit.Sjećate li se kad su nam ukrali bubanj, gonjali nas po parkingu iza stadiona, govorili nam sve i svašta itd...To niko nikad ne smije zaboraviti!!! A što je najgore dižu baš u utakmici sa Zrinjskim transparent "Red pussy".I nakon toga da ih ja poštujem, ni govora kao i većina RAje koja je bila na Grbavici svih ovih godina.I šlag na tortu sačekuša na Bajramskom turniru gdje gle čuda baš Manijaci udaraju momke od 16-17 godina.Prošla sezona, verbalni napadi na našu upravi.I zato draga moja RAja gledajmo samo nas, ne mora nas niko ni voliti, ali kad dođu problemi tad će se prepoznati pravi prijatelji ili neprijatelji!
Ma ne govorimo o tome nego o forumskim svađama i vrijeđanjim. Toga je vazda bilo i bit ce. Davali smo i mi njima degeneke a i oni nama. Yebote u istom gradu se sretnu dvi grupice ljudi pa se pošutaju iz zabave a ne dvi NS. Normala neš im otić klepčat na grbavicu ali stipu. Mosa leŽve
KLUB SVIH NAS.

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 08 okt 2014, 18:45

Crvena1981Armija je napisao/la:Respektujem Želju kao stari klub, ali ne i Manijake poslije svega što su nam uradili.To se ne smije zaboravit.Sjećate li se kad su nam ukrali bubanj, gonjali nas po parkingu iza stadiona, govorili nam sve i svašta itd...To niko nikad ne smije zaboraviti!!! A što je najgore dižu baš u utakmici sa Zrinjskim transparent "Red pussy".I nakon toga da ih ja poštujem, ni govora kao i većina RAje koja je bila na Grbavici svih ovih godina.I šlag na tortu sačekuša na Bajramskom turniru gdje gle čuda baš Manijaci udaraju momke od 16-17 godina.Prošla sezona, verbalni napadi na našu upravi.I zato draga moja RAja gledajmo samo nas, ne mora nas niko ni voliti, ali kad dođu problemi tad će se prepoznati pravi prijatelji ili neprijatelji!
te neke grupice(dijelovi Manijaca i RA) i jesu pokvarili odnose.Neopravdavam ni jedan ovaj cin manijaca(bio je cini mi se i napad manijaka na nekoliko auta na Ivanu-Bradini sa navijacima Veleza koji su isli na drugu utakmicu) a niti odobravam onaj napad RA u Vrapcicima.Neke dobre odnose treba graditi a ne suprotno,dobre odnose zaostravati i razgradjivati(ovo govorim i manijacima i RA).Znam ja i nas dobro,da ni nase maslo nije za ramazana,nismo ni mi melajici ,to je sigurno:D ha ja.Treba biti rivalstvo medju klubovima i njihovim navijacima ali na nekoj normalnoj osnovi. Najgore sto djeca gledaju puno onih filmova o huliganima pa se ufuraju sa svih strana i postanu odjednom yebeni momci :lolno: (isto ko sto sam ja kad sam bio mladji gledo Bruce Lee-a pa kad izadjem iz kina i docepam se caklji mislim da je Bruce Lee za mene mala maca).Treba malo spustiti loptu na zemlju i navijacke skupine vratiti u granice normale.

P.S.Ako neko respektuje Zelju ko stari klub onda ga nikad nece pogrdno zvati sa "seljo" kao i ostale klubove ;)
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 08 okt 2014, 18:59

Dobili 6-2 Blagaj D.Ćemalović 3 gola, i po jedan Tolić, Mešanović i M. Ćemalović

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 08 okt 2014, 19:02

Moram vas pohvaliti, nema potcjenjivanja i nema yebavanja svega Zelji, sto je lijepo vidjeti :D U tu TM-RA pricu ne bih ulazio, to su neke druge stvari, no drago mi je kad vidim da vecina ljudi ovdje pise lijepo o nama, ipak i mi i vi imamo tradiciju dugu haman 100 godina, i Zeljo i Velez su radnicki klubovi i nikad nije bilo vecih problema, pa treba tako ostati :)

Sretno vama dalje i neka vas dodje sto vise, al' nek' bodovi ostanu na Grbavici :mrgreen: Pozdrav ovim normalnim Velezovcima (naci ce se oni, da ih ne imenujem sve :D :wave: )

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 08 okt 2014, 19:03

@ rodjak druze na istom smo fonu,treba loptu spustiti malo.Bilo je sra.nja sa obadvije strane ali moram ovde istaci i 2 lijepa primjera koja su se desila.Znaju stariji manijaci kako su im navijaci Veleza pomogli u Mostaru,kad su pali u muriju,a onda sezonu iza su nas par auta docekali na C.Vili u njihovom omiljenom kaficu.Skupa popili par pica i otisli na stadion svak na svoju stranu,nikome dlaka s glave nije falila.
Kad se pise o belajima neka se onda i ovo zna i neka se istaknu i dobre stvari.

PS kcer mi juce krenula na fax,dosla kuci sva sretna,kaze meni prve dvije kolegice koje je upoznala za Lez Ve navijaju :lol: :lol:

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 08 okt 2014, 19:09

vm22 je napisao/la:Dobili 6-2 Blagaj D.Ćemalović 3 gola, i po jedan Tolić, Mešanović i M. Ćemalović

Baš ovi momci su nade Veleža uz Mirzu kojem sada treba minutaže da proradi. One sezone kad je igrao, bio naš najbolji strijelac, dok su ova trojica još mladi bez obzira kako igraju. Čuo sam da je Tolić u pripremnoj (ako se ne varam Široki) kad je tek došao, samo tako odigrao i hajvanima pravio igrače Širokog. Meša mali je dobar, nadam se da ga neće pustiti kao i sve naše talente

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 08 okt 2014, 19:13

shaman7 je napisao/la:
vm22 je napisao/la:Dobili 6-2 Blagaj D.Ćemalović 3 gola, i po jedan Tolić, Mešanović i M. Ćemalović

Baš ovi momci su nade Veleža uz Mirzu kojem sada treba minutaže da proradi. One sezone kad je igrao, bio naš najbolji strijelac, dok su ova trojica još mladi bez obzira kako igraju. Čuo sam da je Tolić u pripremnoj (ako se ne varam Široki) kad je tek došao, samo tako odigrao i hajvanima pravio igrače Širokog. Meša mali je dobar, nadam se da ga neće pustiti kao i sve naše talente
Šteta bi bila da Mešu uzme neko, dobri su svi treba im što prije ponudit ugovor

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 08 okt 2014, 19:15

rodjenisa je napisao/la:@ rodjak druze na istom smo fonu,treba loptu spustiti malo.Bilo je sra.nja sa obadvije strane ali moram ovde istaci i 2 lijepa primjera koja su se desila.Znaju stariji manijaci kako su im navijaci Veleza pomogli u Mostaru,kad su pali u muriju,a onda sezonu iza su nas par auta docekali na C.Vili u njihovom omiljenom kaficu.Skupa popili par pica i otisli na stadion svak na svoju stranu,nikome dlaka s glave nije falila.

PS kcer mi juce krenula na fax,dosla kuci sva sretna,kaze meni prve dvije kolegice koje je upoznala za Lez Ve navijaju :lol: :lol:
Čestitke brato :thumbup: Ova moja prva dvojica vazda pjani dolaze kući tačno če mi i ovog trećeg najmlađeg pokvatit yebem im majku :urnebes: :urnebes: ja im ne mogu ništa reć. Ja najgori :urnebes: :urnebes: :rol:
KLUB SVIH NAS.

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 08 okt 2014, 19:23

RezervniGolman je napisao/la:
rodjenisa je napisao/la:@ rodjak druze na istom smo fonu,treba loptu spustiti malo.Bilo je sra.nja sa obadvije strane ali moram ovde istaci i 2 lijepa primjera koja su se desila.Znaju stariji manijaci kako su im navijaci Veleza pomogli u Mostaru,kad su pali u muriju,a onda sezonu iza su nas par auta docekali na C.Vili u njihovom omiljenom kaficu.Skupa popili par pica i otisli na stadion svak na svoju stranu,nikome dlaka s glave nije falila.

Čestitke brato :thumbup: Ova moja prva dvojica vazda pjani dolaze kući tačno če mi i ovog trećeg najmlađeg pokvatit yebem im majku :urnebes: :urnebes: ja im ne mogu ništa reć. Ja najgori :urnebes: :urnebes: :rol:
:urnebes: :urnebes: nemoj vise majketi :urnebes: :urnebes: proce to njih,te momci su jbg. moraju malo,mozda treci bude malo mirniji.......neka su ti zivi i zdravi ha nismo ni mi bolji bili,sve u svoje vrijeme
ps hvala brat moj na cestitkama,al svima nam je jasna sustina posta,kako ono ti lijepo rece nama je vjecnost sudzena :bow: :bow:

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 08 okt 2014, 19:26

Apsolutno brat moj
.Ma samo nek su živi i zdravi i naravno hardcore veležovci :thumbup:
KLUB SVIH NAS.

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 08 okt 2014, 19:39

Ove utakmice bi trebale da budu praznik fudbala,a zbog ovih grupica dosta ljudi ne dolazi na ovaj derby govoreci : ma nisam lud da ostanem bez auta,dobijem kamen u glavu i slicno.Znaci ljudi koji bi dosli da gledaju fudbal strahuju za svoju sigurnost.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 08 okt 2014, 20:22

Ovo sto se tice posjete iskljucivo su krivi nase lose igre i rezultati. Kad Velez zareda 3-4 pobjede i bude igrao hrabro a nebudu se vukli po terenu garantujem da ce se traziti ulaznica vise.
Do tada ce biti ovako kako jeste....gore valjda ne moze... :hmmmmm:
I KRV SVOJU ZA CRVENU BOJU!!!

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 08 okt 2014, 20:32

Crveni_1922 je napisao/la:Ovo sto se tice posjete iskljucivo su krivi nase lose igre i rezultati. Kad Velez zareda 3-4 pobjede i bude igrao hrabro a nebudu se vukli po terenu garantujem da ce se traziti ulaznica vise.
Bas tako. Sjetimo se kraja prosle sezone. Bilo po 4 milje protiv Želje i protiv međugorskih rančera a nije nam trebalo. Igralo se samo za prestiž. Da se malo uveze koja pobjeda bilo bi to jos bolje
KLUB SVIH NAS.

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 08 okt 2014, 20:45

RezervniGolman je napisao/la:
Crveni_1922 je napisao/la:Ovo sto se tice posjete iskljucivo su krivi nase lose igre i rezultati. Kad Velez zareda 3-4 pobjede i bude igrao hrabro a nebudu se vukli po terenu garantujem da ce se traziti ulaznica vise.
Bas tako. Sjetimo se kraja prosle sezone. Bilo po 4 milje protiv Želje i protiv međugorskih rančera a nije nam trebalo. Igralo se samo za prestiž. Da se malo uveze koja pobjeda bilo bi to jos bolje
Velež i ne može uvezati neke rezultate kad imamo toliko navijača/gledalaca da igrači na terenu čuju kako nekom zvoni mobitel na tribinama. U svakom klubu postoji marketing, infrastruktura ili nešto što će privući publiku na stadion. Naprimjer, štand u fejićevoj. Uz dvije lijepe Mostarke koje dijele male plakatiće dimenzija nekog letka za narednu utakmicu, organizuje se mali kviz, čitaj nagradna igra, koja za nagradu ima 2 ulaznice za utakmicu. Samim tim, na štandu mogu prodavati šal, dres, zastavice, dukserice kao pomoć klubu navijača i Fan shopu.

2 štanda u fejićevoj, jedan u cernici, jedan na musali.

To je mali prijedlog, zanemari to jer nema šanse da ovako nešto stupi na snagu vjerovatno.

Druže, ja sam igrač Rukometnog kluba Velež, vjerovatno sam mlađi od svih forumaša. Igram već 3 sezone za seniore, standardan igrač može se reći. Kad vidim da dođe 30 ljudi na utakmicu, od čega su to naši prijatelji pojedinačno od svakog igrača, članovi uprave, te neko ko slučajno sazna za utakmicu, najradije bih uzeo loptu i nabio je nogom na vrh dvorane. Tako kod mene stvara pritisak neki, kad vidim da sam ja trenirao čitavu sedmicu (i prošao kvalitetne kondicione pripreme) da bih nešto u subotu ili nedjelju pokazao, em za Velež, em raji koja dođe i da me tako oni "kazne" . To nije neki popularan sport, ali stavite se u poziciju , recimo, Škaljića. On marljivo trenira čitavu sedmicu, "čisti" u zadnjoj liniji, preskače čunjeve, trči s kraja na kraj terena i da ga dođe pogledati 200-300 ljudi.

Ne branim nezalaganje igrača u derbiju i nekim utakmicama, ali ima i to svoje. Bilo je derbija sa po 500-1000 naših navijača, prije rata je 30 hiljada "naših" bilo na tribinama, pa haj bola izgubi pred njima, haj izgubi kad se u svakom kafiću u Mostaru vrti Veležova pjesma. O tome se radi, valjda će se usvojiti Pirketov plan marketinga jer po meni ima odličnih "reklama" i trebalo bi privući, ako ništa dupli broj ljudi.

P.S. Zaredano je oko 8-9 pobjeda pa u derbiju nije bio popunjen stadion, o brojci iza gola da ne pričam. Bila je 1000000 puta veća nego što je to sada , naravno, ali je moglo bolje i moralo je. Isto tako na centralnoj tribini si mogao sjesti gdje ti srce poželi na toj tekmi. Pa eto nakon pobjede u derbiju, niza od desetak pobjeda, imao si prvo kolo protiv Drine, prije toga dovedeni igrači koji su trebali biti odlična pojačanja, SAMO 800 LJUDI UKUPNO.

Tako da loši rezultati Veleža ne zavise od posjete nego je nešto drugo. Prije bih rekao bahatost mostarskih frajera tzv. boljenje spolovila tipa : "ta ću njih gledati brato, ne znaju hodat" .

drakensang
Kontakt:

Post Postao/la drakensang » 08 okt 2014, 23:03

**** babo, svaki ozbiljan klub ima verified page na fb, samo mi nemamo ni oficijelnu .. http://www.fkv.ba" onclick="window.open(this.href);return false; je bas lose uradjen a opet nije stvar novca ili necega, nego neposvecenosti i nezainteresovanosti.. tako nam je sve ..

Crvena1981Armija
Kontakt:

Post Postao/la Crvena1981Armija » 08 okt 2014, 23:09

Ne znam zašto bi im neko dolazio kad se vuku po terenu, igre nema, zalaganja nema(Široki, Zrinjski, prvo poluvrijeme Radnik).Vidim ovdje neki nisu išli na ovu zadnju utakmicu što prihvatam, i ja sam se dvoumio.Sjetite se prošle sezone poslije Viteza i onih 1:5 kada su doslovno ginuli za svaku loptu u slijedećim utakmicama.Samo borba i zalaganje i vidit ćete pune tribine.To RAja prepozna i polako se počne vraćati.Samo bih volio znati šta se u glavama igrača promijenilo od prošle sezone.Zar nije bolje onako pobijeđivati, disati kao jedan i jedva čekati slijedeću utakmicu?Zar nije bolje gledati popunjene tribine kao zadnjih 5 utakmica prošle sezone nego ove poluprazne tribine protiv Radnika, Slavije...
Ali evo pobijedili smo u subotu, nadam se i za 14 dana i mislim da opet počinje onaj niz :cool:
FORZA VELEŽ
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA!!!
VFC 1922
FORZA VELEŽ!!!

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Zglavkar i 5 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []