RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

sarajlija
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la sarajlija » 08 okt 2014, 13:44

Rodjeni do bodova na grbavici mozete vi to :D :D
04.10.2009 !!

ManijakUSA
Kontakt:

Post Postao/la ManijakUSA » 08 okt 2014, 13:48

1922VFC1981 je napisao/la:
Schwarz je napisao/la:pozz nadam se da ce te doci na Grbavicu jer ocekujem dobru tekmu s dosta golova, pa da svi uzivamo.A kralju nije potrebno "seljo" da pises, nema razloga za to
Kad vi nama skandirate us.tase,seljo je neophodno
hahah "naša bh posla" a tako ti je to drug mra se masa s nečim zabavlajti nemoj nikad skandiranje bilo koje tribine svaćati ozbiljno :D Eto onda nek bude "Seljo" 3:2 "Us.ta.se." :mrgreen: :mrgreen: pošteno :D
Ja sam rođen zbog plavih, ja umrjeću zbog njih

Schwarz
Kontakt:

Post Postao/la Schwarz » 08 okt 2014, 13:59

tribina je jedno, a forum je nesto drugo.Al' eto to je tvoj izbor kako ces da zoves.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

Mostarac1971
Kontakt:

Post Postao/la Mostarac1971 » 08 okt 2014, 14:43

Raja stvarno je žalosno kad jedni druge omaložavamo s tim pogrdnim skandiranjem i sramnim nazivima , Tuga jad i ćemer stavljamo sebe u isti koeficijent nevrijednosti kao one što stave pogrdne parole Nož.... Sramota. Nek pobijedi bolji. Što se tiče Želje to je naš stari rival i moj Respekt. Nikad Neću Zaboravit njihovu podršku 90/91 :D :bih:
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA! RA1981

1922VFC1981
Kontakt:

Post Postao/la 1922VFC1981 » 08 okt 2014, 14:52

Dodje nas 1000 mjenjaju salove s nama,bajramski turnir 30 nas gore ne prodje od mjenjanja salova 5 mjeseci hoce da se marisu,cudna su sorta dan te..
:nedam: :nedam: :nedam:
#musvdg

Tosre
Kontakt:

Post Postao/la Tosre » 08 okt 2014, 15:03

1922VFC1981 je napisao/la:Dodje nas 1000 mjenjaju salove s nama,bajramski turnir 30 nas gore ne prodje od mjenjanja salova 5 mjeseci hoce da se marisu,cudna su sorta dan te..
:nedam: :nedam: :nedam:
Nikad nevalja generalizirati ljude majke mi moje. Ja imam dosta drugova iz Sa sto navijaju za Zelju a i Sarajevo, totalni respect imam za njih i za ta dva Sarajevska kluba majke mi moje, ali vidim ovdje ima nekih pojedinaca-uglavnom djece iz osnovne skole-sto bi da nesto da kuhaju sa nama preko foruma, bas djecije majke mi moje.
Oni su mladi i neznaju da su Velez i Zeljo stari sportski rivali, neznam da je ikada bilo problema izmedju nasih navijaca kad smo igrali u ex-Yu ligi, uvijek je bio samo cisti sportski rivalitet, jer mi smo dva slicna radnicka kluba, to i ovu djecu treba neko da nauci majke mi moje kad ocigledno nemaju od koga.

Mostar u Srcu, Velez do Groba!

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 08 okt 2014, 15:08

RAja ne treba generalizirat stvar radi likova kojih ima i na jednoj i na drugoj strani. I mi i Željo smo stari klubovi,stari rivali i ako treba birati postovanje oni to zasluzuju. Neka bolji pobijedi. Nadam se da ce to biti nasi rođeni
KLUB LJUDI ČIJI OBRAZ NE MOŽEŠ KUPITI,ČIJE USPOMENE NE MOŽEŠ IZBRISATI.
LJUDI KOJIMA NE MOŽEŠ LAGATI.
VELEŽ MOSTAR,KLUB RAJE,LJUBAVI,PONOSA I PRKOSA.
KLUB SVIH NAS.

ManijakUSA
Kontakt:

Post Postao/la ManijakUSA » 08 okt 2014, 15:16

RezervniGolman je napisao/la:RAja ne treba generalizirat stvar radi likova kojih ima i na jednoj i na drugoj strani. I mi i Željo smo stari klubovi,stari rivali i ako treba birati postovanje oni to zasluzuju. Neka bolji pobijedi. Nadam se da ce to biti nasi rođeni
Tako je drug uvjek se nađe nekolicina koja počme neka skandiranja i psihologija mase radi svoje tako je to nažalost. Ali ne treba uzimati to previše "ozbiljno" svugdje navijači rade takva prepucavanja i guposti. Osobno nikad nisma u tome sudjelovo i već sam "prestar" za aktivnog člana Manijaka :D Ali nemoj te to uzimati srcu 90% raje i s jeden i druge strane ne misli ništa loše ni o Veležu ni o Želji već upravo suprotno. U drbiju nek pobjedi bolji nadma se mi :mrgreen:
Ja sam rođen zbog plavih, ja umrjeću zbog njih

VigorMostarac
Kontakt:

Post Postao/la VigorMostarac » 08 okt 2014, 15:16

PODIGNI ŠAKU,ZAPJEVAJ GLASNO.....

slika

NAPRIJED,NAPRIJED ROĐENI
VFC THE RELIGION

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 08 okt 2014, 17:10

RezervniGolman je napisao/la:RAja ne treba generalizirat stvar radi likova kojih ima i na jednoj i na drugoj strani. I mi i Željo smo stari klubovi,stari rivali i ako treba birati postovanje oni to zasluzuju. Neka bolji pobijedi. Nadam se da ce to biti nasi rođeni
Isto imam misljenje ko drug "Pastrmka".Bio sam na Grbavici dosta puta( narocito prije rata ali i poslije rata) i nikad nisam imao problema ni sa kime(a uvijek sam bio sa Velezovim salom)Bio sam i na onoj utakmici u Vrapcicima kad se dogodio onaj belaj i to sam bio izmedju dvije vatre,pa sam proobo spriciti ono kamenjanje uticuci vise na nase ali sam u toj misiji i ja dobio kamen od manijaka jbga :lolno: Razumijem navijacko rivalstvo,koje provokativno skandiranje na tribinama ovo ono,ali sam protiv vrijedjanja jednih i drugih ,a pogotovo sam protiv ovih djecijih napada jednih na druge. :roll: Bola uzivajte u utakmici dokle belaji vise,ha ja

HAM ZELJO :D
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 08 okt 2014, 17:36

Ma ja bola rodjak mi smo stari klubovi i stari rivali. Mi,TM,HZ,RZ,Lešinari dokazani na terenu i na tribini i na ulici. Ima ovih škripara fukara ultrasa hljumana rđa što su tek afirmisani to je za njih mada uvijek po baburi dobiju ali dobro. RAja znaci naša,moja,mostarska suzdrzite se od provokacija jer je gomila raje na željinoj temi ok i isključivo radi njih. Ko god pobijedi nece biti smak svijeta kao što nije bio ni ovih stotinjak i više predhodnih. Željo je radnički klub isto kao i mi. Ljubav je to koja nekad pređe granice ali opet smo osudzeni na vjecnost i nase fino sportsko rivalstvo. Balavurdijo zato pssst jer ako vam stara strmkapa vista tuki u stau ratmo cete snijeka kod hologapsi :urnebes: :urnebes:
KLUB SVIH NAS.

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 08 okt 2014, 17:39

Kako je lijepo citati ovu stariju RAju,koja sa respektom pise o nasem narednom protivniku. :clap: :clap:
Bravo RAja,za ovakve utakmice mi stariji pacenici zivimo ,susreti starih rivala.S obzirom da zivim u Sarajevu dobro mi je poznato koliko dobrih momaka u plavom hoda ovim gradom i o Velezu govore uz puno uvazavanje i sa respektom.Uvrijedljive nazive za Zelju dosad sam procito samo na jednoj temi,gdje dva sabana u svojim postovima imaju vise smajlica nego rijeci.
Mi smo Rodjeni prkosni i ponosni idemo na Grbavicu po (bod)ove.
FORZA VELEZ LJUBAVI MOJA
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 08 okt 2014, 17:49

rodjenisa je napisao/la:Kako je lijepo citati ovu stariju RAju,koja sa respektom pise o nasem narednom protivniku. :clap: :clap:
Bravo RAja,za ovakve utakmice mi stariji pacenici zivimo ,susreti starih rivala.S obzirom da zivim u Sarajevu dobro mi je poznato koliko dobrih momaka u plavom hoda ovim gradom i o Velezu govore uz puno uvazavanje i sa respektom.Uvrijedljive nazive za Zelju dosad sam procito samo na jednoj temi,gdje dva sabana u svojim postovima imaju vise smajlica nego rijeci.
Mi smo Rodjeni prkosni i ponosni idemo na Grbavicu po (bod)ove.
FORZA VELEZ LJUBAVI MOJA
Ovo je istina, jer imam dosta prijatelja manijaka, a uz to radi se o klubovima kojima je bila namjenjena sudbina NESTANKA! :twisted:

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 08 okt 2014, 17:57

[youtube][/youtube]
Brato o ovome pričam kad spominjem naše rivalstvo. Sretan i ponosam što sam kao petnaestogodišnjak sa svojih 15 000 sugrađana prisustvovao ovom meču i klanjao na beogradskim terazijama fudbalskom virtuozu i gospodinu. Dođe mi da sad prostrem serdžadu i ponovim

VAHIDEEEEE VAHIDEEEEEE :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:
KLUB SVIH NAS.

Crvena1981Armija
Kontakt:

Post Postao/la Crvena1981Armija » 08 okt 2014, 18:12

Respektujem Želju kao stari klub, ali ne i Manijake poslije svega što su nam uradili.To se ne smije zaboravit.Sjećate li se kad su nam ukrali bubanj, gonjali nas po parkingu iza stadiona, govorili nam sve i svašta itd...To niko nikad ne smije zaboraviti!!! A što je najgore dižu baš u utakmici sa Zrinjskim transparent "Red pussy".I nakon toga da ih ja poštujem, ni govora kao i većina RAje koja je bila na Grbavici svih ovih godina.I šlag na tortu sačekuša na Bajramskom turniru gdje gle čuda baš Manijaci udaraju momke od 16-17 godina.Prošla sezona, verbalni napadi na našu upravi.I zato draga moja RAja gledajmo samo nas, ne mora nas niko ni voliti, ali kad dođu problemi tad će se prepoznati pravi prijatelji ili neprijatelji!
SAMO VELEŽ, SAMO RED ARMY!!!
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA!!!
VFC 1922
FORZA VELEŽ!!!

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 08 okt 2014, 18:31

Crvena1981Armija je napisao/la:Respektujem Želju kao stari klub, ali ne i Manijake poslije svega što su nam uradili.To se ne smije zaboravit.Sjećate li se kad su nam ukrali bubanj, gonjali nas po parkingu iza stadiona, govorili nam sve i svašta itd...To niko nikad ne smije zaboraviti!!! A što je najgore dižu baš u utakmici sa Zrinjskim transparent "Red pussy".I nakon toga da ih ja poštujem, ni govora kao i većina RAje koja je bila na Grbavici svih ovih godina.I šlag na tortu sačekuša na Bajramskom turniru gdje gle čuda baš Manijaci udaraju momke od 16-17 godina.Prošla sezona, verbalni napadi na našu upravi.I zato draga moja RAja gledajmo samo nas, ne mora nas niko ni voliti, ali kad dođu problemi tad će se prepoznati pravi prijatelji ili neprijatelji!
Ma ne govorimo o tome nego o forumskim svađama i vrijeđanjim. Toga je vazda bilo i bit ce. Davali smo i mi njima degeneke a i oni nama. Yebote u istom gradu se sretnu dvi grupice ljudi pa se pošutaju iz zabave a ne dvi NS. Normala neš im otić klepčat na grbavicu ali stipu. Mosa leŽve
KLUB SVIH NAS.

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 08 okt 2014, 18:45

Crvena1981Armija je napisao/la:Respektujem Želju kao stari klub, ali ne i Manijake poslije svega što su nam uradili.To se ne smije zaboravit.Sjećate li se kad su nam ukrali bubanj, gonjali nas po parkingu iza stadiona, govorili nam sve i svašta itd...To niko nikad ne smije zaboraviti!!! A što je najgore dižu baš u utakmici sa Zrinjskim transparent "Red pussy".I nakon toga da ih ja poštujem, ni govora kao i većina RAje koja je bila na Grbavici svih ovih godina.I šlag na tortu sačekuša na Bajramskom turniru gdje gle čuda baš Manijaci udaraju momke od 16-17 godina.Prošla sezona, verbalni napadi na našu upravi.I zato draga moja RAja gledajmo samo nas, ne mora nas niko ni voliti, ali kad dođu problemi tad će se prepoznati pravi prijatelji ili neprijatelji!
te neke grupice(dijelovi Manijaca i RA) i jesu pokvarili odnose.Neopravdavam ni jedan ovaj cin manijaca(bio je cini mi se i napad manijaka na nekoliko auta na Ivanu-Bradini sa navijacima Veleza koji su isli na drugu utakmicu) a niti odobravam onaj napad RA u Vrapcicima.Neke dobre odnose treba graditi a ne suprotno,dobre odnose zaostravati i razgradjivati(ovo govorim i manijacima i RA).Znam ja i nas dobro,da ni nase maslo nije za ramazana,nismo ni mi melajici ,to je sigurno:D ha ja.Treba biti rivalstvo medju klubovima i njihovim navijacima ali na nekoj normalnoj osnovi. Najgore sto djeca gledaju puno onih filmova o huliganima pa se ufuraju sa svih strana i postanu odjednom yebeni momci :lolno: (isto ko sto sam ja kad sam bio mladji gledo Bruce Lee-a pa kad izadjem iz kina i docepam se caklji mislim da je Bruce Lee za mene mala maca).Treba malo spustiti loptu na zemlju i navijacke skupine vratiti u granice normale.

P.S.Ako neko respektuje Zelju ko stari klub onda ga nikad nece pogrdno zvati sa "seljo" kao i ostale klubove ;)
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 08 okt 2014, 18:59

Dobili 6-2 Blagaj D.Ćemalović 3 gola, i po jedan Tolić, Mešanović i M. Ćemalović

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 08 okt 2014, 19:02

Moram vas pohvaliti, nema potcjenjivanja i nema yebavanja svega Zelji, sto je lijepo vidjeti :D U tu TM-RA pricu ne bih ulazio, to su neke druge stvari, no drago mi je kad vidim da vecina ljudi ovdje pise lijepo o nama, ipak i mi i vi imamo tradiciju dugu haman 100 godina, i Zeljo i Velez su radnicki klubovi i nikad nije bilo vecih problema, pa treba tako ostati :)

Sretno vama dalje i neka vas dodje sto vise, al' nek' bodovi ostanu na Grbavici :mrgreen: Pozdrav ovim normalnim Velezovcima (naci ce se oni, da ih ne imenujem sve :D :wave: )

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 08 okt 2014, 19:03

@ rodjak druze na istom smo fonu,treba loptu spustiti malo.Bilo je sra.nja sa obadvije strane ali moram ovde istaci i 2 lijepa primjera koja su se desila.Znaju stariji manijaci kako su im navijaci Veleza pomogli u Mostaru,kad su pali u muriju,a onda sezonu iza su nas par auta docekali na C.Vili u njihovom omiljenom kaficu.Skupa popili par pica i otisli na stadion svak na svoju stranu,nikome dlaka s glave nije falila.
Kad se pise o belajima neka se onda i ovo zna i neka se istaknu i dobre stvari.

PS kcer mi juce krenula na fax,dosla kuci sva sretna,kaze meni prve dvije kolegice koje je upoznala za Lez Ve navijaju :lol: :lol:
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.