Safet Sušić - Pape

Neutral
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Neutral » 10 okt 2014, 04:23

Čovjek koji nije htio zvati Bešića u kvalifikacijama, :lol:

Muhamed ne bi i dalje igra za reprezentaciju da nije bilo pritiska sa svih strana. Trener svih trenera, :rol:

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 10 okt 2014, 06:19

Neutral je napisao/la:Čovjek koji nije htio zvati Bešića u kvalifikacijama, :lol:

Muhamed ne bi i dalje igra za reprezentaciju da nije bilo pritiska sa svih strana. Trener svih trenera, :rol:
Jesil ti glup ili samo treniras ?
Covjek je momka zvao jos kad ti nisi ni znao da postoji Muhamed Besic..

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 10 okt 2014, 06:34

Nije zvao Bešića iako je to davno trebao uraditi. Pozvao ga je radi pritiska medija jer se pozvao Tino Sven Sušić.

Bešić. iako najbolji igrač u Mađarskoj nije nastupio u niti jednoj utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Čuj nisam znao za njega, e moj dječače, :shh:

To mu je samo greška sa strane, treba napraviti top 100 fail-ova sir Papeta, :wave:

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 10 okt 2014, 07:16

Safet Sušić - Pape ili glup ili je krimo nema druge .
Haj sto je los kao trener ali je tockonja I zesca dalabu.
Igracina si bio ali kao selektor si slab **** li te kipar Sajo :D Sto ne pozoves Zuku,Stilu I jos par solidnih igraca? ali kako ce onda Avdija sevdalija I Sven srce ajducko igrati :oops:
Stoper ce da bude onaj babin maći Hadžić :crazy: biba surni vagir I tako to e moj Safete grdna rano .
Svi ovi sto podrzavaju Saju mogu I podrzat jos nesto levatiiii.

Safete idi gurabije ti ako imalo volis ovu drzavu I repku :bih:
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 10 okt 2014, 09:07

DonCorleone je napisao/la: Brinu me rupe na sredini terena koje su sa ovim igracima i ovom formacijom neminovne. Izgledamo previse ofanzivno na papiru, defanziva izgleda nece ni postojati.

Dzeko i Ibisevic ce biti istureni u samom napadu. Medunjanin je veoma slab u defanzivnom segmentu, Tino Susic sa onim nogicama isto tako. Ostaje defanzivni segment igre na Besicu i Pjanicu, stim da ni Pjanic nije posebno jak u def. duel igri.

Imacemo dakle probleme kada moramo oduzeti loptu, preko krila da ne pricamo (bice rupetine), jer cemo se nabiti jedan do drugog na sredini terena i igrati 'od noge do noge', a kontre ce sjevati sa svih strana, Besic sam ni u snu cijeli teren izmedju veze i odbrane ne moze pokriti.

Ako Wales nadje recept da brzo prenese loptu prema nasoj odbrani, mi cemo biti rijeseni sutra za 25 minuta, da im igraju svi igraci, ne bi sutra izvukli ni remi sa ovom postavom.
:kafa: :kafa:

rishaaa
Kontakt:

Post Postao/la rishaaa » 10 okt 2014, 09:35

Ne zna se gdje veći show očekivat,il na terenu sa Safetovom taktikom il sa komentatorskih pozicija

Ponovo je loše anticipirao ovaj udarac Edin Džeko.

Nažalost izgubili smo onu tečnost koju smo imali u prvom poluvremenu. Prebrzo preskačemo.

Ošinava, i dalje Ošana..Ošaniva..

Čujemo ovdje na ovom stadionu „Volim te Bosno“, jednostavno naši navijači gdje god da došli oni jednostavno se istaknu.
Sarajevo, Mostar, Tuzla, Goražde
Višegrad i Foča s tugom osviće
junak do junaka, sada stoje svi
na braniku Bosne znaj te dušmani!!!

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 10 okt 2014, 09:57

Ajax je napisao/la:
DonCorleone je napisao/la: Brinu me rupe na sredini terena koje su sa ovim igracima i ovom formacijom neminovne. Izgledamo previse ofanzivno na papiru, defanziva izgleda nece ni postojati.

Dzeko i Ibisevic ce biti istureni u samom napadu. Medunjanin je veoma slab u defanzivnom segmentu, Tino Susic sa onim nogicama isto tako. Ostaje defanzivni segment igre na Besicu i Pjanicu, stim da ni Pjanic nije posebno jak u def. duel igri.

Imacemo dakle probleme kada moramo oduzeti loptu, preko krila da ne pricamo (bice rupetine), jer cemo se nabiti jedan do drugog na sredini terena i igrati 'od noge do noge', a kontre ce sjevati sa svih strana, Besic sam ni u snu cijeli teren izmedju veze i odbrane ne moze pokriti.

Ako Wales nadje recept da brzo prenese loptu prema nasoj odbrani, mi cemo biti rijeseni sutra za 25 minuta, da im igraju svi igraci, ne bi sutra izvukli ni remi sa ovom postavom.

ma svako to vidi samo pape genije bezgresni to ne vidi
protiv balea moras imat uduplane bekove tj beka i krilo da mu pomaze u defanzivi ,veceras lulic opet ce biti ostavljen sam na miliost i nemilost i onda ce na kraju biti lulic odigro katastrofalnu utakmicu (ko i protiv nigerije) a ko ga je tu uvalio nego pape ;) ,al kakvi nije pappe kriv krivi su igraci :puke: ,
ostavit jednom igracu citavu stranu je velika greska pogotovo protiv igraca kakav je bale al de ti to ovom debilu dokazi .iznova i iznova pravi jedne te iste greske ,koji je to glupan na kvadrat

formacija smijesna do bola ,u sredini nekih veznih metar, nigdje krila,lulic ce glumit krilo a nazad vozovi ce prolaziti u odbrani ;)
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 10 okt 2014, 10:00

barca_87 je napisao/la:
Ajax je napisao/la:

ma svako to vidi samo pape genije bezgresni to ne vidi
protiv balea moras imat uduplane bekove tj beka i krilo da mu pomaze u defanzivi ,veceras lulic opet ce biti ostavljen sam na miliost i nemilost i onda ce na kraju biti lulic odigro katastrofalnu utakmicu (ko i protiv nigerije) a ko ga je tu uvalio nego pape ;) ,al kakvi nije pappe kriv krivi su igraci :puke: ,
ostavit jednom igracu citavu stranu je velika greska pogotovo protiv igraca kakav je bale al de ti to ovom debilu dokazi .iznova i iznova pravi jedne te iste greske ,koji je to glupan na kvadrat

formacija smijesna do bola ,u sredini nekih veznih metar, nigdje krila,lulic ce glumit krilo a nazad vozovi ce prolaziti u odbrani ;)
To i ja govorim ovdje vec 10-tak dana. Crtam objasnjavam bas te stvari ali eto opet ispade skroz kontra.

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 10 okt 2014, 10:25

pape veceras poslije utakmice : " iznenadila me je brzina i eksplozivnost ovog nekog balea " :urnebes: :rol: :rol: :rol:
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 10 okt 2014, 10:26

Ne znam zašto se nervirate, papak je uspio da ubije svaku emociju za reprezentacijom, tako da je svejedno kakav će rezultat biti. Nit' znam gdje je prenos, nit' me interesuje.
DRUG NEBI TI PUNCA

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 10 okt 2014, 10:28

Lulić je igrač koji nikada nije fizički pao ni u jednoj utakmici. Svi koji gledaju lacio znaju da je on najspremnij igrač nebeskoplavih. Jedini put kada je pao je protiv nigerije zato sto je ovaj bezobraznik protiv ekipe koja igra po krilima ostavio samo lulića bez nadopunjavanja sa drugim krilnim lijevim igračem. Na kraju lulić izgledao kao da ga je pregazio voz, a ovaj ga nije htio izvesti.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 10 okt 2014, 10:35

rishaaa je napisao/la:Aaron Ramsey, Joe Allen, James Collins, Dummett, Evans, Vaughan, Emyr Huws... 7 igrača im je povrijeđeno :kafa: Eh pa etoo,vidjet cemo sta i kako :bih:
Znaci ako nedo Bog izgubimo , nema vadione na ; imali smo dosta problema sa sastavom i povrijedjenim igracima ...
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Hase10
Kontakt:

Post Postao/la Hase10 » 10 okt 2014, 11:43

Iskreno, mi veceras necemo pobjediti! A od Belgije cemo popusiti dobro. Al makar da ovaj konj ode...
G BUSSA BUSS

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 10 okt 2014, 12:40

http://novovrijeme.ba/mecevi-istine-kak ... pritiskom/" onclick="window.open(this.href);return false;
Mečevi istine: Kako se selektor nosi s pritiskom?
Mečevi istine: Kako se selektor nosi s pritiskom?

Pod vođstvom selektora Sušića naša reprezentacija je odigrala najvažnije utakmice u svojoj historiji. U prvom redu to su mečevi sa Slovačkom i Litvanijom u gostima, te svi oni s Mundijala u Brazilu. To niko ne može osporiti. Ali jedna enigma dugo muči mnoge. Koji je najveći faktor uspjeha u Sušićevoj eri – neviđeno dobra generacija fudbalera, vizionar na klupi ili fuzija toga dvoga? Upravo bi dvije predstojeće utakmice trebale otkucati procentualni odnos faktora ovog pitanja

Malo je trenera koji u svojoj karijeri s klupe predvode toliko “mečeva istine” kao što to čini Safet Sušić. To su oni mečevi u kojima se pokazuje pravo lice. Ili jesi ili nisi. Popularni Pape kao igrač nije imao mnogo takvih, pošto mu nije trebalo mnogo vremena da svima pokaže svoj izvanserijski talent i da svi njegov talent prihvate. Brzo je javnost shvatila da u Papetu leži igrač svjetske klase, a na njemu je bilo da to njeguje.

Međutim, velika je razlika između demonstriranja nogometnih vještina u kopačkama i odijelu. Kao igrač možeš doživjeti povredu, ali teško ćeš zbog eventualnog ispadanja iz forme nakon povratka s terapije doživjeti kritike. Obično su navijači spremni čekati da ponovno budeš fit i kreneš izvlačiti zečeve iz šešira. S mjestom trenera je druga priča. Kad konci jednom puknu, poželjan je novi početak s novim grbom na prsima. Zato se često moraš dokazivati. Istina, rijetko se dokazuješ na istom mjestu…

Ili voljen ili omražen

Još od dolaska na selektorsku klupu, Sušić pozamašnu masu uvjerava da su konci pod kontrolom, a prilično velik dio javnosti otpočetka smatra da nikad nisu ni bili dovoljno zategnuti. Vremenom se broj takvih povećavao, dok se broj selektorovih poklonika smanjivao. I tako je, po jednima, već davno dokazao da nije pravi “šaptač Zmajevima”, dok će drugi uskliknuti: ”Ko jeste ako on nije?!” No, svi će se složiti da je Pape nekoliko puta rekao svoje: ili da je odličan, ili da je veoma loš. Neopredijeljenih nema pošto je u nepunih pet godina koliko sjedi na klupi naše fudbalske reprezentacije, barem kad je riječ o trenerskim sposobnostima, uradio toliko toga da publiku bukvalno podijeli na one koji ga vole i na one koji ga mrze.

Historija će ga pamtiti kao prvog koji nas je odveo na veliko takmičenje. Čak ako to i ne ponovi u ovim kvalifikacijama, kako vrijeme bude odmicalo, sve negativne kritike će tonuti, a ostat će boldiran Brazil i Papetovi Zmajevi. Tako će ga budućnost pamtiti. Ali, baš kao što stara slava pametnog ne uspava, tako ni navedena činjenica ne bi smjela u san odvesti selektora i igrače, jer u oba slučaja, i kod slavne prošlosti i kod traga ostavljenog za buduće generacije, samo sadašnjost može trpjeti. A sadašnjost kaže da je Kipar otvorio veliku ranu koja se mora krpiti protiv Walesa i Belgije. Nimalo lahak zadatak.

Bez rušenja velikana

Ova dva meča upravo zbog toga zaslužuju da ih se nazove “mečevima istine”, a prva rečenica da je selektor vodio naš tim u više takvih mečeva nije slučajna. Naime, ovo je treći kvalifikacioni ciklus u kojem Pape predvodi Zmajeve. Računajući utakmicu s Kiprom i tri utakmice na Mundijalu, to je ukupno 26 takmičarskih utakmica u kojima je omjer od 15 pobjeda, četiri neriješene i sedam poraza, uz gol-razliku 54:26.

Po dvaput smo igrali s Francuzima i Portugalcima i protiv njih smo skupili dva remija i dva poraza, primivši devet pogodaka a postigavši tri. Protiv Nigerije i Argentine smo igrali po jednom i izgubili uz gol-razliku 1:3. Polovičan učinak imamo protiv Slovaka i Rumuna (pobjedu i poraz). Oba puta smo dobili Bjeloruse (2:0 i 1:0), a ostali smo neporaženi od Grčke (0:0 i 3:1), što je najveći uspjeh Safeta Sušića. Upisali smo pet pobjeda, šest poraza i tri remija. Sedmi poraz je ovaj posljednji od Kipra (1:2), a četvrti remi s Albanijom u gostima (1:1). Dakle, u navedenih 16 mečeva, gol-razlika glasi 16:22. Preostalih deset mečeva, odnosno deset pobjeda stiglo je protiv Litvanije (dvaput), Liechtensteina (dvaput), Latvije (dvaput), Luxembourga (dvaput), Albanije i Irana. U tih deset pobjeda utisnuta je i izrazito dobra gol-razlika, jer smo protiv ovih protivnika postigli 38 golova, a primili samo četiri.

Slučajni prolaznik ili vizionar

Jasno je da u utakmicama u kojima nemamo ulogu favorita imamo velikih problema. Zbog toga postoje sumnje da selektor ne izvlači najbolje iz reprezentacije koja, kad okupi najbolje igrače, vrijedi više od 120 miliona eura. Čak petnaest igrača naše zemlje nastupa u najboljih pet liga Evrope, a to su: Begović, Džeko, Bešić (Engleska), Pjanić, Lulić, Zukanović (Italija), Prcić (Francuska), Medunjanin (Španija), Spahić, Kolašinac, Bičakčić, Mujdža, Salihović, Hajrović i Ibišević (Njemačka). Doduše, njih četvero se nastanilo ovog ljeta u navedene zemlje (Bešić, Medunjanin, Hajrović, Zukanović), dok je Prcić tek počeo igrati za naš nacionalni tim.

Upravo iz razloga što imamo ozbiljan tim, te što smo, računajući reprezentacije s većom reputacijom, samo protiv Grčke i Bjelorusije pokazali rutinu, kazujemo da Sušića, koji uskoro puni pet godina na klupi reprezentacije, ponovno čekaju “mečevi istine”. Sa četiri boda iz ove dvije utakmice ušutkao bi kritičare na duže vrijeme, sa dva boda produžio bi sebi rok, a sve ispod toga bio bi vjerovatno dokaz da je bio bliže građaninu koji je imao sreću da živi u vremenu Bosninog “dream teama” negoli treneru koji je od nečeg prosječnog napravio brend.
Razdvojiti emocije od posla

Spahić, Zakarić, Salihović i Bičakčić povrijeđeni, a kao zamjena pozvan samo Josip Kvesić iz Željezničara. Kvesić može pokriti samo poziciju lijevog beka, dok, naprimjer, Zukanović može pokriti poziciju štopera, ali i beka po potrebi. Očito relacija Sušić – Zukanović ne fercera otkako se desio slučaj “Viza za Ameriku”. Trenutno od štopera zdrave imamo Šunjića te Vranješa kojeg je Sušić pozvao kao štopera, da bi sada počeo razmišljati o postavljanju Hadžića ili Bešića na to mjesto, jer ne vjeruje u Vranješa koji je tek nedavno pronašao klub. Zašto ga je ikako zvao ako nije prva opcija kad su ostali povrijeđeni i zar nemamo još nekog kome se mogao uputiti poziv (Samir Kerla je ponajbolji štoper litvanske A lige, o Edinu Cocaliću se dugo pričalo)?

WALES

Više od pola Walesa – Bale
Reprezentaciju Walesa čine igrači od kojih većina igra u engleskom Premiershipu i Championshipu. Ukupno vrijede oko 130 miliona eura, a čak 80 miliona doprinosi Bale. Posljednji put smo protiv njih igrali 15. augusta 2012. godine kad smo golovima Ibiševića i Stevanovića slavili sa 2:0.

Mahane i vrline
Neće vas očarati tehničkim sposobnostima, jer njihove vrline su fizička spremnost i borbenost, što je karakteristično za svaku moguću grupu koja dolazi sa Otoka i igra fudbal (Arsenal je vjerovatno jedini izuzetak). Veliki hendikep bit će im izostanak Joeya Allena (Liverpool) i Aarona Ramseya (Arsenal), što nagovještava da bismo mi trebali zavladati sredinom terena i da Bale neće imati dobar servis na stadionu Cardiff Cityja.

Najopasniji igrač(i)

A ko drugi, nego Gareth Bale? Najskuplje plaćen transfer u svijetu sporta prošle je godine Real Madridu svojim golovima u finalu Kupa Kralja i Lige prvaka odigrao veliku ulogu u osvajanju tih takmičenja. Dobro su nam poznati njegovi sprintovi, dalekometni šutovi i želja za dokazivanjem.

Mogući ishod

Njima će više nedostajati Allen i Ramsey nego nama Bičakčić i Spahić. Naš vezni red mora preuzeti glavnu ulogu i iskoristiti ovaj hendikep. Pjanić, Medunjanin i Bešić (ukoliko se Sušić za ovu trojicu odluči) imaju mnogo lakši posao sada. Što se tiče naše odbrane, uz kvalitetan rad veznog reda, posebice ako budemo igrali u formaciji 4-2-3-1, ne bi trebalo biti velikih problema, jer Velšani osim Balea nemaju igrača koji uliva strah. Nadamo se da neće proraditi. U protivnom, i ne treba im još neko ko bi nam ulio strah. U ovakvom odnosu snaga, za nas bi remi trebao biti više neuspjeh nego uspjeh.

BELGIJA

Nisu daleko od megatima

Od Španije iz 2009. godine jača reprezentacija nije igrala u Zenici. Belgija je izuzetna. Vrijede oko 320 miliona eura, na Mudnijalu su ispali u četvrtfinalu od Argentine, a sa nama su se posljednji put sreli u kvalifikacijama za Mundijal 2010. godine kad smo ih, predvođeni Ćirom Blaževićem, slomili u oba meča. Istina, danas su neusporedivo jači.

Mahane i vrline
U poređenju s našim timom Belgiji je teško pronaći mahanu. Ako već moramo naći neku, onda je to mjesto desnog beka koje pokriva Alderweireld, pošto ovaj fudbaler Southamtona prirodno igra na poziciji štopera. Dok je o njihovim mahanama teško pisati, za vrline nedostaje prostora. Courtois ili Mignolet na golu, Kompany u srcu odbrane, Witsel, Nainggolan, De Bruyne u vezi, a navalu čine Hazard i Lukaku. Zlatna generacija ove zemlje koja ima puno pravo da cilja titulu prvaka Evrope u Parizu za dvije godine.

Najopasniji igrač(i)

Jaki su na svakoj poziciji, ali je jasno da nijednom timu na svijetu nije svejedno kad je Hazard raspoložen. U proteklom kolu Premiershipa pokazao je čarolije protiv Arsenala, ne bi bilo lijepo da pruži još jednu takvu partiju. A ako on zakaže, tu su Lukaku, Mertens, De Bruyne i Tottenhamov preporođeni Naser Chadli…

Mogući ishod

Imamo i mi svojih aduta, u Pjaniću i Džeki prvenstveno, ali Belgija je u ovom trenutku dvije klase iznad u svakom smislu. Mi jesmo najopasniji kad nas otpišu i kad sami sebe otpišemo, a uz povoljan rezultat iz Cardiffa i veliku vjerovatnoću da Belgijanci neće ostati ravnodušni pred atmosferom Bilinog Polja, bilo bi znatno lakše. Međutim, ostavimo li emocije postrani, vidjet ćemo da bi remi bio zlata vrijedan.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 10 okt 2014, 12:49

Pape fala ti jer jedino me ti jos **** u zivotu nije samo zena i njy si zajebo.Svaka ti cast nemoze ni to svako.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 10 okt 2014, 13:04

Safet krece u njegove najvaznije utakmice sa neuigranim stoperskim dvojcem Sunjic-Hadzic, stim da Hadzic nije stoper. Lulic isto tako ostavlja previse prostora pozadi kada igra na lijevom beku.

Ovde je kristalno jasno da je Safet Susic - Ex-75, vec sada.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 10 okt 2014, 13:09

harixs je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Čovjek koji nije htio zvati Bešića u kvalifikacijama, :lol:

Jesil ti glup ili samo treniras ?
Covjek je momka zvao jos kad ti nisi ni znao da postoji Muhamed Besic..
aha, zvao ga dok je bio u HSV-u, fakat niko nije znao za njega :rol:

kako ga je pronasao uopste u jednoj tako malenoj ligi, svaka mu cast.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 10 okt 2014, 13:12

barca_87 je napisao/la:pape veceras poslije utakmice : " iznenadila me je brzina i eksplozivnost ovog nekog balea " :urnebes: :rol: :rol: :rol:
ko je bale? bit ce da mislis na bejlija :rol:

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 10 okt 2014, 13:40

"Igraci nisu ispunili postavljene zadatke, Bale je previse bio osamljen i u praznom prostoru" Pape :kafa:

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 10 okt 2014, 13:43

Batko je napisao/la:"Igraci nisu ispunili postavljene zadatke, Bale je previse bio osamljen i u praznom prostoru" Pape :kafa:
Svi igrači su podbacili. :kafa:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.