Vels - BiH / BiH - Belgija

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Šta očekujete od ovog dvomeča:

6b
54
15%
4b
75
21%
3b
43
12%
1b
111
31%
0b
80
22%

Ukupno glasova: 363

Pirke
Kontakt:

Re: Vels - BiH / BiH - Belgija

Post Postao/la Pirke » 11 okt 2014, 00:09

Ajax je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la: Pa dobro sad, nije bilo potrebe za nekim drugim izmjenama. Vedo je svakako bio loš, fali mu utakmica, ostali su veoma dobro odigrali. Ne znam koga je trebao izvući iz igre?
Slusaj sta ti govorim i vjeruj mi da govorim ono sto stvarno mislim. Tino Susic NIJE za prvih 11. Jedini nacin da on igra u prvih 11 je taktika 4-4-2 koja nama ne lezi jer su sidrasi Dzeko i Vedo dobrim dijelom odsjeceni i gubimo zamjenu u zadnjih 25 minuta jer nam igra jedini dvojac napadaca od pocetka. 4-2-3-1 nama 100x vise odgovara od trule 4-4-2. Pod dva Tino Susic opet nije nista pokazao. Covjek je ALIBI igrac. 90% vremena dodaje prvom do sebe. Driblat ne zna, asistencije los, spor je, igra sa samo jednom nogom. Hajrovic koliko god u losoj formi trenutno bio on bar zna probit po krilu i jaci je u driblingu i ima jaci sut od njega. Od kad je poceo njega gurati Bosna gubi i tone sve dublje i dublje. Sjeti se utakmica protv Meksika i Argentine sa Hajrovicem po krilu i kako mocna je reprezentacija izgledala tada. Dali bi odigrali tako kvalitetno protiv Meksika i Argentine da je umjesto Hajrovic igrao Tino - NEBI. Vjeruj mi pojedinci ovdje lazu sami sebe ovo vise nije normalno. Namjerno ne zele da vidi ocigledne pogreske.

Vjeruj mi ovo je puno losija reprezentacija od one sa priprema na SP pa i od samog SP. Vec sada postaje veliko pitanje dali cemo se kvalifikovati kao treci iz grupe. Covjek radi jako lose svoj posao. I iritira ljude kojima je stalo do uspjeha ove selekcije sa svojim moronskim potezima. Poraz protiv Kipra i Walesa NIJE SLUCAJNOST. Sa svojim famoznim 4-4-2 i neigranjem Mujdze je oslabio reprezentaciju do te mjere da je i jedan poluamaterski Kipar pobjedio. Ovo danas je bilo utakmica dva potpuno ravnopravna protivnika gdje se je moglo zavrsiti 1,0 ili 2. Ove nije ni m od maksimuma ove selekcije I Pape to ne moze izvuci jer mu ne igra najboljih 11 igraca u najboljoj formaciji ako nizbocega drugog.
Sve to stoji, ali i da je za prvih jedanaest, trebao ga je izvaditi u 70-75 minuti zato jer je jedva hodao...

@Sarajlija:
Imas pravo, bezobrazno sam reagovao prema Virtu4lu, ali prilicno sam iznerviran poslije ove utakmice. Znam kako ovi momci mogu igrati i kad vidim sta im radi covjek na klupi, izgubim zvice.
Zadnja izmjena: Pirke, dana/u 11 okt 2014, 00:11, ukupno mijenjano 1 put.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

orbit
Kontakt:

Post Postao/la orbit » 11 okt 2014, 00:09

Koga na klupu umjesto Papeta? Mirzu Varešanovića? :urnebes:

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 11 okt 2014, 00:10

Najgori moguci ishod , opet smo prosuli "sigurne" bodove al nedovoljno katastrofalno da otjeraju neznalicu.

Onaj osjecaj kad vidis da sa par pravih trenerskih instrukcija ovo bi mozda i licilo na nesto. Lulic,Mujdza zrtvovano ofanzivno. Lopta im se konstantno daje u staticnoj poziciji ispred njih jedan il dva velsanina a u 16 5 nasih igraca pusu jedan drugom u vrat na malom prostoru. Cijeli stadion to vidi , svi na tvu to vide a teleca glava ne vidi i ne popravlja.

Mali Susicev (koji se doduse lavovski borio i pokusavao) nabije glavu i smeta. Dzeki kupi lopte u 16 , Pjanicu i Medi uzima povrsinu. Ne zna dovoljno al sto je najgore preambiciozan i sa neogranicenim povlasticama u timu. Znaci decko igra gdje zeli i koliko zeli.
U tih 90 minuta , dva puta je uspio da nadje pravu povrsinu. Obadva puta "gle cuda" na lijevom krilu i dobro je probio na snagu i korak i stvorilo se nesto. I kad jedan normalan posmatrac pomisli EVO GA , osjetit ce momentum ako ne on onda barem amidza prici liniji i reci "mali ostani tu i ponavljaj to cijelu tekmu" al JOK :? .

Ona situacija kada su nasa trojica nabijen u 16 a umrtvljena , fakicki jedan velsanin pokriva tri igraca EASY ...

I tako dalje i tako dalje ..

Na kraju neznalica izlupa u 5 minuta intervjua toliko nebuloza i spinovanja ... samo jedan primjer kaze jos je 24 boda u igri . Znaci racuna i evenualne bodove protiv Belgije a vec unarednoj recenici daje nam minimalne sanse protiv Belgije u i Zenici .. uh ... al dobro je jos par dana i da docekamo o razvaljivanje guzova usred Zenici valjda ce biti dovoljno da se lopina otjera ...

Sunjic igra decko svaka cast
Mujdza, Lulic .borili se i odigrali ok imajuci u vidu taktiku.
Pjanic (inace idol i uvjek ga hvalim) izgleda da njemu najvise smeta ovaj nered u repci ocito nervozan. Los danas mozda najlosija kvalifikaciona tekma ikada.
Medo znacajan poma naprijed. Drzi loptu genijalno .Volio bih ga vidjeti na 10-ci a Pjanic i Besica iza njega.
Dzeko borio se sta drugo reci nego opet , taktika ga ukopa.
Ibisevic isto kao Dzeko

Besic .. Sta reci? Uvijek sam se pitao zasto mi nikada nemamo ovako eksplozivne igrace , brze male zilave. Nemamo jos te neke atleticarke kulture u fudbalu da se djeca prvo biraju po genima i talentu odnosno brzini u manjim uzrastima a poslije uce modernom fudbalu sematskom trcanju i taktici. Al ne kod nas je uvijek bio sarm i tehnika u mjestu prije svega. MUME danas pokazao sta znaci imati brzog igraca na terenu 100x50. On i Bale u jednom trku preorse cijeli teren a ostali kao da si ih zaledio. Onaj trk i gonjanje jedna od najacih scena koje sam vidio u nasem fudbalu ikada. Podsjeti me na onu scenu kada KAKA ostavi Mesia u trci jedan na jedan preko icjelog terena.

Drago mi je jer sada Mume dobija profil CUVARA velikih imena prosle hefte protiv DiMarie sada BAle , a takvih igraca je malo i na cijeni su.

Al sve skupa traginco gledati ove fine momke , fini dobri al izguljeni na terenu. Ako ima netko tko nije toliko prije cijenio ulogu trenera (ciljam na ove mladje na forumu) sada im je valjda jasno kako to izgleda bez taktike,morala,duha,damara ...
Tragicna scena gdje se jedan covjek zalijepio za poziciju radi plate i nece sam otici . Rekao bih dajte mu platu do kraja mandata samo da ide ...a dovedite bilo koga umjesto njega. U ovom momentu danas da Sergej dodje moralno mi napumpao ovu ekipu do ponedeljka i na motivaciju i disciplinovanom odbranom bi izvukli neijeseno. Ovako zna se ...4,5 komada ..
Zadnja izmjena: kimbo, dana/u 11 okt 2014, 00:13, ukupno mijenjano 1 put.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 11 okt 2014, 00:11

MoR je napisao/la:
Amarinho je napisao/la:
Pa koja ekipe to olahko pobjedjuje???

Hallo ljudi sta je svama evo mi nabroji 3 ekipe koji imaju 6 bodova nakon prva dva kola? Pa jedna Holandija je izgubila, jedna Spanija...

Pa mi smo reprezentacija koja ima realne sanse - znaci bez ovi majmunskih ekipa - a koja u isto vrjieme ima NAJ NAJ NAJ NAJ goru domacu ligu u evropi. Pa i Azerbaidzan je ispred nas... odakle nam igraci? Imamo roster od 20 solidnih, povrjiedi se 6 - to ti je 1/3.
Mislim da ti nemaš pojma šta pišeš. Vels je igrao bez nekoliko ključnih igrača večeras, a naša ekipa ima i više nego dovoljno individualnog kvaliteta da ih rutinski pobijedi, bez obzira na te budalaštine koje pišeš o kvalitetama liga.

A ja mislim da nema smisla se prepirat s tobom.. vidim po hipsterskoj profilnoj - lafo ti neki nostalgicar - Cantona ovo ono aaa? hahahaha

Pa lafe ti mora da si Brazilac pa da si naviko na hladne pobjede protiv bilo koga...

Razligu 'arane.

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 11 okt 2014, 00:12

Nakon ovoga idu dvije najteze utakmice kvalifikacija,nakon 4 utakmice cemo imati maksimalno dva boda.

Ipak,i to se moze preduprijediti ,kriminalcu sutra na aerodromu uruciti otkaz,zamoliti Spahica ako moze pod injekcijama da odigra i pitati Misimovica da li moze stici do ponedjeljka,do 20:45,ako ne moze pripremiti bunker protiv Belgije u formaciji 5-5-0 i nekako pokusati osvojiti bod.
U suprotnom Belgija ce naS unakaziti,izgubicemo za mjesec i od Izraela a vi cete pisati,da nam je samo zavrsiti kao cetvrti radi zrijebanja za SP.
Zadnja izmjena: Rusilac, dana/u 11 okt 2014, 00:13, ukupno mijenjano 2 puta.

MoR
Kontakt:

Post Postao/la MoR » 11 okt 2014, 00:13

Amarinho je napisao/la:
A ja mislim da nema smisla se prepirat s tobom.. vidim po hipsterskoj profilnoj - lafo ti neki nostalgicar - Cantona ovo ono aaa? hahahaha

Pa lafe ti mora da si Brazilac pa da si naviko na hladne pobjede protiv bilo koga...

Razligu 'arane.

Pišeš gluposti.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 11 okt 2014, 00:13

Goalgetter je napisao/la:Kakva li nas takticka bravura ceka u ponedjeljak.... :rol:
Ma biće isto ko i večeras, bez krila i bekova (bez centaršuteva naravno) sa Pjanićem i Medunjaninom koji nešto pokušavaju kroz sredinu na pasove da uđu sa loptom u gol kao Barcelona, to ne prolazi protiv ni protiv kiparskih stopera a kamoli pored Kompanya i Vertonghena...

Sa ovakvom ekipom ovakva igra je najbolja moguća, od ovog znači bolje ne može sigurno. Sa nekim određenim promjenama recimo Hajrović za Ibiševića i prelazak u formaciju 4-2-3-1 bi to bilo puno bolje. Iako objektivno trenutno smo osakaćani povredama pa nemamo to pravo lijevo krilo pošto se Lulić troši na beku. Eto za nevolju nek' i Tino igra lijevo krilo samo da počnemo igrati sa krilima i na centaršuteve jer kroz sredinu ni Barca više ne prolazi...
Zadnja izmjena: FaraonTM, dana/u 11 okt 2014, 00:20, ukupno mijenjano 1 put.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 okt 2014, 00:13

DonCorleone je napisao/la:To jeste, i ako znam na sta aludiras, ali istinito. On je dosta dobar protiv ovakvih reprezentacija, njega treba samo maknuti kada krenu oni najbolji.
Ti se ne javljaj :shh:
DonCorleone je napisao/la:Trenutno nije standardan ni u Kini izgleda , ostala je jedino jos Australija i Premier liga BiH za njega :lol: a vamo kolo vodi u reprezentaciji koja pretenduje ka TOP 10 svijeta, neko je ovde dobro lud samo jos ostaje da se vidi ko :D .
DonCorleone je napisao/la:Ja ovog Misketa ne bi trpio vise ni sekunde, gledam ove slike sa treninga, Spahic i oni u crnim jaknama naspram Misimovica izgledaju ko lavovi pusteni iz kaveza, prespremni, a on sav nekakav bljed i debeo jedva trci. Postao mi je kroz ovo igranje u Kini dosta antipatican, a ranije sam ga izrazito cjenio.

Safet bi ga lagano trebao navikavati na klupu a u slucaju rafalanja poslati charter letom u Den Haag.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 11 okt 2014, 00:15

slika

naredno kolo nam dolazi Belgija i tu sad šatro "moramo pobjediti i vaditi se" :lol: :lol: - vrlo moguce je da izgubimo ili možda remi da izvucemo
Vels docekuje Kipar i ode na 7 bodova
Izrael gostuje u Andori i ode na 6 bodova.

dok mi u najboljem slucaju ostajemo na dva boda....vec nakon tri kola ce nam konkurencija pobjeci
napomena: Belgija ima utakmicu manje

[youtube][/youtube]
Zadnja izmjena: let3, dana/u 11 okt 2014, 00:17, ukupno mijenjano 1 put.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 11 okt 2014, 00:16

kao sto sam i glaso u anketi 1 bod nas ocekuje nakon tri kola ...
=\_1921_/=

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 11 okt 2014, 00:16

Ti Virtualni imaš haman posebnu particiju na HDD-u za ove bookmarkove.

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 11 okt 2014, 00:17

Nosioci grupe, a borit ćemo se sa Velsom za treće mesto. SRAMOTA!!!

PAPE ODLAZI!!!

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 11 okt 2014, 00:17

Volio bih trenera koji nije sa Balkana umjesto Sušića.
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

plavipatriota
Kontakt:

Post Postao/la plavipatriota » 11 okt 2014, 00:21

Post pišem u cilju diskusije sa normalnim, racionalnim forumašima, ne za calcia i ostale bolesnike, jer su to zaostali ljudi..

Iskreno, za ukupni boljitak reprezentacije, bilo bi bolje da izgubimo od Belgije jer ako kojim slučajem izvučemo neriješeno (o pobjedi ne razmišljam), agonija se nastavlja.. Često treba žrtvovati nešto za opšte dobro! Remi ostavlja Safeta u igri, jer je najavio 2 boda i ostat će radi toga!

Sad priča o patriotizmu, teško mi je bilo i dok sam pisao ovo, iskreno.. Volim ovu državu, reprezentaciju, čak mi ljudi zamjeraju što ih gušim tim pričama, ali je ovo dno dna! Otkazom Safeta Sušića će biti veće šanse za odlazak na EURO nego ako ostvarimo bod i ovaj ostane... Jer sa njim ni protiv Andore ne možemo reći da ćemo pobijediti...
slika
Igrlali smo protiv Walesa i Kipra, ovo je tužno i sablasno :oops: :oops: :roll: :roll: :cry: :cry:

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 11 okt 2014, 00:22

MoR je napisao/la: Pišeš gluposti.
Pa jbg nisam tebi ni do koljena hippsteru, cool momcino, nostalgicaru.

Ni argument, ni neki pametam razlog, nista nemas... seljacic mali iz istocne BiH...

Kao sto rekoh' - razligu burazeru.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 11 okt 2014, 00:23

Fabio Capello je juce izvukao bod protiv Svedske (bez Ibrahimovica) kojoj je zadnja linija bila sastavljena od igraca iz ovih klubova: FC Kopenhagen, FC Kopenhagen, Krasnodar i Norwich City.
Rusija bi trebala odmah otpustiti ovu ublehu i angazovati nekog od nasih vrlih forumasa.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 11 okt 2014, 00:23

aleksandar_veliki je napisao/la: Osim mladji preuzima repku u utorak. Cuj Sergej, stari provjereni strucnjak sa mali milion osvojenih kanti u svojoj trenerskoj karijeri, iskusan kao Benhaker, a obecava kao mali Mou...
Jel ovo neka ekskluziva Aco? :D Citiracemo te u utorak. :kafa:

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 11 okt 2014, 00:24

calcio je napisao/la:Fabio Capello je juce izvukao bod protiv Svedske (bez Ibrahimovica) kojoj je zadnja linija bila sastavljena od igraca iz ovih klubova: FC Kopenhagen, FC Kopenhagen, Krasnodar i Norwich City.
Rusija bi trebala odmah otpustiti ovu ublehu i angazovati nekog od nasih vrlih forumasa.
Pijunu jedan, Don Capello ima rezultate iza sebe, šta ima ovaj naš ?

MoR
Kontakt:

Post Postao/la MoR » 11 okt 2014, 00:24

Amarinho je napisao/la:
MoR je napisao/la: Pišeš gluposti.
Pa jbg nisam tebi ni do koljena hippsteru, cool momcino, nostalgicaru.

Ni argument, ni neki pametam razlog, nista nemas... seljacic mali iz istocne BiH...

Kao sto rekoh' - razligu burazeru.

Daj saberi se molim te. :rol:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 11 okt 2014, 00:25

Ona dva samo psuji, dva iz Rimskih klubova. Vidi se da dole igraju, prgavi do bola. Totti school :D

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.