Ajax je napisao/la:Aragon je napisao/la:
Lulic, Dzeko, Ibisevic, Mujdza, Hadzic. Je li dovoljno?
A ti meni sad nabroj tri igraca koji su bili ono bas vidno bolji od njega?
Po meni, Besic i Sunjic. Begovica ne racunam ovdje.
Ako ga ti bas toliko mrzis, mozes bar preskociti njegovu temu kad odigra dobro, a veceras je odigrao dobro, a ne pisati razno razne gluposti.

Dzeko i Ibisevic su sidrasi i zavise od kvalitetnh asistencija. Njih dvojica nikad nece sami sebi stvorit priliku ni iz cega ili skoro nikad. Ali zato jesu golgeteri kada dobivaju prave asistencije. I za Dzeku pa i za Vedu ( kada igra ) je bolje da imaju petoricu igraca u veznom redu iza sebe sa pravim krilima nego cetvoricu kao u zadnje dvije tekme. I nije tacno da se bar Vedo nije trudio i pomagao u odbrani.
Lulic se je trosio nenormalno jer je igrao beka a uz to je morao jos da sprinta na krilo i i ubacuje
Mujdza je bio jedan od najboljih igraca utakmice pored Begovica, Sunjica i Besica.
Hadzic je mozda bio los ali posto to nije njegova prirodna pozicija i jer je debitovao i posto nije napravio puno vecih gresaka ne moze biti los. Znaci jedino Hadzic donekle od kojega niko nije ocekivao nista a od Tina se vec ocekuje.
Dzeko je zvijezda i dvije klase iznad vecine i naravno da se ocekuje od njeg puno vise nego sto on pruza u vecini zadnjih utakmica. Upravo radi toga ja kazem da je on odigrao dosta losu utakmicu. On apsulutno ne donosi nikakvu prevagu na terenu i samo je jedan od mnogih igraca u ekipi koji igraju ili solidno ili lose. On za nas treba biti sto je recimo bio Forlan nekad za Urugvaj ili sad Suarez, ili recimo Bail za Vels sto je, znaci igrac koji ce donjeti pobjedu i kad ekipi ne ide.
On ako zavisi samo od toga da mu neko idealno centrira, da mu da loptu na pet metara, da nikad nista sam ne uradi i ne prelomi utakmicu kad nikoga ne ide, onda nije ni svjetska klasa niti ista bolji od ostalih nasih igraca.
Ne sjecam se recimo da mu je protiv Belgije onda neko dao neku idealnu loptu u 16m kao sidrasu, nego se sam izborio i zabio golcinu. E to je extra klasa i neko ko donosi prevagu.
Ili da se pomirimo svi sa cinjenicom da Edin nije takva vrsta igraca nego samo centarfor kao recimo Krauc ili Ibisevic i nista vise od toga?
A za ostale igrace sto nabrajas, vise nego smijesno. Da su bili upola dobri kao sto kazes, mi bi glat dobili utakmicu.
I ZAPISI SI OVO. TINO AKO POCNE PROTIV BELGIJE, POCET CE JER JE TO IGROM NA OVOJ UTAKMICI ZASLUZIO.
JEDAN OD NAJAKTIVNIJIH I NAJZAPAZENIJIH IGRACA NASE SELEKCIJE NA TERENU.
"Znaš kako ti je to - rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju"