RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

veteran71
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la veteran71 » 13 okt 2014, 17:39

nem73 je napisao/la:rema koji za sekundu mogao u zrinjskom zavrsit prije nego je potpisao za Velez, on nam sada djecu vodi. a ta ista djeca nam glat 8-0 gube pssst nemamo duga al smo u kurcu

al sto jest jest vec poodavno drze forum/e dobro pokrivene...tu se inace bitne bitke biju :shock: :oops:

Evo, nesto osim tvog rjecnika sa cim se ne slazem. Ne dajmo da nam skrenu probleme sa pravih stvari. Ne znam koliko je Rema strucan i cak mislim da nije posebno ali za nase ljude MORA biti mjesta u nasem Klubu. Dakle, skolu treba jacati, klub organizaciono uredjivati i jacati, formirati svoju bazu, dolaziti na utakmice i navijati, vratiti sve Velezove legende u Klub (ici po njih ako treba) jer svako od njih ima neki razlog zasto ga nema.
I evo jedan prijedlog: Zasto se ne napravi veliki skup u sali u Sjevernom na kojem bi Uprava mogla odgovoriti svima koji imaju neko pitanje. Ko radi ispravno i transparentno ne bi se trebao bojati takvih stvari cak bi ih i inicirao. Ja bih recimo pitao ovo sto sam vec pitao ovdje. Pitao bih kako je pojacanje napadac koji za cijelu sezonu prije nego sto je doveden nije dao ni jedan gol. Pitao bih i ko ga je i kada gledao od Velezovih "scouta". I ne samo njega, vec i ova druga "pojacanja".

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 13 okt 2014, 17:44

kako ste glasali? :mrgreen:

veteran71
Kontakt:

Post Postao/la veteran71 » 13 okt 2014, 17:49

AlemC85 je napisao/la:kako ste glasali? :mrgreen:

Ja sam glasao za pomocni teren, jaku omladinsku skolu, za Velez u kojem mostarska djeca imaju mjesta, za Velezove legende umjesto uhljeba koji 20 godina zaradjuju na Velezu i otimaju sve: od laptopa koji dodju u klub do dresova i djecije clanarine.....

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 13 okt 2014, 17:56

Remi je zamal proba u zeinjskom prosla prije njegovog povratka u nas klub. On nije moj. On za mene nije velezovac. Uciti djecu gubitnickim mentalitetu je negativniji rad od bilo cega drugog. mi da imamo karakter kluba ozbiljnog i profesionalnog, mi bi imali bolje rezultate na tom nivou a samim tim i izbacivali bi svoje igrace redovnije, znaci ne bi bilo polovnih uvoza iz srbije i okolice.
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

veteran71
Kontakt:

Post Postao/la veteran71 » 13 okt 2014, 18:02

nem73 je napisao/la:Remi je zamal proba u zeinjskom prosla prije njegovog povratka u nas klub. On nije moj. On za mene nije velezovac. Uciti djecu gubitnickim mentalitetu je negativniji rad od bilo cega drugog. mi da imamo karakter kluba ozbiljnog i profesionalnog, mi bi imali bolje rezultate na tom nivou a samim tim i izbacivali bi svoje igrace redovnije, znaci ne bi bilo polovnih uvoza iz srbije i okolice.

To stvarno nisam znao za tu probu. Sto se tice omladinske skole, cim neko poput mene i tebe to postavi kao problem, ovi iz uprave koji imaju svoj alter ego na ovom forumu odmah krecu sa pricama da treba uloziti milione, da roditelji ne valjaju da su djeca kvarna....
Za pocetak bi bilo dovoljno organizirati omladinsku skolu profesionalno, osigurati djeci prevoz (dva kombija koja su imali a koje su kupila raja s vana su prodali). Dogovoriti sa Blagajem i Lokomotivom treniranje dok se pomocni ne napravi. Dvesti djecu na neki turnir da neko zna za Velez.
Umjesto toga oni da nam zacepe usta organizuju turnir Mahala na nacin da od dana objave do odrzacanja turnira prodju 2 sedmice?????? Pa ko ce se organizovati za 10 dana i pripremiti za turnir??????????

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 13 okt 2014, 18:39

Nemojte se između sebe,udrimo na druge :mrgreen:
A sad bez zajjebancije,mostaracveležovac,ne možeš tako,ne valja ti to.Pa nisi ti rođen u USA da ne znaš naš mentalitet.To je tako,i gotovo.Jesmo,nakaradni smo i to se nikad neće promijeniti.Taj mentalitet ludi,haharski,sa vječitim gunđanjem u bradu.Da je za ponos i nije baš,ali teško se to može promijeniti.Uostalom,šta to da nas digne iz te letargije.Ova konstanta,od ispadanja do 'historijskog' uspjeha(5. mjesto),do vječitih priča o boljem sutra.Od razrovanog pomoćnog do sumnjivih pojačanja.Naša ekipa ima više nego dobre uvjete,imaju autobus,pripremaju se u Austriji,Turskoj...ništa im ne fali.I šta nude zauzvrat?Vječiti prosjek.I da se ne žuga na to,da se ne sliježe ramenima?Sve zbog izmirenog duga i rovanja pomoćnog?To može zadovoljiti samo one koji se hrane mrvicama.A taj Tana,kojeg onako uvijek nekako kamuflirano uzdišeš,ko je on?On je mostarski Safet Sušić,eto šta je.Nije do njega,on je tu jer voli Velež,rekao bih da radi honorarno.Puno puta se spomenulo kao on je tu bio dok su Veležove zvijezde u širokom luku izbjegavali Velež.A zašto su izbjegavali?Možda zbog njega i njemu sličnih.Možda.
I za kraj,zašto ga ne vole u Mostaru.Iako nije tema ni mjesto,zato što je ratni dezerter,zato što je kao igrač bio prosjek,zato što mu je najbitniji vlastiti interes,zato što nije dorastao zadatku.
Staću na ovome,neću ga pljuvati,ali nemoj ga uzdizati,molim te.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 13 okt 2014, 18:43

Da se razumijemo, upravljati klubom nije lagan posao i nije posao za svakoga. Ja sta ne razumijem je to da kad kod nas neko ne zna da radi posao i automatski nema rezultate, nema da kaze e jbg ajdemo naci drugog nekog strucnijeg. Ne gumo ja ovo! Jok, kod nas glad, vlast i licni interes vlada tj unistava nam klub. Tu za primjer mogu izvuci i remu a i tanu. Povucite se sami, budite ljudi. Povucite se makar na prirodne pozicije, na pozicije na kojim cete zasigurno bolje i vise doprinjeti radu kluba. budite Ljudi koji vole Velez a ne kao sisavci, isisavati posljednje kapi krvi. I sve to bez ikakvog rezultata na koncu pric. Osim, naravno smanjenja finansijskog duga uz veliku pomoc federalnog premijera! :kafa:
ROĐENI BRATO

Ipswich Town F.C.

drakensang
Kontakt:

Post Postao/la drakensang » 13 okt 2014, 18:52

Neću da ulazim u bespotrebnu raspravu koja ne vodi nigdje, ali ću samo da istaknem nešto. Svi pišete o sumnjivim pojačanjima. Jeste, Popović je izgleda čist promašaj. Da li iko govori da smo iz nekog mrtvog Sinđelića izvukli Blagojevića, koji je doslovno sada mozak ekipe. Dragojević, golman, doveden iz Lovćena za sada odlično brani. Izvukli Jankovića, koji je u svojoj u dva susreta zabio 5 golova prošle sezone? Jesu li to sumnjiva pojačanja iz Srbije. Plus, uvjeravam vas , a vidjet ćemo protiv Želje, ako Barišić igrao, da je on jedno od najboljih pojačanja ovog ljeta. Brz, prodoran i dobar pregled igre ima. Mladi reprezentativac BiH. Škaha ima malo kikseva, ali i njemu je 20 ljeta pobogu. To se stiče iskustvom i samo mu treba utakmica. Pop i Đokić su promašaji, ruku na srce, ali šta ćemo sa ovih nekoliko punih pogodaka? Njih ne spominjemo? Uvjeravam vas, da će mali Nikola, ukoliko mus e ukaže prilika, da bude odličan igrač. Volio bih kad bi Feja izvukao ovu sezonu s njim na špicu, jer ima nos i osjećaj za loptu. Ovo su samo neka pogođena pojačanja. Letić sada igra u Plzenu, standardan igrač prve postave. Izvukao ga Velež iz vukojebine neke u RS. Milion primjera, ali jok. Kako se ono kaže, dok valjaš dobar si, a čim pogriješiš, ko da nikad nisi valjo. Jebbaji ga.

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 13 okt 2014, 18:59

Istina je uvijek negdje izmedju,tako da ste svi pomalo u pravu i u krivu.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

tepsija
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 13 okt 2014, 19:01

Pod sumnjiva pojačanja sam mislio i na ona dok je Varešanović bio trener,pa i nadalje.
Uvijek ima dobrih iznimaka ali činjenica je da će nas vrlo brzo prestići omladinska škola Blagaja.Ne valja to.Svaka čast zrinskom i njihovoj omladinskoj školi,svaka im čast.Ovo što su napravili u Italiji,mi možemo samo sanjati.Ali neka Hiroša,Varešanovića,Dragojevića....neka njih.
Vječno u našim srcima.

tepsija
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 13 okt 2014, 19:04

Odlaze djeca iz Veleža,ne vole Velež i ostale floskule...
Igrajte vi na onim ledinama i nadajte se pozivu u prvi tim ili idite u 3. austrijsku ligu i živite život kakav dolikuje normalnom nogometašu.Ja bih prije u 3. austrijsku da mi je 15 godina.
Vječno u našim srcima.

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 13 okt 2014, 19:11

Bilo je uboda al j bilo brate i fula ja kad smo kod pojacanja. Mene vise od ovog brine nasa skola fudbala, sistem(katastrofalni) rada iste. Olaka gubljenja igraca pod pocesto sumnjivim isprikama. Meni je dobar dok je dobar a los dok je los. Jer ne moze se ziviti na racun jednog dobrog poteza, potreban je kontinuitet dobrog rada. Kontinuitet dobrih poteza, to je valjda to sto mi svi zelimo nasem klubu.

Nije zlo kritikovat, pogotovo ako je u dobronamjeri.

Meni je vece zlo pssst sutit i ne dao bog talasat :
ROĐENI BRATO

Ipswich Town F.C.

drakensang
Kontakt:

Post Postao/la drakensang » 13 okt 2014, 19:12

tepsija je napisao/la:Pod sumnjiva pojačanja sam mislio i na ona dok je Varešanović bio trener,pa i nadalje.
Uvijek ima dobrih iznimaka ali činjenica je da će nas vrlo brzo prestići omladinska škola Blagaja.Ne valja to.Svaka čast zrinskom i njihovoj omladinskoj školi,svaka im čast.Ovo što su napravili u Italiji,mi možemo samo sanjati.Ali neka Hiroša,Varešanovića,Dragojevića....neka njih.
Ma daj bola, kakav Blagaj o čemu pričamo .. NAŠOJ DJECI TREBA TEREN ! Kraj rasprave. Naš klub da ima teren za treniranje, privukao bi više djece iz Jablanice, Konjica, Blagaja i uvijek bi imali dobre generacije. Zrinjskom objektivno svaka čast, ali oni da nemaju igrače iz Čitluka, Ljubuškog, Međugorja, ne bi mogli iznijeti ovaj turnir na visokom nivou. Znači dobar rad sa djecom , i dovođenje najboljih iz drugih nižerazrednih klubova. Dokle god u Veležu bude mogao trenirati neko bez kvalitete a ko daje 40 umjesto 30KM, nikada napretka neće biti. Cao

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 13 okt 2014, 19:28

drakeseng bravo, sve si odlicno sumirao u par recenica...rezonuju li isto ovako i u samom klubu?ne u klubu se degradiraju treneri sa iole rezultatima a nagradjuju i podrzavaju oni bez ikakvog rezultata...i pored losih uslova za rad, mi smo sami sebi najveci neprijatelj sve ove godne...

imamo hiljade i hiljade crvenih djavola sirom svijeta, resurs osim pokadkad crvena noc ovo ono totalno neiskoristen...imsmo plejadu starih asova koji ne zele ni blizu kluba...imamo istoriju, imamo ime i brend...do koga nam je?do cega nam je?kapitalizirajmo vec jednom sve ove pozitivne,snazne karte koje imamo
ROĐENI BRATO

Ipswich Town F.C.

tepsija
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 13 okt 2014, 19:34

drakensang je napisao/la:
tepsija je napisao/la:Pod sumnjiva pojačanja sam mislio i na ona dok je Varešanović bio trener,pa i nadalje.
Ma daj bola, kakav Blagaj o čemu pričamo .. NAŠOJ DJECI TREBA TEREN ! Kraj rasprave. Naš klub da ima teren za treniranje, privukao bi više djece iz Jablanice, Konjica, Blagaja i uvijek bi imali dobre generacije. Zrinjskom objektivno svaka čast, ali oni da nemaju igrače iz Čitluka, Ljubuškog, Međugorja, ne bi mogli iznijeti ovaj turnir na visokom nivou. Znači dobar rad sa djecom , i dovođenje najboljih iz drugih nižerazrednih klubova. Dokle god u Veležu bude mogao trenirati neko bez kvalitete a ko daje 40 umjesto 30KM, nikada napretka neće biti. Cao
Pa o tome i pišem.
Gdje je teren,gdje su uvjeti?Ovaj problem nije od juče.
Vječno u našim srcima.

Crvena1981Armija
Kontakt:

Post Postao/la Crvena1981Armija » 13 okt 2014, 19:48

Na stranu sve ovo strah me za Velež :(
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA!!!
VFC 1922
FORZA VELEŽ!!!

Crvena1981Armija
Kontakt:

Post Postao/la Crvena1981Armija » 13 okt 2014, 19:53

Ovaj nem73 I veteran su opijeni mržnjom prema tani I zugaju na sve u klubu a ja vam preporučujem ako imate nešto protiv njih eno vam prostorija kluba pa im recite to facu a ne nas smarat na pdf-u.Po vašoj mahalskoj se vidi kojoj struji pripadate I kakvi ste " navijači" smiješni ste I vi I vaša mahalska priča
VFC 1922
FORZA VELEŽ!!!

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 13 okt 2014, 19:53

Crvena1981Armija je napisao/la:Na stranu sve ovo strah me za Velež :(
Slazem se opet su se
nacionalisti dokopali tolike vlasti da smo mi bojim se donji.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

Crvena1981Armija
Kontakt:

Post Postao/la Crvena1981Armija » 13 okt 2014, 19:58

emil02in je napisao/la:
Crvena1981Armija je napisao/la:Na stranu sve ovo strah me za Velež :(
Slazem se opet su se
nacionalisti dokopali tolike vlasti da smo mi bojim se donji.
Baš tako, nadam se da griješim ali jadni mi :(
VFC 1922
FORZA VELEŽ!!!

veteran71
Kontakt:

Post Postao/la veteran71 » 13 okt 2014, 20:13

Crvena1981Armija je napisao/la:Ovaj nem73 I veteran su opijeni mržnjom prema tani I zugaju na sve u klubu a ja vam preporučujem ako imate nešto protiv njih eno vam prostorija kluba pa im recite to facu a ne nas smarat na pdf-u.Po vašoj mahalskoj se vidi kojoj struji pripadate I kakvi ste " navijači" smiješni ste I vi I vaša mahalska priča

Dobri moj i mladi druze, ako je ovo 1991 tvoje godiste, ako nije izvini. U prostorije Kluba ulaze kabadahije a ja to nisam... Jako je primjetno da si ti i nekoliko tvojih kolega ovdje opijeni ljubavlju prema Tani umjesto prema Velezu. Jer, oprosti mi ako grijesim, ovo je forum RSD Velez a ne Sedin Tanovic i ovdje bi trebali biti oni koji vole Velez a ne oni koji branenTanu bjanko. Kad mi odgovorite na pitanja koja sam postavio, ja cu se izvinuti Tani javno ovdje, ali mi barem recite (vi sto znate) koliko je novca uplaceno iz Burse za pomocni (Tana je isao u Bursu i dao izjavu na tv da ce "prijatelji iz Turske" uplatiti novac. Bio sam neki dan sa Jusom i on kaze da njemu lova nije uplacena. Mozda i Juso ne govori istinu, ali radova nema i bas me zanima sta je razlog?????????? I kad bi mi mogao pojasniti neko sto smo mi u ovim dresovima iz garaze a ne u Adidasu, Nike, Puma ili Diadori recimo...... Bilo bi mi puno lakse......

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []