Vels - BiH / BiH - Belgija

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Šta očekujete od ovog dvomeča:

6b
54
15%
4b
75
21%
3b
43
12%
1b
111
31%
0b
80
22%

Ukupno glasova: 363

bvb
Kontakt:

Re: Vels - BiH / BiH - Belgija

Post Postao/la bvb » 13 okt 2014, 23:36

Sabinho je napisao/la:
bvb je napisao/la:
Sabinho je napisao/la: /Begovic/Pjanic. Budimo realni (znaci Asmir je Bog i ne smije niko imati obraza da mu nesto prigovori jer je covjek iscupao) Beg i Miralem su nas kostali protiv Kipra i Belgije. Svaka im cast ali da su imali samo malo vise koncentracije u kljucnim momentima imali bi mi danas vise bodova. Takodje grijesio je i selektor ali ja sam licno zadovoljan i pobjedom nad cionistima se vracamo u igru i to u prvi plan.
Sve je to ok, ali sta ako ne pobjedimo zidove? Moras priznati da nece biti nimalo lahko, mogu biti yebeni, posebno kuci.
A da ne pricamo o tome da sad imaju realne sanse da idu na EP. Sanse su, realno, 50 - 50 za pobjedu u Izraelu (ili 40 - 60).
Problem je sto smo se nakon samo tri kola doveli u situaciju da nam nezgodno gostovanje u Izraelu bude skoro presudna utakmica, umjesto da idemo u Izrael bez nekog velikog pritiska.
Istina, ali ja necu kriviti selektora koji nas je u zadnja dva ciklusa odveo u baraz i na prvo veliko takmicenje. Pad se desi ali je dizanje uvijek bilo sigurno.

Neko je kriv. Ne mozemo reci da nismo imali srece ili da su nas yaj.ebale sudije.
A kao sto Safet rece: "Ako nema rezultata, treba smjeniti selektora". Ili postoji neko drugo rjesenje? Npr. ?
A ovo "Ako nema rezultata" je jasno potvrdjeno cinjenicom da smo nosioci grupe sa 2 boda i dvije domace utakmice.
Mozda postoji mogucnost da trener nije kriv, u sto ne vjerujem, ali zar nije rizik potrositi 5 utakmica tj. cekati sljedece dvije, da definitivno nadjemo razlog ?
Mozda ni Moyes nije lose trenirao ManU, mozda ni Mourinho nije bio los u Realu, ali su dobili nogu.

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 13 okt 2014, 23:36

belgija je opasnija bila od argentine po nas go... strasna su ekipa i veliki je ovo bod... siguran sam da cemo biti drugi
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 13 okt 2014, 23:38

Glavni spin sad je postala fraza "i dalje smo u igri",to su ko papagaji ponavljali svi placeni novinari i valjda ce ponavljati sve dotle dok vise "ne budemo u igri"a to ce desiti vrlo brzo.Eto valjda trebamo biti prezadovoljni da kao nosioci grupe i dalje budemo u igri nakon tri kola.
Zalosno.
Zadnja izmjena: Rusilac, dana/u 13 okt 2014, 23:40, ukupno mijenjano 1 put.

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 13 okt 2014, 23:38

SVAKA CAST MOMCIMA!
MOMCI SU ODIGRALI FANTASTICNO, SVAKA CAST ZA BORBU.
PONOS DRZAVE!
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

GracanicaAA
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la GracanicaAA » 13 okt 2014, 23:40

Blue_He4rt je napisao/la:Treba se pomiriti sa realnoscu i limitu nase repke.****'o je kad te euforija vjecno mori.Selektor koji je te odveo prvi put na veliko natjecanje je ujedno i najbolji, tu sva prica zavrsava.
Koji si ti mozak, odvede nas na SP u onakoj grupi di protivnici nisu ni do jaja jbt led :facepalm:

JerryLouis
Kontakt:

Post Postao/la JerryLouis » 13 okt 2014, 23:42

Ljudi ne kontam vas stvarno .. Vels, koji je prvi, nam bjezi 5 bodova .. Haman da ste zaboravili da taj isti Vels igra sa Belgijom 2x gdje ce sigurno 2x izgubiti, mi od te 2 utakmice jednu s Andorom igramo i dolazimo na -2, onda ih kuci uzmemo i mi smo ispred Velsa, s time da oni sigurno nece dobiti u Izraelu i na Kipru. Opusteno, 3 boda iz Izraela nam ovjeravaju 2 mjesto.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 13 okt 2014, 23:42

Blue_He4rt je napisao/la:Treba se pomiriti sa realnoscu i limitu nase repke.****'o je kad te euforija vjecno mori.Selektor koji je te odveo prvi put na veliko natjecanje je ujedno i najbolji, tu sva prica zavrsava.
Koje pomracenje uma.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 13 okt 2014, 23:43

Nismo mi uopće toliko limitirani nasš je problem što imamo nedovoljno stručnog čovjeka na klupi koji izbacuje divlje formacije iz rukava i što niakd ne znaš na čemu si. Pa čitav nam vezni red ne zna šta igra, centralni vezni igraju krila, Džeko se povlači na playmakera a Pjanić i Mudonja istu poziciju pokrivaju. To je opće rasulo.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 13 okt 2014, 23:43

Odlican rezultat s obzirom sa smo igrali sa 9 igraca (- TSS, Ibisevic). Utakmica sa Izraelom ce odgovoriti na mnoga pitanja.

EDIN DZEKO!!! :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 13 okt 2014, 23:44

Nerminovic je napisao/la:SVAKA CAST MOMCIMA!
PONOS DRZAVE!
Momčiluko, mislimo da smo te vidjeli na TV-u. Dres pravog momčiluka, petica na prsima. :salut: :salut:
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 13 okt 2014, 23:45

BaDa12 je napisao/la:
PONOS DRZAVE!
Momčiluko, mislimo da smo te vidjeli na TV-u. Dres pravog momčiluka, petica na prsima. :salut: :salut:
TO SAM JA! :tokralju: :tokralju: :tokralju: :bih: :bih: :bih:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 13 okt 2014, 23:46

Sto se tice same utakmice,potpuno je nevjerovatno da su Belgijanci propustili pobijediti nas.Izgledali smo izuzetno lose i samo pukom srecom dosli do boda.Igra nista ni sa cim,ne zna se ni ko pije ni ko placa,osim u drugom poluvremenu dvije lijepe akcije i sanse.
Vrlo smo blizu da ostanemo bez realnih sansi za plasman na Euro,mozda nas od toga dijeli jos samo jedna utakmica.
Ceka se savez da vidimo hoce li oni stvrano halaliti Euro.
Jednostavno bod na srecu i na borbenost,igra katastrofa,na momente i sramotna.

bvb
Kontakt:

Post Postao/la bvb » 13 okt 2014, 23:47

JerryLouis je napisao/la:Ljudi ne kontam vas stvarno .. Vels, koji je prvi, nam bjezi 5 bodova .. Haman da ste zaboravili da taj isti Vels igra sa Belgijom 2x gdje ce sigurno 2x izgubiti, mi od te 2 utakmice jednu s Andorom igramo i dolazimo na -2, onda ih kuci uzmemo i mi smo ispred Velsa, s time da oni sigurno nece dobiti u Izraelu i na Kipru. Opusteno, 3 boda iz Izraela nam ovjeravaju 2 mjesto.
Sta si ti bacao? Grah ? Kasike ?

MoR
Kontakt:

Post Postao/la MoR » 13 okt 2014, 23:48

Čekaj, stvarno još postoje likovi koji koriste "odveo nas je na SP" argument? :rol: :tokralju:

A ja sam mislio da su ovi "evo i Portugal je izgubio" izgubljeni slučajevi.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 13 okt 2014, 23:50

Dobra igra do zadnjih 15-20 min, kada smo pali fizički i nismo nastavili sa onim pritiskom koji smo imali jer je gol visio u zraku, šteta što nismo iskoristili to. Ovako ostaje žal za ta 2b, iako bi prije ove 2 tekme ovj bod prihvatili onjeručke, ipak nakon kiksa protiv Kipra i Velsa ne smijemo biti zadovoljni sa ova 2b iz te 3 tekme :|

Treba pohvaliti stoperski par koji je odradio odličan posao večeras, uz Bešića i ponajbolji na terenu na našoj strani. Asmiru i Pjanketu ne zamjeram puno, jer su i pored tih greški odigrali odličnu tekmu, a znamo šta znače za našu repku. Ibišević s druge strane nastavlja sa onom "formom" iz Bundeske :|
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 13 okt 2014, 23:52

Djesu oni strucnjaci sto stavljaju imanja na belgiju il cenera dok se kladionica ne zatvori hahaha koji pacenici.pa mi igramo bez tri standardna sejo kolasinac bicakcic bez odbrane bolan i mocna belgija uputi tri suta u okvir.sve nesto oko 16.17 metara.pa egal je bio i imali smo zrelije sanse djeko glavom pod raslje pa pjana...previse dizete belgiju sila jesu al nemogu da svarim toliko ponizavanje nasih.pa i u belgiji cemo ih stisnut u konopce pred 15 hiljada fanatikosa...vels je ekstra tim sa bejlom i par igraca iz pl.belgija.izrael gdje im pola ekipe igra po ligama petice..svi igraju fudbal jarane a najbolje nama dat andoru luksemburg san marino i farska ostrva tad bi neki forumasi bili zadovoljni jer zaboga prekucali bi grupu.bolju tekmu nisam gledo od pobjede nad grckom u zenici.kapa dole momci
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 13 okt 2014, 23:52

PONOS DRZAVE!
:thumbup:
Anfernee "Penny" Hardaway #1

ficobahtic
Kontakt:

Post Postao/la ficobahtic » 13 okt 2014, 23:53

Kad vidim ove kalkulacije tacno me podsjeti na ono vrijeme Sliskovica, Muzurovica, itd... kad smo non-stop racunali koliko bodova mozemo osvojiti, ko ce koga uzeti, da hoce ovi igrati nerjeseno, da hoce Belgija pobjediti dva puta. da hoce ovaj da hoce onaj...Samo sto smo tad znali koji nam je limit i da moramo imati i srece da se plasiramo.

Cini mi se da ce Susic i otici a mi nikad necemo saznati koji je krajnji domet i limit ove repke? Meni se cini s'obzirom kakve igrace imamo da je nebo krajnja granica...+Imamo igrace koji se i ne pozivaju a bili bi strasna pojacanja u ovom trenutku, jer sad fakticki klupa i ne postoji osim par ozbiljnijih igraca!
Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!

firefirefirely
Kontakt:

Post Postao/la firefirefirely » 13 okt 2014, 23:54

wienultras je napisao/la:Djesu oni strucnjaci sto stavljaju imanja na belgiju il cenera dok se kladionica ne zatvori hahaha koji pacenici.pa mi igramo bez tri standardna sejo kolasinac bicakcic bez odbrane bolan i mocna belgija uputi tri suta u okvir.sve nesto oko 16.17 metara.pa egal je bio i imali smo zrelije sanse djeko glavom pod raslje pa pjana...previse dizete belgiju sila jesu al nemogu da svarim toliko ponizavanje nasih.pa i u belgiji cemo ih stisnut u konopce pred 15 hiljada fanatikosa...vels je ekstra tim sa bejlom i par igraca iz pl.belgija.izrael gdje im pola ekipe igra po ligama petice..svi igraju fudbal jarane a najbolje nama dat andoru luksemburg san marino i farska ostrva tad bi neki forumasi bili zadovoljni jer zaboga prekucali bi grupu.bolju tekmu nisam gledo od pobjede nad grckom u zenici.kapa dole momci
Goal Attempts
20
Shots on Goal
8
:hmmmmm:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 13 okt 2014, 23:54

MoR je napisao/la:Čekaj, stvarno još postoje likovi koji koriste "odveo nas je na SP" argument? :rol: :tokralju:

A ja sam mislio da su ovi "evo i Portugal je izgubio" izgubljeni slučajevi.
Biće ti bolje onog trenutka kada takve ljude staviš na ignore.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: denza, Tihi i 10 gostiju.