Sabinho je napisao/la:Istina, ali ja necu kriviti selektora koji nas je u zadnja dva ciklusa odveo u baraz i na prvo veliko takmicenje. Pad se desi ali je dizanje uvijek bilo sigurno.bvb je napisao/la:Sve je to ok, ali sta ako ne pobjedimo zidove? Moras priznati da nece biti nimalo lahko, mogu biti yebeni, posebno kuci.Sabinho je napisao/la: /Begovic/Pjanic. Budimo realni (znaci Asmir je Bog i ne smije niko imati obraza da mu nesto prigovori jer je covjek iscupao) Beg i Miralem su nas kostali protiv Kipra i Belgije. Svaka im cast ali da su imali samo malo vise koncentracije u kljucnim momentima imali bi mi danas vise bodova. Takodje grijesio je i selektor ali ja sam licno zadovoljan i pobjedom nad cionistima se vracamo u igru i to u prvi plan.
A da ne pricamo o tome da sad imaju realne sanse da idu na EP. Sanse su, realno, 50 - 50 za pobjedu u Izraelu (ili 40 - 60).
Problem je sto smo se nakon samo tri kola doveli u situaciju da nam nezgodno gostovanje u Izraelu bude skoro presudna utakmica, umjesto da idemo u Izrael bez nekog velikog pritiska.
Neko je kriv. Ne mozemo reci da nismo imali srece ili da su nas yaj.ebale sudije.
A kao sto Safet rece: "Ako nema rezultata, treba smjeniti selektora". Ili postoji neko drugo rjesenje? Npr. ?
A ovo "Ako nema rezultata" je jasno potvrdjeno cinjenicom da smo nosioci grupe sa 2 boda i dvije domace utakmice.
Mozda postoji mogucnost da trener nije kriv, u sto ne vjerujem, ali zar nije rizik potrositi 5 utakmica tj. cekati sljedece dvije, da definitivno nadjemo razlog ?
Mozda ni Moyes nije lose trenirao ManU, mozda ni Mourinho nije bio los u Realu, ali su dobili nogu.