Vels - BiH / BiH - Belgija

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Šta očekujete od ovog dvomeča:

6b
54
15%
4b
75
21%
3b
43
12%
1b
111
31%
0b
80
22%

Ukupno glasova: 363

JonSnow
Kontakt:

Re: Vels - BiH / BiH - Belgija

Post Postao/la JonSnow » 14 okt 2014, 00:38

hurem je napisao/la:Moras biti DEBIL poput Safeta Susica pa da budes zadovoljan trenutnim stanjem; umjesto da obezbijedimo plasman na EP 2 kola prije kraja mi cemo strepiti do zadnje minute gdje ce nam za plasman trebati pobjeda u posljednjem kolu protiv Kipra u gostima.

Mi smo morali imati nakon 3 kola minimum 7 bodova, u najgorem slucaju 6...sve ispod je poraz u svakom smislu.
slaviti remi protiv Walesa je imbecilno...tamo se moralo pobijediti, pogotovo nakon kiksa u prvom kolu.

Ja se osjecam gore sada nego nakon poraza od Nigerije...
Kad li ce vise doci dan da Susic ode s klupe reprezeentacije, da ne gledam ove netakticke zamisli velikog strucnjaka, i kojekakve Tinceke, Vrsajevice, i sl., koji ne bi ni bili pozvani u repku kada bi na kormilo sjeo novi pravi strucnjak.

I opet samo 1 izmjena...za ne povjerovati. Pa Hajrovic bi se makar sastavio s loptom, za razliku od Vedada.

Ako Susic ne poslusa glas navijaca i novinara (kao protiv obale, meksika, argentine) i izvede opet istu ili neku svoju najnoviju postavku nema sanse da pobijedimo Izraela u gostima.

Mi imamo ekipu za 10/12 bodova iz prva 4 kola, pa cak i 12/12, ali zahvaljujuci Susicu i njegovim idiotskim taktikama, kao i (ne)pozivanjima pojedinih igraca, ostali smo na pisljivih 2 b...i opet se nadju neke bosnje ZADOVOLJNI.
Jadna nam majka.................
+1 :thumbup: :thumbup:

Sad će ti počet pisat kako smo limitirana ekipa i kako trebamo biti zadovoljni s neriješenem.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 14 okt 2014, 00:40

Biće ovdje još rasipanja bodova kod drugih samo činjenica je da Vels moze otkinuti još bodova i nama i Belgiji ali moze i kiksati tako da nista nije izgubljeno ako uzmemo Izrael..S Kiprom 3b su nas kostala utrke za 1vo mjesto ali u igri smo za 2go ako se posloze neke stvari poput forme igraca i povreda mozemo biti jos bolji protivnik

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 14 okt 2014, 01:02

Dobra tekma nasih svaka im cast, Beligja puno kvalitetnija i da nas Begovic nije spasio na pocetku mislim da bi primili 2 3 , ali su nasi ostavili srce na terenu i izvukli bod.Sto jes jes mogli smo i dobit, ali vrlo lako i izgubit jer ne mogu se oteti utisku da bi nasa odbrana sa hadzicem i sunjicem poklekla da su belgijanci zapeli i navalili na go tj da im je bilo stalo do 3 boda vako su se okrenuli kontrama jer su vidjeli da nismo ni mi bas talasika.

DZEKO :salut:
BESIC :tokralju:

SUSICU ODLAZI- kao prvi nosioc grupe , u tri kola imas 2 boda. Izgubio si od kipra koji nece nikom ni boda uzet (andoru ne racunam), nisi uspio dobit nidjevezni vels....da imas ista obraza sam bi otiso. Protiv Izraela moramo na pobjedu ako izgubimo neznalica ce otici vjerovatno, ali ako ne dobijemo odose i kvalifikacije. MI DO KRAJA SAD MORAMO SVE DOBITI osim mozda belgije u gostima ETO U STA NAS JE DOVEO STRUCANJAK DA MORAMO DOBIT 6/6 TEKMI DA BI PROSLI U SISTEMU GRUPE U KOJEM UDARAJU RAJU KOJA NECE DA SE PLASIRA. Ne znam za vas mene stid.... :oops:
=\_1921_/=

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 14 okt 2014, 01:36

invincible1921 je napisao/la:Dobra tekma nasih svaka im cast, Beligja puno kvalitetnija i da nas Begovic nije spasio na pocetku mislim da bi primili 2 3 , ali su nasi ostavili srce na terenu i izvukli bod.Sto jes jes mogli smo i dobit, ali vrlo lako i izgubit jer ne mogu se oteti utisku da bi nasa odbrana sa hadzicem i sunjicem poklekla da su belgijanci zapeli i navalili na go tj da im je bilo stalo do 3 boda vako su se okrenuli kontrama jer su vidjeli da nismo ni mi bas talasika.

SUSICU ODLAZI- kao prvi nosioc grupe , u tri kola imas 2 boda. Izgubio si od kipra koji nece nikom ni boda uzet (andoru ne racunam), nisi uspio dobit nidjevezni vels....da imas ista obraza sam bi otiso. Protiv Izraela moramo na pobjedu ako izgubimo neznalica ce otici vjerovatno, ali ako ne dobijemo odose i kvalifikacije. MI DO KRAJA SAD MORAMO SVE DOBITI osim mozda belgije u gostima ETO U STA NAS JE DOVEO STRUCANJAK DA MORAMO DOBIT 6/6 TEKMI DA BI PROSLI U SISTEMU GRUPE U KOJEM UDARAJU RAJU KOJA NECE DA SE PLASIRA. Ne znam za vas mene stid.... :oops:
I mene je stid ali takvih gluposti kao od tebe.Nije Belgiji stalo do 3 boda :facepalm: :rol:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 14 okt 2014, 02:08

harishp je napisao/la:
invincible1921 je napisao/la:Dobra tekma nasih svaka im cast, Beligja puno kvalitetnija i da nas Begovic nije spasio na pocetku mislim da bi primili 2 3 , ali su nasi ostavili srce na terenu i izvukli bod.Sto jes jes mogli smo i dobit, ali vrlo lako i izgubit jer ne mogu se oteti utisku da bi nasa odbrana sa hadzicem i sunjicem poklekla da su belgijanci zapeli i navalili na go tj da im je bilo stalo do 3 boda vako su se okrenuli kontrama jer su vidjeli da nismo ni mi bas talasika.

I mene je stid ali takvih gluposti kao od tebe.Nije Belgiji stalo do 3 boda :facepalm: :rol:
pa sta sam pogresno napiso :? jes im stalo, ali nije bas da te napadnu svim silama tj da idu na sve ili nista... et sigurno sam mislio da su dosli da namjerno ne pobijede ustvar bas sam debil, sto su uopste dolazili sto nisu odma registrovali 3 0 u nasu korist :facepalm: uhvati se za slamku... uredu je
=\_1921_/=

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 14 okt 2014, 03:09

Da smo imali iole normalnog trenera, mogli smo komotno imati 9 bodova sad. Ni jedna repka od ovih koje smo igrali nije bila nepobjediva, dapace. Sasvim lako se moglo doci do bodova da imamo selektora kosto nemamo. :evil: :evil:
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

JoeCelt
Kontakt:

Post Postao/la JoeCelt » 14 okt 2014, 05:00

Google Prevodilac - https://translate.google.com/?hl=bs

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 14 okt 2014, 06:35

Ja se licno ne brinem nesto za kvalifikacije i mislim da cemo se kvalifikovati. Ne pokusavam nikoga da uvjeravam, pa ne zelim da niko ni mene u suprotno ne uvjerava, ovo je jednostavno kako ja vidim sve.

Ove kvalifikacije donose iznenadjenja u svim grupama, pa tako i kod nas. Za mene licno je samo prva utakmica bila iznenadjujuca, protiv Velsa i nije bas. Ja sam od pocetka govorio da ni Vels nije lagan za pobijediti, a Izrael je pokazao u kvalifikacijama za SP da zna biti neugodan. Pored svega toga, misljenja sam bio da je nase drugo mjesto, dok nam za prvo fali nesto, a po mom je to nesto ono sto Miske donosi. Neki ce sada mozda da pokusaju nesto da provale na racun Misketa, i OK je to, vase misljenje. Naravno, nisam ni pomislio da cemo imati toliko povrijedjenih/nespremnih igraca, sto je dodatni udarac za repku.

Siguran sam da ce reprezentacije koje su trenutno ispred nas, da gube takodje bodove i da nece bas biti onako kako veliki dio to misli. Tabela ce izgledati vec malo drugacije za par kola.

Iako je ovaj bod trenutno bolji za Belgiju, ja nisam nezadovoljan. Ako budemo i tamo igrali barem nerijeseno, bio bih stvarno nezahvalan da kazem da nisam zadovoljan.
Mrsko mi komentarisati danasnju tekmu, ali sve u svemu, dobro je. Idemo naprijed, jos jace!

:bih:
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 14 okt 2014, 07:05

Blue_He4rt je napisao/la:

S kim smo to izgledali bolje u historiji naseg fudbala, moronu ?
Kultura dijaloga na nivou. Jos jedan u nizu koji fudbal prati onako reda radi i koji misli da je Susic odveo ovu repku na SP svojim umijecem i trenerskim znanjem.

Tebi je garant i u ovoj drzavi sve super.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 14 okt 2014, 08:36

odlična utakmica. pravedan rezultat. naša sreća da su belgijanci u principu bili zadovoljni i sa bodom i da nisu napali punom snagom, prije svega na kraju kad je našima nakon cca 75 min duša izašla na nos.
loše stojimo ali još su duge kvalifikacije. pape se neće promijeniti, elem ostaje nam da se nadamo da će igrači izvući maksimum. utakmica u izraelu će pokazati čemu da se nadamo tj da li da se nadamo. . . . jedino bi bilo iznimno glupo da odemo u baraž i tamo naletimo na holandiju ili portugal :roll:
Zadnja izmjena: jestamaji, dana/u 14 okt 2014, 08:38, ukupno mijenjano 1 put.

damirdamic72
Kontakt:

Post Postao/la damirdamic72 » 14 okt 2014, 08:37

ja ne volim susica.on je katastrofa.mi definitivno zasluzujemo boljeg selektora i motivatora

ali brate ima i do igrača

sve u svemu ova 2 boda nisu loša i nista nije gotovo.bit ce ovdje jos odkidanja bodova i frke

btw anketar je kiksao- nije predvidio 2 boda :)

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 14 okt 2014, 09:09

Ok je ovo bilo sinoc, da ne kazem bas i odlicno s obzirom na okolnosti.
Malte ne I nije se moglo bolje s postojecim igrackim kadrom koji je na raspolaganju. Realno, samo je Zukanovic i njegovo nepozivanje propust ali nam on s druge strane nebi bas bio igrac koji bi napravio prevagu.

Belgija je za nas svemirski brod, realno...Tako da ovaj bod mora biti zadovoljavajuci jer sumnjam da ce ga iko vise u ovoj grupi njoj uzeti.
Pruzili smo solidan otpor, imali i prilike za pobjedu ali su nas i vile nosale i Begovic spasavao.

Ni jednom igracu pojedinacno se nema sta prigovoriti, svi su odigrali ok a neki i vise od toga.

Mora se roster malo prosiriti, ne mozemo se uzdati u jednu izmjenu po utakmici jer nema kvalitetnih rjesenja s klupe.

Nisam zadovoljan ukupnim bodovnim saldom i rezultatima ali dvomec protiv Walesa i Belgije mi je unio mir i nemam sumnje da cemo aBd biti drugi na kraju.

P.S. I ja sam bio protiv njegovog ostanka nakon SP-a ali pretjerujete u vezi Papeta, dajte malo realnosti.
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 14 okt 2014, 09:12

Jestel' vi primjetili da sinoć nije bilo Muhameda Konjića?
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

BigDaddy
Kontakt:

Post Postao/la BigDaddy » 14 okt 2014, 09:21

tek se sad vidi koliko fali miske. trebalo bi ga pozvat nek se seta terenom 90 minuta, al nek je tu da izvodi prekide. njegovi i pjanicevi prekidi ko nebo i zemlja

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 14 okt 2014, 09:22

Kurtoa koji gospodin i koja gospodska izjava, narocito za Begovica :clap:
15.10 - 15.06 ...

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 14 okt 2014, 09:23

a kad vam vas gringonja kaze da nece Belgija pobjedit, vi se smijete opet........rekao sam vam, jamite ruke od kvote koja pada iz dana u dan......jedini ovaj CONSIGLIERE me je ozbiljno shvatio.....

Pauleta
Kontakt:

Post Postao/la Pauleta » 14 okt 2014, 09:31

Begović - osim katastrofalne reakcije kod gola Belgije, bio je izvrstan
Mujdža - nedostaje mu još utakmica
Šunjić - svaka čast na izvedbi. nije to ni Hibić ni Konjić ni Varešanović, ali momak igra jako dobro
Hadžić - po meni pogubljen. smiješno je da Zuka nije pozvan, a "desetka" igra stopera
Lulić - nazad je puhalo, ali naprijed kao i uvijek dobar
Sušić - dečko je odigrao korektno, ali s obzirom da na toj poziciji imamo igrače koji mogu odigrati puno više od korektnog, sramota što se našao u prvih 11. Uglavnom smeta na terenu
Pjanić - fenomenalna partija
Bešić - fenomenalna partija. Kada dobije još malo rutine, biti će extra
Medunjanin - s obzirom na konfuznu formaciju, imam dojam da nije znao gdje treba biti. Znalac bez sumnje
Džeko - klasa
Ibišević - može vedo puno bolje

Jedan rezime. Dakle, Sušić je postavio toliko debilnu formaciju... Mujdža i Lulić igraju od crte do crte, a na stoperu imamo Šunjića, koji nije baš brz, i Hadžića, koji je veznjak. U veznom redu su bili Bešić, kao zadnji vezni-korektor, i Pjanić kao organizator igre. Koji klinac služe u toj formaciji Sušić i Medunjanin??? Zašto nije stavio Kvesića na lijevog beka, a Hajrovića na desno krilo??? Uostalom, zašto nisu pozvani Zukanović i Pavlović?? Zašto je Vranješ tu, ako ga ne smije staviti u igru? Što se napadača tiče, imamo samo dva, pa se nema šta komentirati glede izbora. Đurić i Radović bi morali biti u kadru.
Begović, Burić, Stanković
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 14 okt 2014, 09:43

JonSnow je napisao/la:
Juventinisimo je napisao/la:Momciluci...de malo secera i vode...pozlice vam... :mrgreen:
Dovoljno mi je pogledat našu tabelu i pozlije mi iste sekunde. Meni samo nije jasno čemu se vi radujete?
Raduje se cinjenici da je Safet ostao selektor makar to u konacnici mozda bude znacilo propast ovo generacije. Prvo Safet pa tek onda reprezentacija. Lijepe se kao neki smajlici i cak provocira odnosno sprda se sa pravim navijacima. A skoro svi nam se smiju u komsiluku jer smo od nosioca grupe dogurali do petog mjesta i -1 gol razlike i to sve zbog diamant 4-4-2 Safet Susic taktike. Koje se on nece odreci do samog kraja. Nadajuci se da ce najboljih 7,8 igraca na svoj individualni kvalitet i nacionalni naboj pogurati ove 3,4 losije igrace pa makar nas to kostalo kvalifikacija odnosno igranja na EP :thumbdown:

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 14 okt 2014, 09:47

Pauleta je napisao/la:Begović - osim katastrofalne reakcije kod gola Belgije, bio je izvrstan
Šunjić - svaka čast na izvedbi. nije to ni Hibić ni Konjić ni Varešanović, ali momak igra jako dobro
Hadžić - po meni pogubljen. smiješno je da Zuka nije pozvan, a "desetka" igra stopera
Sušić - dečko je odigrao korektno, ali s obzirom da na toj poziciji imamo igrače koji mogu odigrati puno više od korektnog, sramota što se našao u prvih 11. Uglavnom smeta na terenu
Medunjanin - s obzirom na konfuznu formaciju, imam dojam da nije znao gdje treba biti. Znalac bez sumnje
Džeko - klasa

Jedan rezime. Dakle, Sušić je postavio toliko debilnu formaciju... Mujdža i Lulić igraju od crte do crte, a na stoperu imamo Šunjića, koji nije baš brz, i Hadžića, koji je veznjak. U veznom redu su bili Bešić, kao zadnji vezni-korektor, i Pjanić kao organizator igre. Koji klinac služe u toj formaciji Sušić i Medunjanin??? Zašto nije stavio Kvesića na lijevog beka, a Hajrovića na desno krilo??? Uostalom, zašto nisu pozvani Zukanović i Pavlović?? Zašto je Vranješ tu, ako ga ne smije staviti u igru? Što se napadača tiče, imamo samo dva, pa se nema šta komentirati glede izbora. Đurić i Radović bi morali biti u kadru.
OPA svaka cast momciluk. Za vecinu igraca mislis isto kao i ja kao i za selektora :thumbup: :thumbup:
Jedino bi dodao da je Mujdza i ovakav odigrao dvije odlicne utakmice naprimjer puno bolje od Lulica. Isto tako bi dodao da je Hadzic za kojega svi znamo da je los odigrao dvije solidne utakmice.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 14 okt 2014, 09:50, ukupno mijenjano 2 puta.

Pauleta
Kontakt:

Post Postao/la Pauleta » 14 okt 2014, 09:49

Ajax je napisao/la:
Pauleta je napisao/la:Begović - osim katastrofalne reakcije kod gola Belgije, bio je izvrstan
Džeko - klasa

OPA svaka cast momciluk. Za sve i jednog igraca mislis isto kao i ja kao i za selektora :thumbup: :thumbup:
Jedino bi dodao da je Mujdza i ovakac odigrao dvije odlicne utakmice naprimjer puno bolje od Lulica. Isto tako bi dodao da je HAdzic za kojega svo znamo da je los odigrao dvije solidne utakmice.
:D
Begović, Burić, Stanković
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.