FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
Re: FK Sloboda Tuzla
I mene što se tiče, puno ime i prezime pisat. Eto i ove belaje od početka sezone što ih je bilo na sjeveru, niko od Fukara nije napravio. Možda ja lično nisam upućen u pojedinu gospodu i imena, ali što je sr.anj.a napravljeno bilo je oko navijačke grupe i ni jedan incident nije potekao od grupe, već od lola sa strane i u pozadini. Takve i treba prozivati jer njih realno boli qrac kako Sloboda igra i dođu samo da liječe frustracije.
Drugo što se tiče nas živiničana, iako nisam htio pisati, ja nisam imao nikada problema ni sa kim (a nisam ni čuo za druge) što se navijačkih grupa tiče. Da se neko ne nađe uvrijeđen previše se idoliziraju čaršijaneri, kojih dobar dio nit poštuju Slobodu kao pravi navijači nit se trude da to sakriju.
Prošle sezone se dosta pisalo kolika je razlika u kvalitetu PL BiH i 1.FBiH lige, ako ćemo suditi po nama, da je ostao onaj sastav uz 2-3 pojačanja bi imali 6-7 mjesto sigurno.
Drugo što se tiče nas živiničana, iako nisam htio pisati, ja nisam imao nikada problema ni sa kim (a nisam ni čuo za druge) što se navijačkih grupa tiče. Da se neko ne nađe uvrijeđen previše se idoliziraju čaršijaneri, kojih dobar dio nit poštuju Slobodu kao pravi navijači nit se trude da to sakriju.
Prošle sezone se dosta pisalo kolika je razlika u kvalitetu PL BiH i 1.FBiH lige, ako ćemo suditi po nama, da je ostao onaj sastav uz 2-3 pojačanja bi imali 6-7 mjesto sigurno.
Ja jos uvijek ne razumijem Azmirov potez dovodjenja portugalca, a za te pare je mogao dovesti 2 igraca daleko bolja od svih trenutnih u Slobodi, sto i nije tesko.
Nijedan iole ozbiljan tim ne moze imati rezultate bez igraca koji ce donjeti prevagu kad je to najbitnije timu. Ja sam nadu polagao u Mujica i Mehidica, ali za sada sam razocaran u cijeli tim, pa tako i u njih dvojicu. Dok je Radovanovic igrao i mogli smo nesto, barem postici taj usrani pogodak, a sada ni to ne mozemo. Zali Boze bacenih masnih para u trenera koji nije ni od kakvog znacaja, osim sto sad ljube zastavu prije utakmice. I nabili su kondicije za jos 10 minuta igre, hhh.
Nijedan iole ozbiljan tim ne moze imati rezultate bez igraca koji ce donjeti prevagu kad je to najbitnije timu. Ja sam nadu polagao u Mujica i Mehidica, ali za sada sam razocaran u cijeli tim, pa tako i u njih dvojicu. Dok je Radovanovic igrao i mogli smo nesto, barem postici taj usrani pogodak, a sada ni to ne mozemo. Zali Boze bacenih masnih para u trenera koji nije ni od kakvog znacaja, osim sto sad ljube zastavu prije utakmice. I nabili su kondicije za jos 10 minuta igre, hhh.
Ko od harama zivi, godisnje dva puta ne podrigne.
De Batva pošto si očigledno upućen, reci nam kolika je to mjesečna plata kod portugalca ?
A drugo, uspio je za tri sedmice dovesti tim u red i izvući dva remija, nakon tri vezana poraza.
I možda si zaboravio pressicu, trener je doveden za duži period, tim će se početi graditi od ove polusezone. Naravno ukoliko sve u upravi bude prema planu i programu nastavljeno.
A drugo, uspio je za tri sedmice dovesti tim u red i izvući dva remija, nakon tri vezana poraza.
I možda si zaboravio pressicu, trener je doveden za duži period, tim će se početi graditi od ove polusezone. Naravno ukoliko sve u upravi bude prema planu i programu nastavljeno.
-
Benjo_AFC86
- Moderator
- Kontakt:
Ako se treba zadovoljiti bodom protiv Zvijezde, onda ne znam stvarno.. šta očekivati kad Sarajevo dođe?Coraco je napisao/la:De Batva pošto si očigledno upućen, reci nam kolika je to mjesečna plata kod portugalca ?![]()
OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys
Silver Town Boys
Postedi me sarkazma, jer da sam totalno upucen sigurno bih obznanio taj info, valjda. :p
Cak i ne treba biti toliki filozof da skontas kako nece jedan portugalac koji je vodio toliko renomiranih klubova doci i voditi Slobodu za mjesecnu platu od cca 1500-2000KM, zar nije tako. Volio bih i ja da nas vodi Mou ili Pep, ali mozda je to moglo i skromnije, ali uz bolja pojacanja. I ja sam gotovo pa 100% siguran da bismo sa igracima iz prosle sezone bili medju prvih 10 timova, onako hladno.
2 boda iz 3 meca nisu nikakav rezultat, vec sramota.
A Kasimiro je u klubu dok postoji obostrana korist, tako je barem u medijima Azmir rekao. I Ciro je rekao kako ce produziti ugovor ako uvede Slobodu u PL pa sta na kraju bijase?
Volio bih da grijesim, i mozda je ok misljenje kako treba dobar trener da bi selektovao dobre igrace i otpustio one nepotrebne, ali portugalac ne poznaje nase prilike, ne poznaje nase igrace, sumnjam i da ima neki skauting po BiH. E ako misli dovesti par portugalaca, a sumnjam da hoce, e onda bi to bilo supeeer. Zivi bili pa vidjeli.
PS. Kako je momak koji je sinoc nastradao, ima li nekih svjezih novosti od danas?
Cak i ne treba biti toliki filozof da skontas kako nece jedan portugalac koji je vodio toliko renomiranih klubova doci i voditi Slobodu za mjesecnu platu od cca 1500-2000KM, zar nije tako. Volio bih i ja da nas vodi Mou ili Pep, ali mozda je to moglo i skromnije, ali uz bolja pojacanja. I ja sam gotovo pa 100% siguran da bismo sa igracima iz prosle sezone bili medju prvih 10 timova, onako hladno.
A Kasimiro je u klubu dok postoji obostrana korist, tako je barem u medijima Azmir rekao. I Ciro je rekao kako ce produziti ugovor ako uvede Slobodu u PL pa sta na kraju bijase?
Volio bih da grijesim, i mozda je ok misljenje kako treba dobar trener da bi selektovao dobre igrace i otpustio one nepotrebne, ali portugalac ne poznaje nase prilike, ne poznaje nase igrace, sumnjam i da ima neki skauting po BiH. E ako misli dovesti par portugalaca, a sumnjam da hoce, e onda bi to bilo supeeer. Zivi bili pa vidjeli.
PS. Kako je momak koji je sinoc nastradao, ima li nekih svjezih novosti od danas?
- nesvrstani
- Kontakt:
vidio sam i ja na fb da je fucko sve negativne komentare lajkao i jos pri tome dodao neki svoj... stvarno ne razumijem ljude koji su protiv azmira, pa ni SG zato sam i napisao ako neko zna da mi baci objasnjenje u inbox jer vidim da i oni pisu lose komentare.
JEDAN TUZLAK TEBI SADA PJEVA...
-
KrojcicaHills
- Kontakt:
Dobro je momak....imao je operaciju noge ostalo je okk.....
Momak je dobro.Post od maloprije

-
staragarda
- Interni moderator
- Kontakt:
brate,hvala u moje ime sto ste obisli momka...zelim mu brz poravak i jos brzi povratak na sjeverKrojcicaHills je napisao/la:Dobro je momak....imao je operaciju noge ostalo je okk.....
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
-
wienultras
- Kontakt:
Osam bodova smo izgubili kuci...osam bodova i bili bi u vrhu...sjecam se i kada nam uzese evropu kada smo bili treci izgubljeni bodovi kuci nas kostase borbe za titulu..nadam se da ce do kraja sezone se konsolidovati ekipa i konacno krenut sledece sezone u juris na evropu..bilo bi vrijeme
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87
- nesvrstani
- Kontakt:
kobac je napisao/la:Momak je dobro.Post od maloprije![]()
Drago mi je da je bolje, da nam se sto prije oporavi. A ako treba, i ako neko ima volje, da odemo i obidjemo ga, kupimo kakvu vocku, iako momka sigurno da ne znam. Ali je Fukara, covjek je prije svega.
Nego, kako je lije[p vidjeti da se ne hebe Zeljo i Sarajevo, vec da se navija za Slobodu. Upravo ono sto je i Azmir govorio nedavno.
Ne mogu da nadjem ovu navijacku sto se, mislim, 2 puta vrtila na istoku, kada se podijele Fukare na 2 dijela pa naizmjenicno navijaju istu pjesmu. Ne znam rijeci, ali za uho je woow. Ima li neko link, ili klip da sibne ovdje ili na pp?
Nego, kako je lije[p vidjeti da se ne hebe Zeljo i Sarajevo, vec da se navija za Slobodu. Upravo ono sto je i Azmir govorio nedavno.
Ne mogu da nadjem ovu navijacku sto se, mislim, 2 puta vrtila na istoku, kada se podijele Fukare na 2 dijela pa naizmjenicno navijaju istu pjesmu. Ne znam rijeci, ali za uho je woow. Ima li neko link, ili klip da sibne ovdje ili na pp?
strpljene je potrebno , ako azmir ostane igrat cemo zapazenu ulogu u PL i ganjati prolaz dale u europi ja vam garantujem . Daleko da je azmir savrsen , bas kao sto nije niko od nas niti postoji savrsen na kugli zemalskoj ... Ali pokazalo se da ima veliku podrsku proziv zvijezde ... 4500 ljudi mu je ime skandiralo , vise je nego jasno sta publika misli o azmiru i ko god bojkotuje azmira , taj ne prati Slobodu ili je neprjatelj kluba !!!
p.s. ja sam obrisao fb profil , ali ako neko bude imao priliku , treba tom fucki malo mamu ovo ono .... treba mu osisati onu kosu masnu !!!
p.s. ja sam obrisao fb profil , ali ako neko bude imao priliku , treba tom fucki malo mamu ovo ono .... treba mu osisati onu kosu masnu !!!
- nesvrstani
- Kontakt:
Batva je napisao/la:Drago mi je da je bolje, da nam se sto prije oporavi. A ako treba, i ako neko ima volje, da odemo i obidjemo ga, kupimo kakvu vocku, iako momka sigurno da ne znam. Ali je Fukara, covjek je prije svega.
[youtube][/youtube]
Dajte ba...znamo svi da nije dovoljan bod protiv Zvijezde!!!Jel Azmir reko da je mislio sa ovom ekipom i oni futavcem od trenera izborit sredinu tabele,jeste.Pa je onda priznao gresku i okrenuo novi list i poceo promjene...udovoljio vecini simpatizera i zamjenio trenera.Sad ni to ne valja.Mora cekat prelazni rok da bi doveo igrace,sto sam ubijedjen da ce se to i desit.Vjerovatno se ceka i skupstina da se vidi sta ce se desit.Sto staragarda rece nemoze vise,igraci su limitirani i tako je kako je...strpimo se malo do proljetne sezone...bice to sve ok za ovu sezonu...obeco je da nece dozvolit da Sloboda ponovo ispadne...dajte malo strpljenja.
A za probleme na sjeveru,to momci moraju rijesit sto vode tribinu i niko drugi...pogotovo za ove ljude sto dolaze sa strane da bodre klub,puno vise respecta i zastite pruzit tim momcima sa strane(opet ko vodi fkr treba to rijesit).
A za probleme na sjeveru,to momci moraju rijesit sto vode tribinu i niko drugi...pogotovo za ove ljude sto dolaze sa strane da bodre klub,puno vise respecta i zastite pruzit tim momcima sa strane(opet ko vodi fkr treba to rijesit).
Zlatan Nalić sin tuzlanski
-
KrojcicaHills
- Kontakt:
koga zanima soba i ime nek se javi na fb bili smo mi danas sigurno nas 20 u toku dana......pa mozete otici i sutra nije problem ne treba nista kupovati bitno je otici

Vodeći se takvom logikom, onda smo nakon pobjede nad Zrinjskim trebali očekivati razmontiranje Radnika u Bijeljini.Benjo_AFC86 je napisao/la:Ako se treba zadovoljiti bodom protiv Zvijezde, onda ne znam stvarno.. šta očekivati kad Sarajevo dođe?
Sarajevo na papiru jeste najjača ekipa, ali evo ni njima nije lako izgubili su bodove protiv MVO, Travnika, Čelika. Mi smo protiv Tr. i Čel. skupili više bodova i dali više golova nego oni.
Bod protiv ovakve Zvijezde naravno da nije dovoljan ali želim da istaknem da je Casimiro dobro startovao uzimajući u obzir na kakvom vaktu je došao i šta je zatekao.
Batva je napisao/la:Postedi me sarkazma, jer da sam totalno upucen sigurno bih obznanio taj info, valjda. :p
Pa tražiš brate sarkazam realno. Eto spominješe tu dvojicu velemajstora od trenera al bi mi i njima našli manu. Da nije došao Casimiro, zapao bi nas neko od domaćih i krenulo bi standardno: e kakav on da valja našao bi ranije angažman, pa bi se navadili navijači klubova koje je prije vodio kako on nema blage veze itd.
Dobar trener koji bi selektirao dobre igrače bi te isto puno koštao a tebi to očito smeta, znači bilo bi ti opet uz nos da je npr došao lupam Jović za trenera.
Treba ljudi biti zadovoljan ovim stanjem, eto ultrasstyletz više je puta pisao kako u trenutnom kadru nema niko platu veću od 800 KM a evo navijači Sarajeva pišu da kod njih niko nema ispod 5000 KM. Husić se drži cilja ove sezone, opstanak i sredina. Eto čovjek je spustio dug na 4 miliona za tri mjeseca a mi smo maštali da otplatimo dug u narednih 4-5 godina.
Ćiro je ba posebna priča i portugalac se ne može mjeriti sa njim ni po kom osnovu, Ćiro je svjesno doveden na 6 mjeseci, a sjeti se pressice kad se Husić zaprepastio dugom od 7 mil KM, sve ti je jasno.
-
staragarda
- Interni moderator
- Kontakt:
zaboravite i portugalca i ove trnokope od igraca....moramo se fokusirat na 2 stvari...
1.Skupstina u januaru i novi Statut..time otvaramo vrata ulaganjima u klub a znamo sta to znaci...Husic,peti,deseti ce moc racunat da ce imat onoliko prava koliko ulozi novca....OGROMNA STVAR I POMAK ZA SLOBODU...nikakva tabela i mjesto na njoj...to je pravi pomak koji nam treba
2.dug od 7 miliona i nesto je sveden na 3,9 miliona...razmisljajte malo o tome...i to za nepune 2 godine...svaki komentar je suvisan...svi koji su bili na prosloj Skupstini mogli su cuti da je Husic rekao da je spreman LICNO investirat 3 MILIONA KM u pojacanja...da dobro ste procitali 3 MILIONA MARAKA U POJACANJA ukoliko se rijesimo duga koji se topi sjajnim tempom...a to je covjek koji ne laze...pogledajte napredak kluba u svakom segmentu za ovo vrijeme njegovog mandata....e sad,sto bi neki htjeli da je on na silu tuzlak i da sutra Sloboda igra na Tusnju LP i to ne sa svakim je drugi par rukavica..nista ne ide preko noci....nas najvise koce tih par negativaca a koji su uslovno receno dosta poziciono jaki pa ce takvi likovi sutra Husicu prebacit i to zasto smo samo dospjeli do grupne faze EL kad je obecao LP....mislim

1.Skupstina u januaru i novi Statut..time otvaramo vrata ulaganjima u klub a znamo sta to znaci...Husic,peti,deseti ce moc racunat da ce imat onoliko prava koliko ulozi novca....OGROMNA STVAR I POMAK ZA SLOBODU...nikakva tabela i mjesto na njoj...to je pravi pomak koji nam treba
2.dug od 7 miliona i nesto je sveden na 3,9 miliona...razmisljajte malo o tome...i to za nepune 2 godine...svaki komentar je suvisan...svi koji su bili na prosloj Skupstini mogli su cuti da je Husic rekao da je spreman LICNO investirat 3 MILIONA KM u pojacanja...da dobro ste procitali 3 MILIONA MARAKA U POJACANJA ukoliko se rijesimo duga koji se topi sjajnim tempom...a to je covjek koji ne laze...pogledajte napredak kluba u svakom segmentu za ovo vrijeme njegovog mandata....e sad,sto bi neki htjeli da je on na silu tuzlak i da sutra Sloboda igra na Tusnju LP i to ne sa svakim je drugi par rukavica..nista ne ide preko noci....nas najvise koce tih par negativaca a koji su uslovno receno dosta poziciono jaki pa ce takvi likovi sutra Husicu prebacit i to zasto smo samo dospjeli do grupne faze EL kad je obecao LP....mislim
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
staragarda je napisao/la:zaboravite i portugalca i ove trnokope od igraca....moramo se fokusirat na 2 stvari...
2.dug od 7 miliona i nesto je sveden na 3,9 miliona...razmisljajte malo o tome...i to za nepune 2 godine...svaki komentar je suvisan...svi koji su bili na prosloj Skupstini mogli su cuti da je Husic rekao da je spreman LICNO investirat 3 MILIONA KM u pojacanja...da dobro ste procitali 3 MILIONA MARAKA U POJACANJA ukoliko se rijesimo duga koji se topi sjajnim tempom...a to je covjek koji ne laze...pogledajte napredak kluba u svakom segmentu za ovo vrijeme njegovog mandata....e sad,sto bi neki htjeli da je on na silu tuzlak i da sutra Sloboda igra na Tusnju LP i to ne sa svakim je drugi par rukavica..nista ne ide preko noci....nas najvise koce tih par negativaca a koji su uslovno receno dosta poziciono jaki pa ce takvi likovi sutra Husicu prebacit i to zasto smo samo dospjeli do grupne faze EL kad je obecao LP....mislim![]()
Zlatan Nalić sin tuzlanski
:*nesvrstani je napisao/la:Batva je napisao/la:Drago mi je da je bolje, da nam se sto prije oporavi. A ako treba, i ako neko ima volje, da odemo i obidjemo ga, kupimo kakvu vocku, iako momka sigurno da ne znam. Ali je Fukara, covjek je prije svega.
[youtube][/youtube]
U subotu je to izgledalo totalno wow.
Ako smo do sad sve ovo pretrpili onda ce se docekati i zimska pauza pa cemo vidjeti sta i kako. Ako Azmir ostane, a nadamo se svi da hoce, onda ce se neke stvari sigurno mijenjati i u samoj garnituri Slobode, statut ce se morati sto prije mijenjati, pod svaku cijenu.
Igracki kadar vise necu komentarisati, jer ni ovo nekoliko postova o njima nisu zasluzili.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.