SipakUlicar1922 je napisao/la:westherc je napisao/la:zizu1991 je napisao/la:Filozofija je čudo. Najjači su mi postovi pred Želju. Parafraziram.. očekivamo pobjedu, može se desiti neriješeno, neće biti ni veliko razočarenje ako izgubimo. Ludilo. Mislim da bi bilo dobro da navijači konačno skontaju šta hoće od ovog kluba. Smiješno mi je iz kola u kolo tješenje i čekanje igre koje nema, i kvaliteta kojeg nema.
Gol koji smo primili protiv Željezničara je u najmanju ruku smiješan. Naši zoniraju na 20m od gola. Trči 4 Željina igrača u 16, ovi zoniraju. Ludilo. Loptu prima Tomić s lijeve strane, naš igrač, obrambeni igrač u fantastičnoj poziciji u potencijalnom zatvaranju šuta, ovaj ga pušta da ga lomi i daje gol lijevom nogom u suprotni ugao umjesto da ga izgura do kornera. Mlako, bezidejno, malaksalo.
Evropski Velež, bravo momci, bravo. Vi sanjajte i dalje, a ja ću da se probudim. Zapravo, budan sam od prvog kola. Kome je malo sna, nek' samo nastavi.
Care,
realno nemate kavalitetu za sami vrh...
Drugo je navijačko podbadanje i neobjektivnost. Velež može savkog pobjedit ali i izgubit za nešto više nije to to.
Zar je u PL BiH kvalitet neophodan da bi izasao u evropu? Mislim da i nije. Bitnije je da nekako (sreca, mali broj povreda/suspenzija, stela sudija) sakupis odredjen broj bodova koji te vodi u evropska iskusenja. Naprimjer, Zeljo je nas u subotu bezveze pobjedio. Po igri nisu ama nista pokazali a nasli su se na 4. mjestu.
Nista lose o Zelji (osim debila sto su pjevali "ustaski Velez", majke vam se rodjene sjetim), naprotiv zelim im srecu ali ako su oni skupili 23 boda u prvih 11 kola onda to moze i Velez koji po kvaliteti nije nista losiji.
Kvalitet u nasoj ligi nije presudan jer nijedna ekipa nije toliko dominantna. Puno je bitnije da su igraci motivisani i borbeni. Zasto travnik pobjedjue Sirokog dvije godine zaredom? Samo motivacija i borbenost. Nista vise.
Ne bih se slozio, Zeljo godinama ima pobjednicki mentalitet. Vi nemate.
Imaju spoj iskusnih i mladih igraca.
Mada mislim da ce Zeljo i Olimpik za 4 mjesto mada , Zeljo je u prednosti.
To za Travnik i Siroki ne bih komentirao, imaju cudan odnos ta dva kluba. Ali na veci broj utakmica ipak se kvalite pokaze, isplovi.
Tako ce i ove godine bit.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.